BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #155490 przez Suari
Dorcia- co do imienia to tak już kiedyś pisałam- moje i twoje typy :laugh: ostatecznej wersji jeszcze nie ma,

Mam tylko jedną fotkę, bo dostałam płytkę z badania.
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #155545 przez Aleksandra
Vestusia okazało się, że jednak nie jest w ciąży :) Co do kotka to na pewno nie ominie nas wizyta u weterynarza. Poza tym bakterie toxo z reguły są w kale, surowym mięsie a wyjmowaniem z kuwety zajmuje się Zbyszek :) Nie boję się zarażenia.

Suari gratuluję synka :)

My właśnie wróciliśmy z zakupów. Kupiliśmy grzejniki do domu a na koniec owoce (malinki, śliwki i czereśnie). Kotek bawi się na dworze bo cały dzień praktycznie spał, ale zaraz go stamtąd zabiorę bo mój chrześniak nie ma wyczucia w zabawie z małymi zwięrzątkami ;)
13 lata 5 miesiąc temu #155550 przez Dorciaition
Miałyśmy te same typy.:) Myślałam, że już się zdecydowaliście i coś wpisze do tabelki ;)

Ola, smacznego zajadania owoców :)

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155552 przez vestusia
Ola, to dobrze, że piesek jednak nie był w ciąży :)

Biedny kotek, dzieci tak mają, że nie mają wyczucia i niestety zwierzątka cierpią :D My jak ostatnio byliśmy nad wodą i znajomych syn biegał z Funią na smyczy, to też musieliśmy mu ją wziąć, bo Funia się zatrzymała, ten leciał dalej i Funia wyleciała w powietrze na smyczy. Masakra, no ale.... tak czy inaczej zabawy z dziećmi lubi.

Ja rozumiem, że kuwetką zajmuje się ktoś inny, ja już tak mam, że ostrożności nigdy za wiele. Choć takiego małego kociaka bym chciała :)

Obiad zrobiłam a Piotrek o dziwo był punktualnie.

Zbieramy się do teściów.

Wklejam zdjęcia mojego badzioszka z dnia dzisiejszego - 21 tydzień i 5 dzień ciąży. Tylko proszę nie śmiejcie się, bo robię się naprawdę coraz większa :(

No i czekam na kolejne zdjęcia odważnych ciężarówek :)

.

13 lata 5 miesiąc temu #155556 przez vestusia
Suari, no i napisz mi kiedy masz następną wizytę, odnotuję w tabelce :))) To samo dotyczy Luski, jak już nam się tutaj zamelduje :D
13 lata 5 miesiąc temu #155559 przez Dorciaition
Jejku Vestusia ale świetny :) I faktycznie sporo urósł od ostatniego zdjecia :) To fajno- niech rośnie maluszek :)

13 lata 5 miesiąc temu #155564 przez vestusia
Ech Dorcia, ja mam powoli doła. Tzn. nie tak do końca, ale nie opycham się jedzeniem, jem normalnie, chyba minął mi ten atak głodu i obżarstwa. Waga pokazuje już 65 kg, masakra jakaś. A gdzie tam jeszcze 4 miesiące. Ech :( Dzisiaj mnie dzidziol jakoś mało przyjemnie kopał, w coś musiał mnie tam ostro kopać, bo aż mnie bolało... grrr.... I dziś chyba nie ma spania ta moja dzidzia, ciągle ją czuję jak się rusza, brzuchol mi faluje.... ech :(

Pokażcie swoje brzucholki :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155570 przez Aleksandra
Vestusia brzusio śliczne !! Ja też rosnę w oczach. Ty przy mnie to jesteś piórko, ja ważę 76 kg :blush: A mój etap obżarstwa już minął.... Na szczęście waga poszła mi tylko w brzuch i cycki, reszta została bez większych zmian :)
13 lata 5 miesiąc temu #155586 przez Suari
Dorcia- mzoesz wrzucic do tabelki wszystkie imiona :laugh: wcale się nie obrażę :)

vestusia- super brzuszek, a jesli chodzi o moją kolejną wizytę to już wpisałaś i możesz usunąć datę tę dzisiejszej :)

i nie mówcie, że dużo ważycie, bo tak ma być :) ja też się przejmowałam, ale stwierdziłam, że będę się później martwić moją wagą, byle wszystko teraz było dobrze. i też wcale dużo nie jem, czasami apetytu nie mam i zmuszam się do zjedzenia, a waga idzie w górę. teraz to mamy tylko myśleć o naszych dzidkach :)
13 lata 5 miesiąc temu #155595 przez Dorciaition
Vestusia kochana to wspaniale, że dzidzia się tak rusza. Zazdroszcze Tobie, bo mi jeszcze brzuch nie faluje. A bolące kopniaki będa pewnie już do końca. Dzidzia coraz większa wiec kopie coraz mocniej.

A wagą się nie przejmuj. Ja mam 72 kg. Przytyłam 2, więc nie taka tragedia, ale waga spora (zostało mi 5 kg z poprzedniej ciąży). Tak jak Suari mówi, później będziemy się tym martwić. Przy dzidzi dużo ruchu będzie, wiec szybko zrzucimy.
Ola u Ciebie widać, że w brzuszek tylko poszło bo szczuplutka jesteś, zresztą Ty Vestusia też, o Suari nie wspomnę ;)

Kobietki główki do góry. Kupcie cosik na allegro, a humorek na pewno się poprawi :)

Ja dziś strasznie senna i nogi mi drętwieją. Idę się kąpać już.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155597 przez Dorciaition
To mój, 21 t

A to z dzis

Ja np stresuje się tym, że mam mniejszy brzuch od Was :( wy macie takie fajne okrąglutkie, a mój wygląda jak bym się objadła :(

Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #155602 przez kima
Hej Dziewczyny, dopiero co trafiłam na to forum. Też jestem listopadowa, czekam na mojego Dzidziusia 27 listopada, ale mam niepewny termin porodu, może być wcześniej.
Witam Was przyszłe Mamusie:)))
13 lata 5 miesiąc temu #155611 przez Dorciaition
Hej Kima. Fajnie, że do nas trafiłaś :) Za chwilkę wpisze Cię w tabelkę. :)
znasz już płeć maluszka, kiedy masz wizytę? Opowiadaj :)

13 lata 5 miesiąc temu #155617 przez Aleksandra
Witam nową mamusię :)

Dorcia masz bardzo ładny brzuszek i wcale nie jest najmniejszy. Ja też się nie przejmuję teraz wagą bo nic mi to nie da a po porodzie zrzucę :) Ja jeszcze nie widzę ruchów dziecka na brzuchu bo leży na dole a tam nie widzę co się dzieje :silly: Ale na pewno niedługo zobaczę :) Mój kot widział a jego mina była bezcenna....."co to tam się ruszyło??"
13 lata 5 miesiąc temu #155619 przez kima
Miło mi :)
Nie znam płci, idę na USG połówkowe za niecałe 2 tygodnie, więc wtedy Wam napiszę. Już się nie mogę doczekać, czasem mi się wydaje, że będzie synek, a czasem, że córeczka, najważniejsze, żeby było zdrowe, bo mam problemy z pęcherzem. Dzisiaj byłam u mojej lekarki i okazało się, że wyszły mi liczne bakterie w moczu i zapisała mi Cipronex. Na ulotce oczywiście pisze, żeby nie brać w ciąży, ale co zrobić, pozostało mi ufać lekarzowi, bo już drugi raz mnie to złapało, a gdy nie będę brała tych leków, to może spowodować przedwczesny poród.. ehh też miałyście takie problemy? Pozdrawiam.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia