BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #903394 przez marsi
Co do znaków zodiaku ja i mąż jesteśmy pannami,a maluszek pewnie będzie lwem tak jak wasze szkraby.
Jeśli chodzi datę urodzin to moja teściowa mówi, żeby Antonio zdecydował się urodzić 8 sierpnia. To zrobi jej prezent urodzinowy :)
dziulka dzięki za link na fb, już się zgłosiłam do was :)
Plany na później: jak tylko mąż wróci z pracy i zje obiadek wyciągam go na spacerek i lody mniami :P a wieczorkiem leniuszek na kanapie, jak by było mało :) i jakiś filmik

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #903409 przez Inna607
kurczaczek juz w piekarniczku :) to połowa obiadku w trakcie :) druga polowe mamusia robi a męża zaraz do sprzątania pogonie ooo :)

pozniej idziemy na zakupy, lody i ogladanie pokazu fotanny :)
o i dzien zleci i juz :)

marsi ja mam urodziny 18 sierpnia więc ja urodzinki spędzę już z córcia na rękach :) i to będzie mój najlepszy i najpiękniejszy prezent i przede wszystkim pierwszy spełniony :) a pozatym nie wiem o czym bym znowu mogla marzyć gdy bede zdmuchiwac świeczki ( no chyba ze o braciszka dla Nadii hihi)
Jakie Ty masz piękne imie :D ajj zachwyciłam sie :)

gaska u mnie z kolei jest tak że Nadia pasuje do znaku Rak :) ale niestety chyba nie wyjdzie, a jak urodzi się rzeczywiście 01.08 to w dodatku bedzie miała urodziny z imieninami ;)

10 lata 8 miesiąc temu #903410 przez ann-sunshine
Jaśminek 2500 to nie jest tragedia, to już całkiem spora dzidzia. Niepotrzebnie cię pewnie nastraszyli. Będziesz miała drobne dziecko, ale to wcale nie oznacza, że nie da sobie rady. A proporcje jakie są wymiarowo?

W moim otoczeniu jest kilka lwów i dużo w tym prawdy że musi być tak jak one chcą, bo wiedzą najlepiej i uparte są i lubią rządzić. U mnie cały przekrój: mąż rak, ja ryba, marta wodnik a natala pewnie lew będzie.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #903416 przez kakadu
wrocław dzisiaj chłodniejszy, natalia87 wie :)

dzisiaj stwierdziłam,ze na porodówke zabieram ze sobą mp3, bo jak bede już czekala na to, zeby było 10 cm, to bede sie bardziej mobilizować muzyką, taką która dodaje energii. Przynajmniej nie będę się nudzić, bo ostatnio tą godzinę to nudziłam się i patrzyłam na ten obskórny zegarek na ścianie kiedy będzie badanie żeby już rodzić, stwierdziłam, ze to mi pomoże. komputer na pewno też, ale to raczej na potem :)

co do znaków zodiaku ja jestem rakiem :) moje dzieciaczki to skorpion i strzelec, a teraz ma być lew:)
Wydaje mi się ze od skorpiona i strzelca gorzej byc nie może już :))) wiec jestem pełna optymizmu ;)

tym co się tak niecierpliwią to powiem na pocieszenie, ze pomyslcie sobie, ze wy już czekacie na poród, a niektóre z nas np: ja czekają na czas, kiedy mogą zacząć rodzić. Wam do terminu zostało kilkanascie dni, a mi np 33 dni,
kto tu ma gorzej? wydaje mi się, ze mimo wszystko te co mają więcej przed sobą

marsi coś z tymi mamami i tesciowymi jest, moja mama przy pierwszym dziecku powiedziała do mnie, mozesz urodzic w sobote 17stego mi pasuje, tylko pamietaj nie w niedziele, bo bedzie mniał dwie lewe rece do roboty. i co? urodzil sie 17 o 23:50 w sobotę
z tym drugim bylo gorzej, bo mowiła tylko nie w andrzejki ( moj ex to andrzej srednio mi sie kojarzy ) no i masz urodzil sie dokladnie w andrzeja.

jasnminek moja koleznaka urodziła teraz dziewczynke 10pkt 2500. ona mała on mały i drobny, dziewuszka tez mala, tu masz na zdjecią malutką
www.facebook.com/tomasz.tomasz11

spokojnej dalszej czesci dnia, kregosłup mnie boli od siedzenia przy biurku, juz pojechalabym do domu. ...
pozdrawiam

10 lata 8 miesiąc temu #903428 przez nataliaa87
Kakadu zrobiło się chłodniej? :D Jak wracałam po 10 z ktg, to się topiłam:) W głowie mi się normalnie kręciło, tak było duszno i gorąco. Wróciłam, pozamykałam i pozasłaniałam okna, włączyłam wiatrak i nawet nie wiem co się na dworze dzieje. Widzę tylko, że słońce dalej mocno świeci przynajmniej w Śródmieściu :)
Rzeczywiście masz rację.. Gorzej chyba mieć jeszcze tyle dni. Może nie byłoby tak źle gdyby nie był środek lata. Jakby była wiosna, to ja chyba bym się zamieniła, bo coraz bardziej jest mi smutno, że ten czas ciąży już się kończy..

10 lata 8 miesiąc temu #903445 przez aggi
Melduję się że wróciłam cała i zdrowa ;)
Dwa kursy do miasta zaliczone, poczta, sklepy, opieka społeczna. Mam te dokumenty potrzebne do becikowego.
Przynajmniej jedno będzie już leżało w domu i czekało ;) Pogoda dopisała niby 32 w słońcu pokazywało, ale
wiaterek fajny był, a teraz popadało, pogrzmiało i jest ok 20 stopni :) Mi to pasuje :blush:
Czas ponadrabiać co naprodukowałyście :D

serduszko mi też właśnie lekarz powiedział że pierworódkom zazwyczaj nacinają krocze dla bezpieczeństwa. Jeżeli mi to ma pomóc to również mam zamiar się zgodzić, ale nie tak żeby od razu... tylko jak będzie ryzyko pęknięcia. Mi ostatnio w upały zaczęły stopy puchnąć, moczyłam w zimnej wodzie ale oprócz schłodzenia to za specjalnie w niczym nie pomagało :(

Wiki ładna ta kurka :) ja jestem koziorożec, a mój mąż byk ;)

natalia ja też poszłam spać dopiero po 1 :blink: no ale... jakoś ciężko teraz mi się ułożyć do snu. co do becikowego to dała mi babka wnioski do wypełnienia, generalnie trzeba wypełnić to co się dostanie + załączyć dokumenty czyli dowody osobiste, akt urodzenia dziecka, zaświadczenie lekarskie że się było pod opieką przed 10tc i PITy za 2012r. No i tyle. Przejdź się do opieki społecznej i wypytaj też dostaniesz napewno wniosek który możesz na spokojnie w domu przestudiować i wypełnić a potem tylko po urodzeniu oddać :) Mi też pasuje 27 - mamy rocznicę z mężem :D :P

fajnie że piszą i mówią o Katsi - należy się jej porządna opieka a czasem bez 'nagłośnienia' niestety są tragedie, a tak to lekarze się pilnują i w ogóle wszystko ładnie wygląda. :)

Ann i jak Marta na to reaguje? Ciekawe czy jej mała wyobraźnia jakoś to ogarnia czy raczej jest to póki co dla niej abstrakcja :)

gabi28 gratuluję małego skrzacika :) Śliczny jest!! poza tym pisząc że termin miałaś 1.08 a urodziłaś 2.07 to wiesz przywracasz wiarę w to że można urodzić przed terminem :D Serio :D

midnight fajnie że jestes zadowolona z zajęć :) Mąż się spisał??

katsi chamstwo w naszym kraju jest i było. zazdrość i nic więcej. Najważniejsze że są z Wami dobre duszyczki, no i Wasze maluszki :) należy Wam się wszystko co najlepsze! A malutkie cudne,czekamy na kolejne wpisy i zdjęcia :)

Jasminek Mikołów znam z bardzo dobrych opinii. Tych Katowic niestety nie znam. Wiesz ja cały czas się upierałam że trudno,
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
nie martw się widocznie taka Twoja natura że mały będzie mały no. Oby zdrowy się urodził :kiss: co do lekarza to Asienka właśnie chciała rodzić w Mikołowie bo jej lekarz tam pracuje, z tego co pamiętam . Ale musimy czekać na nią co z nią aż się odezwie

marsi te lody w macu mają przepyszne :D :D :D ja mam drzewko ze śliwkami w ogródku i gałęzie aż uginają się od owoców :D Nie mogę się doczekać aż dojrzeją całkowicie :D

dziulka pięknie że Zuzia tak ładnie się uczy życia bez rureczek i sprzętów :) Oby tak dalej :kiss:

Gąska ale masz przeżycia ! Konsultowałaś bóle z lekarzem??? Szkoda żebyś się tak męczyła. A sny rzeczywiście łał... :blink: :P

MAniula świetna koszula :D

Ale produkcję dziś zrobiłyście SZAŁ normalnie :blink: :whistle: :whistle: :whistle: teraz mnie nadrabiajcie, aaaaaa co ! Ciekawe która podoła :P

10 lata 8 miesiąc temu #903466 przez Wiki
Aggi- to u Ciebie jest tak jak u moich rodziców Mama - koziorożec a tata byk i powiem tak jak dla mężczyzny z pod tego znaku to kobieta koziorożec to strzał w 10-tkę :) Byk to ciężki znak zodiaku a koziorożec jest super Moja mama i mój synek są i obydwoje urodzili się 19.01 :) Bartuś z nikim z rodziny nie pokryje się data urodzin :) Choć nie powiem lew mnie przeraża bo jak to inna pisała to nie jest łatwy znak i coś w tym jest :)

10 lata 8 miesiąc temu #903472 przez aggi
Wiki my się w ogóle nie kłócimy z mężem, chyba dobrze się dobraliśmy - (tfu tfu!) te znaki coś w sobie mają :D może nas młody lew troszkę rozkręci ale oby nieee. Choć nie powiem, czasem u nas w domu za spokojnie jest :P

10 lata 8 miesiąc temu #903495 przez Wiki
Aggi te dwa znaki są dla siebie stworzone widzę po rodzicach :) chociaż byk ma ciężki charakter ale z koziorożcem dogaduje się super :)

10 lata 8 miesiąc temu #903529 przez dziulka
Witam sie wieczorkiem :)

Cały dzień dziś spędziłam w szpitalu... Jestem wykończona ale bardzo szczęśliwa. Cały dzień z moją królewną :)
Dziś dostała po raz pierwszy butelkę i zrobiła mi prezent urodzinowy bo bardzo ładnie piła z butelki. Normalnie piła tak jakby to robiła od lat. Wszyscy byli bardzo zaskoczeni.... Nawet nie wiecie jaka jestem z niej dumna...:):):):)

Co do znaków zodiaków to Zuzia miała być lwem a jest bliźniętami :) Mamusia to raczek :)

Pokoik Zuzi pomalowany, jutro jedziemy po panele i w weekend bedzemy już skręcać mebelki. Pózniej już zostanie tylko urządzenie, ozdobienie...

I muszę się pochwalić że zamówiliśmy dziś wózek w końcu :)

10 lata 8 miesiąc temu #903537 przez missyy
Dziulka Do tego szerokie grono ciotek jest dumne z Zuzi ;D ;D Cieszymy się każdym postępem :woohoo:

Wróciłam z wizyty, poszło raz dwa, dłużej chyba siedziałam w poczekalni, bo jak zwykle było opóźnienie. A było w pomieszczeniu tak parno, że wiatrak nawet nie dawał rady, myślałam, ze się rozpłynę ;/ ;/
Gin pobrała mi tylko do labo próbkę na paciorkowce. Sprawdziła szyjkę, cyt. "trzyma" :P Główka tam gdzie była, na wylocie ;) |Szybkie usg, zbadała tylko tętno, ruchy i ilość wód płodowych. Bez żadnych pomiarów. Pytałam o te moje ostatnie dolegliwości, więc raczej potwierdziła, że to mogły być skurcze przepowiadające.

W sobotę muszę iść w końcu TSH zrobić i na przyszły tydzień zawitać do endokrynolog. I tak w kółko Macieju :silly:

Padam na dzióbek, idę się przytulić do wiatraka :woohoo: :woohoo:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 8 miesiąc temu #903571 przez ann-sunshine
Dziulka najlepsze życzenia urodzinowe :kiss: :kiss: :kiss: a Zuzia to chyba tak specjalnie, żeby więcej pochwał słuchać :P

Idę spać. Tylko wam jeszcze powiem, że dziewczyny z testów owulacyjnych obstawiają która pierwsza Aggi czy ja urodzi. Obstawiają chyba 7:1 że ja :P ;)
Podziękowania: dziulka

10 lata 8 miesiąc temu #903573 przez nataliaa87
Dziulka wszystkiego najlepszego! Oby malutka dostarczała co dzień coraz to nowych powodów do radości żebyście już niedługo mogli być wszyscy razem w domu. Dużo sił i zdrowia kochana!

Napisze więcej jutro, bo tylko z tel. zagladnelam.

Jest tak gorąco, że pewnie noc znów będzie nie do wytrzymania.

Dobranoc
Podziękowania: dziulka

10 lata 8 miesiąc temu #903595 przez Inna607
oj ja dziś też już padam na dziubek :)

dziulka kochana WSZYSTKIEGO najlepszego :) pociechy z Zuzi :) i wszystkiego wszystkiego co zamarzysz nie jestem dziś juz zbyt orginalna bo zmęczona :p wybacz ;*
Oczywiście duże buziaki dla Zuzi że tak pięknie sobie radzi :)

popołudnie udane z rodzinka ale również bardzo męczące dla mnie :p ide spać brak sił :) dobranoc :*

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #903613 przez midnight
Pierwsza! 5 rano.... masakra
dziulka - najlepsze życzenia!!!!
A ja zaraz zwariuje, całą noc tak koszmarnie swędzi mnie całe ciało, że zdążyłam 5 razy stać pod lodowatym prysznicem, pić wapno, rozdrapać sobie połowę ciała i kilka razy się poryczeć z bezsilności.. :( :( :( :( Jakiś czas temu nieźle się urządziłam zakładając skórzane sandały, które spowodowały, że moje stopy wyglądają jak poparzone kwasem (mam uczulenie na tlenki metali, które są w garbowanej skórze) - ale to rozumiem, mój błąd, trzeba było inne buty założyć:/ Ale za cholerę nie wiem, skąd to swędzenie całego ciała... Już sobie oczywiście wkręciłam cholestazę albo inne badziewie :( Jak mnie nie przestanie swędzieć, to chyba będę musiała na IP pojechać .... :( buuuuuu :( Jestem strasznie nieszczęśliwa - taki prezent imieninowy dziś dostałam :/
Co do znaków zodiaku, to ja jestem rybka, mój M. to baran, Oliwka strzelec a młody pewnie będzie lewek - pomieszanie z poplątaniem :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka