BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #156559 przez Aleksandra
Vestusia najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że trąbiłam o tym już parę dni przed tym dniem Poza tym miałam wtedy obronę mgr więc pamiętał. Jak wracaliśmy ze szkoły też o tym rozmawialiśmy ! Myślałam, że wróci z działek szybko, zdążymy obejrzeć jakiś fajny film i spędzimy resztę wieczoru bardzo miło a tu gucio ! Najbardziej wkurzyło mnie to, że jak wrócił ze swoim szwagrem (ten którego nie cierpię) to zanim wszedł do domu gaworzyli sobie najlepsze z dobre 45 min ! A ja czekałam jak głupia. Jak wszedł do pokoju to powiedziałam, że idę myc zęby i poszłam spać. Mi też brakuje wielu rzeczy, chciałabym żeby się inaczej zachowywał, zwracał uwagę na wiele rzeczy. A tu7 nic. A jak zaczyna się amorzyc do mnie to się dziwi, że ja nie mam ochoty. Przykro mi, że nie umiem nagle się wczuć w atmosferę bez uprzednich czułości. Potrafi cały dzień się nie przytulic, nie pocałować mnie. Brakuje mi tego. Rozmawialiśmy o tym wiele razy i po rozmowie było dobrze.....przez jakieś 2 tygodnie.
Wyżaliłam się i już mi lżej na sercu :) Idę niedługo spać, bo co innego mam do roboty. Poza tym zmęczona jestem dniem dzisiejszym.

Dobranoc dziewczynki :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #156651 przez kima
Hej Laseczki:)

Faceci tacy są, ja czasem obrażam się o coś na mojego, a on nawet nie wpadnie o co tak naprawdę mi chodzi. Tak to już jest - to inna płeć i nie myślą tak jak my. Ja niedawno miałam swoją 1-wszą rocznicę ślubu i nie mogę narzekać, cały dzień spędziliśmy sobie razem, obiad w restauracji, wieczorem kino, było pięknie. Ale na codzień też wraca wieczorem, a ja siedzę sama cały dzień i muszę sobie jakoś organizować czas, żeby się nie zanudzić na śmierć.

A co do obrony, to jak tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to spiełam się i tak przyspieszyłam z pracą, że obroniłam mgr w pierwszym terminie:)) i nawet nie moge tego godnie oblać %.. :huh:

Ale jak tylko sobie pomyślę o moim Skarbeczku to mi wszystko wynagradza..

W tej pościeli się zakochałam! Jak poznam płeć to ją pewnie zakupie, ta zielona będzie mi pasowała to pokoiku Dzidziusia :laugh:

A ja się dzisiaj wybujałam na hamaku u teściów, rewelacja, nóżki w górze, nawet mi się troszkę przysnęło :laugh:

Więc i ja idę spać Dziewczynki, jutro gdy wstanę skoro świt (czyt.ok.10 :laugh: ) to napiszę :)

Miłych snów.. :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #156656 przez madziaska
luska napisał:

Madzia ja z Oleskiem dostałam dumox i w ulotce wyczytałam , ze w ciąży nie wskazany i nie brałam.........Właśnie ja mam azotany w moczu :unsure: Liczne wypływy bakterie a lekarz na to nic......... :unsure:

Lusia to moze idz do innego lekarza. Ja tam sie boje takich rzeczy, ewidentnie widac u Ciebie stan zapalny... A duomox w II trymestrze dziala tylko na matke, w I nie jest wskazany. Ta nefrolog u ktorej bylam powiedziala, ze w ciazy kazdy stan zapalny sie leczy...
Moj gin jak mialam nieliczne bakterie i mowilam mu ze u mnie to moze sie szybko przerodzic w cos gorszego powiedzial, ze narazie nic mi nie przepisze, a ja mialam racje... ginekolodzy dopiero przez porodem daja antybiotyk zeby dziecko sie nie zarazilo, a tak to sobie lekcewaza niestety... A robilas posiew??
13 lata 5 miesiąc temu #156658 przez kima
Madziaska, dziękuję za info, martwię się tym bardzo, ale muszę słuchać mojego lekarza, bo przecież nie będę leczyła się ziołami, ale mam wyrzuty sumienia, że może nie wystraczająco o siebie uważałam, a teraz mój Dzidziuś cierpi przez moją głupotę :huh:

Eh.. nie tak prosto być w ciąży..

Do jutra Laseczki :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156678 przez madziaska
Kima no to juz od Ciebie zalezy... ja tam wole to wyleczyc i miec spokoj, niz caly czas sie zamartwiac, ze bede miala przedwczesny porod albo ze malej cos grozi...
Dorciu Kochana , a TY sie tak mna nie zamartwiaj, jak by bylo cos nie tak to dalabym znac.... a jak znikam nagle tzn ze mi neta odlaczyli ;)
13 lata 5 miesiąc temu #156742 przez Aleksandra
Cześć dziewuszki :)

dziś u nas pogoda okropna, pada i jest burza ale na szczęście jest ciepło :) Koszmarnie dziś spałąm. Najpierw przez mojego kochanego męża. Przyszedł do domu ok. 21.45 i postanowieł, że będzie zabijał muchy w pokoju. Szalał z łapka dobre 20 min oczywiście przy włączonym świetle. Następnie jadł obiad. Nie mógł tego zrobić w aneksie kuchennym żeby mi nie pachnieć tylko na łóżku (ja już oczywiście wkurzona), później czymś szeleścił i nie wytrzymałam. Powiedziałam mu, zeby dał mi spać, bo co niektórzy wstają o 6 rano do pracy. Później około 00.30 obudziłam się z braku powietrza. Było mi strasznie duszno. Oczywiście okazało się, że mój mężulek wyłączył wiatrak i przymknął okno, żeby mnie nie zawiało...No po prostu myślałam, że mnie coś trafi !!!
13 lata 5 miesiąc temu #156750 przez Batmanik
Witam!!!
tak Was czytam i sobie mysle cale szczescie ze mojego nie ma :S choc teskni mi sie ale nie mam na tesknote czasu najgorsze sa wieczory:( ale damy rade jakos...
zreszta napisalam mojemu ze jest plus ze go nie ma go nie ma kto mi w pokoju balaganic :silly:
moze dzis mi kombinezonik i sukieneczka przyjdzie :unsure:
i musze sie wybrac wkoncu do rodzicow po ciuszki igorka wtedy bede mogla szalec dalej ale jak narazie to siedze w pizamie jeszcze z kawa laptopem i kartka na zakupy i nie wiem co kupic ;) a znajac zycie to zapomne jej wziasc na zakupy:)
13 lata 5 miesiąc temu #156774 przez Aleksandra
Jak dzisiaj wasze samopoczucie? Ja oprócz tego, że jestem nie wyspana i jeszcze lekko wkurzona to ogólnie jest ok. Mała się rusza coraz częściej i mocniej :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156776 przez Dorciaition
Jestem po wizycie. Z dzdzią jak na razie wszystko ok. Pomierzył wszystko, zbadaj. Maluszek o tydzień mniejszy, ale to wiedziałam. Oczywiście zawsze musi być jakieś "ale"- ta toxoplazmoza :/ Jest wysoka, mam powtórzyć, sprawdzić. Powiedział, że raczej na strachu się zakończy, ale zrobić muszę. Najbardziej mnie zastanawia, że przy poprzedniej ciąży gin który ja prowadził nie widział nic złego.

Wiem, wiem na co czekacie ;) Będzie dziewczynka! Sama jestem w szoku i w to nie wierzę :)
Płytkę mi nagrał, właczył na chwilę 4D, ale tak się chowała, że powiedział, że nie warto, po co ma mnie kasować jak słabo widać.
Mam przyjśc pod koniec sierpnia, mówił, że wtedy będzie ładnie widać.

Na usg ryczałam jak bóbr ;)

Fotka słaba, ale jest :)

A to "szparka" jak to gin ujął ;)

Alanek[*] :(
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #156778 przez Dorciaition
Ola, widzę, że Cię trzyma złość na męża. Kurka powinien to zobaczyć i wykazać się jakoś. Ale wiadomo jak to faceci- jak im nie powiesz w prost, to sami nic nie zauważą. :angry:

Batmanik, a Twój kiedy teraz przyjeżdza?

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156784 przez madziaska
Dorcia az sie poplakalam :) Myslalysmy ze beda chlopaki, a tu dwie kobitki :) Super!!! :) A toxo sie nie martw, na pewno bedzie wszystko dobrze....
Ja dzisiaj tez zle spalam, wkurza mnie to sikanie w nocy, bo potem przez kilkanascie minut nie moge zasnac, obudzila mnie tez burza, a rano tato rozmawial przez telefon i oczywiscie jak on slabo slyszy tzn, ze inni tez i tak sie darl dobre 20 minut, ze musialam wstac...ggrrrrrr.... Wogole ostatnio mnie juz wkurza mieszkanie z rodzicami, odliczam dni do wyprowadzki... Nie to zeby byli zli, wprost przecioewnie, ale ja juz chce byc na swoim....
Ola trzymaj sie z tym Twoim menem ;) ja nie mam na co narzekac, zgrzeszylabym gdybym cos zlego powiedziala....
Ale mam dzis podly humor, hormony buzuja....Dobrze, ze zobacze jutro małą...
Dorcia sliczna niunia :) I jaka cipulinka.... tez taka widzialam ;)
13 lata 5 miesiąc temu #156788 przez Dorciaition
Madziaska :kiss:

Ja dziś też tak źle spałam, ale to z nerwów. Choć gdy nad ranem zasypiałam to burza. Była straszna ;/

Madziaska, a planujecie pójśc na swoje?

13 lata 5 miesiąc temu #156791 przez madziaska
Tak, planujemy.... Sz mam mieszkanie po babci, ktore jego rodzice chcieli sprzedac zeby nam kupic inne, ale widze ze marnie z tym bedzie i jak do konca sierpnia sie nie sprzeda to wyremontujemy te po babci i tam bedzieli mieszkac...
13 lata 5 miesiąc temu #156797 przez Dorciaition
Super Madziaska. Samemu to jednak zawsze inaczej. Jak to kiedyś ktoś na staraczkach ujął- "przynajmniej można na golasa latać" ;)

13 lata 5 miesiąc temu #156804 przez madziaska
Dorciaition napisał:

Super Madziaska. Samemu to jednak zawsze inaczej. Jak to kiedyś ktoś na staraczkach ujął- "przynajmniej można na golasa latać" ;)

DOKŁADNIE :silly:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka