BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 2 tygodni temu #802696 przez PolaL
Zapomniałam napisać że co jakiś czas Gabi jak wstaje ma suchego pampersa. Więc w poniedziałek posadziłam na nocniczek i mieliśmy pierwsze siuśki na nocniczku. A wczoraj drugie :lol: Chyba jej sie spodobało bo teraz często chodzi po nocniczek i mam jej ściągać pampersa bo chce posiedzieć :woohoo:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #802725 przez agnesssa
PolaL Gratki dla Gabi :)

Ania W tym programie Bosackiej sprawdzała kiedyś witaminy i ponoć te musujące to nic nie dają, bo się nie wchłaniają :huh: Ale nie wiem czy faktycznie tak jest

Kasia
Super prezenty :)

Makrelcia zdrówka dla Jerzyka :kiss:

Maksiu nie jest duży, ma 79cm i waży 10,5kg, na zdjęciach może tak wygląda, bo ma oczka poważne, ale w żłobku jest drobinką do pozostałych dzieci :) A te ubranka to dresy, więc bardzo wygodne dla dzieci :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 2 tygodni temu #802830 przez PolaL
Gabi nosi ubranka od 74 do 80cm a waży :unsure: mam nadzieję ze dobiliśmy do 8,5kg.

Co do prezentów to muszę się pochwalić że właśnie zamknęłam listę zakupową :lol: teraz czekam na dostawy :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 2 tygodni temu #802880 przez czajusiątko
No to jak każda się chwali wymiarami swoich maluchów, to i ja :laugh: Oliwia mierzy około 80 cm i waży coś koło 11,100. Tak naprawdę to wydaje mi się, że nie ważne czy dziecko chude, czy grubiutkie, ważne żeby dojadało :lol:

Polal gratulujemy siuśków. U nas na razie nocnik stoi samotnie, jakoś nie chce mi się Oliwki co trochę rozbierać ze spodni, rajstopek i pieluchy... wiem leń jestem :P A co do tej skazy to nie wydaje mi się żeby dopiero teraz wyszła u Gabrysi. Może coś innego ją uczula??

Agnessa mam nadzieję, że wszytko rozwiąże się pomyślnie :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #802930 przez trufla
Madzia my mamy też mieliśmy szczepienie na świnkę odrę i różycznę. Przed szczepieniem pani doktor niezbadała Ali uszu :angry:
I mieliśmy powikłania dość poważne po szczepionce. Ala dostała wysypki na całym ciele ale jest ona poronna po szczepionce coś podobne do różyczki. Opryszczki we włosach i zapalenia ucha była na 3 antybiotykach :angry: Wysypkę na ciele ma do teraz i nawet po emolium niechce zajść. Może to przez ketchup który zjadła na pizzy lub przez zwykłe mleko ale wcześniej piła i nic jej niebyło. Powiedzcie mi czy płyn do kąpieli z nivea baby może wysuszać skórę? Bo chyba po nim jest jeszcze gorzej :unsure:

11 lata 2 tygodni temu #802936 przez agnesssa
Trufla U nas dość mocno Nivea wysuszała małego, zdecydowanie leszy jest Johnson, a najlepszy okazał się z reala, której nazwy nie pamiętam, ale jest bio i w 99% z naturalnych wyciągów :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #803244 przez kasia7775
Zapomniałam napisać, co mi się dzisiaj śniło :) Byłam w ciąży, miesiąc przed porodem i leciałam do szpitala, bo nie czułam ruchów dziecka. Dobre, co?

Oliwier chyba przoduje :) Waży ponad 14 kg, ubrania na 92 nosi, buty rozmiar 23 :lol:

11 lata 2 tygodni temu #803332 przez Ania14.09
polal u nas też bardzo często jest tak, że Filip po spaniu ma sucho, dopiero jak się obudzi sika, a jak do nocniczka, to potrafi pół nalać :laugh:
trufla to gigantka z tej lekarki :ohmy:

Ja też do mycia używam Johnsona, tą dużą butlę 3w1 od urodzenia Filipa używam dopiero drugiej,a kąpię Filipa co dzień i żadnych uczuleń nie ma. Piorę też w dziecinnych płynach,ale wiele razy zdarzyło mi się wyprać w naszych i odpukać Filip nie miał żadnych uczuleń.

Kasia mocny sen :laugh: a wielkość dzieci zależy od tego jacy my rodzice jesteśmy. Ja zawsze lubiłam dużych facetów,a mój mąż taki nie jest zresztą jak go poznałam, to wcale mi się nie podobał. Tylko on łaził za mną,aż wyłaził :lol: , a jak zaczęliśmy być razem "na całego", to okazało się, że wcale mi nie przeszkadza, że on nie jest duży chłop. Może dlatego przeżywam, że mój syn wdał się w ojca, bo ma identyczną budowę i nawet chodzi jak on, nogi tak samo koślawo stawia :laugh: jak tata.

U nas dziś zapowaiadana wichura,ale tylko wolniej musiałam jechać

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 2 tygodni temu #803397 przez Anulka
Ja Juliankowi mleko zwykle pierwszy raz dałam we wrześniu, ale dawałam pół na pół z wodą mleko 2%, ale nie z kartonika tylko nasze Łobżenickie w butelce plastikowej, krótkoterminowe. Wtedy wystąpiła alergia, więc odstawiłam i dostawał znowu Bebiko 3 . W połowie listopada, znowu dałam mu mleko zwykle i już alergii nie było, jest teraz na tym mleku 2% z butelki, rozcieńczanym na pół z wodą. Ale powiem Wam, że butelka po tym Bebiko zawsze śmierdziała i musiałam ją szorować dobrze szczotką z płynem, po tym mleku zwykłym butelka nie śmierdzi, tylko ma normalny mleczny zapach.

Zazdroszczę Wam, :) że Wasze szkraby już zaczynają załapywać o co chodzi z nocniczkiem. Nasz Julianke ucieka, nie chcę na nim nawet siedzieć, wcale go nocnik nie interesuje a jest cały czas w pokoju, gdzie on się bawi. Ale znajoma mnie pocieszyła, że jej synek dopiero przed samymi 3 urodzinami zaczął z nocnika korzystać, wcześniej też nie chciał. Kązde dziecko jest inne, nie warto generalizować.

11 lata 2 tygodni temu #803483 przez Ummi
Hihi to my chyba tak posrodku – troszke ponad 11 kg, ubranka rozm.86, buciki 21. A z nocnikiem czekamy do lata :) I tak jak Filipek Ani – caly tata… no nic po mnie nie ma :D nawet jakbym sie uparla to nic nie znajde ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 tygodni temu #803547 przez Ania14.09
Anulka- moja MAdzia wcale nie siadala na nocnik,bo sie wystraszyla grajacego. Dopiero jak w marcu skonczyla dwa latka,to w czerwcu na pierwsze upaly ubralam ja w majteczki i w tydzień wolala wszystko.
Polecam chyba najlepsza metoda, szybka,moze nieco drastyczna,bo po butach leci,ale nie ma zabawy ;-)
Ummi-FIlip ma figure taty,a twarz bardziej po mojej rodzinie,

11 lata 2 tygodni temu #803661 przez MADZIA7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sandra dużo siły życzę, dla Bruna.

Trufla koszmar z tymi lekarzami, nam każdy mówicoinnego, amyślałam, że ta mojalekarka jest naprawdę dobra, dziś byłam u trzeciego lekarzaigłupieję:(

11 lata 2 tygodni temu #803973 przez kasia7775
Ania Oliwier ma budowę po mnie, jego tata drobnokościsty i mniejszy ode mnie :silly: Za to z twarzy cały tata :)

Jak u was po huraganie Ksawerym? U mnie brak neta, tacie gałąź zbiła szyb e w aucie, jak jechał do mnie. Poza tym Oliwier wlazł na stół i rozwalił matrycę w laptopie. Same szkody :(

11 lata 2 tygodni temu #804145 przez Ania14.09
Madzia-zyje trochę na tym swiecie i znam zycie. W razie czego sluze wsparciem. Choć ciezko na odleglosc,ale postaram sie ;-)
Kasia- u nas,wiecej paniki niz to warte z tym wiatrem. A wypadkow,nie zazdroszcze. To uwas na odwrot niz u nas z tym wygladem. Ja nie jestem duza kobieta,ale ostatnio przytylo mi sie, chyba przez ta jesień:-S wiec moj chlop jest wyzszy i wiekszy ode mnie,wiec my oboje jestesmy nie za duzi

11 lata 2 tygodni temu #804450 przez czajusiątko
Wiecie co tak się zastanawiam, że u nas w przychodni to chyba nigdy przed szczepieniem nie zaglądają do uszu...

Co do płynów do kąpieli to mi jednak najbardziej odpowiadał Nivea. Mleczko nawilżające z tej serii co prawda wysuszało,ale po płynie było wszystko ok. Teraz mamy ten Johnsona 3 w 1, ale zapach mi nie bardzo podpasował i jak tylko się skończy to kupię z Nivei.

Huragan u nas w sumie przeszedł bez echa, ale w sąsiedniej miejscowości zerwał dach ze szkoły :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka