BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #599178 przez gusiag
hej
dopiero teraz bo prania cała sterta, obiad, spacer a nawet udało mi się do lekarza pójść. Fartem bo poszłam zapytać czy mnie przyjmą z tym bólem nerek, okazało się, że mają przerwę od 12 do 15 a ja przyszłam o 13, ale zaczepiłam jedyną osobę którą spotkałam i powiedziałam co mi dolega itp a że byłam z Olą to pani od razu dała mi kubeczek na mocz i po minucie miałam wynik, wszystko dobrze ale jeszcze zrobiła mi usg obu nerek i też super. Powiedziała, że to bóle pleców od noszenia dziecka na rękach.. Ale jaka różnica nie? W PL czekałabym na wizytę do 2020 roku a tu w 5 min bez problemu byłam zbadana, mile pogadałam, Ola pokokietowała panią doktor i wszystko super się udało :)

Gabidla Adrianka samych pięknych i kolorowych dni, dużo zdrówka i radości. Rośnij duży i przystojny :kiss:

Emma fajnie, że wreszcie napisałaś swoją "litanię" no i mam nadzieję, że Święta będą udane mimo pani SZ. Zosia jak zawsze zjawiskowa. Powinnaś jej robić częściej zdjęcia i wywoływać jak najwięcej.

Dorota nie daj się chorobie!

Martyna cieszę się, że podobają się foki a płaszczyk to ten co Wam pisałam na dziecięcym bazarku kupiłam :) fajny jest też wszystkim się podoba :)
Musisz zapytać lekarza czemu on tak nie je, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i to chwilowy brak apetytu. Trzymam kciuki, dawaj znać! no i nie płacz bo dziecko stresujesz... będzie dobrze!!

Tee super tron!też relacjonuj naukę :)
ja kupię też niedługo i zaczniemy nauki chyba od maja bo teraz ciągle coś się dzieje, wyjazdy powroty jazda do PL, chrzest itp. to na spokojnie zaczniemy jak się wszystko ustabilizuje :)

A w ogóle podobno pogoda ma być kiepska w święta to nie wiem jak się na ten chrzest naszykować? zimowo??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #599515 przez gaabrysia
dziękujemy za życzonka ciocią forumowym ;*

Gusiag, super zdjęcia . Fajnie tak odpocząć i muszę przyznać ,że jesteś bardzo odważna co do podróży z Olą;) My jeszcze nie nocowaliśmy poza domem. I nie wiem czy nie było by problemu..

MI heh się podoba taki nocnik allegro.pl/interaktywny-nocnik-nocniczek...45656.html?source=oo szkoda,że nie było takich "gadzetów" jak my byłyśmy małe, jak to Jarek dziś podsumował, on jeszcze nic nie chce ,a wszystko ma.. ;) coś w tym jest.

Koleżance podsunełam pomysł,żeby kupiła taką zabawkę do kąpieli (ich nie ma dużo, jakies plastikowe psikające małe tylko)
Adrian uwielbia bańki więc powinna się spodobać!:) W nd będzie szaleństwo

No i rowerek .. który czeka na wytęsknioną wiosnę :http://allegro.pl/baby-trike-rower-rowerek-trojkolowy-3-w-1-i3095244588.html.

Tak czytam ile wy dziewczyny poszykowałyście jedzenia.. i stwierdzam,że jestem obibok. Bo podam tylko rosół , obiad i ciasta..
od tyg, uczymy Adriana dmuchać świeczkę i chodzi dmucha i tylko grzywa mu fruwa - do dziś, bo dorwałam się w końcu do nożyczek i obciełam te strągi z czoła wpadające do oczek :woohoo: a co do dmuchania .. to wszystko pięknie w teorii dmucha i bije sobie brawo ;) Ale jak zapaliłam świeczko to od razu chciał w nią wsadzić paluchy.

Asiula mądry Kacperek, grarulacje dla niego ;)

Dorota musisz szybko pierwsza wykończyć tego bakcyla .. i się nie rozkładać;)

A co do wagi to Adrianek też tak rósł rósł (żeby nie napisać tył) a od kiedy się porusza to taki chuderlak jest.ostatnio usiadl na wadze to nawet 10 nie pokazała a pamietam ,że ponad 9 to chyba jak miał z 8mc ważył (musiałabym odkopać liste, a to nie dziś)

Tee pisz koniecznie jak nauka siusiania.

Dobrej nocki i do jutra

p.s co z tym naszym moderatorem? ktoś już podał zgłoszenie naszej kandydatki ?:)

11 lata 9 miesiąc temu #599631 przez aisod
Hej!

Sto lat dla Adrianka! Rośnij zdrowo!

Ja jakoś się zebrać do pisania nie mogę... nawet czytam i jakoś się skupić na tematach nie mogę... mam nadzieję, że wybaczycie ;) to pewnie przez tą wiosnę :P

teraz idę już spać, bo padam na pysk... już mam dość tych zębów i nieprzespanych nocy... Pewnie jutro będzie lepiej :D (albo gorzej :P )

Dobrej nocy!

Właśnie moda trza zgłosić :) Gabi może Ty zgłosisz, bo widzę, że dostępna jesteś ;)

11 lata 9 miesiąc temu #599760 przez gaabrysia
Czasem mam forum wl w tel, a on odrazu mnie loguje.. Do kompa siadam od swieta:)

11 lata 9 miesiąc temu #599761 przez gaabrysia
Miałam na myśli, ze czasem jestem dostępna (chyba) a mnie nie ma.. Jeszcze spie.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599969 przez gusiag
hej
u mnie dziś piękne słońce :) jak Ola wstanie, bo właśnie zasnęła i jak zje to idziemy na dwór na jakieś 2 godzinki. Przed wyjazdem do PL muszę jeszcze pokupować różne rzeczy, pozałatwiać jakieś sprawy itp.
Gabi fajny pomysł z tą nauką dmuchania świeczki, ja na to nie wpadłam i Ola na swoich urodzinach chciała gasić rączką :)
no i Twój Jarek ma rację, te dzieciaki mają już "wszystko"...
a co do wyjazdów to my od dawna tak jeździmy w tym do PL i jakoś to jest :) musi się przyzwyczajać. Mamy turystyczne łóżeczko w PL w obu domach i mamy też tu na wyjazdy inne. Także śpi dobrze poza domem, teraz przyszedł czas marudzenia i mam nadzieję, że to przejściowe bo zwariować można ;) Mama i mama i płacz i na ręce i przytulać się chce i odstawić na podłogę nie można żeby się sama bawiła. Nie wiem skąd to bo zawsze od zawsze bawiła się sama. Gabi ta zabawka do wanny wygląda fajnie :) dobry pomysł :) rowerka nie mogę zobaczyć bo wyskakuje błąd. Ja na wiosnę i lato dla Oli kupiłam coś takiego onlineshop.real.de/New-Bobby-Car/0607894001001 za kilka euro na bazarku i zawiozę to do Polski :) tu wszystkie dzieciaki to mają i Ola już też po pokoju udaje że jeździ i trąbi :)

Aisod to chyba nie przez wiosnę ani nie zimę wiosną tylko przez brak snu, coś o tym wiemy wszystkie. Mam nadzieję, że dziś spałaś lepiej?

a jak u reszty kobitek, Ewa co z Twoim internetem kochana? Ewelina Marigra Dorota Aliah Mariola co u Was? Stranger wiem wiem ostanio pisałaś i wiemy, że z netem masz kiepsko ale pisz do nas! Tee poprzednio zapomniałam napisać, że podziwiam Zuzę za jej wymowę, brawo!! Emma napisz w wolnej chwili do nas znów! właśnie jak nauczyć dzieci tych zabaw rączkami i paluszkami?
Hmm ktoś mi jeszcze umknął.. w ogóle mam jakąś sklerozę bo pozapominałam kto co pisał...

Gabi jak chcesz żeby suwaczek odliczał dalej wiek Adriana to musisz sobie zmienić bo zatrzyma się na roku :)

11 lata 9 miesiąc temu #600030 przez strangerwold
Hej kochane wczoraj byłam z małym u pediatry waży 10kg równe:) dzisiaj zaś byłam w urzędzie pracy eh nie znoszę tego czas drogi w jedną stronę prawie 40minut w taka pogodę jak dziś zanim weszłam do gabinetu czekałam też jakieś 20minut a w środku nawet 2 minut nie byłam chcieli dać ofertę ale od razu odmówiłam a raczej musiałam chce iść już do pracy ale nie mam co z małym zrobić za pół roku dam go do przedszkola jak już sam będzie robił siusiu. Póki bo dobrze mu to idzie my mamy najzwyczajniejszy nocnik z tesco z naklejka myszki miki. Co do spania poza domem to nie narzekamy bartus śpi z nami w łóżku bo nie mamy u rodziny lózeczka zapasowego a w domu u nas normalnie śpi w lózeczku.

11 lata 9 miesiąc temu #600077 przez georgette102
hej

jednak choroba rozkłada mnie coraz bardziej, Maja śpi, więc ja na kanapie pod kocem i gorącym napojem nadrabiam zaległości na forum

gabi
spóźnione ale szczere najlepsze życzenia dla Adrianka! szkoda, że ja nie pomyślałam o tym, żeby nauczyć Maję zdmuchiwać świeczkę przed jej urodzinami, trudno nauczy się przed drugimi urodzinami :)

zapomniałam co tam jeszcze pisałyście, ehhh muszę się zregenerować bo jestem totalnie do d...

11 lata 9 miesiąc temu #600081 przez georgette102
masło maślane wyszło mi w tym poprzednim wpisie, trudno jak odzyskam trzeźwość myślenia to się jeszcze odezwę

miłego dnia

11 lata 9 miesiąc temu #600268 przez gaabrysia
Gusiag ja widzę ,że suwak liczy dalej... :unsure:

ja za to przyczłapałam się do domu- padam, koleżanka z pracy ma 30dni wolnego i czuję jej brak dość mocno.. ;( pracuję dłużej i intensywniej.. ale trzeba jakoś przeżyć ten miesiąc.

Tymczasem idę robić obiad i się odezwe po drzemce ;) bo w tej chwili czarna dziura..

11 lata 9 miesiąc temu #600416 przez mariola2041
hej u nas wszystko dobrze tylko zosia też ma taki okres że chce na ręce i się przytulać

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 9 miesiąc temu #600421 przez gusiag
Gabi śmiesznie bo widziałam rok, a jak napisałaś to jest rok i dzień. Widocznie mi na oczy padło :) miłej drzemki

Mariola no to to samo u nas :)

Stranger super 10 kilo to fajnie, my mamy około 9 kilo

Dorota kuruj się, może malina do herbatki, miód i witamina C - papryka czerwona albo wyciskaj cytryny

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #600796 przez gaabrysia
może się uaktualnił jak napisałam nowy post ;)

a rowerek chyba taki sam jak Ewa kiedyś wrzucała .
Zrobiłam mu jedna fotkę jak dostał :
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #600799 przez gusiag
no i się nie doczekałam na żadne posty..
no dziewczyny piszemy piszemy!!

ja dziś kupiłam Oli w naszym ulubionym sklepie spodnie do piaskownicy i na deszcz www.ernstings-family.de/mode/Topolino-Ba...32446,760740,,1.html bo wczoraj Ola chciała do piaskownicy a była w jeansach i oczywiście zaraz były mokre i brudne. zaraz załączę zdjęcie z piaskownicy :)
a jutro jadę na ogromny dziecięcy bazarek! na takim wielkim jeszcze nie byłam i ciekawe czy coś pokupuję :)

11 lata 9 miesiąc temu #600806 przez gaabrysia
ale fajne te spodenki ;) chłopięce już by nie były takie urocze :silly:

ja też długo nie zabawię, bo oczy się już zamykają..

udanych zakupów.. ;)
ja nie mogę się doczekać niedzieili ;) a jutro jedziemy odebrać tort!
Mam tylko nadzieje,że Adek się wyspi na to swoję świeto..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka