- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no mnie tez czeka jedna synowa .az sie boje....oczywiscie nie synowej /ale siebie w roli tesciowej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Dokladnie czuje jak ty...
Nie boje sie synowej a siebie w roli tesciowej...
Idealnie powiedziane...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale za to zonaze mnie wredna. w poludnie przypomnialam sobie ze dzis moj mezczyzna konczy czterdzieche. dobrze ze w poludnie. przynajmniej udalo mi sie przygotowac kolacyjke niespodzianke. tyulko ciekawe jak zmieszcze na minitorciku 40 swieczek...
oooo i wszystkiego naj/dla Nicolasa na 5 miesiecy...
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Młody już ładnie siedzi od kilku tygodni więc dziś zakupiliśmy nowy fotelik samochodowy.Bedzie miał wiecej miejsca, i może przestanie się tak wyginać w tym foteliku.
Miestety w badaniu moczu jakie ostatnio robiliśmy wyszły ponownie jakieś paskudztwa i stan zapalny wiec młody dostanie niestety antybiotyk. Nie jestenm zwolennikiem takiego leczenia ale trudno.dwa miesiące próbowaliśmy delikatnych zabiegów. Kąpiele w Kali, witamina c, riwanol itd.Niestety równiez bedziemy zmuszeni zrezygnować puki co z basenu ale skoro pani nefrolog tak mówi, to trzeba.
Na początek września planujemy chrzest maluszka początkowo planowaliśmy połączyć roczek z chrzcinami- mam baardzo liczną rodzinkę.Ale ze względu na fakt że młody dostał się do żłoba, ja wracam do pracy, a tata małego bedzie mieć w stycznui SAJGON w pracy,planu uległy zmianie.
anuskka z tą teściową to mi dałaś do myślemia.Kurcze ja też bedę taką teściową....
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79404.html
Kto ma ochote niech wejdzie na kalendarz rozwoju i wpisze date urodzin swojego dziecka...
Fajnie opisane jest co w danym momencie maluch powinien umiec, do czego zachecac, jak stymulowac rozwoj i do czego nie namawiac...
Pozdrawiam
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No z pecherzem nie ma zartow. i tak od razu was wyslali do nefrologa?Niech Filipcio wraca szybko do zdrowia.
hehe nie bierz sobie tak bardzo do glowy tego bycia tesciowa synowej Albo juz ! Zakladamy tu "Kolko Potencjalnie Wrednych Tesciowych "
Angela fajna ta stronka. Ja czesto zagladam do takich informacji wiec przyda sie.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Coś ostatnio brak mi czasu na internet.
Lusieńka to zdolny chłopak, szybko siedzi
Angela lubię też zaglądać na takie strony, choć nie traktuję ich jak wyroczni.
Co u nas? Rozszerzamy dietę - marchewka po 4 próbach zaakceptowana (dziś za mało do miseczki nałożyłam). Za to butla z mlekiem (bez znaczenia czy moim, czy modyfikowanym) jest fuj i ble Martula turla się z upodobaniem na brzuszek i migruje po całej podłodze.
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tez nie traktuje takich stron jak wyroczni ale czasem wydaje mi sie ze maly cos powinien umiec bo inny maluch wlasnie zaczal a potem czytam i okazuje sie ze jeszcze ma czas...
Bo jesli maluchy zaczna robic cos predzej to raczej to nie problem ale jesli w wieku roczku np.. Nie robia czegos co powinny juz wczesniej umiec to warto sie zainteresowac dlaczego...
Tak se to wymyslilam
A co do mleka to maly nasz tez odkad zaczelismy rozszerzac dietke i dawac kaszke zdecydowanie malo chce mleka...
Na sniadanie polowe tego co wczesniej zjada potem o 10.30 i 14.00 troche wiecej...dopiero nadrabia o 19.00 i 23.00 wtedy potrafi zjesc 190-200ml...
Lekarka powiedziala ze to zazwyczaj tak jest ze przy rozszerzaniu diety maluchy zaczynaja jesc mniej mleka, ale jesli waga idzie do przodu jest ok...
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I jeszcze jedna prawda mamuśki są kochane bo mieszkają osobno i na codzień nie wtrącają swoich pięciu groszy.
A może przy drugim podejściu uda mi się dziewczynka.....Rozalka? Fajnie by było....
Co do nefrologa to nie tak od razu dostaliśmy skierowanie. troszkę to trwało.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja z tesciowa dogaduje sie super ,zreszta moja mama ze swoja tez nie miala zatargow-wiec nie wiem jak to jest. Ale widze jak moja bratowa podchodzi do mojej mamy.a mama jest na kazde jej zawolanie.
a te strony o rozwoju maluchow trzeba traktowac jak dobra lekture i nie zakladac ,ze jesli dziecko z czyms sie opoznia to jest zle. milej nocki
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ann sakad my znamy ta niechec do butli? Choc ostatnio (byle nie zapeszyc) milenka popija z butli troche wode. a jeszcze bardziej pasuje jej zabawa w "mowienie" trzymajac smoka od butli w buzi. Nie musze dodawac ze wszystko wtedy mokre
Lusienka to zycze ci tej Rozalki za jakis czas.Ale Filipek mialby towarzystwo...
u nas rozszerzanie diety trwa.gotowany ziemniaczek z marchewka-pycha-zniknal z miseczki,a do tartej marchewki z jabluszkiem to buziaczek sam sie otwiera..
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
anuskka mój mały też uwielbia marchew z jabłkiem.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Anuskka u mnie jest to samo gada do smoka przez chwilę, a potem się złości.
W najgorszym wypadku węzmę jeszcze urlop, ale to problemu nie rozwiąże, tylko odsunie go w czasie.
Marcheweczka pycha, jabłuszko też, teraz będzie jabłko z marchewką, marchewka z ziemniaczkiem i kleik albo kaszka (żeby mleko modyfikowane wprowadzić)
Od wczoraj Martula łapie swoje stópki