BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #162366 przez kima
Ania, dokładnie, ciesze się, że u Ciebie też wszystko dobrze, wybaczcie, że zajęłam się tak sobą, ale to wielki dzień, gdy się pozna płeć swojego Dzidziusia :) Ja to normalnie najchętniej bym się codziennie badała, żeby mi lekarz ciągle mówił, że wszystko dobrze, bo tak to co chwila mam takie głupie uczucie niepełności, albo tworzę sobie jakieś historie niestworzone w swojej głowie i potem rycze pół dnia :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #162375 przez aniaa_
Ja mam tak samo najlepiej aparat usg miec w domu i codziennie podglądać dzidzie :laugh: a jak dzidzia jest spokojniejsza to ja już sobie cos wgrywam i wymyślam a jak daje znaki to od razu kamień z serca i jestem spokojna, e-h nie wiedziałam, że bede sie tak stresowała cała ciąże
13 lata 5 miesiąc temu #162390 przez vestusia
Luska ! Brzusio cudny i nie wiem dlaczego tak brzydko o sobie mówiłaś, o tych ogromnych kg, ślicznie wyglądasz! Mam nadzieję, że pierwsze koty za płoty i jak będą kolejne zdjęcia brzucholków, to nie będziesz się tutaj wykręcała i wymyślała, że jakaś tam gruba jesteś :) Cudnie :)

Kima, nie tylko Ty Kochana sobie wkręcasz różne rzeczy. Pewnie każda z nas ma podobnie, jedna mniej, druga bardziej. A taki aparat do usg to byłoby coś. Przynajmniej wiedziałabym już dawno, jaka jest płeć he, he :D

Film się niestety skończył, znowu łezki mi poszły na końcu :) Zawsze na tym filmie płaczę :D

No i nażarłam się tej kukurydzy - zeżarłam 2 kolby i prawie pękłam. Teraz wypadałoby zrobić zdjęcie brzucha, jest ogromny he, he :D

Kima, to teraz możesz też spokojnie rozpocząć szał zakupowy, skoro już wiadoma jest płeć :D Zakręciłaś się u doktora równo :D
13 lata 5 miesiąc temu #162392 przez kima
:laugh: :laugh: :laugh:

a może my nie ciuszki na Maluszki tylko przenośne usg by pasowało zakupić :silly: ja już prawie wpadłam w depresje, jak nie czułam Dzidzi... teraz wiem, że serce Matki kocha najmocniej na świecie... :)
13 lata 5 miesiąc temu #162398 przez vestusia
Kima, nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja zauważyłam u siebie pewną zależność. A mianowicie, jak jest pochmurno na dworze to i dzidzia jest bardzo spokojna. Nie kopie mnie jak szalona, czuję tylko delikatne ruchy w ciągu dnia, ale są one bardzo spokojne, stonowane i takie... no lekkie. Natomiast jak się rozpogadza, to dzidzia szaleje, brzuchol mi faluje i jest bardziej aktywna. Jak byłam np. ostatnio u siebie w Kędzierzynie, to dzidziulka też bardzo mało się ruszała, ale praktycznie cały tydzień padał deszcz. Wyszło słoneczko i dzidzia też się rozbudziła.

Jej, ja tak Wam się przyznam, że ja nie mam ciśnieniomierza i nie robię sobie pomiarów. Jedynie u lekarza, a u niego zawsze wszystko jest w normie, takie jak powinno być. He, he :D
13 lata 5 miesiąc temu #162400 przez kima
Dziewczynki lece pod prysznic, bo mąż mnie już pół godziny woła, ale musiałam Wam tu wszystko napisać :laugh:

Luśka, brzuszek fajniusi, a swoją drogą, ładne mieszkanko :silly:

Teraz sobie odbije moją wstrzemięźliwość w zakupach, ale fakt, że na malutkie cipeczki są bardziej rozczulające rzeczy, ale na sisiorki znowu, te kamizeleczki i koszule w kratkę też są boskie :silly: takie małe gentelmeny :silly:

Dobrej nocki Dziewczynki, ja dzisiaj pewnie zasnę w 5 minut, z tych wrażeń... aha, zapomniałam Wam jeszcze napisać, że fotki z Usg sobie pobrudziałam żelemz z brzucha, bo z tego wszystkiego niedokładnie sobie wytarłam :silly:

buziaki, do jutra Laseczki :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #162402 przez vestusia
No i podliczyłam ciuszki. Wychodzi, że na razie mam ich 89. Licytuję jeszcze chyba 4 rzeczy, więc jeśli wygram aukcje, to dojdzie do tego jeszcze kilka bodziaków i pajacyków. Jak poznam płeć, to dokupię jedynie śpioszki w te żyrafki, jakieś półśpioszki i rajtuzki i to będzie wszystko z ciuszków. No i jeszcze jeden kombinezon muszę dokupić, bo mam różowy he, he :D Reszta to te kocyki. No i teraz tak sobie myślę, że może lepiej mimo wszystko kupować te uniwersalne kolory, bo jak teraz ma być sisiorek, to następna będzie pipeczka, więc szkoda tyle pieniędzy wydawać na te same rzeczy, ale w różnych kolorach :D Wiem, kopnięta jestem, wybaczcie :D Tak sobie gdybam :)
13 lata 5 miesiąc temu #162409 przez Batmanik
ale wy piszecie i piszecie hehe
Kima Twoj wazy 400cos gram a ktory to tydz??nawet nie popatrzylam na suwaczzek bo moja to wazy 785g i nie pytam zeby Cie zalamac ze Twoj synus malo wazy tylko chce sobie porownac...
Bardzo sie ciesze ze u Was wszystko oki po wizytach humorki dopisuja:)
a co do bab w kolejce to szkoda gadac ja w ciazy z malym dzieckiem a nikt mnie do laryngologa nie przepuscil stalam godz w kolejce byly jeszcze ze 3 osoby przede mna i dopiero babka mnie przepuscila...
ja tez uciekam lulkac milej nocki!!!!
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #162503 przez aniaa_
Halo dzień dobry,

A co to wszyscy jeszcze śpią :laugh: ??
Ja dzisiaj wstałam pełna energii, szkoda dnia i zaraz będę śniadanko zajadała, bo głodna jestem :silly: no i mam ambitny plan pójścia na miasto, może coś dla Bobasa znajdę, chociaż tutaj to za bardzo nie ma gdzie czego szukać, trzy sklepy na krzyż może z ciuszkami dziecięcymi ;) a i mam ochotę na jakąś sałatkę z makaronem muszę poszperać w necie może znajdę coś ciekawego ;)

Vestusia pokaźna paka, aż mi głupio ;)
Batmanik moja dzidzia też sporo mniej waży od Twojej, bo 547 ;)
13 lata 5 miesiąc temu #162506 przez Aleksandra
Cześć mamusie :)

Ja już w pracy. Wczoraj byłam tak zmęczona, ze obiedzie usnęłam :) Za to po pracy pojechałam na zakupy. Kupiłam sobie 2 staniki i 2 bluzki w H&M i w sklepie dla mamusiek dwie bluzki z aplikacjami na brzuszku (takie jak na allegro są - z pszczółką i motylkami) a sprzedawca odłożył mi jeszcze 2 pary spodni - krótkie i 3/4 bo mi kasy zabrakło, więc dzisiaj jadę je odebrać. Zaszalałam, nie ma co !!!! :lol:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #162512 przez aniaa_
Ja tez muszę po spodnie jechać, w żadnych sie już nie dpopinam ;) ale to z mężem jutro, bo sama nie dam rady, bo "pewnie nie będzie gdzie zaparkować :lol: "
13 lata 5 miesiąc temu #162519 przez Aleksandra
Ja mam tylko problem z parkowaniem równoległym. Na szczęście nie miałam tego na egzaminie - wymodliliśmy to instruktorem :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #162535 przez aniaa_
Wczoraj jak wychodziłam od lekarza dowiedziałam sie, że u nas w szpitalu zajęcia ze szkoły rodzenia zaczynają sie 2 sierpnia i są bezpłatne, a prowadza je położne, które w tym szpitalu pracują, tylko trzeba mieć skierowanie od lekarza, więc bede musiała sie do mojego wybrać jak już zrobie ponownie morfologię i sie zapytam, bo chyba sie skuszę i jeszcze w dodatku beda znajomi męża wiec może byc całkiem przyjemnie :laugh: no i watro wcześniej poznać położne :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #162558 przez vestusia
Dzień dobry :)

Ja dzisiaj nie pospałam sobie, bo dzidzia szalała, jak opętana. Najpierw buszowała do co najmniej 1 w nocy, potem obudziła mnie kopniakami po 4 i teraz po 8 znowu. Próbowałam się zmusić do spania, ale już pewnie nici z tego. Pogoda za oknem okropna, pada deszcz, jest chłodno i mokro. Nigdzie dzisiaj stąd nie wychodzę :)

Ola, a szalej, należy Ci się. Ciężko pracujesz no i zakupy zawsze poprawiają humor :)

Ciekawa jestem ile moja dzidziulka teraz będzie ważyć. Ale tą wagą nie należy się przejmować, bo teraz to każda dzidzia rośnie w swoim indywidualnym tempie :)

Aniaa_, szkoła rodzenia to pewnie fajna sprawa, tym bardziej że masz ją na miejscu i bezpłatnie. Będziesz nam przekazywała wiedzę he, he :D
13 lata 5 miesiąc temu #162559 przez Batmanik
Witam!!!
u nas leje i leje od wczoraj ale musialam wynurzyc nosa z domu:(
a parkowanie rownolegle to to co sie tylem cofa?? na kursie nie mialam z tym problemu ale i tak odwazylam sie tak zaparkowac z 2 lata po zdaniu prawka:) ale staram sie tak nie parkowac to za bardzo stresujace :laugh:
nom Aleksandra zakupy udane:)
Ania a Tobie zycze udanych zakupow!!!
moj sie zreflektowal i wyslal mi kase na urodziny heh tylko nie mam potrzeby jej wydac az to dziwne u mnie :side: tylko ja na glupka wyszlam ze tak z rana o zyczenia sie upomnialam :S ale co tam-to przeciez wszystko przez hormony;)
ja mialam chodzic na szkole rodzenia zapisalam sie mieli oddzwonic kiedy sie zaczna i nie oddzwonili i w sumie to dobrze bo i tak nie chodzilabym bo nie mialabym nawet kolezanki zeby ze mna poszla...u mnie tez jest bezplatna ale teraz szkoly rodzenia mi nie potrzeba;)
milego dnia!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka