BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #903615 przez ann-sunshine
Midnight a próbowałaś się czymś nasmarować? Oby dziś było lepiej. Najlepsze życzenia imieninowe. Ze znakami tak jak u nas pomieszanie z poplątaniem :-) ale to fajne jest bo każdy jest inny.

Jadę dziś odebrać wyniki paciorkowca, oby był ujemny.

Może uda mi się dziś zdjęcie brzucha do zestawienia zrobić

Miłego dnia.

PS Kurczę, Asieńka mogłaby się odezwać, bo nie mogę przestać o niej myśleć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #903618 przez dziulka
Dziękuję za życzenia urodzinowe :)

midnight wszystkiego najlepszego z okazji imienin :) Może jedź lepiej na IP niech Ci zrobią badania bo takie silne swędzenie to może być cholestaza

10 lata 8 miesiąc temu #903620 przez Inna607
Witam :)

midnight najlepszego Imieninowo :)
oj co do drapania i swędzenia jestem przedrazliwiona i jak mnie swedzialo to zrobiłam badania na cholestaze zeby wiedziec, lepiej to wiedzieć zawsze to człowiek spokojniejszy.
ale nie fajna nocke miałaś :/

ann ooo przypomnialas mi ze i ja muszę dziś odebrać wyniki :p mam nadzieje że i moje ujemne beda :)

to sobie pospalam a mama mnie właśnie telefonem obudziła bo pojechała do lekarza i okazało się że jej doktorki nie ma a ona ma koniec zwolnienia i martwi sie czy inny jej przedluzy ... no aby bo będzie lipka :p

dziś szykuje się kolejny dzień zakupowy mężu idzie mi w końcu wiatraczek :)) ale bede miala chlodek :)
no nic ide zrobić śniadanko i jade do dziecięcego kupic jeszcze pare pierdulek :)

miłego dnia dziewczynki :)

10 lata 8 miesiąc temu #903626 przez MAniula
Dziulka, midnight wszystkiego najlepszego urodzinowo imieninowego :cheer:

Ann, inna oby wyniczki ujemna byly ;)

Ehh alez sobie wczoraj maraton uzadzilam. Pojechalismy do Kraka do mojej orto (teraz mnie boli cala dwojka bo zaczela ja przesuwac) a potem ikea, obi, castorama. Nogi nie powiem gdzie mi weszly ale mamy czesc mebli, zyrandol i baterie do umywalki jupi :) dzis maz skonczy przedpokoj i zacznie podloge jutro uwolnie sie od kurzu!!!

Lozeczko przyszlo ale szczelnie zapakowane jeszcze nawet nie widzialam, a koszule kupilam na targu. Wlasnie spodobala mi sie bo nietypowa i fajna bawelna, teraz szukam czegos do porodu, krotkiego, rozpinanego i taniego ;)

Milego dnia, ja w planach mam dzis odpoczynek ;)

10 lata 8 miesiąc temu #903633 przez nataliaa87
Dzień dobry ;)
Same ranne ptaszki tu są :) Ja mam ciągle problem z zaśnięciem, ale za to rano jakoś dobrze śpię, bo jest trochę chłodniej.

midnight wszystkiego najlepszego :)
Też radzę się nasmarować jakimś balsamem żeby sprawdzić czy po prostu skóra nie jest mało nawilżona, a jeśli to nic nie da, to lepiej zrobić próby wątrobowe. Mnie też bardziej swędzie ciało, ale nie aż tak.

Ann wiesz, że ja też myślę, że Ty wcześniej urodzisz? W ogóle wydaje mi się, że urodzisz prędzej nie tylko przed Aggi, ale tez przed innymi :P
Ja też myślę o Asience.. Już prawie tydzień się nie odzywa. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma tyle dostępu do neta.

Maniula super, że zbliżacie się ku końcowi z remontem :) Jeszcze chwilę i będziesz mogła odpoczywać i cieszyć się nowymi widokami w domu :)

Dajcie znać dziewczyny jak z Waszymi GBSami. Chyba na razie tylko ja swój wynik ogłosiłam i to już dawno.

Kolejny upalny dzień się szykuje.

10 lata 8 miesiąc temu #903640 przez marsi
Hej, hej :kiss: dzisiaj tak na szybko, bo zaraz lece do rodzicow. Pozniej na targ z mama puki nie ma takiego skwaru, po jakieś owocki :) może czereśnie :P
Zapomnialam sie pochwalic moimi ostatnimi wynikami. Po zażywaniu żelaza przez miesiąc hemoglobina z 11,3 podskoczyłam mi na 12,9. Tak samo jak hematokryt z 33,6 na 38,1. A wynik na paciorkowca ujemny:) przeciwciała tez nie stwierdzono:) milego dzionka. Trzymam kciuki za wasze wyniki

10 lata 8 miesiąc temu #903660 przez Gąska
dziulka midnight wszystkiego najlepszego :)

marsi gratuluje bardzo dobrych wynikow :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #903661 przez ann-sunshine
Gąska ja już teraz nie liczę, ale sporo razy mi się napina

10 lata 8 miesiąc temu #903666 przez nataliaa87
Ja w sumie nawet nie wiem czy mi się napina, bo jakoś nie zwracam na to uwagi. Czasami jak gdzieś dłużej idę, to rzeczywiście mocno twardnieje, ale nie przechodzi mi to dopóki nie usiądę i nie odpocznę, więc nawet nie wiem czy to to.

10 lata 8 miesiąc temu #903669 przez Gąska
ann tez sie juz gubie w liczeniu skurczow. Jeszcze chcialabym z 2 tyg. wytrzymac,zeby moj chudzielec troche utył,bo bedzie szczypiorek ponizej 3000.

natalia fakt,ze ruch wzmaga skurcze.

Pochwale sie jeszcze - wczoraj M. odebrał wozek :) takze syneczek ma juz swoj pojazd :) mielismy na niego czekac do 14 dni,a przyszedl po 1,5 dnia ;) a tak sie balam,ze zostaniemy bez fotelika i wozka.

10 lata 8 miesiąc temu #903686 przez Jasminek
Hej dziewczynki!

Dziuka wszystkiego naj naj naj życzę Ci Bożego Błogosławieństwa i pociechy z ślicznej Zuzieńki niech zdrowo rośnie, robi supr postępy !!!

midnight
przyjmij imieninowe życzenia i ode mnie :):):) Spełnienia marzeń... Bardzo wcześnie wstałaś! Proponuję udać się do lekarza albo do szpitala aby sprawdzić z czego to swędzenie bo wiesz trzeba dmuchać na zimne.

ann dziękuję za pocieszenie w sprawie wagi dzidzi
kakadu dzięki również za pocieszenie, i za link jednak na linku jest tylko jakiś miły Pan Tomasz zdjęć dzidzi nie widać:(
aggi dzięki za info o Mikołowie zastanawiam się czy tam nie rodzic ... chyba się zdecyduję ... Napisz proszę jakie dokumenty trzeba mieć aby otrzymać becikowe?

Jakaś jestem padnięta z rana i mój optymizm wywalczony siłami opadł. Dzisiaj miałam badanie krwi na krzepliwość i paciorkowca. Czekam na wyniki.
Wszystkie Was pozdrawiam dziewczyny 3 majcie się dobrego dnia Wam życzę...

10 lata 8 miesiąc temu #903688 przez aggi
Cześć :) melduję się wyspana z kawką w ręku .
To będzie dobry dzień :P Oby nie przyprażyło zbyt mocno, choć
już jest 23 na termometrze... ale może jakiś deszczyk wpadnie jak wczoraj? :D

W ogóle dziś zaczynam 38tc - ciąża donoszona, jak to dumnie brzmi no no :whistle:

Wiki a mi się wydaje że mąż jako byk jest właśnie do rany przyłóż. Ugodowy, nie kłóci się, na wszystko się zgadza. No ze świeczką szukać :D

dziulka kurcze ile Wam radości musi sprawiać to urządzanie pokoiku wiedząc że Zuzia lada moment będzie leżała w swoim łóżeczku :D Aż mi się buźka uśmiecha na samą myśl o Waszej rodzince :) Ten cały szpital, to wszystko co się potoczyło.. niesamowicie Was napewno zbliżyło :) Zuzia napewno miała w tym taki cel! :) Jaki wózek kupiliście?? I pochwal się później efektem końcowym jak pokoik wygląda :)

missyy czyli mało konkretna wizyta dla Ciebie, ale ważne że wszystko jest OK :) :kiss:

Ann Ty masz tam większe poparcie na testach no cóż zrobić :D Czekać tylko aż Maks się wkurzy i pokaże na co go stać :D Bo 'niestety' jest 8:1 - też obstawiam na Ciebie mimo wszystko :evil: :P trzymam kciuki za wyniki :)

mi się asienka nawet śniła, kurcze oby wszystko było dobrze bo ja to zaczynam się martwić tak najzwyczajniej w świecie :S

midnight 5 rano hehehe nieźle :D jak nie przestanie swędzieć to jedź zrobić te próby wątrobowe czy jak to się tam nazywa... wtedy będziesz wiedziała co i jak.. szkoda się męczyć. Ale trzymam kciuki by przeszło :) moja mama jest baran a tata ryby - masakra tata domownik nigdzie nie chce jeździć, wszystko na nie, a mama odwrotnie nosi ją na imprezy, fitnessy, koncerty, piwko :P Hehehee zupełnie odmienne charaktery ;)

Inna pochwal się później co kupiłaś :woohoo:

MAniula podziwiam że wytrwałaś w takich podróżach :D szalona jesteś ! Ale byle że macie mebelki i w ogóle :D

natalia mi też się wydaje że Ann nie jedną tutaj przeskoczy :)

marsi no piękne wyniki masz super :)

Gąska mi brzuch się stawia i twardnieje jak wstaję i idę, a później np się położę to znów się stawia. Albo jak pochodzę dłużej. Ale nie umiem określić ile razy. A jaki Wy ten wóz macie? :) fajnie że tak długo nie musieliście czekać :)

Jasminek Pity za 2012r, dowody osobiste, akt urodzenia dziecka, zaświadczenie lekarskie. No i jeśli np w 2013 było zatrudnienie a później ustało to trzeba mieć jakiś dokument potwierdzający że były zmiany w dochodach itd. Choć i tak biorą pod uwagę Pity za 2012r. Tak mi to tłumaczyła babka w opiece.

10 lata 8 miesiąc temu #903694 przez nataliaa87
Aggi kolejna ciąża donoszona:) Gratuluję! Ja zaczynam dzisiaj 39ty, a jak sobie pomyślę, że za tydzień napiszę, że zaczynam 40sty, to słabo mi się robi :D
Ja nie wiem jak to się dzieje, że u Was ciągle coś popada, a Dolny Śląsk omija szerokim łukiem. Codziennie patrzę z nadzieją w prognozy i jak nawet ma być jakiś deszczyk, to i tak nie przychodzi :/

10 lata 8 miesiąc temu #903716 przez midnight
Cześć dziewczynki raz jeszcze - udało mi się dospać trochę i chociaż psychicznie mi lepiej :) Dziękuję wam za życzenia :)

aggi - zazdroszczę przekroczenia tej magicznej granicy donoszenia :) Ja też już tak chce !!! Mój baran taki dziwny jest, bo na imprezy czy spotkania z kimkolwiek trzeba go na kopach wysyłać. Z najlepszym przyjacielem raz na pół roku na piwo wyskoczy i mu starczy... :/ To mnie bardziej do ludzi ciągnie, chociaż rzeczywiście domatorka ze mnie :)

Dalej mnie wszystko swędzi - ja już tak mam, że do swędzenia jestem przyzwyczajona przez alergię i azs, ale stan dzisiejszy przekroczył moje progi wytrzymałości. Zrobiła mi się wysypka na całym prawie ciele, głównie na rękach, plecach, dekolt też mam załatwiony, o stopach nie mówiąc, bo na nich mam atak azs. Co ciekawe ja nie mam problemów z suchą skórą, więc balsamy nic nie pomagają. Chyba tydzień temu jak byłam u dermatologa to pozwoliła mi się czasem smarować jedną z moich "magicznych" maści.. ale one zawierają sterydy i używam tylko w ostateczności, jak już wyrobić nie mogę i na małą powierzchnię. Całej się posmarować nie mogę.. :/ Jak jutrzejsza noc będzie podobna, to w sobotę rano pojadę na IP, niech powtórzą te wątrobowe badania (miałam 2 tygodnie temu robione i były w normie).
A popołudniem wpadną teściowie :) więc zaraz się zabieram za jakieś porządki i skoczę po co słodkiego do kawy.
Wczoraj, korzystając z wyjazdu młodej postanowiłam zrobić w jej pokoju generalne porządki - i przekroczyłam progi piekieł :evil: . Koszmar, ile można mieć śmieci poupychanych w zakamarkach ! Za to znalazłam pół siatki brakujących pojedynczych skarpetek :woohoo: Połowa roboty za mną, ale jeszcze dużo zostało, więc poproszę o doping :)
Na mojego M. mogę liczyć tylko w ograniczonym zakresie, bo sobie wymyślił, że jest za gruby i 7 dzień jest na diecie kopenhaskiej, więc ledwo ma siłę ręką czy nogą ruszyć :/ dobrze, że ta dieta trwa tylko 2 tygodnie :D

Miłego dnia :D

10 lata 8 miesiąc temu #903720 przez aggi
natalia ja się modlę bym nie musiała pisać że zaczynam 40sty :P tylko żeby ten 40sty leżał w łóżeczku :P hehehe :P

midnight może u nas w domu jeszcze różnica wieku gra rolę bo mama 10 lat młodsza :P hmm będziesz czekała aż do soboty? może pojedź dziś? jeśli tak bardzo Ci to uprzykrza życie a wierzę że tak jest, nic fajnego co chwilę się drapać :(

a ja byłam na ogródku i zebrałam całą miseczkę śliwek z drzewa :woohoo: która chce? :D Pychotka :D
a na obiad robię dziś mintaja z ziemniaczkami i kapustą młodą czyli tak zwyczajnie piątkowo :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka