- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Na playgrupy zaczynamy chodzic. Rzeczywiscie swietne sa, maluchy je uwielbiaja i mamusie tez
A pozostale mamusie zamilkly dzisiaj. Pozdrowionka
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj niespodziewanie mialam "babski wieczor"
Poszlam z obiema corkami na koncert do Konserwatorium. Bylo super-a dziecko przespalo cala droge w obie strony plus koncert- ponad cztery godz za to dluzej rozrabiala przed nocnym snem-ale warto bylo....
zazdroszcze wam tych playgrup. Szkoda ,ze tu takich nie ma
No wlasnie -przylaczam sie do Olencji-kochane mamusie napiszczie choc po dwa zdania co u was::: pliiiiissss.
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale i tak ja uwielbiam
Gdyby playgrupy byly w Polsce, to pewnie kosztowalyby fortune i nikogo nie byloby na nie stac. Polska to dziwny kraj
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Tutaj z kolei jest tzw kolsultaciburo gdzie Na poczatku chodzi sie co miesiac i raz jest spotkanie z lekarzem a raz z pielegniarka ktora tez szczepi, wtedy tez waza i mierza dzieciatko...
Jest pol godzinki zawsze w srode gdzie mozna przyjsc bez umawiania sie ale jak mielismy wizyte na 13.30 wlasnie kiedy sie ten czas konczyl to luuuuuuuudzi bylo ze ojoj...
A lekarze tacy sami, jak cos boli jesli chodzi o doroslych to przejdzie, a jak bardzo boli to wez paracetamol...
Wiec nie oplaca sie chodzic do lekarza, chyba ze jest sie bardzo chorym choc i tu znam przypadki ze lekarze traktuja nas obcokrajowcow jak zlo konieczne...
Na szczescie mnie nie bylo dane sie o tym przekonac na wlasnej skorze i mam nadzieje ze nigdy Nie bedzie...
Mialam isc na spacer ale mimo iz nie pada to strasznie wieje, dawno tak ńie wialo wiec odpuszcza, sobie i zostajemy w domu...
Za to jutro jedziemy nad morze do ambasady wyrobic malemu paszport i mam nadzieje ze pogoda sie uda zeby z malym pospacerowac...
I znalazlam sposob na odstresowanie sie ( ze ja glupia nie wpadlam na to wczesniej, ale jak mowia lepiej pozno niz wcale)
Wracam do jazdy konnej, jeszcze przed zajsciem w ciaze jezdzilam do przepieknego parku 25 km od nas, tam spotykalam sie z kobieta ktora przyjezdzala ze swoimi konmi i jezdzilysmy sobie w soboty, czasem co tydzien czasem co dwa...
Pytanie tylko czy moge juz?
Musze cos poczytac na ten temat...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Angela chyba zeszlysmy sie w czasie. super,ze masz taki pomysl i mozliwosc zrealizowania go.No i powodzenia z wyjazdem. my paszport odbieramy w poniedzialek
Aaa pochwale sie-moja corka po raz pierwszy rozesmiala sie w glos podczas naszej zabawy-az sie pobeczalam z radosci....
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
My zlozylismy wniosek o paszport we wtorek, odbior w czerwcu. Zdazymy przed wyjazdem do Polski
Anusska, ostatnio nie probowalam butli, ale moze zmienila zdanie. Zobaczymy dzisiaj wieczorem. Moze tatus pomoze. Zauwazylam, ze jak tatus wraca wieczorem, to mala oczu od niego nie odrywa, usmiecha sie, opowiada mu cos, smieszni sa jak tak sobie gadaja
Angela, pomysl pierwsza klasa.
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mysle ze maja dosyc naszych twarzy przez caly dzien...
U mńie jest tak samo...jak kapiemy malego to tatus go zazwyczaj trzyma to patrzy synek na niego i patrzy i moge se gadac i gadac a on nic...
Co do paszportu to troche dlugo czekacie...
Tutaj nam napisali ze po zlozeniu wniosku 2 tygodnie oczekiwania, ale za to oprocz oplaty za paszport niewielkiej bo 19 euro trzeba wpisac malego do usc w polsce i to kosztuje juz 48 euro...nie ma to jak polska biurokracja...
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jak sie miewaja mamuski i ich malenstwa? Jak humorki?
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Angela - też kiedyś jeździłam konno (nie ma jak pełny galop gdzieś po łące lub po plaży). Teoretycznie nie wolno jeździć w połogu, ale po tym okresie jeżeli wszystko jest ok to nie ma przeciwwskazań. Zacznij powoli stęp i trochę kłusa i zobaczysz jak się czujesz.
Jak tak czytam że wasze pociechy już wpychają sobie zabawki do buzi albo śmieją się w głos i jak wy na to reagujecie, to tak sobie myślę, że też się na taką okoliczność rozbeczę.
U mnie jest tak samo - tata po pracy jest fajniejszy od mamy, która się opatrzyła.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak tak czytam że wasze pociechy już wpychają sobie zabawki do buzi albo śmieją się w głos i jak wy na to reagujecie, to tak sobie myślę, że też się na taką okoliczność rozbeczę.
Ann w takim przypadku becz z czystym sumieniem
Wiecie jaka akcje zrobila mi wczoraj Milenka
mielismy awarie w lazience i tak sie zlozylo ze usuwanie jej bylo mozliwe wieczorkiem.nie moglam wykapac dziecka o zwyklej porze ,wiec postanowilam przelozyc pluskanie na dzis rano. czas do uspienia chcialam spozytkowac na zabawe-i tu zaczely sie schody. Milenka podniosla wrzask -wydawalo sie ze boli ja brzuszek(prezyla sie,nie chciala cyca jeszcze nigdy tak sie nie darla ). wyprobowalam wszelkie sposoby :masaze,ciepla pieluszke,suszarke-no kurna wszystko. w koncu kiedy moglam juz uzyc lazienki postanowilam jednak wykapac krzykacza-ciepla woda tez mogla pomoc. i wyobrazcie sobie,ze ledwie weszlysmy do lazienki,rozebralam ja-placz ucichl-wrocil usmiech.po kapieli spokojnie zjadla i zasnela...wyglada na to,ze juz przyzwyczaila sie do kapieli o stalej porze i brak spowodowal te wrzaski.a ja zastanawialam sie co zjadlam takiego,ze tak jej zaszkodzilo ach te maluchy-ledwie toto sie urodzi rozpatrzy po swieciei juz rzadzi
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anusska, dzieki za stronke, juz zmniejszylam kilka
Przedstawiam Wam moja kruszynke kochana
Hura! Udalo sie , a dlugo nie umialam tego zrobic.
Zaraz idziemy na kolejne szczepienie
A ja mialam dzisiaj badanie krwi, bo ciagle lapie jakies infekcje i pewnie znowu mam silna anemie Jakos musimy sie leczyc.
Dolores, swietny pomysl z basenem. My tez planowalismy zabrac ja w dlugi weekend majowy, ale troche sie obawiam, bo ma bardzo wrazliwa skore i od razu wyskocza jej pewnie jakies kropki albo plamy. Mimo to moze sprobujemy na chwilke i zobaczymy co sie bedzie dzialo.
W kazdym razie powodzonka i daj znac jak Amelce sie podoba