BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #157047 przez Dorciaition
Ja też jeszcze nie miałam. Jakoś mi się nie spieszy. Mam złe skojarzenia akurat z tym dniem, co robiłam te badania. no ale będzie trzeba zrobić.
U nas się kupuje, pije w przychodni, pobierają krew, no i po dwóch godzinach znowu.

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #157072 przez luska
No i znowu co okolice to inny obyczaj u nas jak u Doci tyle , ze glukozę sobie kupuje :)Oj na pewno się ucieszył z córy.Ach ja to mam cicha nadzieje , ze lekarz sie pomylił i 27 usłyszę co innego.
A ja właśnie pochłonęłam kubek bitej śmietany tak miałam ochotę na słodkie i dzidzia tez bo wiercił sie iemiłosiernie a teraz cisza ;)
Docia mi się wszystkie podobają :laugh: Ale najbardziej to przemawia do mnie Lilianka :laugh:
My własnie mamy problem z tym imieniem a drazni mnie to , ze mówimy jeszcze dzidza bobo itd .Wolała bym już takiej pełnej personalizacji.
Na razie typy to Aleks, Jan , Gracjan , Hubert , Igor, Oskar, Norbert, Franciszek ,Tymoteusz i dalej szukam na necie :dry:
13 lata 5 miesiąc temu #157091 przez vestusia
Dorcia, widzę, że już suwaczek ładnie zaróżowiłaś sobie :D

U mnie też glukozę musiałam kupić, do tego przynieść własny kubek :D

Ja zaraz muszę iść na miasto coś dobrego wszamać, po drodze na targ jakieś owocki i do domku.

Dorcia, Krzysiek na pewno się cieszy, zresztą moim zdaniem zawsze jak jest dziewczynka, to nie bez przyczyny mówi się "córeczka tatusia". Z obserwacji widzę, że tatusiowie bardziej jakoś cieszą się z córeczki, tzn. inaczej ją traktują niż synka (nie żeby synka gorzej, ale inaczej).

Ja tymczasem uciekam, trzymajcie się i do napisania później :)

A, Luska - ja tam też myślę, że lekarz może się pomylić. Bo może pępowina się zawinęła he, he :D Chociaż moja szwagierka ma dwóch chłopaków i zupełnie inaczej przechodziła obydwie ciążę. Za tym drugim razem "wmawiała" sobie, że to dziewuszka, bo i smaki inne, i inaczej wyglądała i w ogóle wszystko było inaczej. I wyszedł Filipek he, he :D
13 lata 5 miesiąc temu #157104 przez Dorciaition
Vestusia, a co tam ;)

Ucieszył się na pewno. Jest zakochany w mojej 9 miesięcznej bratanicy. Innych dzieci nie lubi, tylko ją ;)

Luśka trzecia to już na pewno będzie dziewuszka :)

Mi z tych imionach najbardziej podoba się Aleks i Igor. :) No i Oluś też cudnie :)

A ja chyba zrobię krokiety, bo wczoraj za dużo pieczarek kupiłam do zupki. Ogólnie to mam dziś lenia ;)

13 lata 5 miesiąc temu #157144 przez Aleksandra
Miałam awarię netu w pracy. Zaraz zmykam do domku.

Wracając do mojego męża to mam w planach go opchrznić porządnie. Podejrzewam jednak, że on nawet nie zauważa tego, że coś jest nie tak. Ostatnio bardzo długo przebywa ze swoim jeb...tym szwagrem i zaczyna się zachowywać tak jak on ! Muszę ich rozdzielić. Z piątku na sobotę nocujemy u moich rodziców bo znowu wyjechali na parę dni więc trochę go odchamię :)

Body są śliczne. Widzę, że wszystkie zaczynamy szaleć na zakupach :)

U mnie się wlaśnie zachmurzyło i zrobiło się parno i duszno a ja znowu nie mam czym oddychać. Na szczęście zaraz uciekam :)

Ja też nie miałam robionej glukozy i o dziwo lekarz mi tego nie zlecił...Fakt faktem chcę zmienić lekarz po po 1 on i tak odchodzi a po 2 facet ma chyba z 90 lat i nie ufam mu.
13 lata 5 miesiąc temu #157152 przez Dorciaition
Pamiętam Ola jak pisałaś o tym szwagrze. Głupek jakiś :/
Faktycznie może zmiana otoczenia wpłynie pozytywnie na niego ;)

U mnie też zrobiło się strasznie parno. A ja jeszcze to krokiety robiłam to już w ogóle mi gorąco :huh:

Pewnie przy następnej wizycie da Tobie skierowanie, albo przypomnij mu, bo faktycznie starszy facet to może zapomnieć :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #157182 przez vestusia
Wróciłam z miasta. Masakra jak tam gorąco. Idąc czułam, że leje mi się pot po plecach i szyi. Masakra jakaś. Kupiłam za to kilo wiśni, nektarynki i borówki amerykańskie. Zamierzam na wieczór w blenderze zrobić sobie pożywną kolacyjkę - koktajl na bazie jogurtu naturalnego z tymi borówkami :D

Dorcia, krokiety to dość czasochłonne. Nie wiem, jak Ty, ale nie dość, że trzeba nasmażyć naleśników, nafaszerować potem je pieczarkami i na końcu znowu w bułce tartej i na patelnię. He, he :D

Ola bidulko. Ja niestety jak próbuję na Piotrku coś wymusić, to przynosi to odwrotny efekt - on się spina, wkurza, krzyczy i ani mu się śni mnie słuchać. Też ma takiego kolegę, do którego leci np. na fajkę a potem znika z nim na 2 godziny. Zresztą... faceci to naprawdę odmienny gatunek, zupełnie jak nie my :D Chociaż zdarzają się pojedyncze dobre elementy :D

Ja idę się położyć, bo pogoda dała mi popalić. Pewnie się zdrzemnę. Do napisania wieczorem :D

Dorcia, te różowe suwaczki są super, ale na tym pierwszym nie ma tych cyferek określających miesiąc :D Ja tylko czekam kiedy wskoczy Ci na tym drugim 6 miesiąc. Bo według moich obliczeń, od 11 lipca leci już 6 miesiąc he, he :D
13 lata 5 miesiąc temu #157185 przez Dorciaition
Krokiety poszły mi wyjątkowo szybko :)

No, no Vestusia pyszna kolacyjka się zapowiada :)

Kochana, już sprawdzałam. Za 2 dni na suwaczku wskoczy 6 miesiąc :lol:

Miłych snów :blink:

13 lata 5 miesiąc temu #157190 przez vestusia
O, a skąd to Kochana wiesz? :D To jeszcze powiedz, co siedzi w moim brzuszku. Mnie też kopie po lewej stronie, więc chyba dziewuszka he, he :D
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #157193 przez vestusia
A no i patrząc np. na Twoją tabelkę, to też jest ciekawa zależność. Wszystkie, które mają ten sam termin porodu (przewidywany) mają tą samą płeć dzidzi. Oprócz Anii_, bo ona się wyłamała - będzie miała sisiorka :D

Czyli ja mam tak samo, jak Ty, czyli pipeczka he, he :D Chyba, że też będę takim wyłamańcem he, he :D

Ale wymyśliłam !! :D:D:D
13 lata 5 miesiąc temu #157216 przez Batmanik
ja nie wiem czy do bycia samemu mozna sie przyzwyczaic...mi nie jest latwo ale coz nie bede mojego ograniczac i zmieniac go na sile skoro on sam tak chce to jego wybor...
heh a wieczor przed jego wyjazdem byl z kumplami i chcieli jechac na pizze to chyba 3 razy mialam tel czy moze jechac :) a ja wsciekla bylam ze cho cho i powiedzialam chcesz to jedz mam to gdzies :angry: ale koledzy pojechali bez niego...
my bylismy na malych zakupach...Igor spi a ja odpoczywam...
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #157218 przez Dorciaition
Jak zmieniałam dziś suwaczek to wciskając ostatni @ 8 lutego wskoczyło już na 6stkę, więc za 2 dni :lol:

Haha, nie kombinuj :silly: Nie długo sie dowiesz. :)

Kochana nie wiem co siedzie u Ciebie. Życzę Tobie z całego serducha córeczki, ale pamiętaj chłopaki też są fajne. Najważniejsze żeby było zdrowe.

Kurde, siedzę w tym domu i już naprawdę nie wiem co robić :/ :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #157221 przez Batmanik
dokladnie chlopaki sa fajne ale pamietam jak plakalam ze bedzie Igorek a nie dziewczynka ale teraz za nic w swiecie nie zmienilabym tego!!!
jak on spi albo go nie widze to tak cicho nie mam co zrobic ze soba a tesknie ach....moja iskiereczka malutka ciagle sie cieszy łobuz maly:)
13 lata 5 miesiąc temu #157227 przez Dorciaition
Kuźwa Vestusia jestem taka ciekawa co będzie u Ciebie, że nie mogę. Nawet już maż mnie pyta ;)

Widzisz, słuchaj Batmanika :)

13 lata 5 miesiąc temu #157249 przez Suari
Dorcia- gratuluje córeczki :)

Dopiero was nadrabiam, więc nie wiem co tam jeszcze dzisiaj sie u was wydarzyło :)

A co z moją "teorią suwaczkową" ? u której się potwierdziła :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka