- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Patys bedziesz za to placic w przyszlosci na pewno! A raczej dostaniesz zaplate - usmiech synka dostaniesz i szczesliwa buzke Jeszcze bedziemy wspominac jak to bylo fajnie jak nas te dzieciaczki potrzebowaly ani sie obejrzymy i urosna i beda chcialy wszytsko same
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Aniu ale zdajesz sobie sprawę ze jak mały Cię widzi to ma nianię .... przychodzi mi na myśl tylko to że ty w innym pokoju a u małego kamerka albo ktoś inny niż ty - jego siostra czy dziadkowie. Bynajmniej Gabi jak mnie widzi to wozi za mną oczkami mimo że jest z tatą czy z dziadkami. Z nimi owszem "pogada" ale jak kątem oka mnie zobaczy to buziaka już do mnie pcha. A Filipek widzi mamę z cycuszkiem a tu baba mu wciska butlę tak tylko sobie myślę (że może i ma swoje spojrzenie błagalne na Ciebie )
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja teściowa ma przesąd że im później dziecku wychodzą ząbki tym wcześniej zaczyna chodzić. Ale wiecie to taki przesąd brany pod siebie. Że wnuczce szybko wyszły (3,5m-ca) i zaczęła chodzić jak skończyła 14 m-cy. A Szymusiowi wyszła pierwsza jedynka jak miał 7,5m-ca i zaczął dreptać z podpórkami na przełomie 9-10 m-ca a sam 10-11 m-c. No to wg niej wszystkie dzieci tak mają.
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
U nas zabków nadal nie ma, chociaz dziasełka opuchniete
A co do nocek to mamy podobne jak chasiami ok. 20:00 zasypia ok. 6 rano butla po czym biore ją do siebie i śpimy do 9-10
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Sandra faktycznie też bym się wkurzyła z tym łóżeczkiem... 115 zł to kupa kasy
Polal ale sobie teściowa przesąd wymyśliła
Wiecie co moja Oliwka ostatnimi czasy w dzień jest przecudowna. Bardzo ładnie się bawi, umie się długo zająć sobą. Nie wiem czy to ta choroba ją tak odmieniła czy co... A ja zamiast się tym cieszyć to się martwię, że pewnie już niedługo to się skończy i po takiej ciszy przejdzie porządna burza
Martwi mnie ostatnio to, że mała w dzień zdecydowanie mniej siusia, a nie miała podwyższonej temperatury. Pije mniej mleka więc może to dlatego, ale np. wczoraj jak po 7 rano miała założoną pieluszkę to dopiero o 16 jej zmieniłam, a i tak nie była tak usikana... co o tym myślicie??
Poza tym z Oliwki zrobił się straszny ranny ptaszek. Wczoraj obudziła się o 6.30, a dziś przebudziła się o 4 pogadała sobie w łóżeczku z pół godziny, usnęła na jakąś godzinę znowu się obudziła żeby sobie pogadać, wygadała się, usnęła i spała do 7. Nasza mała łobuziara
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Czajusiątko- u nas mniej sikania jest po szczepieniach i jak rośnie ciśnienie na zewnątrz
Ela zasypia przy cycusiu lub na spacerze (w wózku), a śpi z nami. Większość poradników nie byłaby zachwycona, ale np. autorki "W głębi kontinuum" i "Więź daje siłę" by mnie rozgrzeszyły;)
Teraz czytam "Politykę karmienia piersią" i robi wrażnie mimo, że nie jestem fanką szukania teorii spiskowych.
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Madzia, Patys ,macie rację, że chcemy żeby było idealnie, ja to się śmieję, ze tak jest tylko w amerykańskim filmie. Też po Magdzie zarzekałam się, że Filip to będzie sam zasypiał i co du....a odpuściłam, a z tego naprawdę wyrośnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Byliśmy z siusuakiem filipa, i chirurg kazał lekko naciągać przy kąpieli, powinno samo puścić, jak nie, to czeka go zabieg,ale robią starszym dzieciom. Jak sika normalnie i nie robi się stan zapalny. U nas nic takiego nie ma,ale myślałam, że coś mu zrobią, bo wolę, żeby tego nie pamiętał, bo wiecie faceci na punkcie swojego sisiora, to mają lekkiego bzika
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Ania ja pamietam u mnie w przedszkolu jeden chłopczyk chyba w 5 latkach miał zabieg właśnie na siusiaka:)
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moja Hania wieczorem jest odkładana do łóżeczka i sama zasypia ale w dzień nie ma mowy, tylko na rękach A jest coraz cięższa!!! Potem odkładam ją na łóżko. Próbowałam już z nią leżeć bo myślałam że sama zaśnie obok mamusi ale wtedy jest wściekła i płacze. A w nocy to często się lubi przytulać do cycusia
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
nie wiedziałam, że ząbkowanie może tak dać popalić, wczoraj Natalka nie obudziła sie na karmienie o 22, tylko dopiero o 24, ale była jakaś niespokojna i ja też nie mogłam zasnąć tylko czekałam jak się obudzi i jak ją już wzięłam do piersi, to była całą rozpalona, miała takie gorące rączki i nóżki, okazało się że miała temp. 38.2, dałam jej nurofen, ale jeszcze przez 2 godz. nie mogłyśmy spać obydwie, ona - bo chciała stale przytulać się do piersi, a ja, bo się martwiłam, żeby nie wzrosła ta temp. i stale jej mierzyłam, zwłaszcza że nie jestem nadal przekonana czy to od zębów, bo one w sumie już wyszły, czy od wirusa, który ma cała moja rodzina łącznie ze mną. Dzwoniłam rano do pediatry i kazała mi właśnie nurofen dawać, bo to działa i na zęby i na wirusy. Dzionek był już lepszy trochę, ale ząbki nadal bolały, więc było mnóstwo noszenia, przytulania, mało spania i trochę płaczków, a mówią, że niemowlęta mają łatwe życie...
Pola z tym zabobonem ząbkowym coś jest, bo jak wczoraj w nocy 2 godz. karmiłam, to szukałam na necie różnych inf. i dowiedziałam się, że to lepiej jak później rosną ząbki, bo wtedy mają więcej minerałó i są mocniejsze, co lepiej rokuje na przyszłość (ja mam tak słąbe zęby, że chyba musiałam się z nimi urodzić, ale z chodzeniem to nie ma żadnego związku;)
Hanias mnie też się udało uspać dziś Małą na rękach, cieszyłam się, bo przy piersi płąkała.
Patys dobrze że to nic groźnego i że macie za sobą rotawirusy, szczepicie na pneumokoki, ja pierwsza dawke odpusciłam, ale chyba się zdecyduje, bo wszyscy sotatnio wokół zachwalają, że ponoć to jedna z najskuteczniejszych szczepionek.
Aniu, Haniu masakra, że nie można tym nianiom zaufać, takie czasy, pewnie też bym tak kombinowała. Aniu, może to dobrze, że nie dręczyli siusiaka Filipka? Moż samo się poukłąda jak ma być.
Kończę już bo mało dziś spałam, a nie wiadomo jaka dziś nocka, wieczorem NAtka miała 37,2 dałam nurofen i zobaczymy...
dobrej nocki
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dzisiaj moja solenizantka skończyła 7 miesięcy O tej porze wjechałam na sale poporodową Kurcze ten czas leci a niedawdno jeszcze narzekałam jaka ta ciąża jest ciężka
justys niby można łatwiej rozczesac po kąpieli, ale żal mi ją tak ciągnąc za te włoski.
Dziewczynki teraz ponarzekam troszke!!!
JA CHCE WIOSNE!!!!!
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19