BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #896347 przez Anabelle
e to i tak nieźle, przynajmniej stopy bedziesz miała czyste i polożnej nie bedzie śmierdziało :D :D :D
ja byłam pod prysznicem jak już rodziłam w szpitalu haha

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #896350 przez Asiaa
Agni, myślałam że coś pisałaś do Gosi z racji zbliżającego się powitania Poli :) Najlepiej by było abyście ten czas tuż po porodzie spędzili tylko razem, wiadomo że to zmiana o 180 stopni i sami też musicie się w tym połapać :* Na pewno dasz radę "odpędzić" wszystkich na czas tuż po porodzie :kiss:

Gwiazdka,jesteś bardzo zgrabna i masz malutki brzuszek jak na połowę ciąży, ta koleżanka nie wie co gada lub najzwyczajniej Ci zazdrości

Anabelle na tej fotce to taka sexi mama :evil: Antek słodki :) Słyszałam że dieta Dukana jest niezdrowa więc polecam wizytę u dietetyka, drogie to to nie jest a przynajmniej zdrowie, bezpieczne i dostosowane do Ciebie :)

Agni brzuszek fajniutki :) tylko na ostatniej fotce za dużo światła z lewej strony przez co granica brzucha się rozmywa.
10 dni bez ciepłej wody? :woohoo: ostro z tym pojechali :unsure:

10 lata 5 miesiąc temu #896353 przez Ada2424
Bry, chyba pierwsza dziś jestem ;) nie moge spać bo nowe miejsce do spania, inne pomieszczenie i do tego to pieczenie, oszaleje zaraz :( o 8 dzwonie do ośrodka zapytać czy mnie przyjmą. Dziś chyba nici z mierzenia tempki bo ja już w łóżku nie moge wytrzymac lezac a 2 godz wczesniej niz zawsze chyba nie ma sensu mierzyc. Kuzwa zawsze mnie coś dopadnie :angry:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #896355 przez aggi
Dzień dobry :P pierwsza? czy nie pierwsza? :P eeee Ada mnie wyprzedziła :P
kurczę mężu wyłączył budzik, zaspał do pracy i tak nas telefon zerwał z nóg że już się rozbudziłam na amen :blink:
deszcz i 15 stopni widzę za oknem, tak to może być :blush: wczorajsze 29 mnie dobiło :pinch:

Agni my Cię doskonale rozumiemy, ja chyba bym też siedziała i wyła w takiej sytuacji :dry: Ty silna babka jesteś, DASZ RADĘ :kiss:

Ada lactovaginal możesz bez problemu brać, nie martw się ;)

mesy no no to Cię konkretnie za tą szarlotkę pokarało, pewnie pyszna była cooo? :blush: :P

gwiazdka jaaaaaaaaaaka kawa :woohoo: zazdroszczę :D

10 lata 5 miesiąc temu #896361 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

U nas wsio ok.

Agni postaw się bo twój komfort najważniejszy i tyle.

Ada idź do gina i niech przeleczy ciebie i męża, bo jak to od przytulanek, to może być że on cię zaraża.

Porto, Ula, widzę, że opieka poporodowa kiepska to standard. Mam takie samo zdanie. Gdyby Marta miała za dużą żółtaczkę i musiałabym zostać tam choćby dobę dłużej to bym depresji dostała.

To tutaj któraś się ze mnie śmiała, że przykładnie leżę? Już nie leżę, kurs skończyłam, leki odstawiam, za dwa tygodnie ciąża donoszona, więc niech się dzieje co ma się dziać. Zresztą ja czuję, że to lekarz spanikował i że urodzę w terminie albo po. A jak będę się więcej ruszać to może grawitacja zadziała i się mała jędza odwróci głową w dół.

Mesy też mi plomba w ciąży wypadła i też musiałam ze dwie rzeczy zrobić. Reszta po porodzie.

Agni u mnie też remont generalny wodociągów, wszystkim ulicom będą wyłączać wodę na około 2 tygodnie, ale nie nam, my mamy już chyba nowsze rury, bo u nas wystarczyła dwudniowa przerwa i już zrobili :-)

10 lata 5 miesiąc temu #896377 przez mesy
aggi no pyszniasta :D to juz kurde moja druga plomba .... pierwsza mi w 8 tc wypadla :/ a najgrosze jest to , ze nie ma mojej dentystyki przez 2 tyg i musze kombinowac i szulac dentysty gdzies :/

10 lata 5 miesiąc temu #896378 przez mesy
Agni ty sie smiejesz ale emek lezal kiedys na wyrostek w szpitalu i wzial ta lepszejsza sale i akurat moi rodzice mieli remont w domu i moj tata przyjezdzal sie kapac do emka do szpitala :P

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896382 przez Porto1987
Bry dzień B)

Nie mogę wstawić zdjęcia z telefonu :(

Powiem Wam, że jestem z Wami na bieżąco, bo czytam Was regularnie przy karmieniu mojego małego żarłoczka :) no i się mogę trochę powymądrzać :P

Ada ja obstawiam, że po namiętnościach Cię złapało. Najlepiej jakbyście się we dwoje przeleczyli, bo tak to będziesz w kółko chorowała. A i mi jeszcze w tamtym roku lekarz powiedział żebym się myła szarym mydłem :) nic mnie nie łapie juz :S

Ula ja też jestem jedynaczką :) ale u mnie w dalszej rodzinie wszyscy utrzymujemy kontakty, więc nie było problemu ;) ja przy wypisie ze szpitala wpisałam, że położne noworodkowe były słabe. No u mnie były do tego stopnia, że musiałam Zuzi dać sztuczne mleko. I nikt nie powiedział chodźmy zobaczymy czy to jest konieczne, przystawimy do piersi itp. I tak samo jak Ann modliłam się żeby bilirubina była niska. Żadne dziecko się tak nie dało jak Zuzia i każdy mi wtedy patrzył na ręce, a ja nic nie umiałam :dry:

Agni dobre z tą wodą ;)

Moni i Pinezka kiedy idziecie do lekarza?

Ula Ty idziesz 11?

Aggi u mnie też pogoda do bani a ja muszę lecieć na pocztę wysłać Zuzi zaproszenia. Może też i nimi się pochwalę jak mi Zuzia da włączyć komputer :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #896406 przez Agnilla
dzien dobry, lepszy chyba sie zapowiada, choc nie powiem stres mnie dopada. wczoraj jeszcze mialam wyrzuty sumienia co do tesciowej. wiecie, przyjechali moi rodzice. i okazalo sie, ze moja genialna mama powiedziala do tesciowej "nie pytaj sie, przyjezdzaj, to Twoja wnuczka, pomoc na pewno im sie przyda". nosz kuwa mac.ok niech przyjezdza, ale nie cholera jasna w dzien wypisu ze szpitala. mowie, ze cholera wszyscy mnie ze szpitala juz wypisali, a ja jeszcze do niego nie trafilam. ze maja mi dac spokojnie urodzic itp.a jak chca mi pomoc to niech mi mama rosol ugotuje i nara. wyjde na okropna synowa, trudno, nie bede sie we wlasnym mieszkaniu krepowac chodzic na golasa z blizna na wierzchu. a poza tym jak tylko o tym mysle, to sie nakrecam :P a tlumaczyc to sie w sumie nie musze nie? ;)
wiecie jakie mam dziasla od kilku dni, tragedia. wczoraj tak bolaly, ze moje mycie zebow to bylo plukanie plynem :angry: Pola wysysa ze mnie wszystko co moze.
matko, jak te Wasze dzieci szybko rosna, przeciez dopiero co sie rodzily. i te Wasze smsy do mnie :) ej to ja tez wysle smsa do Agni zeby Wam dala znac po porodzie ok? :D
tak w ogole od dzis nie odbieram telefonow :P wypiore posciel, naloze swieza, a w miedzyczasie peeling i maseczka. maz pojechal po zakupy, po wozek do moich rodzicow, wieczorem jedziemy sie ejszcze tam wykapac :lol: jak narazie woda nie jest ciepla, ale tez nie lodowata...zimna leci, super :lol:
milego dnia laski :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #896414 przez monique1983
Porto - ja mam wizytę w piątek. Ale słodki Zuzik, a zaproszenia piękne :)

Anabelle - z tą dietą Dukana to uważaj, teraz już wiadomo, że jest niezdrowa, kilkoro znajomych i z rodziny też kuzynka schudły na tej diecie, ale później to odbiło się na ich zdrowiu, coś tam w badaniach kiepsko wyszło.

Ada - i co dodzwoniłaś się do ośrodka?

10 lata 5 miesiąc temu #896420 przez Porto1987
Na moim telefonie źle się wyświetlają suwaczki i zobaczyłam właśnie suwaczek Agni :) no ale owca zaraz się zatrzyma :)

No a poza tym nie miej wyrzutów sumienia. Kobitka powinna Cię zrozumieć, no ale trzeba przyznać, że i Twoja Mama pojechala po całej linii :dry:
Monique to ja czekam na zdjęcie :) Właśnie coś mi gdzieś wczoraj mignęło, że to nie jest zdrowa dieta. Ciekawi mnie ta dieta co kiedyś Julka pisała (widziecie, że Was czytałam ;) ), taka co się sprawdza indeksy glikemiczne. Mój Mężul kupił sobie jakiś cudowny środek, który spala tluszcz. Tylko nie na necie a normalnie w sklepie. I tyle, że jestem spokojniejsza, że to nie jest jakaś zabójcza lewizna. No ale nie powiem schudł i to dość mocno widać. Ale powiedzialam, że już ma nie brać więcej jak jedno opakowanie. Jak dla mnie szkoda organizmu, no ale to facet, on ma inny tok myślenia ;) Miło mi, że się podoba zaproszenie i Zuziczek :)

10 lata 5 miesiąc temu #896425 przez Anabelle
Dieta dukana jest mało zdrowa, bo zakwasza organizm - dlatego strasznie ważne są duże ilości płynów.
Na dukanie inna mama schudła 9 kg, moja szwagierka nr 1 10 kg, druga szwagierka 8, teściowa 6 kg. A mój mąż odchudzał się na dukanie do naszego ślubu i schudł do 83 kg zrzucając 15 kg.

Dlatego czekam do końca ciąż, bo teraz mi szkoda organizmu. Ja mam obecnie do zrzucenia 9 kg.

Z dietetykiem niestety opracowuje się długi okres zakładający wprowadzanie zmian do jadłospisu co finalnie ma prowadzić do utraty wagi. Ja jak urodze wszystkie dzieci, skończę z karmieniem to już widzę, jak bede gotowała 3 obiady :P dla męża, dla dzieci i dla siebie. Dlatego dla mnie dukan na krótko (ze 2 miesiące), plus ćwiczenia. Później w miarę zdrowe odżywianie plus sporadyczne ćwiczenia i 7 lat temu schudłam tak 15 kg więc wiem że działa :P

Z dietetykiem męczyłabym się tylko wtedy gdybym chciała jeszcze starać się o dzieci - a wstępnie myślimy o dwójce. Trzecie zostawiamy na rezerwę na wypadek wpadki, choć biorąc pod uwage jak trudno u mnie z ciążami to jest to mało prawdopodobne ;)

ann cieszę się że już koniec leżenia ;) 2 tygodnie to faktycznie może się dziać co chce :)

co do złych wynikow badań to tak jak mówię 7 lat temu byłam na dukanie a teraz badania mam idealne. Tutaj bardziej chodzi o to czy strasznie restrykcyjnie przestrzegasz diety czy nie. Czy nie przekraczasz terminów MAX danych faz. Czy pijesz dużo płynu i jesz też produkty zasadowe. No i nie wolno często przechodzić na tą dietę. Jest jednak świetna na szybki ubytek wagi jeśli nie zależy nam na dobrych wynikach badań w najbliższym czasie np do starań o dziecko.

10 lata 5 miesiąc temu #896426 przez Ada2424
Monika tak na 15.15 mam wizyte, ale tak się fatalnie czuje, że szok :( tyle razy już chodziłam siku że aż mnie osłabiło :unsure: no i mdli mnie próbuje na siłe kisiel jeść.

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #896437 przez majka1987gnoWlkp
hej laski:)
my żyjemy- nadal byle jak przez kły Tosi :/
Porto bo wiesz chciałam się szczegółów dopytać odnośnie samego sn- bo teraz to podobno inaczej wygląda niż te 2 lata temu. ale jak mi się młoda nie obróci to nici z sn więc temat na razie zostawiam samemu sobie :)
agni no rozumiem Cię w zupełności też tak miałam przy Tosi. wolałam być sama- co prawda my mieszkaliśmy wtedy z moją mamą ale nie wzięła urlopu ani nic więc całymi dniami i tak jej nie było :) a Zuzia śliczniasta dziewczynka :)
a teraz niestety ale sama ją poprosiłam żeby wzięła urlop bo nie dam rady z raną po cc, maluszkiem i moją 2 letnią zołzą- mój Seba niestety nie może sobie pozwolić na wolne w pracy:/ więc od początku będę sama zupełnie sama.
ada jak któraś z dziewczyn pisała pewnie coś Cię łapie z przemęczenia materiału że się tak wyrażę :D

[/url [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #896459 przez Asiaa
Porto śliczna ta Twoja Zuzia :) Zaproszenie bardzo ładne :)

Ann fajnie że już kurs skończony :) i że leżenie też już niekonieczne ;)

Agni fajnie że będziecie mieli większy komfort w szpitalu :) Sądzę, że rodzinka zrozumie Twój punkt widzenia jak się nad tym zastanowią, choć przypuszczam że chcą dobrze, ale coś im nie wychodzi ;)

Ada niech gin przeleczy Was oboje, bo faktycznie może mąż Cie zaraża lub jest taka reakcja organizmu na ilość przytulanek ;) zdaje się kiedyś któraś już tak miała ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka