BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #896462 przez aggi
Ann no no Ty to jesteś superbabka :P jak jakiś superman ogarnęłaś i chorobę i kurs i wszystko, szok :blink: podziwiam Cię ;) :kiss:

mesy no to nie fajnie :dry: :dry: najgorzej to oddać swoje zęby do roboty komuś innemu... bo niewiadomo czy nie spartoli :huh:

Porto nie zazdroszczę podróży w taką pogodę :unsure: Ale śliczna Zuzka :) ! i zaproszenie jakie eleganckie no no :whistle: Mój mąż schudł 4kg bo się ważył ostatnio a to tylko kwestia zmiany diety... po prostu jak pracował dużo to stołował się za często u swoich rodziców bo miał bliżej ... to masakra tam się jeść nie dało bo wszystko tłuste, wszystko na smalcu, wszystko ociekające tłuszczem bleeee. A ja preferuję zdrowe jedzenie, czasem wiadomo że smażone i pieczone i w ogóle ale bez przesady żeby kotlet tryskał tłuszczem na kilometr :blink: :blink: :blink: myślę że sama zmiana nawyków mocno pomaga :)

Agni ja bym dom na siedem spustów pozamykała, a mamie zrobiła wykład że głupoty pociska :blink: jejuuu jak ja nie lubię jak się ktoś naprzykrza i na siłę próbuje uszczęśliwić...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. fajnie że pokój masz 'w kieszeni' :)

Anabelle a ja schudłam 13kg na przestawieniu się w jedzeniu :) żadne dukany czy inne 'cud' diety - po prostu często w małych ilościach i zdrowo - bez słodyczy, słodkich napojów, i innych śmieci..... 9 miesięcy mi to co prawda zajęło, ale da się nawet bez jakiegoś specjalnego ćwiczenia :) brzuszki jedynie robiłam ale ja raczej lewa do ćwiczeń jestem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #896481 przez ulka1983
Hej :) tak pięknie dziewczynki się od rana zachowywały i czar prysł :angry: to mamusia go przejęła i jest spokój :P

Monia to zdjęcie to niecały 8 tydzień jak wychodziłam ze szpitala to mi lekarz zrobił :) mam też z wizyty z 10 tygodnia ale usg było już robione przez brzuszek i mało wyraźne B) ja do tej pory jestem ostrożna jeszcze nawet jednej rzeczy nie kupiłam myślę że badania prenatalne dodadzą mi trochę pewności :pinch:

Agni ciężko bez wody ale w sumie dobrze że akurat do szpitala idziesz to jakoś sobie poradzisz :) dasz nam znać jak będzie po wszystkim ? bo my cioteczki będziemy pazury z nerwów obgryzać :S już widzę te kolejki odwiedzających zamiast do Was to pod prysznic :laugh: czyli za całe zamieszanie się Twojwj mamusi po uszach należy :laugh: czyli pokoik będzie Wasz i super :)

Asiaa niedługo zaczynasz testowanie :) a umówiłaś się do nowego gina czy nie?

Ann ja tylko czekałam kiedy usłyszę do domu :laugh: Ty się tak nie śpiesz niech Natalka jeszcze posiedzi w brzuszku a mamusia odpocznie :)

Porto z Natalką miałam to samo pół nocy przeryczła i żadna położna się nie zjawiła :evil: na wizycie powiedziałam pani doktor że chyba jest niedokarmiona to kazała zbadać poziom cukru małej i wyszło na moje :angry: wystarczyła jedna butelka mleka sztucznego i dziecko grzeczniutkie :woohoo: ja jestem tego zdania że jeżeli komuś się nie podoba jego praca to niech się zwolni bo akurat położna to powinna z sercem swoje obowiązki wykonywać B) wizytę u lekarza mam 7 a prenatalne 11 :dry: śliczna Zuzia :kiss: ma takie piękne wielkie oczyska :laugh: fajne zaproszenia robiłaś sama czy zamawiałaś?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ada Gwiazdka czekamy na info po wizycie :)

dziewczyny kiedy poczułyście pierwsze ruch dzidzi ?

10 lata 9 miesiąc temu #896486 przez aggi
ulka u mnie to było równiutko w 20tc
Podziękowania: ulka1983

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #896497 przez zoi
Hej Dziewczynki :P
Mam nadzieję, że przynajmniej niektóre z Wam mnie jeszcze pamiętają?
Trochę Was podczytywałam, więc nie jestem całkiem bez info, ale myślę, że sporo wiadomości mi umknęło.
Chudzinka wróciła, to wiem. Agni zaraz rodzi, wiem i zaczynam wchodzić codziennie na foruma, żeby trzymać rękę na pulsie i szybko zobaczyć fotki :)
Gwiazdka, to rozumiem, że obie mamy dziś wizyty?
Ann, co się ma Mała nie odwrócić jak się odwróci, skoro masz przeczucia, że wszystko będzie zgodnie z planem ;)
Porto, Zuzia chyba lubi pozować, co?

Trzymam kciuki cały czas za staraczki, żeby nie było :kiss:
Powiedzcie mi tylko proszę jak tam ferr, bo coś się ostatnio na jej wpisy nie natknęłam?

Biuziale! :cheer:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #896517 przez moofka
dobryyy :)

zoi no pamiętamy pamiętamy :) jak dostaniesz zwolnienie to rozumiem, że się będziesz częściej odzywać cooo? :huh: u ferri wszystko super ekstra :)

ulka ja pierwsze smyrnięcia poczułam w 18tc :)

jak tak czytam wpisy naszych ciężarówek to sobie myślę że kurde sporo dzieciaków teraz pomyliło kierunek do wyjścia nie?

mesy mi w ciąży plomba wypadła na żelku :pinch:

Porto śliczna Zuzia :) i zaproszenie też ładne, u nas na szczęście temat chrzcin Zośki zanikł całkowicie ostatnio :)

Ann matkoooo też już końcówka u Ciebie zaraz :ohmy: i u aggi też :ohmy: będzie się działo :woohoo:

u nas zlewa na dworze, Zośka kima ale pewnie zaraz wstanie bo to już ponad 1,5h. ja się w końcu zabrałam za moje zestawienie brzuszkowe :woohoo: kuwa niezłe tempo mam :evil: gwiazdka patrz jaki bebol wielki miałam na połówce :woohoo:

Podziękowania: mesy, ulka1983

10 lata 9 miesiąc temu #896522 przez zoi
moof, super zestawienie i taki brzuchol ładny, bezrozstępowy :) A na końcu to dopiero frajda!
Oczywiście, że planuję wpadać częściej! Anulka nasza jak na razie jest przekręcona główką na dół i na lewo. Może już tak zostać, daruję jej te kopniaki w mostek :P Swoją drogą dziwi mnie, że tym dzieciom tak wygodnie z głową w dół...

10 lata 9 miesiąc temu #896524 przez aggi
zoi woooow przyszłaś do nas :P A ja tyle razy o Tobie myślałam, pisałam nawet tutaj nieraz i duuupa nie wywołałam Cię :P a gdzie zdjęcie brzucholka???

moofka no będzie zabawa będzie się działo hahahhahaha :blink: :blink: :blink: co nie Ann? A Twoje zestawienie superowe :D

10 lata 9 miesiąc temu #896532 przez zoi
aggi, kochana na Ciebie to zawsze można liczyć :P
Brzucholki to będę wrzucać jak rozpocznę LABĘ, bo na razie to do końca mnie trzyma wielki zapierdziel.
W sumie to już na czas wolny od pracy mam tyle planów, że nie wiem jak się wyrobię do porodu, hehe.

10 lata 9 miesiąc temu #896536 przez aggi
zoi jak to nie ma brzucholka pfffffffffffff kobito zadbaj tu o nas i zaspokój naszą ciekawość jak tylko będziesz mieć chwilę czasu :woohoo:
Podziękowania: zoi

10 lata 9 miesiąc temu #896541 przez mesy
ooo zoi się pojawiła :P dawaj brzucha i nie marudź ! :evil: :evil:

ulka ja poczułam dość szybko i jak na pierwszą ciąże to chyba za szybko :P bo w 17 ja czułam już jak młody buszował mi w brzuchu , a w 18 emek już czuł jak rękę przyłożył i zresztą widział bo młody wypychał nogi strasznie... a na początku 19 tyg potwierdzone u lekarza , bo poleciałam , bo się naczytałam , że nad ruchliwość to też nie dobra ,ale młody tak po prostu ma ;)

aaaaa mam zęba naprawionego :D wizyta trwała 20 min i nie mam dziury :D zobaczymy czy się będzie plomba trzymać , bo jak tak to zmieniam dentystę ... super babka ! :)
Podziękowania: ulka1983

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #896548 przez zoi
mesy plomba w 20 minut, to rzeczywiście imponująco!

A tu dla Was specjalnie, rzutem na taśmę, bo zaraz wychodzę :)

Brzuchol z zeszłego tyg, jak się najem to jest 10 razy większy :P
Podziękowania: mesy, moofka

10 lata 9 miesiąc temu #896549 przez mesy
i , że niby ja mam mały brzuch > zoiii weź gdzie ty to dziecko chowasz :p

10 lata 9 miesiąc temu #896550 przez ann-sunshine
Agni na dziasla kup koncentrat pasty ajona w aptece, polecone przez dentystke. Male opakowani e ale naklada sie tego malutko. I pilnuj sciagania kamienia raz w roku.

Zoi pewnie ze pamietamy :-) ciesze sie ze anusia ma sie dobrze

Ula ja i odpoczywanie? Przeciez Marte mam w domu a mama sie właśnie prz eprowadza na dniach tygodniach. Co do opieki w szpitalu to moja tez nie najedzona byla i dlatego sie darla jak opetana. Na trzecia dobe to ja wiedzialam juz i poprosilam o podanie glukozy. Pol godziny zanim do mnie przylazla jedna. Jedna byla tylko swietna i przyszla do nas po 5 minutach krzyku w nocy. Nie musze chyba mowic jaka zdziwiona bylam. A tak to jedna gadala mi cos potem przychod zila druga i darla sie na mnie ze co ja wyprawiam. No koszmar.

Moof ale duzy mialas ten brzuchol. Dzieje sie u nas dzieje, a przynajmniej zaraz zącznie.

Ada w tym cyklu infekcja i leczenie a w nastepnynastępnym ciaza. Ktoras juz tu tak miala chyba.

10 lata 9 miesiąc temu #896567 przez Asiaa
Ula jeszcze nie umówiłam się. Tak mniej więcej na początku sierpnia pewnie kolejny cykl mi się zacznie to może spróbuję zaklepać wizytę u właścicielki tej poradni? Szybciej do niej raczej się nie dostanę, co prawda do tej swojej powinnam zawitać jak tabletki się skończą i trochę zastanawiam się co robić :unsure: Poza tym od dziś znów clo.

Moofka fakt, sporo dziewczyn pisało że maluchy odwrotnie poukładane. Fajne zestawienie brzucha :)

Zoi fajny brzuchol :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #896580 przez julka
Anabelle, daj spokoj z Dukanem, jak nie chcesz miec niewydolnosci nerek... mielismy taka pacjentke na OIOMie na dializach :( ja polecam Montignaca z niskimi IG (Porto! ktos mnie czyta;) :) ) na ktorym schudlam kiedys 19kg, za drugim razem 6kg, no i teraz musze znowu zaczac stosowac, bo dzis odebralam wyniki obciazenia glukoza :( na czczo 60, po 1h 57, po 2h 67 :( czyli hipoglikemia... dziwne, bo spodziewalam sie w druga strone, raczej cukrzycy :P

Porto, Zuzka jest urocza :)

Agni, zgadzam sieze wszystkimi laskami odnosnie tesciow. A skoro okazalo sie ze to pomysl Twojej mamy i oni mieszkaja w domu, to niech tescie u nich sie zatrzymaja - wilk syty i owca cala :D

Ada - lactovaginal, clotrimazol - bezpieczne w ciazy. Ale nie panikuj tak, bo nawet jak bylo zaplodnienie to jeszcze do zagniezdzenia leki nie wplywaja na zarodek. A Ty mozesz miec po prostu zapalenie cewki moczowej, a nie drog rodnych - bardzo czeste po intensywnych seksach, sama mam co chwile..., wiec lyknij duza dawke vit.C, urosept lub zurawit i duzo pij :) to nie zaszkodzi.

Aggi, bylam w Smyku :>

Gwiazda, czemu Ty sie tak przejmujesz tym co mowia inni?
PS. jestes strasznie chuda :P

Zoi, Ty zyjesz! ;) milo Cie widziec :)

Moof, fajne foty, a najfajniejszy pomysl na ostatni kwadracik :) :)

Mesy, nie no jednek Ty masz brzuch chyba najmniejszy. A Ty jestes nieobiektywna ;)
a zreszta brzuchy brzuchami, dzis myslslalam ze fikne jak pasowal na mnie stanik dopiero z miseczką FF.... kurde, kiedy te piersiątka pzrestaną rosnąc?/??

a z dobrych niusów dzis na szybkim przystwieniu glowicy USG do brzucha Wojtek juz głową w dół :)

Ulka, ja tez poczulam ruchy równiutko w dniu skonczenia 20 tygodnia.
Podziękowania: zoi, ulka1983

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka