- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- dziulka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Cieszę się że wszystkie śledzicie nasze losy i jesteście z nami

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

8.30, a tu już tyle czytania

Mi się w końcu jakoś udało zasnąć po schłodzeniu mieszkania wiatrakiem, ale było ciężko. Jeszcze chyba do tego pełnia jest i wiem właśnie, że w tamtym m-cu nie spałam przez nią kilka dni, więc jest chyba coś na rzeczy.
Ja czekam aż połknięte tabletki pozwolą mi zjeść śniadanie i lecę na KTG. Od rana mam jakieś dziwne skurcze w górze brzucha i ból w dole jak na okres. Mam nadzieję, że jakoś dojdę.
Ja teraz czuję trochę inaczej z tym porodem. Wiem, że jutro zaczyna się już 39 tydzień i może zacząć się w każdej chwili i mimo że jest mi już ciężko, to szkoda mi tego brzuszka

Jasminek
Czekamy na dobre wieści z wizyty, Co do Mikołowa, to pamiętam, że Asienka bardzo zachwalała ten szpital. Poza tym moja kuzynka mieszka obok niego i rodziła tam dwoje dzieci (ostatnie w grudniu) i też jest bardzo zadowolona.
Marsi midnight wczoraj wrzuciła link do wydarzeń polsatu, więc możesz sobie zerknąć.
Dziulka dzięki za wniosek.
Aggi daj potem znać, co dowiedziałaś się o tym becikowym, bo ja w tym temacie jestem zupełnie zielona.
Miłego dnia kochane!
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale mialam wspisow do nadrobienia od wieczora

Wieczor minal slabo,ciagle twardnial mi brzuch i pobolewal na dole,nospa nic nie dala,kapiel tak samo,polozylam sie i na sile probowalam zasnac po 21,o 23 pobudka do wc ( wlasciwie to M. Mnie obudzil,bo wisialam juz glowa za lozko) pozniej nie moglam zasnac,bo bolalo mnie spojenie o 5:30 kolejna pobudka, jak przysnelam to snil mi sie caly czas szpital. To ze synek jest za chudy,ze nie przybiera na wadze:( i do szpitala wchodzilam po piramidzie z krzesel,wszystko sie ruszalo i balam sie,ze spadne

Moj mozg juz nie wyrabia

- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Inna mi w sumie też by taki 27my pasował

Maniula świetna koszula

Gąska współczuję tych bóli. Obyś jeszcze wytrzymała chociaż do końca tego 37 tygodnia. Sny o szkole też mam tak często. Nie wiem czemu, bo w sumie nigdy nie miałam tam żadnych problemów, a jednak.

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

kakadu no ja chętnie nawet szybciej moge rodzic hehe ale dziś w głowie właśnie coś ten 27 pożyjemy zobaczymy

ej ma ktoś kontakt z asienka ??? cos jej dawno nie było na fejsie tez od niej cisza

może jest juz mamusia ???
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

A co do papierów u pracodawcy - to tak jak Dziulka pisała + pamiętajcie jeszcze zgłosić dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego u jednego z rodziców, ale to już musi być pesel
Jaśminek czekamy na relację z wizyty
Mnie też najbardziej przeraża rodzenie dużego dziecka. Chociaż nie wiem, czy waga ma coś wspólnego ze średnicą główki.
Natalia w takim razie czekamy na wieści od ciebie też z ktg
Maniula widzę że inną niż wszystkie tę koszulkę znalazłaś
Gąska ale miałaś noc
Natalia edit: ok czyli dalej czekasz
Co do dat to 21.07 urodziny mojej mamy, 31.07 urodziny mojego brata, 30.07 urodziny przyjaciółki, a mąż by chciał aby to była liczba podzielna przez 3, bo wszyscy z jego rodziny w takich datach się rodzili. Zobaczymy czy córeczka go posłucha
No właśnie nie mamy kontaktu telefonicznego z Asieńką i dopóki się nie odezwie to pozostaje nam czekać
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Jasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Wróciłam i jestem smutna waga dzidzi 2200

Lekarz mnie zbadał powiedział, że główka nisko, szyjki nie badał powiedział, że nie ma potrzeby na tym etapie ciąży badać już szyjki a ja wolała bym wiedzieć co i jak

Był ten mój lekarz dzisiaj spóźniony śpieszył się i miał słaby humor:( albo ja nadwrażliwa ....
Leki mam nadal brać luteina 2x1 i nospa 2x1 i magnez 2x1 no i witaminy dla dzidzia
Kurcze sama już nie wiem ... wszystkiego się obawiam masakra, nakręcam się i tyle ... Traz siedzę i czekam na 4 sierpnia wtedy następna wizyta,
Powiedział mi, że 2 tygodnie mam jeszcze uważać aby nie urodzić, czyli zero stresu, wysiłku itp ....
Jutro z rana mam badanie na paciorkowca i krzepliwość przepisał mi, te badania sam od siebie.
ehhhhhhh,idę się położyć, pomodlić i tyle nie mam już większego wpływu na nic

A taka podekscytowana szłam na wizytę... pełna oczekiwań na dobre wieści itp a wyszłam jak mop:/
MAniula Piekniusia koszulka
nataliaa87 dziękuję za wieści na temat Mikołowa, a nie wiesz czy dziewczyny zadowolone z porodu w Mikołowie chodziły do lekarzy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ależ znowu dziś ukrop Nie ma czym oddychać. Rano pojechałam zrobić badania do przychodni i że to prywatnie to wyszło 133 zł szaleństwo Dobrze że to już ostatnie. Dziś mam zakręcony dzień bo wpadają do mnie koleżanki na imieniny Nie bardzo mam siłę ale niech będzie może szybciej zleci czas. Potem może męża jeszcze gdzieś wyciągne na jakieś lody bo mam wielką chęć na Grycana

A tak piorę i prasuje od rana. I jeszcze drzemkę sobie ucięłam bo jakoś brzuszek mnie pobolewał.
Gąska- to sen faktycznie miałaś niezły Ale u mnie z reguły jak takie głupotki się śnią to potem się okazuje że wszystko jest w jak najlepszym porządku

Maniula- bardzo ładna koszulka. Ją sobie też ostatnio jeszcze jedną do karmienia kupiłam ale właśnie jest w pralce

Natalia - najważniejsze że na ktg wszystko wyszło dobrze Nic nie pozostaje jak tylko czekać. Ja już tylko odliczam dni - i zostało już tylko 10 do pójścia do szpitala- na samą myśl brzuch mnie boli

Dziulka- księżniczka tak pięknie rośnie że nic tylko się cieszyć. Jest taka śliczna. A jak tam remont ? Widać już światełko w tunelu?
Jasminek- nie martw się skoro teraz jest 2200 to za m-c będzie 3200 czyli już nie tak mało. Najważniejsze żebyś brała te leki i się nie przemęczała a wszystko będzie dobrze.
Kochane tak sobie pomyślałam że te nasze dzieciaczki to prawie wszystkie będą z pod znaku lwa

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dlatego liczyłam że może mała zechce się szybciej urodzić i bedzie raczkiem ale bedzie lewkiem

Poskromic Lwa dobra misja ale sa też plusy więc oprocz tych zlych stron sa jeszcze te dobre

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wiki co noc to lepsze sny. Im blizej do porodu tym ciekawiej

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja też jestem spod znaku Bliźniąt

Jasminek nie wiem do jakich lekarzy chodziły. Asienka musi się sama wypowiedzieć czy w ogóle chodziła do jakiegoś, który tam pracuje. Wiem, że mojej kuzynki lekarz był z tego szpitala, ale jak się nazywał, to nie mam pojęcia.
A co do wagi, to ja tez radziłabym Ci się nie martwić. Maluszek ma jeszcze trochę czasu, więc na pewno będzie miał ok. 3kg, czyli wszystko w normie. Wiesz, że te pomiary nie dają 100%owej pewności, że to prawdziwa waga.
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-