BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #157910 przez Aleksandra
A ja nie widzę na brzuszku jak mnie kopie. Może dlatego, że jest ułożona bardziej na dole a tam już mój wzrok nie sięga. Mam nadzieję, że nie długo zobaczę :)

Przed porodem też mam zamiar iść do fryzjera i do kosmetyczki bo później to nie wiadomo kiedy znajdę czas na to.
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #157943 przez luska
Dziewczyny po porodzie tak zle chyba z czasem nie będzie.Jak Olesiek miał miesiąc to ja juz u fryzjera siedziałam, fakt cyce mi o malo co nie eksplodowały :P Ale tera juz przed porodem na spokojnie wole , zeby sama ze soba sie czuła dobrze :)
Docia le ty masz wene schab z morelami :kiss: U mnie jutro schabowy z piersi ziemniaki i mizeria i finito :silly:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #157944 przez Dorciaition
Olu ja też jeszcze nie widzę, ale za jakiś czas na pewno ujrzymy :)

Ja dziś zakupy moje zrobiłam, a co tam ;) I jeszcze dostałam maila, że wygrałam tą aukcję
allegro.pl/show_item.php?item=1702956675

Mąż mi dziś kwiatka kupił. Ciekawe dlaczego... :silly:

Ciekawe jak Hanulka Madziaski :)

Luśka taki schab jest dla mnie szybszy niż normalne schabowe :) No i na kilka dni, więc kłopot z głowy ;)

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu #157958 przez Aleksandra
Dorcia śliczne bodziaki :) Ja jeszcze czekam na resztę przesyłek. Może dziś częśc dojdzie :) Nie mogę się doczekać ! Dziś nocujemy u moich rodziców a później u brata męża. Już tęsknie za Whiskasem, będzie spał na dworzu :( Siostra męża się nim zaopiekuje ale nie zostawiamy go w pokoju, żeby nie czuł się samotny.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158020 przez madziaska
Czesc laseczki :)
Ja juz po wizycie... Hania zostala Hanią ;) Wszystko z nia w porzadku, wymiary ok :) Wazy 350 gram... Jesli o mnie chodzi to widzialam dziwna mine na twarzy lekarza jak mu powiedzialam o tym pecherzu, chyba sam sie wystraszyl, powiedziual, ze to niebezpieczne, moze wywolac wczesny porod, ale obejrzal wyniki z tego tyg i stwierdzil, ze juz wszystko jest w porzadku. Jesli zdarzy sie jeszcze raz taka sytuacja to mam przyjechac do niego od razu do szpitala.... Czyli tak jak myslalam nie mozna tego bagatelizowac.... Mowilam tez o brzuchu moim, ze czasami mi sie wydaje, ze twardnieje, ale pomacal dokladnie i mowi, ze jakby bylo cos nie tak to od tego macania macica juz by sie postawila... poprostu jestem szczupla i bardziej ja wyczuwam. A poza tym macica moze chwilowo stwardniec do 10 razy na dobe... szyjke mam bardzo wysoko i ogolnie jest ok ;)
Vestusia nastepna wizyta 12.08... Wczesniej pojde na 4D, ale jeszcze tam nie dzwonilam ...
Aaaaa i zdjecia nie mam, ale za to dostalam plytke z nagraniem... Ta moja Hanka ma strasznie dlugie nogi ;) Laseczka moja :) Moze mi sie uda wrzucic na youtube to podam WAM linka...
13 lata 5 miesiąc temu #158034 przez luska
Madzia to super , ze Hania zdrowiutka:)Hehe pewnie modelka będzie jak ma takie nogi :laugh:Czekamy na filmik :)
To mój w porównaniu z waszymi dziewczynkami jaki duży jest czyli na pewno boy :P
Docia to poproszę przepis :)
13 lata 5 miesiąc temu #158040 przez Batmanik
Dorcia bodziaki super!!!
Madzia super ze wszystko oki :lol:
Luska nie ma co patrzyc na wage bo to Madzi pierwsza ciaza wiec i dzidzia malutka choc to tez nie jest regula...
ostanio moja kolezanka mowila mi jak to jest ksiazkowo z waga kolejnego dziecka i ze drugie czy srodkowe jest najwieksze bo ona ma 3 synow i chyba wlasnie jakos tak....ale chyba cos pokrecilam bo ostatni syn wazyl 4,5kg to ile wazyl srodkowy - skoro najwiekszy???
cos chyba pokrecilam- zreszta zawsze biore poprawke na to co ona mowi ;)
a ja lece sie kapac szybciutko....
13 lata 5 miesiąc temu #158041 przez luska
Batmanik nie wiem jak to jest .Ale już ci mowie , ze u mnie się nie sprawdza bo Amelka była większa od Olus o prawie poł kilo a była pierwsza a on drugi.O golnie był drobniejszy :) Chociaz wiadomo wszytko moze sie zmienic.
Hehe słuchajcie siedzę i się śmieje.Moj usypia małego i po prostu jedna wielka impreza jest w Olka sypialni :woohoo: Ze mną to by już dawno spał, ale niech mam tatus zawsze najlepszy bo zero reguł a dziecia teraz korzysta :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158043 przez Dorciaition
Madziaska to świetnie, że z Hanią wszystko ok :) A laseczka pewnie po mamusi.
Mnie się wydaje, ze właśnie tak jest, tzn, że lekarze prowadzący sami boja się jak coś nie nie tak z wynikami czy ciąza odbiega jakoś od normy. Denerwują się.
Ale u Ciebie na szczęście już jest ok i oby tak dalej.

Wiesz co, rozmawiałyśmy wczoraj o tym termometrze, no i wieczorkiem mama mówi mi,że moja bratowa ma jakiś dla mnie. Oczywiście zapytałam jaki :) Jakiś w smoczku :unsure: Pierwsze słyszę. Jeśli taki jest faktycznie to i tak na króciutko i zakupię tamten :)

Luśka, mam kawałek schabu bez kości. Przyprawiam dzień wcześniej, wkładam tam też morele (tego nie lubię robić). Na następny dzień na takiej mojej duzej patelni opiekam go na dosyć sporym ogniu na oliwie ze wszystkich stron (tak żeby sięładnie zarumienił), a później już na malutkim dusze ok 3 godz dolewając co jakiś czas wody.

Ha ha Oluś zadowolony, że spać jeszcze nie musi ;)

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu #158054 przez Batmanik
ja juz jestem ale ciezko jedna reka sie myc ale dalam rady i juz reke opatrzylam i nie ma tragedii albo taka twarda sie zrobilam hehe bo o dziwo nie krzyczalam i nie plakalam tylko zachowalam zimna krew;)
nie wiem jak to z ta waga dokladnie jest ale zapytam gin w poniedzialek...
a moja 17 czerwca wazyla 285 gr jutro popatrze ile igor wazyl w tym czasie bi wiecie jak sie zlozylo ze wizyty mam tak samo jak w tamtym roku- no dzien roznicy tylko:)
13 lata 5 miesiąc temu #158067 przez kima
Hej dziewuszki:))

U nas taka burza, że aż się sama bałam, chociaż zawsze lubiłam je oglądać, ale teraz jak mam Dzidziusia, to się boję, żeby się nie przestraszył :)

Faktycznie, trzeba będzie skorzystać z kosmetyczki, bo jak się pokażemy na porodówkach, trzeba jakoś się prezentować, haha B)

A ja jutro chyba będę robiła naleśniki, jeśli nic mi się do jutra nie zmieni :))

Madzia, ciesze się, że z Hanusią dobrze, pewnie jesteś już spokojna.

Lecę spać, do jutra Dziewczynki :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #158071 przez kima
Właśnie, zapomniałam jeszcze napisać o tych ruchach.. Ja szczerze mówiąc średnio czuje, nie wiem czy to dlatego, że to moja pierwsza ciąża, ale nie mam tak jak niektóre z Was opowiadają, widać ruchy przez brzuch. U mnie raczej są delikatne, takie jakby łaskotanie po żeberkach, czy to normalne w 20 tygodniu?
13 lata 5 miesiąc temu #158078 przez madziaska
Kima mysle, ze to normalne, zwlaszcza ze to Twoja pierwsza ciaza... Moja Hania brzuch mi wypycha i jest to widoczne juz od jakiegos czasu... A z ta waga nie straszcie kobiyki ;) Mi lekarz powiedzial, ze waga i wszystkie inne wymiary sa prawidlowe na wiek Hani ;) Z reszta mam nadzieje, ze ona nie bedzie wielkoludem, latwiej bedzie urodzic, zwlaszcza z moimi gabarytami ;)
13 lata 5 miesiąc temu #158144 przez vestusia
Dobry Wieczór :)

Dorcia, bodziaczki słodkie, jej dla dziewczynek jest tak wiele fajnych rzeczy, aż mi smutno jak pomyślę, że u mnie będzie sisiak :D

Madziaska, super, że Hania, to Hania a nie Henio :) Ja bym generalnie się nie przejmowała tak tą wagą dziecka, w końcu jedne rodzą się większe, drugie mniejsze, jak waga jest w normie, to nie ma się co denerwować. Choć u mnie to może w porównaniu do Was faktycznie wielkolud - w 19 tygodniu i 6 dniu ważył 391 gram, no ale... zobaczymy, co to będzie.

Batmanik bidulko uważaj na paluchy, bo sobie krzywdę zrobisz :P A ręce sprawne muszą być :D

Dorcia, jej schab z morelami. Zapewne pychotka, he, he. Ja Wam powiem, że średnio mam ochotę na mięso w ciąży, dziś zmusiłam się do tego cycka z kurczaka, nawet niezłe było, ale tak to zdecydowanie wolę ryby. Jak robię schabowe, to mi się coś podnosi, jak je robię. Nie wiem, dlaczego tak mam.

Co do tych ruchów, to nie mam na myśli tego, że mi badzioszek faluje tak, jak w bardzo zaawansowanej ciąży, ale gołym okiem widać, gdzie się porusza, brzuszek się wybrzusza, jakieś kuleczki wystają i tak się zastanawiam, co to może być. Stawiam na tyłeczek, bo nóżki czuję raczej ciągle na dole brzuszka, a tam nie widzę, czy coś się porusza, czy nie.

Właśnie wyszłam z wanny, powiem Wam, że się nagimnastykowałam nieźle, żeby się ogolić he, he :D Tak a propos dzisiejszych kosmetycznych tematów :D Normalnie aż mi się cyce spociły he, he :P A co to będzie później, to nie chcę sobie wyobrażać :) Czuję się jak taki hipopotam, który nie może się schylić :D

Ja dziś pojadłam arbuzika, zjedliśmy smakową kolację i teraz odpoczywamy. Zaraz pewnie teściowie się zjawią.

Tabelka z wizytami zaktualizowana, w razie czego życzę kolorowych snów :)
13 lata 5 miesiąc temu #158187 przez madziaska
Dorcia schab z morelami brzmi smacznie ;)
Vestusia ja sie nie martwie ta waga, dziewczyny zaczely pisac najpierw o Dorci, a potem o mojej malej, ze malo waza. Lekarz nic takiego nie powiedzial wiec jest ok ;)
Milej nocki laseczki :*
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka