- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- neno
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie wiem czy przyda się komuś ta informacja, bo nie jest poparta żadną książką tylko moim samopoczuciem ale jak ja miałam mdłości do najlepiej działała na mnie woda mineralna z dużą ilością wyciśniętej cytryny Pewnie u każdej z nas jest inaczej ale mnie to naprawdę pomagało może i Wam przyniesie ulgę
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Dobrze, że piszecie, że na razie się niczym nie smarować Wstrzymuje się do końca pierwszego trymestru
Mi imbir na mdłości też nie pomaga
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzięki Kasiu za odpowiedź
Imbir to też afrodyzjak Mężowie będą zadowoleni
Ja z dolegliwości ciążowych miałam na początku zgagę. Stąd wiedziałam, że jestem w ciąży, bo w teście nie wyszło. Wcześniej w ogóle nie wiedziałam co to zgaga. Wczoraj i przez parę dni miałam metaliczny posmak w ustach, który ponoć pojawia się u ciężarnych. Piersi mnie pobolewają i swędzą, że aż czasami mi głupio, bo muszę się podrapać I z sutków skóra mi zchodzi
A dziś to jestem jakaś taka słaba.
Neno o tej wodzie z cytryną to gdzieś czytałam, że pomaga.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witajcie dziewczyny, ja też Wam gratuluję
Nie wiem czy przyda się komuś ta informacja, bo nie jest poparta żadną książką tylko moim samopoczuciem ale jak ja miałam mdłości do najlepiej działała na mnie woda mineralna z dużą ilością wyciśniętej cytryny Pewnie u każdej z nas jest inaczej ale mnie to naprawdę pomagało może i Wam przyniesie ulgę
Neno ja się właśnie tak ratuję
- neno
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja też dzisiaj jakaś słaba jestem - nawet pare razy zakręciło mi się w głowie...
Ale nic, damy jakoś radę
I mnie też skóra schodzi z sutków ale naszczęście delikatnie. Prawdę mówiąc nigdzie dotąd nie zauważyłam żeby ktośo tym pisał, ale okazuje się że nie jestem sama
W ogóle ostatnio zauważyłam że mam strasznie suchą skórę, ale narazie się nie smaruję - poczekam jeszcze te parę tygodni z wszelkimi mazidłami
- neno
- Wylogowany
- gaworzenie
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie trochę mdli z rana po śniadaniu ale nie przeszkadza mi to bardzo wiec się niczym nie leczę
Nie słyszałam ze smarowanie brzucha szkodzi dzieciątku Ja zacznę smarować od 4 miesiąca bo nie mam płaskiego brzucha , a chce zacząć jak najwcześniej....
Przecież im wcześniej zaczynasz smarować brzuch tym będzie lepiej przygotowana skora na naciąganie. A teraz pytanko : Czym chcecie dziewczyny smarować ten brzuch ze ma temu dziecku szkodzić?
- neno
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja dostałam od mojej p. gin taką próbkę razem z ulotką dermokosmetyków - Pharmaceris M.
Z ulotki wynika że mają różne rodzaje kremów, nawet do stosowania po porodzie. Ale piszą że do stosowania od 4mc ciąży.
Czy któraś z Was słyszała o tych kremach?
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny a zwracacie uwagę na skład żywności. Ja staram sie kupować produkty z jak najmniejszą ilością konserwantów. Mąż czyta mi opakowania wszystkiego co kupuję To chyba po tym jak jego kolega z żoną zanim planowali dziecko obydwoje przez pół roku kupowali wszystko w sklepach ze zdrową żywnością i potem jak ona już była w ciąży.
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
W ogóle ostatnio zauważyłam że mam strasznie suchą skórę, ale narazie się nie smaruję - poczekam jeszcze te parę tygodni z wszelkimi mazidłami [/quote]
Dziewczynki, pozwolcie ze cos wam napisze, smarujcie sie od samego poczatku! U nas na sierpniowkach jest dziewczyna, ktora juz ma siateczke rozstepow, nie majac jeszcze brzucha...trzeba nawilzac skore ile sie da by ja przygotowac do rozciagania, takze smarujecie sie juz teraz. Moze na razie uzywajcie olejku migdalowego, a pozniej te specjalnie linie dla ciezarowek...
A odnosnie jedzonka, to wazne by spozywajac duze ilosci owocow serwowac sobie z nimi grasc muesli... Fibra w nich zawarta spowoduje, ze cukier nie dostanie sie do krwi, czyli mniej kalorii i mniejsze ryzyko zachorowania na ciazowa cukrzyce
Mi lekarz powiedzial, ze moge tylko 3 owoce dziennie, wlasnie ze wzgledu na cukier...ale ja mam ochote na wiecej, wiec stosuje zasade muesli
Wogole to czytam was od czasu do czasu i wszystkim mocno kibicuje!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa