BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #228509 przez aniaa_
Halo a co aj taka cisza??? nikogo nie ma???

Czyżby wszystkie poszły rodzić ???? i ja sama zostałam :unsure:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #228528 przez vestusia
Ana, ja też tu jestem, ale do samej siebie pisała nie będę :P He, he, he. Pewnie cała reszta rodzi i zrobią nam niespodziankę, jak Suari :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #228557 przez madziaska
Aniaa, sarna ja tez juz znalazlam (oczywiscie na necie), ze to moze byc cholestaza, ale tam jest napisane, ze zaczyna sie od swiadu dłoni i stop, a mnie swedzi brzuch, wlasciwie jego boki... Doi lekarza dzwonilam, ale okazalo sie, ze on juz jest na urlopie w Indiach ;) dzwonilam do kuzynki poloznej i ona tez zasugerowala te problemy z watroba... Mialm isc dzisiaj do innego gina, ale w koncu nie poszlam, jak bedzie tak dalej lub gorzej, to pojde w czwartek, bo wtedy ptzyjmuje... Albo wczesniej na IP. Tak sie naczytalam o trej chorobie, ze od tametj pory juz wszytsko mnie swedzi...Aaa mam wyniki na paciorkowca, nie ma dziada ;)
Dorcia biedna Daisy, pewnie czuje zagrozenie... Aaaa no i ja jakis czas temu robilam eksperyment z laktatorem ;)
13 lata 5 miesiąc temu #228576 przez Aleksandra
Już jestem :)

Mamy bardzo fajną lekarkę. Ma 4 dzieci !! Jest bardzo sympatyczna i wszystko tłumaczy. Nacia dostała jeszcze dodatkowe witaminki i żelazo (od 2-go miesiąca). Waży teraz 2930g, więc ładnie przybiera na wadze. W środę muszę zadzwonić i umówić ją do neurologa i ortopedy, no i na szczepienia. Pierwsze ma się odbyć 16.11. Nadal nie zdecydowałam co do szczepionek, czy brac te za darmo (tyle że jest ich więcej) czy te skojarzone, których koszt jest ok 800 zł. Butla się nie przydała, bo nakarmiłam ją cycem w samochodzie pod przychodnią :lol: ale muszę teraz dać jej z butli bo to było odmrażano mleko, żeby się nie zmarnowało. No i muszę się odciągnąć bo mnie cycki zaczynają bolec....

Madziaska tylko sie nie nakręcaj na tą cholestazę. Super że gronkowca nie masz :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #228581 przez Aleksandra
No i niestety dziś zgrzeszyłam...jak wracaliśmy z ikei to zjadłam cheesburgera :blush: Oglądaliśmy te szafki i są do kitu. Nie dośc że małe to chyba z jakiejś sklejki, mało praktyczne i w ogóle do d... A fotel kupiliśmy, dołożyłam 60 zł i mam elegansi wygodny fotel w który w końcu nie wpadam :lol:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #228634 przez aniaa_
Super Olu, że zadowolona jesteś z lekarki :) i że Nacia tak ładnie przybiera na wadze oby tak dalej :), no i super że chociaż po części zakupy sie udały.
Ja tez ostatnio myślałam o tych szczepionkach i nie mam pojęcia jak będziemy szczepić dzidzie, jeszcze nie zdecydowaliśmy.

No i ciekawe jak tam Kima!!! :)
13 lata 5 miesiąc temu #228654 przez luska
nie wiem czy wiecie ale Kima rodzi :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #228669 przez luska
esek od nie o godzinie 11,50
rano chlupneły mi wody z jaims śluzem, a teraz leci mi śluz podbarwiony krwią.Wiec chyba się powoli zaczyna
I jak na razie cisza , a tez nic nie pisze , zeby jej nie meczyc .Sorrki , ze tak pózno ale nie mam w domu u neta , teraz u mamy dopieor mam mozliwosć napisania.Uciekam robić ciacho :)
13 lata 5 miesiąc temu #228677 przez madziaska
Luska juz wiemy ;)
Ciekawe czy zdazy do 24 ;)
Olu fajnie, ze jestes zadowolona z lekarki. Ja mam zamiar kupic te skojarzone, zeby hani tyle razy nie kloc, slyszalam, ze jakos teraz maja byc po czesci refundowane i jedna dwka ma kosztowac ok 90 zł. Je daje sie chyba co 6 tyg. tak??? A nie wiesz ile tych dawek ma byc???? Wogole co do szczepien to juz sama nie wiem, mysle ze jeszcze na rotawirusa zaszczepie i tyle... No i probuje sie nie nakrecac cholestaza, choc brzuch swedzi. Moja siostra mowila, ze miala tak samo. nie mam jakies duzej wysypki, nie smiejcie sie ale policzylam i jest jakis 6 krostek (podobnych do potowek), ale caly brzuch swedzi, moze to tylko sie skora naciaga ;)
13 lata 5 miesiąc temu #228739 przez Doti
cześć wam :)
aj tyle czasu... mam nadzieję że nie zapomnieliście o mnie... chyba ze 3 tyg w szpitalu byłam... a tu tyle się dzieje!!
13 lata 5 miesiąc temu #228749 przez TyszAnka
To co tam Doti u Ciebie? Jak w szpitalu? wszystko w porządku u was?

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 5 miesiąc temu #228760 przez Aleksandra
Ja jeszcze chcę zaszczepic na pneumokoki. Może się kuszę na te skojarzone...moja mam powiedziała, że da nam kasę na szczepionki. Zobaczymy co powie neurolog. Jeśli uzna, ze można Natalce podac te skojarzone to chyba damy, jeśli nie to będziemy jeździc co kilka tygodni. Chyba to właśnie wychodzi co 6 tygodni...

Witaj Doti. Opowiadaj co tam się u ciebie działo.
13 lata 5 miesiąc temu #228761 przez TyszAnka
Witajcie kochane mamuśki :)

Kima rodzi- kurcze jak nas wzięło wszystkie....:)

Sarna, też przeszłaś ...żeby nikt nie powiedział rodzicom, co się z ich dzieckiem dzieje-koszmar, a Wy myśleliście że jest wszystko OK......co za pacany normalnie !!!!

Vestusia, ja nie mogę, sutka Ci wcięło....dobrze że puściło, nie drogi ten odciągacz, czy laktator ( pisze w tytule ze odciągacz, a na dole ze laktator...) to co to w końcu jest?
Też chyba zakupię, no i majty jeszcze bym musiała kupic jednorazowe poporodowe....

Mój ma na 6:00 do pracy, ja pojadę autobusem 3 przystanki do szpitala :)dam radę

Dorcia, moj pies ale tylko jeden "on" też ma schizmę na punkcie piszczących zabawek...aż się trzęsie- w używanych odzieżach są kosze z zabawkami, zawsze przekopię cały kosz i jest parę zabawek piszczących po 0,50gr, ale tak jak ty wyspać się nie da, bo w łóżku na podłodze w każdym kącie piszczałki- najgorzej jak w nocy się nadepnie podczas wyprawy do wc.....

Moja suczka miała cieczkę i bzykali się cały tydzień...od 19 października tak że spodziewać się maluchów mamy około 19-20 grudnia :)
Qrwa trójka dzieci, dwa psy i szczeniaki....ocipieję :)

Mnie coś nic nie rusza, ale brzuchol mi się obnizył.... :)

A ja wstałam dzisiaj przed siódma, wzięłam się za szycie paputków i uszyłam dwie pary- jaka zadowolona jestem zaraz fotk pierdzielnę i wrzucę :)

ale nie powiem bo dół brzucha i krzyze mnie napierdzielają....

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 5 miesiąc temu #228764 przez Doti
że tak powiem jeszcze się nie "rozpakowałam", synia mam nadal w brzuszku. ogólnie już wszystko jest ok :) lekarz wysłał mnie do domu, bo powiedział że już mogę rodzić :) mały rośnie jak na drożdżach :) a w szpitalu jak w szpitalu, same nudy, i przerażające historie kobiet w ciąży... ;P
13 lata 5 miesiąc temu #228769 przez Doti
ze mną tak po skrócie było tak że zrobiło mi się rozwarcie i dostałam bóli, ale w miarę szybko zareagowałam, mój lekarz jeszcze szybciej i wszystko skończyło się dobrze, z tym że musiałam leżeć bo trochę za wcześnie było dla synka przychodzić na świat ale teraz nie ma przeszkód, a lekarz pozwolił nawet na małe co nie co z narzeczonym ale powiedział że najlepiej tak za tydzień ;p
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia