BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #859735 przez Magdalen
:D Jejku jak pieknie dzis ;D noo LAato nie tylko wiosna ;D ale jestem padnieta od rana juz bylam na krwi na targu w sklepach ;D roossmanie ;D itd ;)
AAaaaa łożeczko przyszlo ;D ;D ;D ja juz bym chciała skrecic ale noo chyba jest na to czas ;D
Mój chce skrecac za dwa miesiace dopiero eeh :( ale moze i dobrze ;D. buziaki ;) ide sie oopalac na balkon ;P. ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #859758 przez Cania
Czesc :)

Dzis taki cudny dzien ze od rana mam energie :) zawiozlam meza do pracy, pojechalam na targ do sprawdzonego pana po warzywa :) potem z tesciowa na zakupy, bo chciala tez cos dla malej kupic, ale nie wiedziala co mamy a czego nie. Ja tez zrobilam zakupy, kupilam lakrator, jesli bede miec tak jak moja mama, to na pewno bede z niego korzystala.

Powiem Wam ze jak jeszcze niedawno pracowalam to nie bylo czasu na nazwijmy to "glupoty" :D a tak to ciagle po sklepach chodze. Nie kupuje na razie tylko kosmetykow, a tak to juz calkiem sporo sie uzbieralo. Chyba w tym miesiacu juz nie moge wydawac, bo puszcze nas z torbami :)

Rewelka mnie tez czasami rwa kulszowa dopada, tak ze chodze jak paralityk i sycze przy kazdym kroku. Udalo Ci sie znalezc cokolwiek, co pomaga?

Magdalen, ja bym skrecila lozeczko, chocby z dwoch powodow: pierwszy, to zobaczysz, czy nic nie brakuje. A drugi, to mozesz zrobic zdjecie i nam wyslac :D a pozniej mozesz rozkrecic i niech czeka :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859763 przez Lyanka
Witam i ja was ciężaróweczki w tym pięknym wiosennym dniu :) ja dzisiaj mam wolne i też od rana nałaziłam się że ojoj :) Byłam na bazarku, w biedronce, carrefourze i w ciucholu :) kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę ciążowy. Tylko za 35zł, koralowy kolor :))) teraz leżę i odpoczywam...ale jeszcze mnie czeka zrobienie obiadokolacji ;) dzisiaj leniwe gołąbki będą serwowane :) kto się pisze??? :)
A to mój wczorajszy nabytek ;)

i mój ciążowy brzuchol
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859795 przez marzena25
Heyka dziewczynki u mnie tez piękna pogoda tylko wiatr niesamowity ja od rana nad pracą mgr siedzę :( jutr wybiorę się na jakieś zakupy ale spożywcze z ubranek już mam chyba wszystko, kupiła bym jeszcze jakieś sukieneczki bawełniane takie na lato ale to w sklepach muszą zmienić asortyment na letni bo jak pytałam ostanio to jeszcze nic nie mają ;) Lyanka bardzo ładne te ciuszki :) nio i brzunio też.

A z tym słońcem i opalaniem dziewczyny to nie przesadzajcie czytałam, że opalanie może powodować przegrzanie organizmu co grozi krwawieniem z dróg rodnych. Wysoka temperatura może wywołać skurcze macicy, duszności, omdlenia, mroczki przed oczami, złe samopoczucie, puchnące stopy, plamy na skórze ja osobiście nie lubię teraz siedzieć na słońcu tak bezpośrednio bo mi gorąco wolę pospacerować. Wiem że słonce jeszcze może nie jest tak ostre jak w lecie ale u mnie termometr w słońcu wskazuję ok 30 stopni ;) więc nagrzać się można.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859824 przez staślubania
Hej:-) tak pięknie dziś, a ja ledwo nogi ciągam. Poprzednie badanie z glukoza przeszłam lajtowo. Dziś jest do bani. Ale jak jutro odzyskam formę... To nie wiem co zrobię;-)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859883 przez elmirka_20
Dzien dobry Kobietki :)

Jak wyszłam z domu o 10.00 tak wróciłam dopiero po 15.00 !!! :) Taka piękna pogoda!!! :) Wreszcie ubrałam letni płaszczyk (w dodatku nie zapinałam - bo i bym sie nie dopięła hehe :) ) i było lekko, słonecznie i cudownie! :) Wykorzystałam dzisiejszy dzien maksymalnie - jak weszłam do domu słońce zaszło chmurami i juz nie jest tak pieknie jak wcześniej.

Ja dostanę skierowanie na glukozę w kier. cukrzycy ciążowej w przyszły piątek - 28.03 - lekarz juz mi zapowiedział, że przepisze. Tylko nie wiem kiedy będzie następna wizyta więc badanie zrobię na tydzień przed wizytą żeby był świeższy wynik niż jak zrobię zaraz po tej. Także ja też to badanie będę miała robione później- na pewno w kwietniu - bliżej połowy miesiąca :)

Fajnie się ogląda te wszystkie zdjęcia i linki z zakupów :) l

Lyanka, ładny brzuszek - zgrabny :) Mój znowu urósł - jak mi się uda to wstawię! :)

Miłego popołudnia Mamusie! :)

Pełne 23 tygodnie :) [teraz mam 2 dzień 24 tygodnia]

10 lata 9 miesiąc temu #859884 przez kinngga87
Ja dziś postanowiłam poszukać czegoś dla siebie i znalazłam bajeczną sukienkę allegro.pl/sukienka-maxi-dluga-kwiaty-pl...ary-i4071682388.html
ale cena mnie powala;/ może widziałyście gdzieś coś w tym stylu ale nie za takie pieniądze, chciała bym maxi sukienkę na lato gdy już brzuszek będzie spory.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 9 miesiąc temu #859886 przez agnieszka89
kinga sukienka piekna Ale fakt cena tez

10 lata 9 miesiąc temu #859935 przez staślubania
elmirka:-) piękny brzuszek i artystyczne zdjęcie:-) a sukienka też mi się marzy, ale bardziej wolałabym teraz płaszczyk

10 lata 9 miesiąc temu #859938 przez meniado
sukienka śliczna :) - ach te kwiaty! Brzuszki też piękne - ja to mam dużo większy - jak byłam w 3 miesiącu to już mi tak wyrósł mimo ze wagowo wtedy nie przybyłam. Nie chcę nawet myśleć co będzie w czerwcu i lipcu. Ja też większość dnia spędziłam na polu- byłam na spacerze w lesie z naszym psiakiem - cudownie kwitną zawilce i przylaszczki - dywan kwiatów, a potem na zakupach - kupiłam sobie parę bluzek w ciucholandzie i dla małej parę rzeczy. Zmobilizowałam się i oddałam sukienkę ślubną do czyszczenia i do komisu - może się sprzeda.

10 lata 9 miesiąc temu #859950 przez Adel
Dziewczyny s.o.s.
Mąż dał mi naleśniki z twarogiem ( zjadłam) po czym stwierdził , że to pyszny twaróg z mleka niepasteryzowanego, domowa robota. I padłam, słyszałam że nie można jeść rzeczy z mleka niepasteryzowanego, że jakaś listeria ??? Kto coś wie na ten temat, czy ten twaróg z niepasteryzowanego mleka może zaszkodzić? S>O>S help !!!

10 lata 9 miesiąc temu #859951 przez Magdalen
Cania mowisz? ;D no sama nie dam rady ::P moze jak swojego przekonam to mi go skreci ;D
Elmirka Lyanka brzusie sliczne ;D zgrabniutkie jak nalezy ;D
Fajna kieca choc nie dla mnie bo jestem malutka ale sliczna i cena zadowalajaca jak nic :P
Ja na wielkosc brzusia nie narzekam ;p jak juz pisalam mi taki pasuje ;D
Tak przecudnie dzis bylo mimo cholernego wiatru ale nie dawal mocno odczuc chlodu tak cieplutki wial ;D na szczescie ;D oby takl juz codziennie lecz nie koniecznie z wiatrem ;D
Mialam isc w pon do gina ale przelozylam wizyte bo w niedziele prawdopodobnie jade w odwiedzinki do mamy pod Szczecin na kilka dni;D, jesli mi sie mala nie rozchoruje bo cos pokaszluje;/ do lekarza ide wieczorem w czwartek ;D Meniado to slicznie tam u Ciebie musi byc jak juz kwiatki tam kwitna aah ;D wroce od mamuski to jade na wioche na stare smieci ;P

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #860001 przez Cania
Ale sliczne brzuszki :)

Marzena25 nic sie nie martw, opalaniem nym tego nazwac nie mogla :) tylko wygrzewaniem do slonka :) na pewno przegrzanie nam nie grozi :) co innego sie opalac a co innego posiedziec chwilke z buziakiem do sloneczka :)

Moja kolyska dzis tez dotarla! :) nie skrecilismy by ujrzec w pelnej krasie heh, ale sprawdzilismy czy sa wszystkie elementy :)

Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #860155 przez Agnilla
hej hej melduje po wizycie, ze wszystko ok :)
doktorek zrobil usg dopochwowe, szyjka powiedzial, ze dluga nawet dluzsza niz powinna, cale 47 mm. moj ginek sprzed tyg mowil, ze 46, wiec jak juz dwoch potwierdza to samo to jest git. bron boze nie lezec, bo za duzo przytyje i nie bede miala sil do porodu....bo nad cc jeszcze bedziemy myslec, bo on ma inn wizje
dostalam skierowanie na glukoze 75 g, mocz i glikemie na czczo
takze wracamy do ruchu, spacerow i aktywnosci :)
brzuszki rosna :) moj tez wiekszy jest,w ndz kolejne foto ;)
tz bym chciala miec juz lozeczko :)
dobrej nocy! :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #860175 przez meniado
Adel z tego co wiem nie można niepasteryzowanego ze sklepu bo jak jest nieodpowiednio przechowywane to może byc bakteria listeriozy. Myślę że jak to jest domowej roboty to nie powinno byc problemu bo pewnie świeżutki serek - a poza tym żeby twaróg zrobic to trzeba mleko powinno być ogrzane więc nie masz się co martwić.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka