BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #676296 przez agusiaa26
Judytejsza mi również brak tchu jak np coś zjem i za jakiś czas położę sie na lozku i znowu brakuje mi tlenu, wtedy siadam i czekam no i przechodzi. Myślę ze nie ma co się zamartwiac, dzidzius coraz wiekszy i wiecej miejsca w brzusiu zajmuje ;) ale na szczescie jeszcze tylko kilka tyg i nasze kluseczki będą już z nami a my Mamki, mam nadzieje ze szybko dojdziemy do siebie sprzed ciazy :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #676297 przez Kamilka22
Hej Dziewczyny!

Trzymajcie sie Kochane tam w szpitalu!

My wczoraj z moim G.bylismy u jego kuzyna posiedzielismy do 23 i tak siedzialam przy tym stole od 17. Dziewczyny jak wstalam w pewnym momencie siku to mialam wrazenie ze mam nogi tak ciezkie masakra ja ptrze na stopy a tam balony doslownie! za dlugo nogi w dole mialam. Ale dziwne uczucie.. polozylam sie tam u nich i nogi do gory zeby zeszlo troche G. Pomasowal mi je i troche lepiej bylo. Ale jeszcze tak nie mialam. Czuje sie jak parowka juz hehe

11 lata 10 miesiąc temu #676300 przez judytejsza
kamilka 22: no kochana z tymi puchnacymi nozkami uwazaj, ale dobrze zareagowałas, kopytka do gory w razie co i odrazu lepiej:) :)

11 lata 10 miesiąc temu #676302 przez judytejsza
agusiaa26: jasne ze wrocimy do formy z przed ciazy:) cycorem jak sie karmii to ponoc jeszcze szbciej idzie, młode dupeczki jestesmy to ani sie nie obrocimy a znow lasencje szczupłe bedziemy. moja koleznaka urodził 2 tyg temu i juz 10 kg jej poleciało:)

11 lata 10 miesiąc temu #676320 przez emi87
hej brzuchatki :)
ciężką noc miałąm ale póxneijsze wojaże małej mi to wynagrodziły :D namiętnie chwaliła sie jakie to ma ładne i silne stópki hihi

Qltoorka super ze informujesz co u Ciebie :) my tu ciągle trzymamy za was kciuki :*

karolcia to staraj sie tam nie nadwyrężać (co wiadomo przy 6-ściolatce łatwe nie jest) :)

madziu to szpitala biore tylko pieluchy, mokre chusteczki i smoka dla małej :) a i niedrapki wrazie cos. bo u nas ciuszki sa szpitalne i dopiero na wyjście kreacje trzeba przynieśc :P

kaska do domku to ty dopiero z Mateuszkiem wrócisz :P

też sie zastanawiam co z ta nasza jamajką...sie nie odzywa już kupe czasu :unsure:

karolinkanice jakoś sie ułoży zobaczysz :) domyslam sie jak niekomfortowo sie czujesz nie majac jeszcze wózka i naszykowanego pokoiku... najwyżej twój bedzie zasuwał 24/dobe z szykowaniem jak bedziesz juz na porodówce ;)

karolinap ja kupiłam w internecie - bez usztywnień :)

kasiak no to dobrze,że sie chłopak ułożył do wylotu :) jeszcze chwila jeszcze moment i bedziesz go tulić :)

agniesia aż mi sie oczy zapociły :cheer: dzielna mamcia! dziekujemy za relacje :* ach aż sie doczekac nie moge :D
ach jakie małe ciasteczko :D jak na wcześniaka to kawał chłopa :)

patrysia sliczny wózeczek! ładny ten niebieski kolor- taki stonowany :)

Kamykowa - dzieki za rade - kazda nam sie przyda bo my niedoświadczone :D przynajmniej część :P

judytejsza pewnie dzieciaczek uciska :) chciał nózki rozprostowac :P

Kamilka no muszisz uważać na raciczki bo z tym puchnięciem nie ma żartów :)

11 lata 10 miesiąc temu #676323 przez agniesia
Oto my z rana:)

11 lata 10 miesiąc temu #676326 przez agniesia
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #676339 przez moonia154
Witam Mamuśki :) Pogoda u nas suuuper (wreszcie, bo ani jednego dnia już bym nie wytrzymała!)
Agniesia bardzo piękna i wzruszająca opowieść o porodzie :) Aż mi łezki poleciały :cheer: Zazdroszczę Ci Twojego porodu, a przynajmniej podejścia do niego, bo- jak wspomniała Karolinap- większość kobiet opowiada, jaki to straszny miały poród. Ja sama nasłuchałam się swojego czasu na ten temat i, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to już planowałam cesarkę :ohmy: Miło poczytać coś optymistycznego, że poród to wcale nie koszmar, że może być to bardzo piękne przeżycie ;) Też bym chciała mieć takie właśnie wspomnienia :blush:
Kamykowa wcale się nie gniewamy, wręcz przeciwnie, cieszymy się, że jest ktoś doświadczony w tym temacie, kto chce nam zdradzić kulisy "akcji poporodowych" :cheer:
Kaśka1982 ja biorę regularnie ten Fenoterol i od początku nic mi po nim nie było (raz dostałam go w kroplówce po zabiegu założenia cewnika, ale położna za bardzo ją odkręciła, że faktycznie miałam palpitacje i spać nie mogłam, ale to zgłosiłam i mi zmniejszyła dawkę). Jednakże 3mam kciuki, żeby pobyt w szpitalu upłynął w miarę "bezboleśnie" :silly: (pomyśl sobie o mnie, że ja jak byłam to zupełnie zero zasięgu, a Ty to chociaż masz jakikolwiek kontakt ze światem :side: )
Qltoorka pewnie to już pisałam, ale życzę zdrówka i cierpliwości :laugh: Zaciskaj mocno nogi, żeby dzidziuś jeszcze nie wychodził :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #676377 przez Lacrijka
Hej hej hej.. Mam w końcu tutaj neta to mogę Wam naskrobac pare słów.
My dalej lezymy w szpitalu, cineczki w brzuchu :) Ciśnienie sie unormowało i skurczy brak ale to pewnie po Fenoterolu.. My juz raczej do konca nie wyjdziemy bo ciaża bliźniacza i trzeba chuchac i dmuchac.. Zalamke przeszłam ale juz jest ok..

Jakby któras mogła strescic co u kogo bo doszłam tylko do wiesci od Patki i niestety dalej juz nie mogłam czytac bo przeszłam szok..

11 lata 10 miesiąc temu #676385 przez karolinap
Lacrijka Jak miło ze się odezwalas i ze cinki jeszcze w brzuszku :*
Agniesia Sliczniusi Nasz Forumkowy Rodzynek :)

Ja właśnie jestem na spacerku i musiałam przysiąść na ławeczkę, bo niestety dostałam jakieś skurcze w pachwiny, mala od rana naciska mi miedzy nogami jakby mi tam co nie co rozrywala. Macie też podczas spacerkow takie skurcze w pachwinach ze nie idzie dalej się ruszyć?

11 lata 10 miesiąc temu #676388 przez siwa342
kolażanka wczoraj urodziła:) 3800 i 56cm troszke przed terminem

złapałam taki skurcz w łydce że teraz ledwo chodze,skurcz przeszedł a mi ból został i teraz kuśtykam po domu

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #676398 przez Qltoorka
Moonia154, pogoda piękna, bo ja zamknięta :-P

Lacrijka, szpitale tak nastrajaja, ze o zalamanie łatwo, ale jeszcze trochę i będziesz miala swoje cinki przy sobie i w domu :-*

A ja dzis jednak nie wyjde... Oni tu się bardziej skupiają na moim twardym brzuchu niż na plamieniach.... Chociaż plamienia są teraz bardziej skąpe (chociaż to może przez to ciągle leze) i wyglądają jak jasnobrazowe uplawy. Ale lekarka stwierdzila na obchodzie ze brzuch twardy jak skala więc zaś mam pieska na kółkach... Teraz przyznaje ze brzuch boli i sama czuje jak jest na maksa spiety, a wg nich to oznaka skurczy. A koleżanka obok z łóżka dzis dostanie drugi steryd i do domu, więc zostane sama w pokoju...

11 lata 10 miesiąc temu #676399 przez moonia154
Siwa342 jakby ta Twoja koleżanka urodziła w terminie, to ciekawe ile miałby dzidziuś :ohmy: Moim zdaniem takie parametry są normalne jak na dziecko w terminie, a tu przed czasem... :laugh: fiu fiu fiu... Gratulacje dla koleżanki :kiss:
Lacrijka super, że jesteś z nami, no i, że się odezwałaś :) Miło, że wszystko u Was w porządeczku i, że jesteś jeszcze w dwupaku :silly: Pozdrawiam gorąco i życzę zdrówka dla Ciebie i Cinek :cheer: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #676400 przez siwa342
podgląduje co jakiś czas Olka :) jejku jak chcecie poprawic sobie humor zobaczcie nowy filmik :)

olo2013.blogspot.com/

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #676403 przez moonia154
Qltoorka ale Ci się superaśnie zrymowało :woohoo: Grunt, to pogoda ducha ;) Nie przejmuj się, na pewno długo nie będziesz sama na sali- jak ja byłam w szpitalu to miałam "aż" dwie godziny samotności, zanim dołączyła kolejna "nowa" :cheer: Lepiej 3maj kciuki, żeby dołączyła do Ciebie jakaś fajna laska, bo jak ma być przybita jak kilo gwoździ, to lepsza jest samotność :huh:
Siwa Oluś to debeściak w najczystszej postaci- humor sam wraca jak się na niego patrzy :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka