BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #726494 przez izula
Nefi cieszę się, że jakoś poszło z teściową. Co do ruchów to mój mały dziś się leni a ja się martwię. Ehh niech te dni lecą szybciej, ale jak się leży i chodzi po mieszkaniu to wleczą się jeszcze gożej. Buuu... Cała ciąża przeleciała mi szybciej niż ten ostatni miesiąc.

KArolcia
jeszcze raz moje gratulacje :))) A co do zakupów to dobrze mówisz zawsze coś :)
Moja teściowa nawet nie spyta czy czegoś mi brakuje.

Asiek
ja od lekarza też nic nie dostaję :) Podobno na wyjście jakąś niebieską paczuszkę ale zobaczymy.

A ja znowu sama, mąż ma drugą nockę z rzędu. No i kolejna tura prania właśnie się suszy :)))
Jeszcze jak by ktoś mi to poprasował :)) No nic będzie miała mamuś moja co robić bo ja sama nie dam rady, już próbowałam, z marnym skutkiem.

[/url]
[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #726497 przez nefeli
Karolcia raz jeszcze gratulacje:)

11 lata 7 miesiąc temu #726498 przez kocham_cie
karolcia1919 napisał:

A tesciowa...kupila paczke pamersow 4paczki chusteczek nawilzonych wanienke szampon oliwke kremik mydelko....(zawsze cos).

Moja teściowa nie kupiła nic!!! niby ma dać na łóżeczko... ale nie wiem czy prędziej nie urodzę :S

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #726505 przez nefeli
Izunia ja poniewaz nie mam duzo tych rzeczy dla malej to po 2 sztuki dziennie prasowalam,wczoraj uczylam meza prasowania naszych rzeczy bo ciagle przybywa i zastanawialam sie kiedy deska sie ugnie pod ciezarem... sciereczki troche "poglaskal" jak to ja mowie,a o ciuchach nie ma mowy,zero cierpliwosci mimo iz ogolnie jest cierpliwy.
Jutro chce pojechac na plaze z rana,ale po nieprzespanych nocach i moj maz na nocke wiec nie wiem czy damy oboje rade,ale stwierdzilam ze to ostatnia taka szansa w tym roku,na chwilke,na spacer jak ludzi nie ma duzo i slonka ;)

11 lata 7 miesiąc temu #726508 przez nefeli
Moja daje nam czasami jakis grosik wiec cos kupie,na moja prosbe przywiozla hippa 2 oliwki i 2 balsamy plus pieciopak chusteczek,za co jestem wdzieczna,a reszte kosmetykow moja mamusia kupila,na poczatek wystarczy...

11 lata 7 miesiąc temu #726511 przez izula
Nefi to trzymam mocno za Ciebie kciuki, żeby Wam się udał spacerek. Chociaż na chwileczkę :)
Z tym prasowaniem to masz rację, po co rzucać się na wszystko na raz jak można po dwie sztuki :) Dzięki za radę.

Kocham Cię to witaj w klubie :) moją teściową interesuje tylko stan naszego konta, czy możemy jej pożyczyć jeszcze pieniądze, czy nie.

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #726512 przez karolcia1919
Dziekuje bardzo ;)

No moja tesciowa chociaz cos kupila...choc zobaczymy jak to dalej bd....choc ona mowi "rodzice sa od wychowania a dziadkowie od rozpieszczania";p

11 lata 7 miesiąc temu #726513 przez kocham_cie
Vilemo kurka faceci to są zajebiści, mój ilekroć weźmie moje auto to wraca i trąbi że coś się tam posuło i trzeba naprawić.. tyle dobrego że 90% potrafi zrobić sam... ale nie wiem jak to jest że mi się nie psuje tylko zawsze jemu... choć on oczywiście twierdzi że to było wcześniej :side:

Iwonka patent na butelki- rewelacja :silly:

Nefeli no i tak to właśnie jest jak kopie mocno to marudzę że boli a jak się uspokoi to płaczę że coś nie tak... ufff ale my baby mamy nawalone w tych głowach :silly: a za parę lat usłyszymy... ja się na świat nie pchałem/am... nienawidzę cię... itd itp :blush:

idę coś zjeść... ale jeszcze nie wiem co :unsure:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #726528 przez niagara
Magda ja też dzisiaj analizowałam te mleka i chyba postawię na hippa, jakoś pod względem składu najbardziej do mnie przemawia. Z kosmetyków mam jeszcze krem do buzi na niepogodę i chusteczki nawilżane. Butelki kupiłam antykolkowe tommee tippee, ale położne w szkole rodzenia twierdzą, że one i tak nic nie dają. Ja tam nie wiem.

Mój też zawsze znajdzie nawet najdrobniejszą usterkę w samochodzie, ale on to w ogóle ma świra na punkcie samochodów, pozytywnego oczywiście :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #726532 przez akina_zet
Dziewczyny znów mam bóle krzyżowe,miesiączkowe,bolą też co jakiś czas uda. Małą czuję niemal w pochwie,takie rozpieranie,martwię się :( Boli lżej,później mocniej,następnie na trochę przestaje i tak ciągle. Powiedzcie,że to normalne,bo oszaleję :(

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #726536 przez karolcia1919

11 lata 7 miesiąc temu #726539 przez Iga26
zuzuzanta napisał:

Papi świetnie, że się odezwałaś i że u Was wszystko ok.
Iva moja mama też co chwilę jakieś rzeczy dla Wojtka kupuje. Na moje lamenty, że już mamy wszystko pada tylko odpowiedź "a bo takie to ładne, to nie mogłam się oprzeć". Znosi mi te dzidziusiowe zakupy od samego początku ciąży. Teraz sobie kartkę na lodówce przypięła co ma mi na wyjście ze szpitala przygotować. Cieszą się Ci moi rodzice ogromnie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.
Mnie kobietki też się ten ostatni miesiąc ciąży dłuży jak cholera. Od kilku dni, rano jak wstaję, to się zastanawiam (a właściwie mam nadzieję), że może to już. Ale coś czuję, że do 40 tygodnia dociągnę. A jeszcze ci wszyscy znajomi z tym swoim durnym pytaniem "to kiedy rodzisz?". Też chciałabym to wiedzieć.

hehe co do głupich tekstów znajomych to czasami aż oczy ze zdumienia otwieram kurcze wiecznie słyszę "ale masz już nisko brzuch chyba już niedługo co?" "a ty ciągle w ruchu lekki poród bedziesz miała" ale ostatnio znajoma przebiła wszystko mówiąc mi "kurcze ale ładnie wyglądasz na buzi jak przytyłaś a jak ci NOS utył"!!!!! Masakra !!!:D:D

11 lata 7 miesiąc temu #726543 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

Dziewczyny znów mam bóle krzyżowe,miesiączkowe,bolą też co jakiś czas uda. Małą czuję niemal w pochwie,takie rozpieranie,martwię się :( Boli lżej,później mocniej,następnie na trochę przestaje i tak ciągle. Powiedzcie,że to normalne,bo oszaleję :(

Monis wydaje sie to dziwne ale racZej jest normalne. Koncowka ciazy jest najgorsza. Dziecko rośnie, rozpycha sie. Normalne ze wszystko boli. Jesli chodzi o uda to bola cie nogi czy raczej pachwiny? Mnie strasznie pachwiny bolą :/ a bóle z krzyża prawdopodobnie ci promieniuja z macicy. Kup sobie buskopan na te bóle. Nospa jest slaba. Jesli w kregoslupie poczujesz klucie to znaczy ze masz skurcZe.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #726546 przez akina_zet
iwonta_kg napisał:

akina_zet napisał:

Monis wydaje sie to dziwne ale racZej jest normalne. Koncowka ciazy jest najgorsza. Dziecko rośnie, rozpycha sie. Normalne ze wszystko boli. Jesli chodzi o uda to bola cie nogi czy raczej pachwiny? Mnie strasznie pachwiny bolą :/ a bóle z krzyża prawdopodobnie ci promieniuja z macicy. Kup sobie buskopan na te bóle. Nospa jest slaba. Jesli w kregoslupie poczujesz klucie to znaczy ze masz skurcZe.

Boże Iwonka dziękuję,bo ja tu za chwilę osiwieję :( A bolą mnie uda,nie pachwiny. Podczas okresu zawsze bolał krzyż i rwały mnie nogi i tak też jest teraz. Kłucia w kręgosłupie nie mam. Jak się dawkuje ten Buskopan?

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #726555 przez asiek89
Karolciu, serdeczne gratulacje! :)

Monia-akina, zgadzam się z Iwonką, że to normalne, choć dobijające chwilami.
Oj ta końcówka w ciązy daje popalić... ja dzisiaj skręcam się z bólu, bo mały takie wariacje urządza, że mam wrażenie, że mi między żebrami wyskoczy... do tego ból w kroczu i pleców. Ajj, byle do końca dotrwać.

Ja w sumie mleka nie kupuję na razie, mam nadzieję, że uda mi się karmić Patrysia, a jeśli się okaże, że jednak nie - czego się trochę obawiam ze względu na bliznę po zabiegu i ewentualne problemy z laktacją - to wtedy się coś wybierze.

Asia&Patryś

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka