BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu #768195 przez mirka26
hej laski. to nie bakteria tylko albo z szyjki mi poleciało albo żylak mi popuścił bo lekarz stwierdził że mam żylaki na pochwie bo mi strasznie twardnieje jak kamień i boli że szok. mam leki i juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuż na szczęście z moim synusiem przytulamy się w domku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #768199 przez anitkade
Mirka, to chyba dobrze? Cieszę się, że w domku, zawsze to milej. Ale leż i odpoczywaj! Weekend przed nami, mąż może w domu dbać o Was :)

11 lata 2 miesiąc temu #768272 przez joannap1991
dziewczyny mam pytanie...
czy wam też twardnieje brzuch?? tzn tak ze na kilka sekund robi sie twardy jak skała a po sekundzie puszcza? jest to bezbolesne?

11 lata 2 miesiąc temu #768291 przez mokka
czasem twardnieje bezboleśnie. Podobno to normalne na tym etapie ciąży

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 2 miesiąc temu #768295 przez Mag
mi tez twardnieje kilka razy w ciągu dnia. Nie boli ale jak chodzę to nagle muszę zwolnić na kilka sekund bo tak się napina, lekarka magnez tylko kazała brać.

11 lata 2 miesiąc temu #768302 przez anitkade
Mnie się też napina. Też mam brać magnez lub nospę i odpoczywać po pracy na leżąco. Czasami też Hania się tak jakoś w poprzek wypnie, że mi napina brzuch, ale wtedy nie cały tylko którąś część. Napinanie brzucha czuję, jest to nieprzyjemne, ale nie czuję bólu.

11 lata 2 miesiąc temu #768315 przez Anitulka
Mi od niedawna też brzuch twardnieje, szczególnie jak muszę gdzieś podejść szybszym krokiem, ale bez niczego też :) nic nie boli, więc się nie zamartwiam. Jak mała się wypnie to też tak mam, ale wtedy wiem, że to ona, a nie jakiś skurcz (czy co to tam jest) :)

11 lata 2 miesiąc temu #768379 przez joannap1991
a bo juz sie wystraszyłam ze coś nie tak. Bo kolezanka tak miała i własnie lezy w szpitalu. a wizyta dopiero w środe ale mi w ciagu dnia z 4 5 razy twardnieje jak coś robie bo jak leże to tylko czuje jak mała sie wypina i wtedy tez jest twardy. ;)

11 lata 2 miesiąc temu #768425 przez MoNiaaa
mi sie raczej nie stawia brzuch ale mam tak ze jak sie mala ulozy w jednym miejscu to tam mi tak twardnieje i takie nieprzyjemne to jest az mi serce szybciej bije i w tym miejscu mam taka gule :blink:

Dorcia i jak pizza udany obiad i najedzony maz?

http

]

11 lata 2 miesiąc temu #768468 przez Dorciaition
Mnie tez brzuszek twardnieje. Właśnie najczęsciej jak idę gdzieś szybko, albo Lenkę kąpie.

Monia dobrze, że mi przypomniałaś, że jeszcze reszta pizzy w piekarniku, do lodówki musze schować.
Ciasto wyszło pycha, mąż zadowolony. Nawet Lence smakowało :)
A jak Twój 3bit?

Alanek[*] :(

11 lata 2 miesiąc temu #768482 przez krecia88
hej dziewczyny!

czytam wszystko na bieżąco ale nie zawsze odpisuje. Ja odkąd biorę magnez nie mam skurczy w nocy. Wkońcu budze się bez bolących łydek. :)

wogóle Mała dziś mało się rusza. Zauważyłam że jak jestem na dyżurze w pracy to potem wieczorem Julka się mniej kręci. Jak mam wolny dzień - nie idę na dyżur, a jedynie załatwiam sprawy codzienne, mam jakichś klientów lub pracuje w domu przy kompie to wtedy lubi poszaleć. Albo ją dyżury też męczą albo lubi jak ją kołyszę chodząc w pracy ;)

Info dla Was dziewczyny - w realu są teraz promocje na niektóre modele pampersów. Ja dziś kupiłam 2 paczki pampersów premium (białe pampersy) w rozm. 1 (33szt w opakowaniu) za 18zł. Całkiem spoko promocja. Będą akurat do szpitala. Czytałam u jednej dziewczyny na blogu że te pampersy są naprawdę lepsze od tych zielonych standradowych. Zreszta moja koleżanka też je poleca - są droższe, ale warto bo na początku lepiej wchłaniają kupke dziecka, a dwa ze maja taki bajer w postaci paska na pielsuzce, który jak pieluszka jest mokra zmienia kolor. Zresztą inne pmapersy też są przecenione, np. klasyczny zielony papmers rozm. 2 (108szt w paczce) za 65zł. TEz dumałam ale w sumie nie wiem na ile mi one wystarczą bo nie przewidzę przecież ile będzie bobas ważył przy urodzeniu, a bez sensu kupować za dużo pieluch tylko do 5kg (akurat rozmiar 2 jest do 6kg). do stycznia pojawią się pewnie jeszcze jakieś promocje

11 lata 2 miesiąc temu #768505 przez Dorciaition
Oo fajna promocja ;)

Dla mnie tez te pampki byly najlepsze

Alanek[*] :(

11 lata 2 miesiąc temu #768601 przez gaguka
Krecia dzięki za inf o promocji :) właśnie szukałam już tych białych 33 ale nie mogłam znaleźć. Ja kupiłam z tego samego rodzaju chusteczki (chociaż w domu chce przemywać wacikami z woda) bo sa super rowniez dla alergikow. Moj chrzesniak jest strasznym alergikiem skornym i pokarmowym i tylko te biale pampersy i chusteczki go nie uczulaly, wiec tez na nie stawiam :)

11 lata 2 miesiąc temu #768647 przez krecia88
gaguka chusteczki tez są w promocji - czteropak za 17zł a sześciopak za 27zł

11 lata 2 miesiąc temu #768724 przez MoNiaaa
witam weekendowo :)

3bit wyszedl ale masa krowkowa(kupna) strasznie slodka
ale wlasnie zjadlam sobie na sniadanko do herbatki :P

ciekawe czy te promocje to w kazdym realu czy moze wysprzedaja w jakis pojedynczych?
tez musze sie wziac ze kupowanie pampersow ale jakos zawsze mowie ze jescze jest czas:P
ja rozm 1 malo uzywalam moze ze dwie paczki 2 moze z trzy albo cztery a 3 to juz pozniej na dlugo sluza :)

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka