BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 10 miesiąc temu #588685 przez martyna123
Dorota- ja już też nie będę się bawić w fryzjera mąż mi mówi że zrobiłam mu krzywdę.
No ale jak mam iść z nim do fryzjera skoro jak lekarz go dotyka to on się drze na całego to u fryzjera będzie gorzej a ma taki nieład na głowie i teraz kwadratową grzywkę że przydał by się fryzjer :)

A teraz pytanie które miałam pytać już miesiąc temu ale zawsze zapomniałam.
Mój mały ma taki krostki na buzi z takim białem zakończeniem trzeba się przyjrzeć żeby je dostrzec ale czasami jest ich więcej a czasami mniej no i pytałam się lekarza tutaj już 2 razy i raz powiedział że to od zimna powiedziałam że smaruje kemem ale on mi dał taki za 10 euro i powiedział że tym nie pomogło. Teraz jak byłam powiedziałam że dalej jest on powiedział że to alergia ale nie zrobi mu testu bo od 3 lat można ale jak by to była alergia to chyba by miał też chyba na więcej części ciała a on jeszcze na jednej rączce ma 3 takie krostki a na buzi chyba z 50. No i czasami ma też czerwone plamy najbardziej pod smoczkiem albo jak śpi na policzku i jak się ślini to mu się robi.
czy Wasze pociechy też tak mają??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #589109 przez gusiag
Martyna tu masz stronę www.babybasare.de/plz4.php po lewej mniej więcej na środku wpisz swój kod pocztowy w DE i wyskoczą Ci te dziecięce bazarki w okolicy. Zawsze możesz poprosić męża jak coś znajdziesz i pojedziecie razem autem gdzieś niedaleko a uwierz mi że warto. Ja z koleżankami uzależnione jesteśmy bo rzeczy kupuje się za kilka euro a albo nowiuśkie albo ledwo używane, np zabawkę która normalnie kosztuje 40euro można kupić za 3euro. Popatrz może znajdziesz coś. a jak nie wyskoczy Ci po twoim kodzie to użyj jakiegoś z większego miasta albo wpisz w google babybasare i miasto to większe przy jakim mieszkasz.
Ola siedzi z nami przy stole jak jemy obiad ale jak już uda mi się jej coś podać to wypluwa. Ona je to co lubi jak jej nie pasuje to nawet nie chce spróbować, minie jej. Poza tym tak bardzo ją bolą ząbki że chyba też dlatego woli takie miałkie
Grzywka młodemu odrośnie nic się nie martw :)
w sprawie krostek nie pomogę :S

dziewczyny idę spać, przepraszam ale nie mam siły. nadrobię jutro

11 lata 10 miesiąc temu #589116 przez gusiag
Martyna www.kidsgo.de/termine/termine.php?ridnull na tej stronie jest więcej i przejrzyście

buziaki

11 lata 10 miesiąc temu #589150 przez martyna123
Dzięki Gosiu za stronki jest w niedziele w pobliżu ale nie wiem czy będziemy zdrowi a później jedziemy do pl.
Dobranoc miłej i przespanej nocy

11 lata 10 miesiąc temu #589505 przez georgette102
dzień dobry

martyna jaką krzywdę? przecież włosy szybko odrosną :) a jeśli to nie jest twoja mocna strona to może faktycznie więcej nie zabieraj się za strzyżenie Szymonka :silly: z tymi krostkami nie pomogę, bo u nas nie ma takich problemów

gusiag jak dzisiaj spałyście? Majka kręciła się całą noc a jak wstałam do niej o 1. była cała odkryta, tak rozkopała kołderkę no i wstała już o 5.30 :(

11 lata 10 miesiąc temu #589517 przez gusiag
cześć
Dorota u nas dziś super w porównaniu z innymi nocami. Dałam jej viburcol na noc i nie zapłakała przez sen w nocy ani razu, wstała o 4 30 jeść i spała do 6 30 :) a że ja poszłam spać razem z nią o 20 30 to spałam 10 godzin!! także jestem wyspana :)
Może Majce za gorąco jej w nocy, my mamy otwarte okno na noc w pokoju obok, żeby wpadało powietrze świeże i żeby nie było za ciepło.

Martyna ja sama obcinałam grzywkę Oli i nie wyglądała źle, nie wybieram się z nią do fryzjera, wystarczy ciąć tak jak fryzjer, brać do góry i lekko przycinać a nie na czole równo i będzie ok :)
A co do tych bazarków to u nas są praktycznie codziennie w różnych częściach miasta. idziemy jutro i pojutrze a jak się uda to jeszcze w sobotę rano polecę przed wyjazdem w góry :)
mówię Ci, uzależnienie, ale jak tu nie iść skoro można nowy płaszcz ZARA kupić za 3 euro? Albo stolik chicco za 4 euro? uwielbiam :D

co u reszty mamusiek??

11 lata 10 miesiąc temu #589605 przez mariola2041
gusiag ale ty masz dobrze z tymi bazarkami u nas nie ma patrzylam ale nic blisko mnie nie ma

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #589654 przez asiula2134
.

11 lata 10 miesiąc temu #589661 przez gusiag
Mariola no szkoda, że nie macie żadnych w okolicy bo to na prawdę fajne że nie trzeba przepłacać.

Asiula super, że Kapi zdrowy :) oby już było tylko coraz lepiej. I ty się nie dawaj tej chorobie!!

u nas też brzydko i jutro ma śnieg padać. Ale spacery i tak co dzień robimy.

11 lata 10 miesiąc temu #589987 przez gusiag
czy forum umiera czy co się dzieje...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #590012 przez georgette102
gusiag forum nie umiera, ale chyba wpada w śpiączkę :silly: dobrze, że się wyspałyście; ja ostatecznie też nie narzekam, bo bywały znacznie gorsze noce
myślę, że małej nie było zbyt gorąco, bo trzymamy stałą temperaturę w pokoju, po prostu tak się kręciła, bo widocznie zęby dokuczały

asiula to dobrze, że z Kacperkiem lepiej i ty też zadbaj o siebie

no dziewczyny piszcie co u was

11 lata 10 miesiąc temu #590083 przez gaabrysia
Ja w pracy, czytam na bieżąco, ale nic nie pisze bo nie mam jeszcze netu a z telefonu to jakąś masakra jak dla mnie. Ale żeby mię było, ze forum umiera to się zmusze i zamlduje:) też zazdroszczę bazarów - fajna sprawa. Przyszły foto książki, bardzo fajne- polecam bo na prawdę fajna pamiątka. U adriana wszystko ok. Zabkuje i mało śpi.. Ale to już chyba norma. . Ja teZ Poproszę wiosnę a już na pewno na urodZiny zamawiane bo planujemy grilla;) jak to poleciała już rok.. Jak się zmieniają te dzieci i ile już potrafią, zadziwiające..;) którąś z mam jeszcze karmi ale nie wiem czy aisod czy alias ( przepraszam ) dlatego pytam bo jestem ciekawa czy podajecie mm czy tylko cyca? Fajnie ze nie zostałam sama.. Co prawda dziś dostał tylko o 10. . No i teraż na noc ale w nocy doi. . Nie będę się produkować ze już bym chciała zostawić bo jestem mało konsekwentna akurat co do tego i może trochę wygodna.. Ale czy takczy siak do 3 lat nie zamierzam;)ale się rozpisalam

11 lata 10 miesiąc temu #590171 przez martyna123
Gosia- jak uda mi się wyzdrowiec do niedzieli to też poszperam po bazarku. :)

Asia-u mnie to samo mały prawie zdrowy a ja coraz bardziej nie.

Wiecie dziś jechaliśmy do lekarza od małego i ja zacząłam wymiotywać i teraz mam cykora że w ciązy jestem masakra mogłam brać te anty i mieć spokój.

11 lata 10 miesiąc temu #590219 przez aisod
Hejka!

Wiecie, że mamy Papieża! :D

A tak na szybko...

asiula w ccc też byłam i nic tam nie było :/ Jeszcze poszukam w innych sklepach, bo tu w tej mojej dziurze to nic nie można znaleźć ;)
co do antybiotyków to my też już mamy kilka za sobą i dlatego więcej nie chce... Na razie nie widzę pogorszenia to nie idę do lekarza, wiem trochę ryzykuje...

gabi to ja zostałam jeszcze na cycowym polu :P Ja nie daje małemu mm, bo go brzuch po tym boli, a karmienie mi nie przeszkadza :P Cyca daje raz-dwa razy dziennie, plus na dobranoc i ze dwa razy w nocy. Oprócz tego dostaje jogurt czy budyń, no i raz w tygodniu mleko z płatkami, albo z chlebkiem. To tyle z nabiału ;) Ja karmić planuje skończyć przed 2 urodzinami, ale mam nadzieję, że Michał sam zrezygnuje wcześniej :D. Już miałam kilka takich dni, że cyca chciał tylko na dobranoc i raz w nocy, a ja myślałam, że to krok w stronę rezygnacji :)

gusiag dobrze, że mówisz, że Oli minie ;) Próbuj pomalutku, nie naciskaj, a na pewno się doczekasz :P

dobra lecę sprawdzać kto to został tym Papieżem :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #590305 przez Tee
hej
dziękuję za wszystkie linki dotyczące propozycji prezentów...jako że Zuza nie ma wielu zabawek a lubi bawić się kartonikami, łyżeczkami, pokrywkami, garnuszkami... itp. podobnymi rzeczami zdecydowałam się na to allegro.pl/smoby-ecoiffier-suszarka-nacz...nia-i3083339433.html
i na to allegro.pl/show_item.php?item=3060758363...40a86acf77d00be2ff62

chciałam kupić jej taką huśtawkę allegro.pl/little-tikes-hustawka-gleboka...5-l-i3082333035.html ale ostatecznie zdecydowałam się na tamte powyższe linki
huśtawkę kupie za miesiąc na zajączka ;)

Zuza dziś pół dnia (no dobra 2x po 30 min) bawiła się nowymi zabawkami ;) jeszcze nie gotowała zupki... ale herbatkę wypili wszyscy domownicy... bardzo jej się spodobało. Jak podrośnie a przede wszystkim będzie już umiała stać to dokupię jej kuchnię z piekarnikiem i kilka nowych kuchennych "akcesoriów"...

u nas w końcu wyszedł 4 ząbek :) taka jestem szczęśliwa! może chociaż ze dwie noce będziemy mieli przespane... zanim zacznie się kolejny "wysyp zębów"

aha i nauczyliśmy ją nowe słówko jak pytamy gdzie jest ciocia- bierze telefon, przykłada do uszka i mówi "Ania"... jeszcze dwa dni temu mówiła "Niania" a dziś już ładnie Ania :lol: :lol:
a jak woła kotka to krzyczy kikikikikikikiki

ps. dziękujemy za życzenia :kiss:

dobranoc.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka