BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #594589 przez gaabrysia
Dziewczyny mamy poniedziałek, pobudka' :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #594670 przez aisod
Dzień dobry :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594945 przez georgette102
cześć mamuśki

pora zakończyć ciszę weekendową :)

cierpię na brak snu... w sobotę wieczorem wpadli do nas koledzy T i poszli sobie w niedzielę o 4. rano Maja wstała o 5. więc o jakimkolwiek śnie nie było mowy (zdrzemnęłam się 2 godzinki w ciągu dnia) a z niedzieli na poniedziałek Majka nie dała nam spać, bo jak się obudziła przed północą to do 3.30 nie chciała zasnąć a więc dzisiaj oczy na zapałki :(
no ale cóż poradzić, nie ma co się na sobą rozczulać i zupka ugotowana, drugie pranie już się robi, kawa u sąsiadki zaliczona i dom ogarnięty :) jak wstanie Maja pójdę do kosmetyczki "zrobić" brwi a wieczorem zabieg

jeśli chodzi o seks to u nas różnie bywa, czasami jest nawet lepiej niż przed ciążą, a jak nadchodzi gorszy czas (np bez snu) to celibat trwa nawet i 2-3 tygodnie

11 lata 9 miesiąc temu #594950 przez ewelina.zak.1991
No wlasnie pobudka!:) u nas impreza udana bardzo fajnie bylo :) moze uda mi sie wieczoem pozyczyc laptopa to wrzuce fotki :) bo ttylko na aparacie mam. Wczoraj nawet raz nie wzielam tel do reki a szkoda bo tak to juz bym wam cos pokazala. Ok lece robic obiad szybciutko ';) a wlasciwe pol obiadu bo duzo mi jedzenia zostalo:) milego.dnia:)

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #594969 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595084 przez martyna123
hey kochane

Asia Ewelina fajnie że urodziny udane.

Asia- daj znać jak wyniki badań fajne auto Szymon też ma takie auto i siedzi i jezdzi na nim.

Szymon zdrowy ale chudy że rajstopki mu zlatują z pupy ale dalej nie chce jeść tak jak kiedyś jadł. Ja dostałam okresu mocnego i do tego robiłam infalację na katar i straciłam przytomność taka osłabiona jestem już przez chorobę że nie wiem jak się nazywam.

Trzymajcie się pa

11 lata 9 miesiąc temu #595684 przez emma
czesc, kochane! :kiss:

jestem taka zmarnowana, ze nawet nie do konca doczytalam wszystkie watki, wiec wybaczcie, ale glownie dam znac, co u nas.

u mnie praca i praca, z niecierpliwoscia czekam na przerwe swiateczna, ktora juz od przyszlej srody! :lol: co prawda wyjezdzamy do tesciow+szwagierki, ale na 5 dni, wiec jakos dam rade, bede sie cieszyc wolnym czasem z Zosia i nie dam sobie zepsuc humoru :) - taki jest plan :).
do srody bedzie masakra... wracam do domu 4, 5, czasem 6 (a przedtem wracalam 1-2 :(), poswiecam caly czas Zosi - bawimy sie, uczymy, gotujemy obiadki, a potem trzeba jeszcze posprzatac, ugotowac i kiedys troche odpoczac (spac Zosia za bardzo nam nie daje, zasypia ladnie, ale spi tylko do 6, maksymalnie 6.30, no ale przynajmniej bez nocnych pobudek...).
w weekendy wspolne gotowanie, jedzenie i spacery, ale ten weekend tez bedzie pracowity - od 11-15 bede w pracy, a w niedziele jedziemy na urodziny Adrianka! :laugh:
wieczorami pije wino i padam, zasypiam prawie na stojaco... same wiecie, jak jest :).
dzisiaj mamy 13. rocznice, swietowalismy obiadem i winem. zaraz wpadnie moja przyjaciolka, ale za wiele nie pogadamy, bo raniutko leci do Francji, no a my do pracy...

spoznione, ale szczere zyczenia dla wszystkich naszych kochanych roczniaczkow! :kiss: :kiss: :kiss:
rosnijcie zdrowe i wesole!!! :woohoo:

u nas wszystko dobrze. dwa tygodnie temu bylo szczepienie ospa-swinka-rozyczka. na razie bezobjawowo :). Zosia wazyla wtedy 11 kg przy 80 cm wzrostu. chodzi juz pewnie, ale czesciej biega i tupie ;). uczymy ja juz sikac do nocniczka. jak chce siku, mowi "siii-siii!!!" i prowadzi mnie za reke do nocnika, otwiera sobie deske i na niego wskazuje. wtedy zdemuje jej pieluche i szybko ja sadzam: czasem udaje nam sie zdazyc, a czasem nie ;).
slownika nie mamy bogatego jak Zuzia Tee, u nas tylko "ne", "am", "mama", "tata", "da", "si-si", "si" (gorące ;)), "kaaj" (kotek i inne male zwierzatka ;)). poza tym bez zmian, na szczescie nie chorujemy i mamy sie dobrze.

pozdrawiam cieplo wszystkie mamy i dziatki, zwlaszcza te zmagajace sie z chorobami! :kiss: :kiss: :kiss: trzymajcie sie dzielnie, bo przeciez wiosna w koncu musi nadejsc! :kiss:

Gosia na moda i na prezydenta! popieram! :lol: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #596141 przez asiula2134
/

11 lata 9 miesiąc temu #596329 przez marigra
cześć dziewczynki

Ja jak zwykle z pracy, bo w domu to nie ma na nic czasu:)
emma - kobieto zyjesz!!!! odsapnij trochę, bo Zosia woli mieć mamę wypoczętą i radosną niż zmeczoną nawałem pracy

asia - oh....kurcze....znów musicie się meczyc z tym moczem..... trezymam kciuki...

ja wnosze apelacje o koniec zimy... mam juz dość dość dość i jeszcze raz serdecznie dość śniegu i zimy. W zesżłym roku to juz pomykałam na spacer z maluszkeim i było ciepło a teraz...tragedia....

11 lata 9 miesiąc temu #596348 przez ewelina.zak.1991
No wlasnie zimo precz!:) my chcemy sloneczko!!! ;) szkoda ze juz wybrali papieza bo ja bym proponowala gusiag nie na moderatora ani prezydenta ale na papieza :p haha

11 lata 9 miesiąc temu #596409 przez martyna123
hey

Emma- fajnie że napisałaś do nas. Najlepszego z okazji rocznicy i buziaki dla Zosi.
A i mamy nadzieje że jak będziesz mieć wolne to popiszesz z nami częściej :)

Asia- My też mamy jedną drzemkę jak był chory to były dwie a teraz jedna miedzy 13 a 16 i mój mały śpi od 22 do 10 rana i o 6 pije herbatkę. szkoda że badanie nie wyszło oby następne wyszło.

Ja też chce wiosnę i chce być już zdrowa i ubrać małemu wiosenne ciuchy

11 lata 9 miesiąc temu #596966 przez aisod
Ja się odezwę jutro coś więcej :) Dziś nie mam sił na wypociny jakieś ;)
Miłej nocy

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597685 przez Tee
Hej dziewczyny :)
oświadczam, że dziś mamy pierwszy dzień wiosny ;) a nas zasypało jak w Boże Narodzenie :laugh:
Z tej okazji planuje zabrać Zuzaka na "wiosenną wyprawę saneczkową :)

Zuza wczoraj miała wizytę u psychologa- podobno rozwija się prawidłowo, wszystko oki... zachowanie również... kolejną wizytę zapisali "na za miesiąc" :unsure: a nóż coś się zmieni ;)
Pani psycholog była pod wrażeniem jej umiejętności "słownych"...

Emmo ja zazdroszczę wam tych postępów mobilnych- z tego co wyczytałam Zosia to istne tornado :) :) i już z nocnika Korzysta :) brawooooooooo
u nas jak na razie brak postępów ruchowych, jak ją postawię to stoi- sama nie jest w stanie się "dźwignąć"
Mąż wymienił punkty na nocniczek z fisher prise'a ten w kształcie tronu... czas oczekiwania na przesyłkę wynosi około miesiąca więc jeszcze sobie poczekamy

11 lata 9 miesiąc temu #597774 przez ewelina.zak.1991
A co tu taka cisza w srodku tygodnia?:)

11 lata 9 miesiąc temu #597826 przez marigra
dzien dobry

cos faktycznie u nas ostatnio cisza...dziewczyny mobilizacja i piszemy

Tee - najwazniesjze ze nie ma zadnych zmian psychologicznych, a rosnie wam mala gadulka, bedzie szybko mowic to fajnie, a biegac tez bedzie :) spokojnie

a z tymi nocnikami to wiecie ze ja nawet jeszcze o tym nie myslałam....jakos wydaje mi sie to za wczesnie....moze latem jak bedzie cieplo pobiega z gola dupka, ale wydaje mi sie ze to jeszcze za wczesnie... a co wy sadzicie???

wiosno przybywaj.....bo u nas tez zimno ponuro i biało :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka