- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203171 przez madziaska
Dziewczyny chyba nie zrozumialam, to WY nic nie dostaniecie na maciezynskim??? Bo Iva chyba o maciezynskim pisze, a nie o wychowawczym??? Ja przez okres urlopu maciezynskiego czyli 20+4 tygodnie dostaje normalnie pieniadze, jedna umowa konczy mi sie z dniem porodu, ale i tak nalezy mi sie maciezynski, no i z tej drugiej pracy rozwniez, wylicza mi srednia dochodow z ostatnich 12 miesiecy... Trzecia praca nie wchodzi w gre, bo to ryczalt... No do tego dochodzi becikowe 1000zł i z PZU 1600 zł.
Temat został zablokowany.
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 3 miesiąc temu #203182 przez Batmanik
a dziekI Iva:)
rozumiem juz teraz:)
ja bede miala macierzynskie ale pytam bo moze ze szwecji sa lepsze warunki hehe:)
ja popakowalam rzeczy ktore musze zabrac od rodzicow- czesc juz kiedys zawiozlam- dzis reszte posegregowalam ai jak na to patrze to mysle ze musze busa jakiegos zalatwic bo jeszcze pare rzeczy chce zabrac:))
rozumiem juz teraz:)
ja bede miala macierzynskie ale pytam bo moze ze szwecji sa lepsze warunki hehe:)
ja popakowalam rzeczy ktore musze zabrac od rodzicow- czesc juz kiedys zawiozlam- dzis reszte posegregowalam ai jak na to patrze to mysle ze musze busa jakiegos zalatwic bo jeszcze pare rzeczy chce zabrac:))
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203185 przez iva 20
Madzia ja nie wiem dokladnie czy to jest macierzynskie czy wychowawcze ale moze przyblize troszke jak ja urodze dziecko to bede dostawac za to ze siedze z tym dzieckiem w domu i sie nim opiekowac okolo 2 tys zl na polskie i ja nigdzie nie pracowalam i to nie jest wyliczeniowe z pracy tylko poprostu z panstwa te 247 dni ktorej sie nalezy kazdej matce co urodzi dziecko a pozatym na dziecko do 20 roku zycia na polskie to 470 zl kazdego miesiaca bede miec dla dziecka te 470zl i dla siebie te okolo 2 tys wiec to tak ma byc wiec teraz przeczytacie to bedziecie wiedeziec o co mi chodzi bo ja w polsce nie wiem nic o tym ..
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203193 przez madziaska
Wiadomosc od KIMY
Hej, zatrzymali mnie na patologii ciąży . Mam skrocona szyjke i rozwarcie na dwa palce. Mialam juz ktg i dostaje leki na podtrzymanie, bo moge urodzic nawet w tym tyg., ale oczywiscie beda robic wszytsko, zeby jak najdluzej przetrzymac dzidzie w brzuszku. Jednak jest to kwestia tygodni. Pozdrawiam.
Matko, teraz to sie przerazilam!!!!!!!!
Hej, zatrzymali mnie na patologii ciąży . Mam skrocona szyjke i rozwarcie na dwa palce. Mialam juz ktg i dostaje leki na podtrzymanie, bo moge urodzic nawet w tym tyg., ale oczywiscie beda robic wszytsko, zeby jak najdluzej przetrzymac dzidzie w brzuszku. Jednak jest to kwestia tygodni. Pozdrawiam.
Matko, teraz to sie przerazilam!!!!!!!!
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- anyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- anyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203199 przez Aleksandra
Kima jest w szpitalu na patologii ciąży!!
"Mam skróconą szyjkę i rozwarcie na 2 palce. Miałam juz ktg o dostaje leki na przetrzymanie, bo moge urodzić nawet w tym tygodni, ale oczywiście będą robic wszystko, żeby jak najdłużej przetrzymać dzidzie w brzuszku. Jednak jest to kwestia tygodni"
"Mam skróconą szyjkę i rozwarcie na 2 palce. Miałam juz ktg o dostaje leki na przetrzymanie, bo moge urodzić nawet w tym tygodni, ale oczywiście będą robic wszystko, żeby jak najdłużej przetrzymać dzidzie w brzuszku. Jednak jest to kwestia tygodni"
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej