- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
asiula przynajmniej nie będziesz musiała gotować dla Kacpra z kotem się naje (oczywiście żartuje)
Weekend to cisza... ja też się zabieram za porządki, ale mi się nie chce :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Tee wielkie buziaki dla Zuzolinki rośnij zdrowo ślicznotko!! buzi od starszej kumpeli Oli i cioci Gosi
Aisod żeby się nie dołować i mieć lepszy humor poszłam z koleżankami na kolację.. już nawet nie wiem kiedy ostatni raz byłam gdzieś z dziewczynami.. miła odskocznia
Ola jak dostaje coś na talerzyku to ląduje w dłoni a potem na podłodze. Ale czasem zdarzy się, że chociaż powącha.. taki pieron
marigra moje dziecko nie tyle robi bunt na sen co coś jej dolega w nocy i płacze, także ja też chodzę dzięki kawie. Ale współczuję, bo znam ten ból. Mam nadzieję, że minie to szybko i u Ciebie i u reszty.
Dorota SPA jakieś Cię poniosło czy co?
Emma przeginasz
Asia nic się nie martw, będą mu się włosy błyszczeć a na sprzątanie zapraszam do mnie, miałabyś pole do popisu
Ewa przepadłaś i Ty??
Ewelina jak tam u Was??
Aliah jak wasze zdrówko??
Mariola jak się ma najstarsza dziecięca forumowiczka?
Gabi ciebie też przywołuję do porządku!
Martyna jak Twoja gorączka i jak zdrówko Szymona, pisz nam tu szybko co z Wami!
kurde kogoś pominęłam?
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
No więc gorączkę nadal mam 38 biore leki nic nie pomaga a tylko gardło mnie boli. Szymon nic nie je tylko jogurty i kaszki gotowe z nestle jak kaszle to płacze albo wymiotuje teraz zaczął katarek lecieć ale gorączki nie ma, mam nadzieje że już jutro będzie lepiej.
Jeszcze się zdenerwowałam bo mąż był wujkowi pomoc a ja zadzwoniłam do niego żeby przyjechał bo mały zwymiotował w 3 miejscach dusił się strasznie i płakał a jak ja zaczne w to sprzątać to on zacznie w tym grzebać tak jak poprzednio mi zrobił a wogóle kręciło mi się w głowie i mąż przyjechał mi pomoc a jego ciotka co ma 40 lat nie mają dzieci bo jak mówią dużo kosztują i sa nie znośne powiedziała mojemu mężowi że co ze mnie za matka że posprzątać nie umiałam.
TEE- NAJLEPSZEGO DLA ZUZY
Teraz kolejne mamuśki meldować się i opowiadać co u Wa i dzieci
- aliah85
- Wylogowany
- gaworzenie
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Martyna cieszę się, że już Ci jest lepiej bo gorączka mniejsza, może Ty masz angine, gorączka i gardło to tak jakby. Biedny Szymon się nacierpi. Przytulam go mocno. To babsko olej, co ona może wiedzieć. Niech spada na drzewo i się nie odzywa. A jak już mówi to puszczaj mimo uszu.
Aliah dobrze, że już ze szpitala wyszliście. Przerażają mnie te szpitale polskie po ostatnich sytuacjach z dziećmi. Biedny z tymi zastrzykami,ale jak trzeba to trzeba, będzie lepiej... trzymajcie się dzielnie
Asia rewelacja! brawo dla Kapiego no to teraz musisz biegać za nim. Ola się boi, bardzo ostrożnie wstaje i nie chce dać kroku do przodu jak chce przejść to siada i albo raczkuje albo chodzi tylko trzymając się czegoś, także u nas to jeszcze potrwa i chyba do chrztu jednak na nóżkach nie pójdzie. A na sprzątanie to zarezerwuj sobie z tydzień czasu minimum
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zuzi dziękuje wszystkim za życzenia i przesyła ogromne buziaczki
Super że Kacperek już śmiga... kolejny maluszek porusza się na dwóch nóżkach
nie mogę się doczekać aż moja Zuzi też wstanie!
Mariola gratuluję Zosi postępów, super, że umie raczkować... staraj się nie martwić na wszystko przyjdzie czas - Buziaczki dla Zosi ćwiczcie, ćwiczcie, ćwiczcie a na pewno wkrótce zobaczysz kolejne postępy
u nas idzie 4 ząbek- górna jedynka... mam nadzieję, że na dniach "wylezie"- już go miejscami widać.
Urodziny robimy za tydzień w niedzielę, siostra niestety nie przyjedzie- leżą w szpitalu, mały złapał zapalenie oskrzeli i przy tym ma jakieś skurcze oskrzeli i musi brać oprócz antybiotyku jakieś sterydy na rozkurcz podobno taka jego uroda...
gości zaprosiliśmy na na 12 planujemy kupić tort, upiec jakieś ciasta (ze dwa), zrobić parę sałatek i jakieś jedno ciepłe danie... jeszcze nie zdecydowałam co to będzie... ale coś na szybko.
dziewczyny a co kupujecie swoim maluszkom- ja chciałam kupić tą kostkę edukacyjną z tych takich ogromnych drewnianych ale patrząc na Zuzę wątpię by byłą nią zainteresowana... ona lubi drzeć gazety, bawić się garnkami, słoiczkami... włazić do szafek... zabawki ją mało interesują- więc nie wiem co wybrać????????????
myślałam też o huśtawce ale nie wiem czy mi teście pozwolą przymocować "coś" do drzwi
moja teściowa też ma humory a raczej chimery - ale staram się ją olewać
co polecacie????
najprawdopodobniej znowu kupię jakiś ciuszek bo wiem, że go założy
Zuzi już zdrowa
Dziewczyny poradźcie coś na "kołtunienie, tapirowanie" włosków... moja Zuzi strasznie się wierci, o poduchę tapiruje włosy a potem nie idzie tego wyczesać...te mamy których dzieci tak robią... macie na to jakąś metodę ?????????
miłego dnia
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Tee no to żeby ząbek wyszedł szybko i bezproblemowo szkoda, że siostra nie przyjedzie i że mały choruje i jeszcze musi sterydy do tego wszystkiego brać. Skąd się biorą te dziadostwa wirusy.. tyle dzieci właśnie na to choruje.
ciocia Gosia dobra rada podpowie Ci kilka rzeczy co do prezentu. otóż jeśli teściowa nie pozwoli na huśtawkę mocowaną w drzwiach to jest alternatywa huśtawka rozkładana my taką mamy. Wiadomo, że te wieszane są tanie ale za to te stojące droższe są solidne i możesz je latem zabierać na dwór czy nawet wrzucić do auta i zabrać nad wodę itp. allegro.pl/hustawka-hustawki-dynamic-bab...ory-i3083114304.html ta jest najtańsza na allegro chyba ale jak poszukasz to może znajdziesz też coś taniej.
Ola dostała na roczek małpkę z Vtech która ma ubranka plastikowe i ta małpka mówi co chce żeby jej ubrać. www.toysrus.de/product/index.jsp?productId=9253361 fajne bo przyszłościowe, od 18 miesiąca, teraz ją ogląda a jak będzie rozumiała o co ją małpka prosi to będzie ją przebierać dalej dostała tańczącego kwiatka www.ceneo.pl/17417880#tab=spec i jeszcze autko www.toysrus.de/product/index.jsp?productId=4147091 nie umie jeszcze wkładać ludzików na miejsca ale wrzuca i wyjmuje i tańczy do muzyki. Ten autobus to nawet do 5 roku życia jest, podobno. Takie prezenty od gości a od nas dostała krzesełko Fisher Price, takie jak ma Szymon, nie wiem czy ktoś jeszcze je ma. I jeszcze ciasteczkowego potwora większego od Oli, taka mega pacynka, można w nią włożyć ręce i ruszać buzią
co do drewnianych zabawek edukacyjnych w poczekalni u lekarza jest coś takiego wielkiego właśnie i Ola ostatnio się tym bawiła z innym chłopcem, także to też fajny prezent. Nie myśl, że Zuza nie lubi zabawek, musisz ją tylko jakąś zaciekawić, chyba na początek musi migać, grać, gadać itp. Ola też lubi rwać gazety, ściągać pranie albo jak mam do powieszenia to mi po kolei podaje żebym wieszała, lubi bawić się moimi stopami, wchodzić na krzesła i kanapy ale lubi zabawki a najbardziej i tak kocha swój interaktywny stolik i uważam, że taki stolik to świetna sprawa dla takiego dziecka. Potrafi przy nim stać i bawić się sama bardzo długo, a jak idzie do kolegi niedaleko to bawi się jego stolikiem bo on ma inny. Także stoliki mimo, że drogie to rewelacyjnie spełniają swoją rolę. Możesz znaleźć też taki zwykły nie firmowy. i jak sobie tak teraz myślę, że prosiłaś o radę to ja stawiam na stolik!
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
tak na szybko bo dzisiaj mamy urodzinki Zuzi, wiec prasowanie ogarnianie szykowanie itp...
aliah - dobrze ze wrociliście do domu, ja tez zawsze sie obawiam wizyt w jednostkach grupiwych własnie ze wzgledu na infekcje....a w domu to w domu....tylko te zastrzyki bolesne, ale t5o dla jego dobra...całuj przytulaj, zeby czuł bliskosc i obecnosc, bo tez sie wycierpial
Tee - co do kostki...nasza Zuza dostala na swieta taką plastiową rozkładaną i powiem ci ze srednio sie nia bawi.....myslalm ze bardziej bedzie zachwycona, a ona czasem sppojrzy cos tam dotknie a woli inne rzeczy
martyna - kij w oko tej lasce....sama wiesz najlepiej kiedy potrzebujesz pomocy i nikt nie mA PRAWA TEGO KOMENTOWAC
no nic lece kochane szykowac sie dalej
asia - -brawa dla Kacperka silny chlopak
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Gosia- mój mały też w nocy napina brzuszek i ja zawsze na smoczku jak już widzę że się napina i marudzi daje sabsimplex i śpi do 10 a czasami daje przed snem. Bo w nocy jak pije to na pewno te jelitka powietrza nabiorą i ma wzdęcia.
Tee- ja kupuje taki rowerek allegro.pl/rowerki-animals-az-8-kolorow-...tis-i3070926263.html zabawek nie kupuje bo i tak znowu zajączek to dostanie od rodzinny.
A gdzie reszta mamusiek???
Nie pamietam co miałam jeszcze komu odpisać to osłabienie po chorobie.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
U nas dziś też ciężka noc :/ najgorsze, że mały coraz bardziej kaszle. Daje mu syrop, ale jak do jutra sie nie uspokoi to nie wiem czy nie pójdziemy do doktorki... trochę się boję kolejnego antybiotyku
gusia widzę, że wypad z koleżankami się udał,bo od razu zaczęłaś nas zagrzewać do pisania Co do lądowania na ziemi to jeśli Ci tobardzo nie przeszkadza, to jej pozwól bawić się jedzeniem, od wąchania do spróbowania to już mały krok. Dobrze, żeby miała wybór w kolorach i konsystencji. Jeśli lubi jogurty to możesz jej dać też do jedzenia rączkami tylko wtedy proponuje rozłożyć jaką folię, albo ceratę na ziemi, a Olkę w coś co szybko się ściągnie i do kąpania można ją będzie szybko dać A jakie fajne zdjęcia później wychodzą
My na roczek mamy dostać właśnie rowerek, konia na biegunach, a tak to pieniążki, będą w sam raz na butki na wiosnę
Tak a pro po to byliśmy wczoraj obczaić buciki... i jestem zawiedziona :/ Dla chłopaka to albo adidasy, albo adidasy można dostać a jakichś innych to nie uświadczych u nas w galerii. Może za wcześnie jeszcze na wiosenne buciki? Owszem są takie trzewiki za kostkę, jakie bym chciała, ale to z Bartka i kosztują 190 złych... jak dla mnie trochę za dużo na buty, w których pochodzi 2 miesiące:/ Muszę popatrzeć po innych sklepach, a jak nie to przez neta zamówię. Tylko mam obawę, bo mój mały ma bardzo duże podbicie i nie wszystkie buty włoży na swoją stópkę... Jeszcze zobaczymy...
ewelina oj to się wczoraj umęczyliście z Michałkiem, oby dziś było już lepiej.
martyna fajnie, że małemu apetyt wrócił. Zdrowieje chłopak
aliah musi być lepiej Jesteście w domku, a czułości i miłości pomogą szybko się uporać z choróbskami
asia BRAWO! ja też się nie mogę trochę doczekać tych pierwszych kroczków
mariola nie przejmuj się, że siadać nie umie, ciesz się sukcesami Poza tym jak Zosia zaczęła raczkować to już mały krok do siadania Będzie dobrze
gaabi znam ja te problemy z netem
marigra i jak imprezka? udana?
emma faktycznie gdzieś zaginęłaś ;>
tee szkoda, że siostry nie będzie na urodzinkach, no ale choroby nie przeskoczysz :/