BezpiecznaCiaza112023

SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012

12 lata 5 miesiąc temu #398667 przez anuskka
Angela a juz mialam zaklepac sobie Nicolasa dla Milenki :silly: ale jakbys sie miala nie dogadywac z nia.... :silly: :silly: :silly: super dzielny ten twoj synek i swietnie rosnie

no mnie tez czeka jedna synowa .az sie boje....oczywiscie nie synowej /ale siebie w roli tesciowej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #398702 przez Angelaw
Anuskka
Dokladnie czuje jak ty...
Nie boje sie synowej a siebie w roli tesciowej...
Idealnie powiedziane... :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398709 przez anuskka
dobra Angela to umowmy sie ze sprobujemy byc cudownymi tesciowymi. :blink: :blink: :blink: :blink:

ale za to zonaze mnie wredna. :huh: w poludnie przypomnialam sobie ze dzis moj mezczyzna konczy czterdzieche. :ohmy: dobrze ze w poludnie. przynajmniej udalo mi sie przygotowac kolacyjke niespodzianke. tyulko ciekawe jak zmieszcze na minitorciku 40 swieczek...

oooo i wszystkiego naj/dla Nicolasa na 5 miesiecy...

12 lata 5 miesiąc temu #398780 przez lusieńka
hajka dziewczyny miałam jakiś problem z logowaniem się na forum i dopiero dziś mi sie udalo.
Młody już ładnie siedzi od kilku tygodni więc dziś zakupiliśmy nowy fotelik samochodowy.Bedzie miał wiecej miejsca, i może przestanie się tak wyginać w tym foteliku.
Miestety w badaniu moczu jakie ostatnio robiliśmy wyszły ponownie jakieś paskudztwa i stan zapalny wiec młody dostanie niestety antybiotyk. Nie jestenm zwolennikiem takiego leczenia ale trudno.dwa miesiące próbowaliśmy delikatnych zabiegów. Kąpiele w Kali, witamina c, riwanol itd.Niestety równiez bedziemy zmuszeni zrezygnować puki co z basenu :( ale skoro pani nefrolog tak mówi, to trzeba.
Na początek września planujemy chrzest maluszka początkowo planowaliśmy połączyć roczek z chrzcinami- mam baardzo liczną rodzinkę.Ale ze względu na fakt że młody dostał się do żłoba, ja wracam do pracy, a tata małego bedzie mieć w stycznui SAJGON w pracy,planu uległy zmianie.
anuskka z tą teściową to mi dałaś do myślemia.Kurcze ja też bedę taką teściową....

/view.php?sid=34372 [/image] [/link]

12 lata 5 miesiąc temu #398972 przez Angelaw
Zachecam do poczytania

www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79404.html

Kto ma ochote niech wejdzie na kalendarz rozwoju i wpisze date urodzin swojego dziecka...

Fajnie opisane jest co w danym momencie maluch powinien umiec, do czego zachecac, jak stymulowac rozwoj i do czego nie namawiac...

Pozdrawiam

12 lata 5 miesiąc temu #399193 przez anuskka
Lusienka zdolniacha z Filipka. tylkopatrzec jak odkryje ,ze z siadu latwiej o wstanie na nogi :silly:
No z pecherzem nie ma zartow. i tak od razu was wyslali do nefrologa?Niech Filipcio wraca szybko do zdrowia.

hehe nie bierz sobie tak bardzo do glowy tego bycia tesciowa synowej :lol: Albo juz ! Zakladamy tu "Kolko Potencjalnie Wrednych Tesciowych " :silly: :silly: :silly:

Angela fajna ta stronka. Ja czesto zagladam do takich informacji wiec przyda sie.

12 lata 5 miesiąc temu #399323 przez ann-sunshine
Bo bycie teściową to nie łatwe zadanie, ale i tak wg łatwiej być teściową dla faceta swojej córki niż dla synowej, przynajmniej tak mi się wydaje.

Coś ostatnio brak mi czasu na internet.

Lusieńka to zdolny chłopak, szybko siedzi :cheer:

Angela lubię też zaglądać na takie strony, choć nie traktuję ich jak wyroczni.

Co u nas? Rozszerzamy dietę - marchewka po 4 próbach zaakceptowana (dziś za mało do miseczki nałożyłam). Za to butla z mlekiem (bez znaczenia czy moim, czy modyfikowanym) jest fuj i ble :( Martula turla się z upodobaniem na brzuszek i migruje po całej podłodze.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399419 przez Angelaw
Ann
Tez nie traktuje takich stron jak wyroczni ale czasem wydaje mi sie ze maly cos powinien umiec bo inny maluch wlasnie zaczal a potem czytam i okazuje sie ze jeszcze ma czas...
Bo jesli maluchy zaczna robic cos predzej to raczej to nie problem ale jesli w wieku roczku np.. Nie robia czegos co powinny juz wczesniej umiec to warto sie zainteresowac dlaczego...
Tak se to wymyslilam :laugh:

A co do mleka to maly nasz tez odkad zaczelismy rozszerzac dietke i dawac kaszke zdecydowanie malo chce mleka...
Na sniadanie polowe tego co wczesniej zjada potem o 10.30 i 14.00 troche wiecej...dopiero nadrabia o 19.00 i 23.00 wtedy potrafi zjesc 190-200ml...
Lekarka powiedziala ze to zazwyczaj tak jest ze przy rozszerzaniu diety maluchy zaczynaja jesc mniej mleka, ale jesli waga idzie do przodu jest ok...

12 lata 5 miesiąc temu #399441 przez lusieńka
ann-sunshine chyba z tą teściową masz racje żę jest łatwiej.Ja osobiście nie mogę narzekać, teściówki złej nie mam choć trzeba przyzać czasami na nerwach gra bardzo ładnie. Z drugiej strony moja rodzona mamuśka też potrafi dać popalić. Prawda jest jednak jedna- mamie mogę powiedzieć wszystko, najwyżej sie troszkę posprzeczamy i poobrażamy, ale po czasie wszystko wróci do normy. Natomiast teściowej nie wszystko powiem prosto z mostu.
I jeszcze jedna prawda mamuśki są kochane bo mieszkają osobno i na codzień nie wtrącają swoich pięciu groszy.
A może przy drugim podejściu :silly: uda mi się dziewczynka.....Rozalka? Fajnie by było....

Co do nefrologa to nie tak od razu dostaliśmy skierowanie. troszkę to trwało.

12 lata 5 miesiąc temu #399521 przez anuskka
co do tesciowych to tez nie jest do konca prawda ze gorzej jest z synowymi.bo wiele synowych demonizuje mamusie swoich mezow i wszystko co od nich pochodzi bierze za zla monete.nie wiem moze tez dziala rywalizacja o milosc mezczyzny (syna)?
ja z tesciowa dogaduje sie super ,zreszta moja mama ze swoja tez nie miala zatargow-wiec nie wiem jak to jest. Ale widze jak moja bratowa podchodzi do mojej mamy.a mama jest na kazde jej zawolanie.

a te strony o rozwoju maluchow trzeba traktowac jak dobra lekture i nie zakladac ,ze jesli dziecko z czyms sie opoznia to jest zle. milej nocki

12 lata 5 miesiąc temu #399533 przez ann-sunshine
Angela co do mleka - próbuję Marcię przestawić z cyca na butlę i stąd ta moja smutna minka, bo cyc jest cudowny a butla niestety wróg nr 1. Mam dokładnie miesiąc na przestawienie.

12 lata 5 miesiąc temu #399581 przez dolores181
ann-shusine a czemu musisz ją przestawić? czy dlatego że do pracy się wybierasz? bo ja wracam 10 wrzesnia i nie zamierzam nic robić w tym kierunku, Amelka ładnie je łyżeczką więc w żłobku dadzą radę a moja laktacja póki będzie to dobrze , najwyżej będę wyła w pracy z powodu pełnych piersi , bo dam jej o 5 tej a potem dopiero o 16 stej

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400515 przez anuskka
Dolores Szczerze mowiac to nie wyobrazam sobie jak wytrzymasz tyle godzin w pracy z piersiami pelnymi pokarmu .

Ann sakad my znamy ta niechec do butli? ;) Choc ostatnio (byle nie zapeszyc) milenka popija z butli troche wode. a jeszcze bardziej pasuje jej zabawa w "mowienie" trzymajac smoka od butli w buzi. Nie musze dodawac ze wszystko wtedy mokre :silly:

Lusienka to zycze ci tej Rozalki za jakis czas.Ale Filipek mialby towarzystwo... :lol:

u nas rozszerzanie diety trwa.gotowany ziemniaczek z marchewka-pycha-zniknal z miseczki,a do tartej marchewki z jabluszkiem to buziaczek sam sie otwiera..

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400557 przez lusieńka
dolores181 nie wiem czy wiesz że Polskie prawo pracy przewiduje pewną"ulgę "dla mam pracujących,karmiących piersią. Masz prawo wychodzić godzinę wcześniej- lub robić przerwę na ściągniecie mleka-z pracy jeśli karmisz piersią i przedstawisz pracodawcy zaświadczenia od gin.że jeszcze karmisz.Próbuj może się uda.
anuskka mój mały też uwielbia marchew z jabłkiem.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400674 przez ann-sunshine
Dolores właśnie z tego powodu muszę małą przestawić. A moja praca na zmiany raz dzień raz noc i jak jadę to 14 godzin mnie w domu nie ma.

Anuskka u mnie jest to samo gada do smoka przez chwilę, a potem się złości.

W najgorszym wypadku węzmę jeszcze urlop, ale to problemu nie rozwiąże, tylko odsunie go w czasie.

Marcheweczka pycha, jabłuszko też, teraz będzie jabłko z marchewką, marchewka z ziemniaczkiem i kleik albo kaszka (żeby mleko modyfikowane wprowadzić)

Od wczoraj Martula łapie swoje stópki :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka