- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
a Kinia moze akurat nie miała apetytu...
jesli chodzi o nietypowe nawyki to Zuzia zawsze rano wkłada mi palce do nosa albo do buzi oka... tak jakby sprawdzała co to jest..ale nos jest ulubiony... moze jest taki wielki ....
dziewczyny powiedzcie mi czy wasze pociechy mają zatwardzenia???bo u nas osatatnio borykamy się ciagle z tym problemem, nie robi kupki 3 dni, a pozniej jak już "wymeczy" to taki kamieniowaty bobek moze macie jakies sposoby na ta dolegliwosc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
marigra- mój mały ma zatwardzenie ale robi kupki codziennie ino takie twarde bobki jak królik ja daje koperkowej herbatki no i w nocy wodę to później robi normalną a potem znowu bobki. i nie wiem dlaczego tak ma.
ewa- może nasmaruj to czymś co grzeje np amolem itp może przejdzie.
Tee- ta Twoja teściowa to ma poglądy jak moja babcia co ma 75 lat lecz ona mi nie narzuca tylko komentuje i nie umie zawsze tego przeżyć że ja okno mam otwartę i chłodno w pokoju ale mnie tak położna nauczyła że przy dziecku ma być 20 stopni i że nie będzie chorowac i tego się trzymam. A co do kąpania ja kąpałam jak mały kaszlał i miał katar a to było w wrześniu. ja bym jej nie słuchała ino szybko Zuze wykąpała
A wy dziewczyny jakie temperatury macie w domu ??
Gabi- fajnie że dziecaki się wybawiły.
Chce kupić wozek nowy i jutro może kupie tylko narazie pisze z panią czy jest rozkładany do spania.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
a czemu kupujesz nowy wozek?? stary padl????
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A wózek kupuje bo mam z Tako i jest za ciężki jak do składania do auta wogole chce go oddać do gwarancji bo mi buda w spacerówce ciężko chodzi i piszczy no i kolor zamiast brązu to gdzie nigdzie na tym lnu różowy widać a był cały brązowy no i kupuje quinny zapp bo jest najlżejszym wózkiem i najmniejszym jak na podróże.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
planujemy zamówić tort, kupić dobre winko... może jeszcze zrobię jakieś sałatki... ciasta i to na tyle
Zuza zatwardzeń nie ma ale jak byłam malutka i miała w aptece polecili nam DUPHALAC (czy coś takiego)...
dobranoc
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
co do urodzin, to mysle ze bardzo ladnie postapilas skoro to innym - tesciowej, nie koliduje z innymi planami to nie wiem w czym problem.
mariga dzieki o nerwobolu nie pomyslalam wzielam goraca kapiel i tak jak by lepiej, ale zaraz jeszcze meza zagonie do masowania i nasmarowania mnie
u nas zatwardzen nie ma, ale za to jak podam sliwki albo jagody to tych kupek jest znacznie wiecej w ciagu dnia.
sprobuj jutro podac maly sloiczek sliwek, moze pomoze a napewno nie zaszkodzi
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z tego co pamiętam Zuza zjadła chyba 4 suszone śliwki
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
A na resztę wybaczcie ale odpiszę jutro, wypiłam dwie lampki wina i idę spać. Buziaki
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
za link tez bardzo dziekuje, siadlam dzisiaj do tego ebaya i powoli go rozkminiam
znalazlam ladne czapeczki i getry
wogole mozna znalezc duzo ladnych i bardzo tanich ubranek oczywiscie siedze na dziale dzieciecym
tak szczerze mowiac od kad jest Kinia to nawet odechcialo mi sie zakupow dla siebie te dla niej sprawiaja mi wieksza frajde
dobranoc
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ewa ja tez tak mam ze wole malemu kupowac leczon ma juz tyle ciuchow ze teraz czas zebym sobie cos kupila
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Tee no szok normalnie, jak przeczytałam, przecież nikt nie chodzi brudny tyle czasu, chyba, że ta pani o której mowa? dziecku się pewnie lepiej po kąpieli zrobiło! Obmyłaś je z bakterii, brudu, potu i innych zarazów. I myj ją wtedy kiedy uważasz, że trzeba, ja Olę kąpię 2-3 razy w tygodniu nie częściej i nie zawsze z głową. A okno otwarte mamy zawsze, nawet w nocy w mrozy było uchylone. Dziecko ma mieć ok 18-20 stopni do spania, żeby było zdrowe. Nie słuchaj starodawnych "mądrości" rób co Tobie podpowiada głowa i serce, dodatkowo poczytaj coś mądrego w książkach czy sieci i będzie dobrze. Przykre to, co piszesz.. współczuję
Gabi zdjęcia chcemy nawet zamazane!
Ewa Ola czas ze szczypaniem już miała, na razie jej przeszło, szczypanie w usta, palce do nosa itp, podobno chodzi o poznawanie ciała.
Marigra z kupami nie pomogę bo Ola robi codziennie od 1 do 3 i nie ma z nimi problemu.
Martyna ja też mam dwa wózki, Teutonia jest ogromna i ciężka, nie da się samemu jej znieść po schodach nawet bez dziecka wewnątrz. Do samochodu jak się go wkłada to zajmuje cały bagażnik, ale za to jest świetny do jazdy. Bardzo fajny. Ale że taki wielki i ciężki i do samolotu się nie nadawał kupiliśmy Espiro i składa się jedną ręką i jest lekki bardzo. Także, czasem są potrzebne dwa.
Tee z urodzinami też dobrze zrobiłaś, przecież to Zuzi nie zrobi różnicy a ty spędzisz miło czas z siostrą dodatkowo. Czasem musisz przymknąć oko na teściową a czasem postawić na swoim.
Ewa ja przez ebaya kupuje ciągle coś także jak się wkręcisz to po tobie
Ola dziś nie spała już tak ładnie, chyba po wrażeniach wieczornych, dzieci zabawa krzyki itp. Ale jakoś źle nie było, 2 pobudki i o 7 wstała. A moje urodziny bardzo miłe, bardzo było wesoło i śmiesznie
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
mam nadzieje,że Emma się na mnie nie pogniewa za publikacje
przez to,że zrobiłam taki kolaż .. musiałam dużo , dużo zmniejszyc przez co jakoś taka jaką widać..
tymczasem już przez to kombinowanie mój czas na net się skończył, trzeba się ogarnąć dopóki młody śpi i ruszyć do dziadków;)
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
u nas kolejna nieprzespana noc, ale co ja tu będę marudzić... lepiej zacznę odpisywać na wasze posty
Tee
Ewa Maja miała taki czas, że nie dość, że szczypała nas po buzi to jeszcze biła, też mówiłam jej, że nie wolno, dostała też po łapkach, ale to nic nie dawało, cierpliwie tłumaczyłam jej, że nie wolno z bardzo poważną miną i jej się chyba znudziło albo zrozumiała
gabi super zdjęcia, widać, że dzieciaki fajnie się bawiły
emma Zosia pięknie się prezentowała w dniu imprezy, jak ona pięknie stoi... Maja nawet nie puszcza kanapy a jak puszcza to kończy się to guzem
martyna ja też zamierzam kupić drugi wózek, właśnie dlatego, żeby szybko się składał, był lekki i zajmował mało miejsca w samochodzie, ale jeszcze nie wybrałam modelu
marigra u nas nie ma takich problemów, sporadycznie pojawiają się zatwardzenia ale nie na taką skalę, żeby zaczęło mnie to martwić