- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Milibryl dużo noś Zuzkę na żabkę na piersi i pieluchuj, no i kładź na brzuszku jeżeli lubi, powinno być dobrze. Moja Martula też ma wystający pępuszek, ale bez przepukliny - nie powiększa się gdy płacze. Z takim nic nie da się zrobić, ale gdyby miała przepuklinę to wtedy musiałybyśmy chodzić do przychodni na plastrowanie pępka - ponoć czasem pomaga i pępuszek z przepukliną się wsysa. Poza tym, też słyszałam, że często taka nieduża przepuklina z wiekiem mija samoistnie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Pytam bo nie wiem czy powinnam udac sie do psychologa?
Moze to jeden z objawow depresji?
Siedze w domu sama z moim malym od 8.00 do 17.00 i czasem nie mam juz sily...
Kiedy placze i nie da sie go uspokoic to zaczynam sama sie denerwowac i choc kocham tego malego czlowieczka to mam czasem ochote zamknac drzwi i wyjsc...
I najgorsze to to ze nie jestem pewna sama swojego zachowania...
Teraz wlasnie kolysze go co 10 minut bo sie wybudza i placze i widac ze dokucza mu brzuszek...
A jak puszczam radio zet kids to spiewajac mu kolorowe kredki potrafie sie rozplakac...
Nie wiem o co chodzi...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
co do beczenia-to po prostu jestem zla sama na siebie.Patrze na malenka i wystarczy,ze pomysle,ze moglabym jej nie miec...moj maz twierdzi ze powinnam wybrac sie na jakis "babski wieczor" z kolezankami,zeby troche sie odstresowac i odreagowac-ale chyba jeszcze nie jestem gotowa na odseparowanie sie na zbyt dlugo od Milenki.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Juz myslalam ze konsultacja psychologiczna niezbedna
Ja niestety jestem typem osoby ktora zamartwia sie o wszystko a do tego wlasnie jak napisala anuskka chce byc perfekcyjna pani domu i wszystkim dogodzic, dziecku, mezowi i nawet moja kocica trzeba sie zajac bo pcha sie na kolana, chce sie bawic...
A czasem sa wlasnie dni kiedy maly wiecej marudzi i nie moge zrobic obiadu, czy innych domowych spraw wtedy sie denerwuje ze z perfekcji nici
Maly juz jest inny, bardziej kontaktowy, wiecej czasu spedza na zabawie, sa dni kiedy nie przestaje sie usmiechac (te oczywiscie sa najpoekniejsze) ale sa tez te ktorych nikt nie lubi (dni marudzenia bo cos nie pasuje)...
Na szczescie juz coraz bardziej mozna odczytac z zachowania malego o co chodzi, bo wczesniej byl tylko placz jak same wiecie...
Pozdrawiam
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Ja tez czasem miewam ciezkie dni. Przed ciaza tez tak bylo, wiec nie martwie sie. W koncu kazdy ma czasem gorszy dzien. Mnie zawsze pomagal kieliszek wina, albo jakiejs innej pychotki z procentami , maseczka na pyszczek, pilniczek do paznokci, stos lakierow, balsamow i innych fajnych babskich rzeczy. Niestety ostatnio nie ma czasu na terapie poprawiajaca humor i urode , ze o procentach nie wspomne. Ale jak juz bede mogla, kupie cala skrzynke mojego ulubionego winka Wczoraj wieczorem tak bardzo mi sie czegos chcialo...., a moj maz pil sobie piwko, ciamkal, cmokal i zachwycal sie jakie dobre... potwor! A wracajac na ziemie, bylysmy dzisiaj na kolejnym szczepieniu. uwierzycie, ze Maya nie zaplakala i nawet sie nie skrzywila? Byla bardzo mila pani, polka zreszta, caly czas do niej mowila i jakos tak bezbolesnie poszlo. Za to teraz jest bardziej marudna, dostala kropelki, ale na razie srednio dzialaja . Dzielna jest, ma lezki w oczkach, ale mimo to usmiecha sie do mnie. Kochany anioleczek. Mila pani zwazyla ja tez i przybylo jej tylko 16 dag w ciagu ostatnich 2 tygodni. Malutko. Mila pani mowila, zeby sie nie martwic, ale to tak latwo powiedziec.... Z tego, co pamietam, ktoras z dziewczyn mowila, ze jest polozna. Jakies rady?
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Angela tak mi sie wydawalo,ze jestes perfekcjoniska-czytajac twoje posty.no trudno-przy maluchu czasem trzeba na niektore rzeczy przymknac oko. sciskam mocno-nie daj sie.
Olencja mnie tez czasem nachodzi smak na jakies winko-moze to ma zwiazek z anemia?Dzielna ta twoja Majeczka. a co do wagi mnie pielegniarka w przychodni mowila,zeby sie nie przejmowac jesli w pewnym okresie dziecko przybedzie wiecej,a w innym mniej-ze tak bywa. Srednio w pierwszych trzech m-cach powinno przytyc ok.3kg.(plus minus)
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do winka, na razie tylko wacham Maz sie smieje.....
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Winko ostatnio saczylam po lampce przez 3 wieczory...
Dzialalo na lepszy humor...
Boje sie tylko ze jak bede tak czesciej to mi sie za bardzo spodoba
Olencja
A co na to lekarz?
Jesli kazal sie nie martwic to staraj sie nie martwic...
Byc moze teraz przytyla mniej ale nastepnym razem pokaze co potrafi...
Dzielna dziewczynka...
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zwaz ja za tydzien, dwa... na pewno bedzie lepiej
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kochane jestescie. Nie wiem, co bym zrobila bez tego forum, dodajecie otuchy przy kazdym, nawet najmniejszym problemie. Dzieki
Winko, mniam. Po tak dlugiej przerwie wystarczy chyba kieliszek i padne