BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #590800 przez Tee
Hej :)
współczuję wszystkim nieprzespanych nocy i dołączam się do grona "narzekających" myślałam, że jak wyszła druga górna jedynka to przez parę dni będzie spokój... a tu taka niespodzianka ;) Zuza już od 3 z nami w łóżku spała. Ona chyba nie lubi spać w samotności, lubi towarzystwo... ;) włożyliśmy jej do kojca misia ale taki towarzysz ją nie zadowala... mały cwaniak woli nas
:) szczerze to jej się nie dziwie (sami ją przecież przyzwyczailiśmy)

ja do pracy wstaje po 5 więc mały hard-kor mamy aha no i od poniedziałku (11.03.2013r) pracuję już pełne 8 godzin :( wcześniej pracowałam 7... jakoś nie mogłam się przestawić- tak mi ten dzień szybko mija... jestem załamana, że tak mało mam czasu dla Zuzy

dziewczynki a jakie potrawy podajecie / podawałyście na przyjęcie "roczniakowe"????
ja planuję zrobić szaszłyki z kurczaczkiem, pieczarkami i warzywkami a dla tych co nie jedzą szaszłyków to zrobię pierś z kurczaka zapiekaną z serem i z ananasem do tego pieczone ziemniaki i sałatkę brokułową...
oddzielnie sałatkę gyros i sałatkę z tortellini... tylko nie wiem czy w tym przypadku będzie ta z tortellini przydatna????
na słodko podam tort, karpatkę i jedno ciacho z kremem.

moja Zuza w nocy je 2x tzn. raz około 19 i raz koło 23- 23.30
a wasze dzieciaczki kiedy jedzą ostanie posiłki????? myślicie że o 23 to nie jest ciut za późno???? tylko, że wcześnie je kolację bo koło 19 i nie wytrzymuje do rana

gabi mój mąż kiedyś zamiast napisać że był zmęczony i " na chwilę przysnął" napisał przyschnął... ahhh te literówki ;)

wszystkiego najlepszego dla Kacperka i Michasia!!!!!!!!!!!! ROŚNIJCIE ZDROWO CHŁOPAKI

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #590803 przez gusiag
ja na szybko bo z telefonu w poczekalni do ginekolog. Pozniej postaram sie lepiej a teraz na szybko wszystkiego najpiekniejszego dla Michasia Eweliny :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #590885 przez ewelina.zak.1991
Dziekujemy za zyczenia ciotenki :) dla Kacperka najpiekniejsze zyczenia :** u nas noce lepsze odkad ma 1 drzemke :)

ja tez slyszalam ze kobiece mleko dziala na dziecko jak maryska :) haha i w" mamo to ja" tez sie natknekam na taki artykul:) ja juz od ponad tygodnia jak odstawilam malego od cyca i bardzo za tym tesknie:( wtedy jest taki malutki i bezbronny dzidzius :( brakuje mi tego bardzo ale coz jak sie powiedzialo A To trzeba powiedziec B . Milego dnia :)

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 10 miesiąc temu #590940 przez gaabrysia
Najlepszego też dla Michasia ;) my będziemy mieli rosół, saszlyki, karkowke, kiełbaski, tort ciasta i jakies sałatki i może pieczone ziemniaki do obiadu. Jakie zrobilibyście torty? Żeby dzieci mogły zjeść?

11 lata 10 miesiąc temu #591119 przez georgette102
ewelina wszystkiego najlepszego dla Michasia i oczywiście :kiss: :kiss: :kiss: ode mnie i Mai

tee ja robiłam rosół, żeberka, pierś z kurczaka zawijaną z brokułem i fetą, pieczonego kurczaka w miodzie i sezamie, ziemniaki, kalafiora w sosie serowym, surówkę z jabłka i marchwi i to był obiad a na przystawki jajka faszerowane, sałatka gyros, ryba po grecku, kupiłam też 2 rodzaje sałatek (jedna śledziowa a druga z szynką i chrzanem), talerz wędlin i serów, talerz z warzywami (ogórek, pomidor, rzodkiewka) a na słodko był tort, sernik z brzoskwiniami i murzynek
więcej nie pamiętam co tam było ale oczywiście przesadziłam i musiałam spakować gościom na wynos (bo ja jak pamiętacie na diecie)

gabi ja zamawiałam tort i dałam trochę małej spróbować, ona i tak nie jada słodyczy (poza biszkoptami) więc nie widziałam sensu robienia jakiegoś specjalnego

11 lata 10 miesiąc temu #591159 przez gaabrysia
Najlepszego też dla Michasia ;) my będziemy mieli rosół, saszlyki, karkowke, kiełbaski, tort ciasta i jakies sałatki i może pieczone ziemniaki do obiadu. Jakie zrobilibyście torty? Żeby dzieci mogły zjeść?

11 lata 10 miesiąc temu #591177 przez gaabrysia
Nie wiem czemu posty się dodają podwójnie.. Dorota chyba rzeczywiście przesadzilas z tym jedzeniem;) ale mąż się pewnie cieszył Jarek by zwariował ze szczescia:-D

11 lata 10 miesiąc temu #591682 przez aisod
Ja jeszcze nie planuje menu na urodziny... Będę robić w święta więc królować będą jaja ;)
Oglądałam przepisy na torty dla roczniaków, może nawet coś z nich wybiorę.

No i w końcu mogę się pochwalić 4 krokami bez trzymanki :P Normalnie urosłam z pięć centymetrów z tej dumy :D

Dobrej nocy wszystkim! Aby była lepsza niż ostatnia :*

11 lata 10 miesiąc temu #591876 przez aisod
No to mówię dzień dobry!

A co tam dziewczynki? zasypało Was? U nas śniegu już prawie po kolana, a dalej pada i podobno do jutra ma tak sypać :) Ja tam lubię taką zimę, tylko czemu jesteśmy chorzy :(
Wczoraj byłam u dentysty i nawet po głównych drogach ludzie mieli problemy z podjazdami, chyba już powymieniali opony na letnie ;)

Dziś noc troszkę gorsza, ale mogło być gorzej :P

Odezwijcie się, bo nie mam co czytać ;)

11 lata 10 miesiąc temu #591882 przez gusiag
dzień dybry

u nas śniegu brak, ale jutro jedziemy na narty do Włoch a tam po pas śniegu.. i zimnica to nie wiem czy w ogóle z Olą na dworze spędzę czas. Zobaczymy najwyżej będziemy się pluskać na basenie

noc Oli bardzo dobra, zjadła o 4 i wstała o 6 40 a ja razem z nią. Ja się nie wyspałam bo bolała mnie nerka. Niepokoją mnie te bóle, muszę chyba iść to zbadać.

11 lata 10 miesiąc temu #591902 przez aisod
no pewnie idź zbadać jeśli Cię boli... lepiej nie zwlekać za długo :)
a basenu zazdraszczam ;)

11 lata 10 miesiąc temu #592025 przez gusiag
terminów wolnych nie ma do końca kwietnia ale że mogę przyjść i czekać w kolejce aż mnie przyjmie lekarz. Pójdę po powrocie z Włoch bo mnie to niepokoi, może mnie przyjmą, a póki co to może kupię jakieś herbatki? Martwię się bo całą ciążę miałam praktycznie zatkaną tą nerkę. A teraz często mnie boli, a co dziwne czasem boli mnie też ta druga.

Nie zazdraszczaj tylko bierz Miśka i zasuwaj niech się popluska i on :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #592108 przez Tee
Hej

u nas noc "lepsiejsza" ;) niekoniecznie przespana ale nie ma tragedii.
dziękuję za wasze "preferencje" kulinarne. doszłam do wniosku że zmodyfikuję moje menu. Zrobię szaszłyki, pieczone ziemniaki, sałatkę z brokułów i fety, i chyba zamiast kotletów z ananasem i serem zrobię kotlety zawijane ze śliwką w sosie pomidorowym.
do tego tort, karpatkę, dla Męża biszkopt z galaretką (innych nie jada) a dla mnie coś z duż ilością kremów.

Gabi my tort zamówiliśmy w cukierni.... nie jakiś specjalny dla maluszków- chodzi mi o skład (a takie są???), kawalącik damy jej na spróbowanie... niestety nie takie rzeczy już Zuza jadła (dziadkowie dokarmiają słodkościami)

Gabi ja też zazdroszczę tego wypadu do Włoch... chciałabym wziąć moją Zuzę na basen ale u nas były takie przejścia z choróbskami że mam "stracha" . poczekam do wiosny ;)
u nas wczoraj było -20 (rano koło 6) po południu było -9,5
a dziś rano już "bajki" - 10 tak więc teraz jest pewnie coś koło -3
wiosno przybywaj!!!!!!!!!!!!!!!! (kocham zimę, ale bez przesady... w marcu już mogłaby odpuścić ;) )

Miłego dnia :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #592217 przez marigra
cześć dziewczynki

Ja jestem czytam was na bieżąco, ale nigdy nei mam czasu zeby odpisać.....
u nas zima na szczescie nie taka straszna, wczoraj pieknie swieciło słoneczko dzisiaj troche gorzej, ale nie narzekam. Snieg na szczescie juz nie pada i jest tylko -3

co do menu urpodzinowego to my mielismy w restauracji wiec inaczej, ale był: rosół, ziemniaki gotowane i kluski śląskie, 3 rodzaje mięc - pieczony karczek, tradycyjny schab oraz de volaj (nie wiem jak to sie pisze) z borkułaem w środku i serem, zestaw 3 surówek. Poza tym sałatka z fety, sałatka z kurczakiem, pieczony schab ze śliwka, piecozny karczek, dipy, sledzie, ciasta, deser lodowy owoce, a torta zamawialismy osobno - z owoców leśnych, ale zuza nie badrzo chciała go nawet jeść:) chyba był dla niej za kwasny, ale nam bardzo smakował. I to było całe menu które miewlismy. Wystarczyło w zupełnosci na 19 osób. Kazdy mega najedozny i zadwolony, a my nie mieliśmy kłopotu z bałaganem, a pzoa tym duzo zabralismy jeszcze do domu.

emma - gdzie jestes, gabi, georgette???

wzywam bo musze zabic wyrzuty sumienia ze nie pisze:) no nic lece pracować

11 lata 10 miesiąc temu #592340 przez ilona
Witam
Padła propozycja w wątku o poszukiwaniach moderatora
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...sie-2013.html#592132
aby watek w którym sporo się dzieje miał swojego moderatora. :)

Stad tez pomysł abyście spośród Mam Marcowych 2012 po jakiś mniejszych lub większych negocjacjach wytypowały jedna osobę i zgłosiły jej kandydaturę (link powyżej).

Czekamy na propozycje :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka