BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #155968 przez Suari
Witaj Kima :)

Wszystkie brzuszki ładne, a ty Dorcia nie marudź, bo masz łądny CIĄŻOWY brzuszek !!!!! no :)

A poniżej zdjęcie mojego brzuchola, jakby nie było to już 6 miesiąc :laugh: ale ten czas leci :)
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #155970 przez luska
hej laseczki.
U mnie dzis troche lepiej ale maż się zmobilizowała i od rana nade mna skacze :) Wczoraj nie wytrzymałam powiedziałam mu , ze będzie drugi syn.Ten oczywiście , ze wiedział i czego ja się spodziewałam B) No i poczuł w końcu on ruch wiec ogólnie był w niebo wzięty.A mi powoli humor się poprawia.Chociaż jak by nie przejął kontroli dziś nad Olusie to nie wiem jak bym chodziła a tak to się sprzątaniem zajęłam i jakoś leci.
Te żyrafki sa wprost przecudne :laugh: Dziewczyny trzymajcie jak by co te linki ;)
Docia dawaj przepis na ta zupkę, bo mnie zaciekawiłaś składnikami
Kima lekarze wiedza chyba co robią wiec się nie martw a jak tak ci to meczy to zadzwon do gina i powiedz , ze masz obawy itd
Uciekam dalej ogarniac
13 lata 5 miesiąc temu #155972 przez luska
Sauri jak ty masz brzusio malutki :laugh: Dobrze pewnie bedziesz miała taka ładniutka piłeczke :laugh:
A miałam o sterylizatorze napisać .Mam właśnie ten aventa i moja rada jest taka , ze szkoda kasy lepiej wydać na np wanienkę fisher price bo z tego zakupy najbardziej chyba byłam zadowolona :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #155974 przez aniaa_
Witam wszystkie :woohoo:

U mnie też dzisiaj pogoda cudna i też zaraz sie biorę za pranie i sprzątanie, bo "kontrola sanepidu" zapowiedziała sie jednak jutro a nie dzisiaj :woohoo:

Suari śliczny brzuszek, rzeczywiście TEN CZAS LECI, dzisiaj rano tak sobie leżałam i sie zastanawiałam która z nas pierwsza sie wypakuje :laugh: i która juz w październiku :woohoo:
13 lata 5 miesiąc temu #155975 przez Suari
Dobrze Luska, że już u ciebie lepiej. A jeszcze zobaczysz ile radości przysporzy ci drugi synek i będziesz pewnie to wspominać :)

A gdzieś TyszAnka zniknęła, czyżby te kosze ją tak pochłonęły :)

Dorcia- a mężowi to najlepiej nie mówić co dodaje się do potraw, bo jescze nie spróbuje, a tylko od razu stwierdzi, że mu nie smakuje i nie będzie jadł ;)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155979 przez Suari
Ale ten mój brzuch to tylko po śniadaniu, na koniec dnia ma pokaźniejsze rozmiary :)

I zdjęcie robiłam sama, więc może nie odzwierciedla moich rzeczywistych rozmiarów, jak mój M zrobi to wrzucę.
13 lata 5 miesiąc temu #155988 przez aniaa_
Mój rano też jest mniejszy, a pod wieczór rośnie :)
13 lata 5 miesiąc temu #155990 przez vestusia
Dżem dobry wszystkim :)))

Dorcia Kochana, widziałam już te śpioszki, półśpoiszki w żyrafki :D Ja to mam pierdolca na punkcie tych żyrafek. Pokazałam Piotrkowi, powiedział, że te mu się nie podobają. Ale nic nie szkodzi, bo mnie się podobają i takie zamówię. Ale niestety muszę poczekać 2 tygodnie do wypłaty, bo i tak licytuję pajacyki na allegro i kasy mi zabraknie :D

Luska Kochana, wiedziałam, że rano humorek będzie inny :) Wiesz, zawsze możecie próbować po raz trzeci trafić w dziewczynkę :P Wiem, że trzeba przed owulacją trafiać :)

Suari Kruszynko, jaki brzusio ładny i zgrabny. Faktycznie jeszcze malutki jak na 6 miesiąc, ale jak dla mnie to nic tylko się cieszyć - nie przybędzie Ci zbyt wielu kg no i będzie naprawdę ślicznie wyglądać :)

Dorcia też słyszałam o tej zupie z serków topionych, podobno rewelacyjna. Ja kiedyś próbowałam zrobić sos serowy też na bazie serków topionych, niby z przepisu korzystałam, ale wyszedł okropny. Już więcej nie próbowałam :)

Ja dzisiaj wreszcie się wyspałam. Wczoraj rozmawiałam z siostrą Piotrka, ona mi mówiła, że przez obie ciąże spała zawsze na prawym boku, bo tak jej było wygodnie i wszystko było w porządku. Przed snem ułożyłam się więc tak, jak jest mi wygodnie i ... zasnęłam od razu i spałam do 10 :) Jej, czuję się świetnie :)
13 lata 5 miesiąc temu #156021 przez Aleksandra
Dokumenty się nie znalazły ale wyszło na jaw, że to lekarka je gdzieś zapodziała....zaczynamy się do tego przyzwyczajać...

Suari ale masz malusi brzusio. Dorcia widzisz - nie jesteś najmniejsza !! :lol:

A jak się robi zupkę z serków topionych??
13 lata 5 miesiąc temu #156043 przez kima
Suari masz malutki brzusiunio, jak moja siostra wróci z wycieczki też Wam pokaże mój brzusio, tyle że do Suari brakuje mi 2 tygodnie, a brzusio mam chyba większy..

Ale fajnie, że się tu zalogowałam, w końcu mam z kim wymieniać doświadczenia i miło popatrzeć na takie brzusia.. ciekawe jakie będą nasze Dzieciaczki, fajnie, że znacie już płeć.. ja już nie moge wytrzymać do czwartku!

A co do tej zupki z serków topionych to jest pyszna, moja teściowa taką robi, jest naprawdę smaczna, a facetom naprawdę nie ma co mówić o składnikach, bo nawet nie tkną :laugh:

pranie zrobione, więc zabieram się za przebieranie koperku z działki, takiego bez nawozu dla Dzidziusia :)))

pozdróweczki Laseczki :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156048 przez Dorciaition
Suari brzuszek cudny :) Ty to zgrabniutka jesteś :) I faktycznie już 6 miesiąc. Nie długo będziemy rodzić :woohoo:

Luśka cieszę się, że dziś humorek lepszy :) A z tym sterylizatorem to mi dałaś teraz do myślenia. Choć pewnie nie wytrzymam i tak go zakupię ;)
Zresztą przy Was to się nie da nie kupować ;) Kima od wczoraj dopiero u nas, a już się zaraża :lol:

Vestusia ma rację- Luśka do trzech razy sztuka :silly:

Aniaa masz przynajmniej więcej czasu na przygotowania do kontroli, hi hi :) Ja dziś też pościele piorę i ogólnie mam zamiar porządki zrobić. Ciekawe jak to wyjdzie w praktyce ;)

Co do zupki, to dam Wam przepis jeśli wyjdzie :) Wolę sama wcześniej spróbować niż mieć Was na sumieniu ;) A z tym mężem to macie rację- lepiej mu wcześniej nie mówić.

Własnie TyszAnka się mało odzywa, Iva zaginęła, Anakol, no i Anaconda B)

Madziaska kochana czekamy na wieści.

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu #156060 przez vestusia
Kima :) U nas jest wesoło, zawsze zabawnie, dużo piszemy i trzeba być na bieżąco :D Wymieniamy się fotkami brzuszków, ciuszków, jedzonka, wszystkiego, co możliwe, he, he :D Takie już jesteśmy :) Ja też bardzo się cieszę, że Was tutaj mam :)

Siedzę nad moją cholerną tabelką z wizytami. Chcę dopisać Kimę i wkurzam się i chyba zrobię tabelkę na nowo. Robię w photoshopie i coś mi nie wychodzi dodanie kolejnej pozycji, he, he :D Zaraz coś wykombinuję.

My wczoraj porozmawialiśmy z siostrą Piotrka no i wyjaśniliśmy im, że nie dostaniemy tak ogromnego kredytu. Wszystko jest ok, możemy tutaj na razie mieszkać, a sami będziemy się rozglądać za mieszkaniem do wynajęcia. W grę wchodzą 2 pokoje i na co najwyżej 2 piętrze. Wyżej nie wejdę, a obecne 4 piętro mnie wykańcza.... :) Cieszę się w sumie, bo będzie mniej wchodzenia po schodach, mniejsze mieszkanie czyli mniej sprzątania ha, ha :D A może za rok, dwa, kupimy sobie coś swojego :D
13 lata 5 miesiąc temu #156084 przez Batmanik
Witam!!!
u nas mialo grzac dzis ale cos sie im nie sprawdzilo:)
a widze ze dzis dzien porzadlow ja juz wisnie nazrywalam posciele przepralam wysprzatalam i teraz odpoczywam poki maly spi:)
dokladnie czas leci ale nie dociera do mnie ze to 6 miesiac zdaje mi sie ze mam mnostwo czasu a tu tyle do zrobienia wozek wyprac ciuszki posortowac ach...
co do zupy tez chyba nie zjadlabym jak uslyszalam co to ale gdybym nie wiedziala to moze i posmakowalaby mi;)
ide polezec troszke:)poki moge;)
13 lata 5 miesiąc temu #156092 przez Aleksandra
Ja uwielbiam takie nowości ale przed mężem ukryję jaka to zupa bo nie będzie chciał zjeść B)

Ja na reszcie mogę sobie odpocząć i się relaksować po pracy. Nawet mam zapał do malowania pomieszczeń w domku :) Mam trochę zaległości w różnych drobiazgowych sprawach chociażby sprzątanie w szafie z butami i drobiazgami, uzupełnienie dziennika domowego (mam w nim np telefony i wymiary ponieszczeń)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156143 przez Dorciaition
Dziewczyny zrobiłam zupę i musze Wam powiedzieć, że jest bardzo dobra.
A więc:
2 kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie, 2 ząbki czosnku wyciśniete, 2 serki śmietnakowe Hochland. Chwilę się pogotowało, a póżniej dodałam jeszcze kilka potartych pieczarek i potartych marchewek. Sól i pieprz oczywiście. No i z 15 minut pogotować.
Je się z makaronem :)

Ciekawe do mój powie ;)

Ja już wyprana, wysprzątana ;) Zaliczyłam pocztę- ale upał.

Vestusia mam nadzieję, że znajdziesz coś fajnego. A później może i coś swojego :)
A my ciągle w tv słuchamy jak Frank szaleje, oj B)

Alanek[*] :(
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży