BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #375855 przez Jussstyś
A mnie cos spanie zaczelo lamac :-( jeszcze jutro musze meza na 6 rano
do pracy odwieźć, bo auto mi potrzebne, ponieważ jade do lekarza w koncu moją niunię
zobaczyc ;-)wizyta na godz. 11, zdam pozniej relacje :-)
26Joanna narobiłas mi ochoty na krokiety i chyba sama jutro zrobie ;-)akurat mam zamrozone mieso,
wiec czesc bedzie z miesem, część z kapusta i grzybami mmm... pychotka :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #375906 przez PolaL
Agnesssa wcale się nie dziwię twojej reakcji bo ja tez mam podobnie jak już sobie coś upatrzę to normalnie mnie trafia jak oczywiście nie ma tego modelu czy koloru który ja sobie upatrzałam - a może to teraz kwestia naszej burzy hormonów :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #375908 przez PolaL
A mnie chyba kolejny dzień męczy zgaga - bo to chyba zgaga :unsure: Jak zjem np. 1 bułkę rano to odbija mi się nią do nocy. A jak sobie do tego np. wypiję szklankę czy dwie napoju to od razu mi się cofa.To chyba zgaga ?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375922 przez chasiami
Anulka z całego serduszka dziękujemy :) A jakos tak wyszło ze zapomniałam się pochwalic :)

PolaL Zgaga to jak cię pali w żołądku aż do przełyku, ja mam prawie codziennie więc niestety doskonale wiem.
Juz sie smiałam ze mam wszystkie z możliwych objawów ciążowych :P
Na początku mdłości i wymioty do 8 razy dziennie, potem hemoroidy, żylaki, zgaga, boje sie co jeszcze może mnie czekac :(

12 lata 10 miesiąc temu #375938 przez magdalenamksiazek
PolaL Ja tez tak miałam przez parę dni..ale poczytałam i zaczęłam jeść migdały. Na mnie działają niezawodnie :laugh: W ciągu dnia zjadam ze 3x po 10 sztuk :) i zgaga przestała męczyć. No i ograniczyłam smażone, tłuste i ostre potrawy. Moze potem jak dzieciątko bedzie większe i będzie wyżej to będe musiała coś brac z leków ale narazie po co sie faszerować :)

Odebrałam dziś wyniki glukozy. No i na czczo wynik 86 a po wypiciu 75g glukozy i 2 godzinach 83 :) a więc na szczęście nie muszę się martwić. Przynajmniej tyle bo choruje na astmę więc jakby doszła cukrzyca ciążowa to bym sie załamała :)

Byłam tez dziś w szpitalu w którym będę rodziła. Do porodu musze wziąć dla siebie wszystkie typowe akcesoria: koszule, kapcie, kosmetyki, ręcznik, podpaski, podkłady i dokumenty, ale dla dziecka tylko pieluchy, maść do pupy i chusteczki. Resztę zapewnia szpital :) Poród rodzinny jest za darmo tylko za pojedyńczą sale trzeba zapłacić 300 zł. Kwota do przeżycia. Nawet znieczulenie mają za darmo :laugh: oczywiście nie zamierzam go brać.

12 lata 10 miesiąc temu #375989 przez kasia7775
Ja niestety też nie mam zbyt wielkiej ochoty na przytulanki... Na szczęście mojego nie ma często w domu, bo ciągle na wyjazdach jest, to jakoś mogę przeżyć :lol: Po porodzie wątpię, żeby ochota wróciła, bo nie dość, ze wszystko boli na dole, to jeszcze ciągle niewyspanym się jest, cycki bolą itp.
Poza tym też jestem jakby "spuchnięta" na dole i robią mi się żylaki, od siedzenia zapewne :ohmy: :unsure:

agnesssa też ostatnio kupiłam żelazko, bo ostatnie kupiłam w poprzedniej ciąży (czyli 12 lat temu :silly: ), ale na szczęście przebojów nie miałam :lol:

magdalenamksiazek według mnie pojedyncza sala nie jest fajna, bo jak się jest z drugą mamą na sali, to spokojnie można sobie pod prysznic wyjść np.

chasiami gratulacje i wszystkiego najlepszego :kiss:

Aniu no to mamy ten sam problem. Damy radę, chociaż wiem, ze lekko nie będzie :huh:
co do wagi, diabetolog zapytał się mnie wczoraj, ile ważyłam przed ciążą. Jak mu odpowiedziałam, to aż wstał z pytaniem: ilee?????? Obejrzał mnie i stwierdził: nie wygląda Pani na tyle :woohoo: :woohoo:

W tym roku jak na złość wesela się sypią... 14 lipca duże wesele u kuzyna, a 6 października u drugiego kuzyna. Na to drugie nie spodziewałam się dostać zaproszenia, a tu niespodzianka :lol: i to nawet z dziećmi zapraszają :lol:

Teraz mam inny problem, właśnie dzwoniła do mnie mama koleżanki mojej córki. Były razem w mieście u kolegi z klasy. I okazało się, ze marichuane paliły :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Tamta mama miała podejrzenia i zrobiła córce test.
moja też się przyznała. i co mam z nią zrobić? Trochę jej nagadałam, ale zdaję sobie sprawę, że to pewnie jak grochem o ścianę...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #376021 przez Anulka
Madzia ja na twoim miejscu aż tak nie spieszyłabym się z tym zapewnieniem, że znieczulenia brać nie zamierzasz. Czytałam dziewczyny z innych miesięcy, które już urodziły i też były takie co mówiły przed porodem że znieczulenie NIGDY w ŻYCIU, a jak już były po porodzie i opisywały go to pisały: Jeju, byłam pewna że dam radę bez znieczulenia, ale teraz wiem, że gdybym je dostałam to bym pewnie z bólu skonałam. Oczywiście wszystko zależy od porodu i rodzącej, jedne mają łatwy poród a inne trudny. Więc jak to się mówi: Pożyjemy zobaczymy. Ja szczerze mówiąc chciałabym mieć znieczulenie, ale nie wiem czy w szpitalu w którym zamierzam rodzić mają. Muszę też się tam wybrać i zrobić rozeznanie.

Kasia jednym słowem : Małe dzieci, mały problem, duże dzieci, duży. :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #376023 przez magdalenamksiazek
kasia7775 Ja Kasiu chcę pojedynczą sale do porodu a nie w ogóle. Ciężko byłoby mi sie skupić jak za raz obok na 2 łóżku inna kobieta by rodziła i kolejna i kolejna. Poza tym przesz a na sali jeszcze ze 3 tatusiów ze swoimi żonami...potrzebuje ciut więcej intymności. Potem jak najbardziej sale poporodowe są 2-3 osobowe :)

12 lata 10 miesiąc temu #376024 przez moniab26
Magda strasznie rany ptaszek z ciebie, ja jakoś też już dzisiaj od 4,30 na nogach ale o dziwo dzisiaj nic mnie nie boli i nawet wyspana jestem, doszłam do wniosku, że to moje złe samopoczucie to w wyniku przeforsowania, muszę trochę przystopować.
Siedzę przy kompie owinięta w cieplutki kocyk - kurde żeby w czerwcu było tak zimno - nie podoba mi się to :angry: oby tylko nie padało, bo pranie robię

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #376025 przez magdalenamksiazek
Ja dzis obudziłam sie o 4.05 :)z reszta obydwie sie obudziłyśmy bo córka od godziny jest aktywna i wesoło sobie kopie :) a że dom śpi to siedzę w szlafroczku i staram sie nie hałasować :) Na szczęście już za 40 minut mąż wstaje do pracy.

12 lata 10 miesiąc temu #376028 przez Ania14.09
Widzę, że nie tylko ja nie śpię :laugh:

Kasia- tak, to jest z małolatami. Moja jakoś po to świństwo nie sięgała, ( przynajmniej nic nie wiem)ale ma chłopaka i co za tym idzie problem w szkole. Uważam, że dużo cierpliwości gadać, gadać, gadać. Oj święte przysłowie " małe dzieci mały kłopot..." :dry:

Co do mojej cukrzycy, to jestem załamana :X Od wczoraj kułam się ze 20 razy i nic to badziewie nie pokazuje :ohmy: Już cała rodzina się zaangażowała, nawet moi rodzice przyjechali, bo moja mama też ma cukrzycę i musiała się kłuć. I nic. Dziś znowu muszę drałować na drugi koniec Szczecina, po nowy glukometr. Mąż chciał mi kupić,ale już się przejadę. Ryczę od wczoraj, jakoś mnie to rozwaliło. Palce mnie już bolą,a ja nie mam żadnego pomiaru :( :( :(

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #376032 przez PolaL
Z ta moją 'zgaga" to tak ze ja nie jem smażonego prawie wcale i w sumie to żołądek mnie nie piece tyle że wszystko mi stoi w przełyku. Jak przy mdłościach tyle że nie ma efektu końcowego. Spróbuję z tymi migdałami moze faktycznie pomoże.

Zbieram się - trzeba małego do przedszkola odprowadzić a potem relaksik na basenie :)

12 lata 10 miesiąc temu #376034 przez PolaL
Kasia - co do córki to chyba tylko rozmową coś osiągniesz. Jak zaczniesz zabraniać kontaktów to może ci zacząć robić na przekór bo to chyba taki wiek. Chyba że uda ci się wpłynąć na rodziców tego kolegi. Ale to tylko moje takie - wszystko tfu, tfu... przede mną.

12 lata 10 miesiąc temu #376045 przez agnesssa
Hej dziewczynki :woohoo:

Na prawdę ranne z Was ptaszki :lol:

Kasia nie ciekawe masz problemu z córcią :huh: Nie umiem Ci doradzić,bo nie ma chyba dobrego rozwiązania, ale chyba najważniejsze to żeby zrozumiała, że to jest świństwo i do niczego jej nie potrzebne :huh:

Magda ja to nawet nie wiedziałam, że rodzi się też w kilka osób :ohmy: Przecież to jest jakaś patologia, nie dość że Cię zaglądają tam lekarze i położne, to jeszcze obcy ludzie :huh: Teraz się zmartwiłam, mi się w głowie nie mieści, że kobieta która rodzi, czyli wydaje na świat nowe życie jest traktowana jak "kawał mięsa" normalnie mnie trzęsie :angry: :angry: :angry:

PolaL ja najczęściej mam zgagę po jogurcie, czy nawet jakimś almette, wcale nie po smażonych :huh: I też nie mam na to żadnej rady, bo migdały na mnie nie działają, mleko daje ulgę tylko na chwilę, mam taki lek gastrotuss i nawet pierwsza zaszetka mi pomogła, ale już kolejnym razem nie więc jak mnie już najdzie zgaga to się męczę cały dzień, wczoraj tak miałam :dry:

Ale zjadłam pycha śniadanko :lol: Po drodze do pracy kupiłam truskawki i czereśnie, miałam jeszcze brzoskwinie i zrobiłam sobie jogurcik naturalny z owocami :lol: Pycha :laugh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #376055 przez Sandra85
Wczoraj bylam caly dzien zajeta,bo rano otrzymalam paczke-niespodzianke od bratowej :) Moja bratowa na stale mieszka w Irlandii i w tamtym tyg. byla w Polsce i wyslala mi pake z ciuchami ciazowymi :laugh: Ona tez rodzila we wrzesniu tylko 4 lata temu :) A ze nie miala duzo czasu,zeby to wszystko odswiezyc,to wczoraj caly dzien pralam i prasowalam :) Dobrze,ze tu upaly,to szybko schlo :) Ale jestem szczesliwa,bo juz mi zostalo tylko kilka ciuchow i to tych typowo ciazowych,bo w normalne sie nie mieszcze,przytylam juz 10kg :P A tu za ogrodniczki ciazowe dalam 40euro :huh:
Takze mam nadzieje,ze w tym co mam to juz do konca przechodze :)

Ja mialam przez jakis czas zgage,ale jak dostalam tabletki,to samo mi przeszlo :silly: Z calego opakowania tabletek na zgage wzielam tylko 1tabletke,mam nadzieje,ze tak szybko nie wroci to okropienstwo.
A co do wczorajszegoo tematu,to ja na przytulanki od poczatku ciazy mam malutka ochote,najwyzej 2 razy w tyg :( A teraz to juz czuje sie ociezalai jakas taka niezgrabna :silly:
Kasia tylko spokoj i cierpliwosc w rozmowie z corka,miejmy nadzieje ze to jednorazowy wybryk i wyciagnie z tego odpowiednie wnioski,trzymaj sie cieplutko :)
PolaL ale Ci dobrze z tym basenem,u nas tez juz od wczoraj otworzyli basen,ale odkryty.Doslownie z tarasu go widze,ale jeszcze sie niewybieram,bo woda bedzie zimna :( Moze za kilka dni :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka