- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mamy z mezem troche dylemat z imieniem bo wybralam
Nathaniel Mateusz
A teraz wyszla druga opcja ktora rownie mi sie podoba i wynaleziona przez meza
Nicolas Mateusz
I coz poczac?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ann na pewno lekarze jeszcze beda sprawdzac jak ulozona jest twoja Martusia.Wszystko bedzie dobrze. Juz naprawde niewiele brakuje wam do wziecia ja w ramiona.
Lusienka twoje kolezanki maja racje z ksiazkami.choc moze czasem na spacerku ,w parku uda ci sie przysiasc z jakas lektura
Angelaw ja sie zdecydowalam na znieczulenie.(Juz kiedys chyba pisalam o tym.)slyszalam rozne opinie na ten temat ,ale w kregu moich znajomych raczej wszystkie dziewczyny wyrazaly sie pozytywnie o nim.a wczoraj czytalam na wp.pl artykul o tym:
dzieci.pl/cid,1024105,pgid,13103911,titl...fototemat_ciaza.html
w sumie nie boje sie bolu-ale chcialabym cieszyc sie narodzinami dziecka-a nie czekac na moment porodu jak na zakonczenie cierpien.
Ann chcialam jeszcze dodac,ze przykro mi z powodu twojego taty.to straszne ,kiedy tracimy najblizszych,ale chyba jeszcze bardziej kiedy patrzymy jak cierpia.
dzis w pracy pozbywalysmy sie kolekcji jesien-zima. Niestety nie moglam na 100% skorzystac z okazji,zeby wybrac sobie cos za wzgledu na moje terazniejsze hmhm " proporcje"ale znalazlam pare bluzeczek i spodniczek,ktore mam nadzieje beda dobre zanim przyjdzie wiosna.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
angelaw obie wersje sa fajne-ale mnie w przeciwienstwie do Milibryl bardziej podoba sie Nathaniel
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Przeczytalam ten artykul i utwierdzilam sie tylko w mojej decyzji....
A co do imienia to chyba bede musiala pojsc na kompromis z mezem...ale mam jeszcze troche czasu na przemyslenia...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a tak z innej beczki. znacie jakies przesady dotyczace np. dnia urodzin??Np. tam skad pochodze (podkarpacie) mowilo sie ,ze dziecko urodzone w piatek to bedzie gadula ,a takze ze dobrze przy wozku przywiesic czerwona wstazeczke ,zeby odpedzic zle spojrzenia Osobiscie nie wierze w takie rzeczy-ale lubie sluchac(lub czytac)jak pracuje wyobraznia ludzka...
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
Mamy z mezem troche dylemat z imieniem bo wybralam
Nathaniel Mateusz
A teraz wyszla druga opcja ktora rownie mi sie podoba i wynaleziona przez meza
Nicolas Mateusz
I coz poczac?
hm, a dlaczego Nicolas, skoro mamy fajny polski odpowiednik: Mikołaj?
konsekwentnie byloby: Nathaniel Matanjah ew. Nicolas Matthew.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Angelaw ciesze sie jesli moglam pomoc.
a tak z innej beczki. znacie jakies przesady dotyczace np. dnia urodzin??Np. tam skad pochodze (podkarpacie) mowilo sie ,ze dziecko urodzone w piatek to bedzie gadula ,a takze ze dobrze przy wozku przywiesic czerwona wstazeczke ,zeby odpedzic zle spojrzenia Osobiscie nie wierze w takie rzeczy-ale lubie sluchac(lub czytac)jak pracuje wyobraznia ludzka...
jesli nie jest za pozno, nie patrz przez judasza, bo dziecko bedzie mialo zeza. ja niestety dowiedzialam sie po fakcie .
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie sie o uszy obilo ze jak sie w niedziele urodzi to bedzie leń...
A z przesadow to zeby nie wychodzic z dzieckiem na dwor zanim sie go nie ochrzci bo to przynosi pecha i choroby...
Wiele jest roznych przesadow...
Emma
Mieszkamy z mezem w Holandii wiec szukamy imienia ktore bedzie latwe do wymowienia przez nich a jednoczesnie nie holenderskie bo nie sa fajne...
A drugie chcemy miec polskie bo w koncu jestesmy Polakami...
Wystarczy ze nazwisko do wymowienia maja ciezko...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anuskka
Mnie sie o uszy obilo ze jak sie w niedziele urodzi to bedzie leń...
W niedziele nie chcialabym-ale ze wzgledu na ograniczony personel szpitala
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
skoro tak, to kibicuje Nicolasowi . nie wiem, czy znam jakiekolwiek holenderskie imie rozumiem, ze wzgledy praktyczne sa wazne, choc pewnie imienia "Mateusz" mieszkancy holandii tez nie beda wymawiac z latwoscia .
To prawda ale drugie imie juz dla nich jest az tak istostne...uzywa sie w dokumentach ale na codzien posluguja sie jednym...
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Przeczytalam artykol o znieczuleniu. Wlasciwie przedstawili same jego zalety, a zadnych wad, wiec malo wiarygodny sie wydaje, ale i tak zdecydowana jestem. Nie wiem jak przezylabym sama mysl o porodzie bez szansy na znieczulenie, spanikowana sie robie. Tym bardziej, ze maz musial znowu wyjechac na 2 dni. Mam nadzieje, ze moja Kruszynka nie bedzie pchala sie na ten swiat. Przynajmniej w ciagu nastepnych 24 godzin. Co prawda rozmawialam ze znajomymi i ewentualnie zawioza mnie do szpitala, ale jednak wolalabym zaczekac na tatusia. Ojjj, jak Wam dobrze, ze macie rodzinke blisko...
U nas Wielki Dzien zbliza sie szybko, wiec wszystko gotowe. Kolyska rozlozona, ubranka gotowe, tylko Malenka jeszcze nie rozpakowana... Bardzo mnie rozczula widok tych wszystkich malenkich rzeczy... Was tez?
I ciagle nie mozemy sie zdecydowac na imie...
Kupilam herbatke z lisci malin i jutro po poludniu zaczynam pic. Podobno przyspiesza porod i zmiekcza szyjke, staje sie elastyczna i latwiej sie rozwiera. Coz, powiem Wam czy zadzialalo. Swoja droga ciekawe jak duzo trzeba tej herbatki wypic...?
Spijcie dobrze, poki jeszcze mozecie
Pa
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do artykulu to jego temat jest prawdy i mity wiec odpowiadaja tam na konkretne watpliwosci kobiet ktore uslyszaly gdzies to i owo...
O wadach mozna poczytac gdzie indziej jak i o zaletach tez...
Mnie tez rozczulaja te malenkie ubranka, skarpetusie ale instynktu macierzynskiego na razie nie moge u siebie znalezc...
Kolezanka tez tak miala i odnalazla go jakis tydzien dwa po porodzie i teraz malego zacalowalaby na smierc...
Wiec czekam z nadzieja...
Tez mamy problem z imieniem bo mamy dwa ale w koncu samo przyjdzie...
Trzymam kciuki zeby mala poczekala na tatusia...
Tez zakupilam liscie malin ale gdzies wyczytalam ze mozna pic od 38 tygodnia wiec jeszcze tydzien poczekam a ile to pamietam ze pisalo tam ze nawet 3 razy dziennie...tylko ze sam smak nie jest jakis mega fajny wiec trzy razy to sobie odpuszcze ale napewno rano i wieczorkiem nie zaszkodzi...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
herbatki z lisci malin nie mam-i nie wiem czy bede uzywac -dam czas na razie na decyzje co do czasu porodu Niuni.