- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do basenu to fajnie gdybys mogla jezdzic z sasiadka-na pewno bylby to super spedzony czas.
I tu pytanie do dziewczyn ktore juz chodza z maluchami na basen. Kupilismy Milence pieluchy do plywania z marki Auchan.niestety huggiesy byly tylko z wiekszego rozmiaru.nie wiem czemu ale myslalam ,ze one nie przepuszczaja wody-a tu okazalo sie ,ze po kazdym wyjsciu z basenu musialam zmieniac je na pampersa i pozniej wkladac nowe "kapielowki",bo cale majteczki byly przemoczone i pupa milenki tez.wniosek z tego taki ze zawartosc pieluchy w jakims stopniu dostaje sie do basenu..czy wszystkie pieluchy do plywania tak maja?
]
chyba zakonczylismy kolejny skok rozwojowy. przez pewien czas moje dziecko mniej "gadalo",a teraz znow prowadzi swoje monologi.na slowo spacer cieszy sie nie tylko pies a widok czapeczki,czy nosidelka poprawia od razu humor Milenki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Przezywamy bardziej napewno...
Dzisiaj jade na zakupy...
Nowy spiworek maly dostanie do zlobka z ktorym wczesniej sie przespimy
Spalam juz z przytulanka i ja wlasnie dostal do zlobka ale jak malego dopada nerw to nie ma ratunku...
Dzisiaj byl krotko wiec ciezko stwierdzic czy nie spalby caly dzien? watpie...
Ale znajomej synek jak poszedl do zlobka to na poczatku tez niewiele spal i mial problem z zasnieciem w nocy, ale coz, trzeba wszystko przezyc...jej synek teraz spi tam i bawi sie ze hoho...
A co do majtek kapielowych to sama jestem ciekawa odpowiedzi kogos kto takowych uzywa...
Fajnie sobie dupke moczy...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sie dzis poddalam po milionach pytan czemu milenka jeszcze nie ma kolczykow i przebilysmy uszki. Bylo troszke placzu,bo obca pani trzymala na kolanach-ale ramina mamy szybko ukoily lzy .
Dziewczynki gdzie sie wszystkie schowalyscie?
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzisiaj szykowalam malemu wyprawke...
Ma swoj pierwszy plecaczek ze spidermenem
W nim w holu na wieszaczku beda wisialy ubranka na zmiane...
Stresuje sie ale mam nadzieje ze bedzie dobrze...
Ja z kolczykami nie mam problemu...
Ale jak ostatnio w polsce bylam u kosmetyczki to przyszla mama z dziewczynka taka siedzaca juz ale malo...
Matka twarda byla a ja sie poplakalam....czujecie?
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz wykorzystaj jeszcze czas ,ktory ci zostal do pojscia do pracy,zeby pobyc z dziecmi.Wiadomo ciezko oddac malenstwo do zlobka-ale tak jak juz kiedys tu bylo pisane na forum-przynajmniej dostalas zlobek i nie musisz kombinowac co zrobic z dzieckiem po macierzynskim.
Angela bylam bliska rozmyslenia sie kiedy juz wybralam kolczyki i kobieta posadzila sobie Milenke na kolanach a ta sie rozplakala.Ale natezenie placzu nie zmienilo sie kiedy miala zakladane kolczyki wiec mysle ,ze nie taki diabel straszny.
no plosie ,plosie plecaczek ze spidermenem-ale bede waznym zlobczakiem
Lusienka wcale nie mam pewnosci czy ta hihi dwojka nie ucieka w takiej czy innej formie
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
No niestety nie jest mi dane wrocic do pracy i przebywac z synem
W srode poszlam poerwszy dzien do pracy i wieczorem dostalam 40 stopni goraczki i bol w nerce w ktorej byl kamien
Na drugi dzien lekarz zdecydowal sie zostawic mnie w szpitalu bo podejrzewal infekcje i tak sie stalo...dwa dni walki ze zbiciem goraczki...
Kroplowki z antybiotykami,badania...dzisiaj niedziela wypuscili mnie do domu wieczorem...przez 12 dni nadal antybiotyki, za 3 tygodnie kontrola u specjalisty i umowieniensie na wyciagniecie tej cholernej sondy...
Maly 3 dni byl w zlobku, pozostaly czas pieknie opiekowal sie nim tatus...jest wspanialy...
W czwartek malo spal w zlobku ale juz w piatek spal i jadl prawie tak samo jak w normalny dzien w domu...
Jest dzielny i panie mowia ze jest bardzo fajny...
Wiec jest dobrze...
Pozdrawiam mamuski...
Musze odpoczac...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lusienka u nas tez podroze nie wzbudzaja w Milence zachwytu. Szybko sie nudzi tym bardziej ze jej fotelik musi byc zamontowany tylem do kierunku jazdy,wiec przez tylna szybe niewiele widzi
Angela noo to wracaj do zdrowia jak najpredzej.Naprawde nie rozpieszcza cie twoj organizm.A Nicolas jdt bardzo dzielny. Fajnie ,ze nie ma problemow z nim jesli chodzi o zlobek.No i dzielny tatus-poradzil sobie sam z synem...
My znow spedzilismy niedzielne popludnie na basenie. Tym razem dziecko az piszczalo z uciechy. ale za to w domu przy wieczornej kapieli musielismy sie sprezac taka byla padnieta.a jej wzrok mowil:no co wy, jeszcze raz wanna?
Uregulowalysmy troche godziny spania-nadal sa to cztery drzemki ale za to dwie ok.dwugodzinne i dwie po pol godz.no i nocne spanie od 22 do 8.Oczywiscie w nocy przerwy na jedzonko sa( u mnie-bo Milenka na spiocha)
z nowych umiejetnosci to turlamy sie.Koniec z lezeniem na lozku i sofach.Tak sie dziecku ta czynnosc podoba ze masakra.No i lezac nawet na plaskim na plecach, dzwigamy sie coraz lepiej do siadania.
Poza tym chyba nam coraz blizej do zabkow ,bo slinimy sie niemilosiernie,gryziemy co popadnie i znow wrocily dwie kupki kazdego dnia.
Pozdrawiamy mamusie i dzieciatka.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Przeczytałam Wasze posty ale nie dam rady odpisać, wybaczcie. Pozdrowienia dla Maluszków i Mamuśek
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lusienka czy Filipek zanim wyszedl mu zabek robil wiecej kupek?
od ponad tygodna mamy dwie kupki dziennie a dzis do 17 bylo juz ich 5. .Poza tym zadnych innych dziwnych objawow oprocz litrow sliny . Milenka je ladnie,bawi sie ,usmiecha jak zwykle...Sprawdzam codziennie dziaselka i nie widac zeby tam mialo co sie wykluc.A nie pamietam juz jak to bylo ze starszymi dzieciakami.Zastanawiam sie czy nie przejsc sie do przychodni,czy zaczekac bo w piatek i tak mamy kontrolna wizyte.
Jak myslicie?