BezpiecznaCiaza112023

SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012

12 lata 11 miesiąc temu #285037 przez hopeforlife
Cześć Kobietki :)
Mam małe problemy czasem z komputerem i nie mogę tu zaglądać, bo np. zamula komputer... :angry:
Ja miałam robione badania na tego paciorkowca i niestety wykazało, że go mam :( W piątek zaniosłam próbkę do badania i w poniedziałek był do odbioru. 22zł zapłaciłam. Cały dzień przepłakałam, bo zrobiłam wielki błąd. Czytałam o tej bakterii w internecie, a tam same wiecie jakie zdarzają się historię. Dlatego proszę Was, nie czytajcie jeśli wynik będzie dodatni. Mąż zadzwonił do lekarza, a ten go uspokoił ( a raczej mnie, bo mąż zawsze myśli pozytywnie ), że badania są robione własnie po to, by przy porodzie w razie konieczności podać antybiotyk. Ja jestem bardzo ostrożna i muszę pamiętać, by dopilnować, aby zbadali Synka po porodzie na tego paciorkowca i najważniejsze żeby obserwować dziecko przez pierwsze 3 miesiące. Zakupiliśmy monitor oddechu. Bardzo fajna sprawa. Przydatna.
Dziś mam ostatni dzień 37 tygodnia. Chciałabym już żeby Maluszek był z nami, chciałabym go utulić i powiedzieć jak bardzo go kocham... Dziś miałam sen, że odeszły mi wody :) Może to jakiś znak :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #285056 przez Angelaw
Badajcie sie jak tylko macie mozliwosc...
Ja niestety na paciorkowca nie bylam badana i nie bede wiec pozostaje mi zycie w niepewnosci...
I zdecydowanie lepiej jesli sie go ma wiedziec o tym i podac zawczasu antybiotyki...

12 lata 11 miesiąc temu #285097 przez ann-sunshine
Hope dobrze że zrobiłaś badania, przynajmniej będzie można szybko zaradzić i wszystko będzie dobrze :) słuchaj lekarza i męża

12 lata 11 miesiąc temu #285108 przez Sisi82
No widzisz Dolores Ty leczysz się na Karowej i ja leczę się na Karowej i zupełnie inne podejście do pacjentki:)Tylko potwierdza się zasada, że ile ludzi tyle opinii:)W takim razie to nie Karowa jest problemem tylko niektórzy lekarze:p

Ja już mam plan. Sprawdziłam, że koszt wykonania tego wymazu na paciorkowca w przychodni przyszpitalnej na żelaznej wynosi 38 zł. Idę w środę na wizytę do mojej gin właśnie na karową i wypytam czy faktycznie nie był ten paciorkowiec robiony. Jeżeli nie był zrobiony to zapłacę i zrobię sobie sama bo dla mnie to jest bardzo ważne.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #285111 przez lusieńka
Ja całe szczęscie nie jestem nosicielem paciorkowca, w poprzednim tygodniu odebrałam wyniki posiewu.hopeforlife spokojnie antybiotyk pomoże i ani Tobie ani Promyczkowi nic się złego nie stanie.Uszy do góry.

/view.php?sid=34372 [/image] [/link]

12 lata 11 miesiąc temu #285164 przez dolores181
SISI to myslę że jak ci nie robiła to może w srodę ci pobierze, a ja dostałam też skierowanie do okulisty bo przy nadciśnieniu badają też dno oka i mąż poszedł koło nas to wizyta na 19 marca ale na szczęście przypomniało mi się że moja firma podpisała umowę z przychodnią na marszałkowskiej i tam zadzwoniłam i idę bez zapisu za tydzień w czwartek :) :) :)

12 lata 11 miesiąc temu #285175 przez hopeforlife
Tak, teraz już trzeźwo na to patrzę i wiem, że nie jestem w tragicznej sytuacji. Porady lekarza i męża przyswojone :) Jeszcze do tego opinia mamy i już wszyscy postawili mnie na nogi :)

12 lata 11 miesiąc temu #285299 przez Sisi82
Właśnie Hope nie martw się! najważniejsze że zrobiłaś badania i wiesz na czy stoisz.Nie jesteś jedyna w takiej sytuacji i wiadomo, że da się walczyć z tym cholerstwem. Faktycznie jest masę negatywnych informacji w necie ale to dotyczy raczej sytuacji gdzie kobiety nie wiedziały że są nosicielami paciorkowca i że antybiotyk nie został podany.Dlatego też podrzuciłam wa ten temat na forum.

Dolores faktycznie może pobierze mi ten wymaz zobaczymy.A tak swoją drogą to ciekawa jestem czy spotkamy się na porodówce;)Przypomnij mi na kiedy masz termin?

12 lata 11 miesiąc temu #285304 przez anuskka
I tak trzymajmy dziewczyny. pomyslmy,ze zrobiysmy wszystko co w naszej mocy,zeby malenstwa byly zdrowe,i teraz skupmy sie na tym,zeby szczesliwie przyszly na swiat.

Patrze na te wasze suwaczki i gdybym nie wiedziala,ze po mnie sa jeszcze Dolores i Milibryl to wydaje sie ,ze mnie jeszcze dluuugo zostalo. :)

12 lata 11 miesiąc temu #285498 przez dolores181
Sisi82 napisał:

Właśnie Hope nie martw się! najważniejsze że zrobiłaś badania i wiesz na czy stoisz.Nie jesteś jedyna w takiej sytuacji i wiadomo, że da się walczyć z tym cholerstwem. Faktycznie jest masę negatywnych informacji w necie ale to dotyczy raczej sytuacji gdzie kobiety nie wiedziały że są nosicielami paciorkowca i że antybiotyk nie został podany.Dlatego też podrzuciłam wa ten temat na forum.

Dolores faktycznie może pobierze mi ten wymaz zobaczymy.A tak swoją drogą to ciekawa jestem czy spotkamy się na porodówce;) SISI ja mam termin między 26 a 29 luty, chyba że będę mieć cesarkę to wtedy robią tydzień przed terminem , ale doktórka wczoraj powiedziała że trzeba czekać, a może jednak się odwróci

12 lata 11 miesiąc temu #286021 przez anuskka
hej dziewczynki

Wlasnie dowiedzialam sie,ze 29 lutego przylatuja do mnie mama i siostra z rodzinka , wiec uswiadamiam :silly: malenka co by do tego czasu zdazyla przyjsc na swiat. W zasadzie powinna ,bo to bedzie juz 12 dni po terminie-ale roznie to bywa....tak w ogole to bedzie wesolo ,bo moj siostrzeniec ma poltora roku i z tego co slysze to wszedzie go pelno :side: :side: .

Dolores i Sisi przydalby wam sie jakis znak rozpoznawczy na tej porodowce :silly: :silly:
A swoja droga to bylby niezly zbieg okolicznosci-takie spotkanie.

No jeszcze 10 dni i zaczyna sie nasz miesiac. Udanego wekendu :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286065 przez Angelaw
Anuskka to bedziesz miala pelna chate...
Moja mama przylatuje do mnie 6 lutego razem z tesciowa i jej najmlodszym synem 13 letnim...
Ale tesciowa z synem wylatuja 12 lutego a termin mam na 15...
Mam nadzieje ze maly poczeka...
Mamcia moja zostaje do konca marca wiec ciesze sie jak szalona...
I tu uswiadamiam sobie jak niewiele zostalo do terminu porodu...
:cheer:
Pozdrawiam

Mam jeszcze pytanie do was...
Rano i do poludnia czuje sie ok ale od poznego popoludnia i wieczorem mam uczucie jakby brzuch od srodka chcial mi eksplodowac, jest jakby wzdety i pelny...
Czy tez macie takie uczucie?

12 lata 11 miesiąc temu #286237 przez dolores181
Ja mam tak samo, wieczorem nie mogę leżeć ani siedzieć i ciężko mi się oddycha i tak lekko mnie pobolewa

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286259 przez ann-sunshine
Angela, ja mam uczucie ciążenia, tak jakby ktoś mi wrzucił kamień do brzucha hi hi ;) ale to chyba normalne, zwyczajnie grawitacja działa i ciągnie w dół. Często jest tak, że rano "mam napęd" i mogę robić wszystko i szaleję w domu ze sprzątaniem i w kuchni z gotowaniem, ale po obiedzie to już tylko na siedząco i na leżąco - dłubię szydełkiem, rozwiązuję krzyżówki albo czytam.

Dobrze macie, że Mamusie do Was przylatują, kochane są. Ja też mam swoją na miejscu (no prawie). Już teraz przyjeżdża do mnie w ciągu tygodnia na 3-4 dni i pomaga mi sprzątać (uparła się, że zrobi generalne porządki przez przyjściem Martusi na świat). A po porodzie zostanie z nami tak długo jak będę chciała. Poza tym dobrze się składa, bo mąż ma dużo pracy do 6 lutego, a potem będzie mógł z nami trochę pobyć :woohoo:

A Lusieńka, suwaczek wklej sobie w podpis, bo tak będziesz musiała to robić za każdym postem. Wchodzisz w profil, ustawienia forum, mój profil i tam wklejasz w podpis

12 lata 11 miesiąc temu #286308 przez angellika1
Cześc podczytuje Was bo teraz Wasza kolej ;)
Jestem sierpniową mamą :)

Hope też mialam paciorkowca :( ale spoko dostalam w ciąży antybiotyk i w trakcie porodu (jak trafilam na porodówkę to ze 30 razy upewnialam sie nze napewno dostalam antybiotyk) rodzilam SN po urodzeniu zbadali Nikosiowi CRP i było w normie :) później jeszcze przez następne 3 dni robili mu badania CRP :) Wsio było oki jedyny minus to taki ze zostalam o jedną dobę dłużej w szpitalu ze względu na bezpieczeństwo małego bo w sumie musial miec 4 razy badanie CRP .....

jak mial 3 miesiace sama poprosilam pediatre o skierowanie na CRP i tez bylo oki :)

Także nie martw się napewno bedzie dobrze a to co czytalaś w necie w99% dodtyczy kobiet które nie wiedzialy ze sa nosicielkami paciorkowca i przez to nie byly one ani ich dzieci objęte leczeniem

NAjważniejsze abyś bezproblemowo urodzila dzidzię (ja rodzilam 2,5h czego i tobie życzę :) )

Zresztą wszystkim Wam zycze szybkich i bezproblemowych porodów :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka