BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #304850 przez chłopek
dziewczyny musze poszukac bo gdzies mialam taki przepis jak przygotowac imbir na mdłości, ja miałam z Ksawciem ale nie długo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #304885 przez neno
Witajcie dziewczyny, ja też Wam gratuluję :) :)

Nie wiem czy przyda się komuś ta informacja, bo nie jest poparta żadną książką tylko moim samopoczuciem ale jak ja miałam mdłości do najlepiej działała na mnie woda mineralna z dużą ilością wyciśniętej cytryny :) Pewnie u każdej z nas jest inaczej ale mnie to naprawdę pomagało :) może i Wam przyniesie ulgę :)

12 lata 10 miesiąc temu #304886 przez agnesssa
PolaL Witam Cię serdecznie :lol: Gratulacje dzidziolka :lol:

Dobrze, że piszecie, że na razie się niczym nie smarować :ohmy: Wstrzymuje się do końca pierwszego trymestru :huh: :kiss: :kiss:

Mi imbir na mdłości też nie pomaga :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #304899 przez chłopek
agnessa a próbowałaś przed śniadaniem szklankę ciepłego mleka wypić? mi pomagało

12 lata 10 miesiąc temu #304906 przez agnesssa
Chłopek na samą myśl o ciepłym mleku mi niedobrze :huh: Ale jakoś sobie z tym radzę więc byle do końca pierwszego trymetru :woohoo: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #304915 przez Stokrotka
Witaj Neno :) Witaj Polal. :)
Dzięki Kasiu za odpowiedź :)
Imbir to też afrodyzjak :blink: Mężowie będą zadowoleni :woohoo:

Ja z dolegliwości ciążowych miałam na początku zgagę. Stąd wiedziałam, że jestem w ciąży, bo w teście nie wyszło. Wcześniej w ogóle nie wiedziałam co to zgaga. Wczoraj i przez parę dni miałam metaliczny posmak w ustach, który ponoć pojawia się u ciężarnych. Piersi mnie pobolewają i swędzą, że aż czasami mi głupio, bo muszę się podrapać :blush: I z sutków skóra mi zchodzi :blush:
A dziś to jestem jakaś taka słaba.

Neno o tej wodzie z cytryną to gdzieś czytałam, że pomaga.

12 lata 10 miesiąc temu #304920 przez agnesssa
neno napisał:

Witajcie dziewczyny, ja też Wam gratuluję :) :)

Nie wiem czy przyda się komuś ta informacja, bo nie jest poparta żadną książką tylko moim samopoczuciem ale jak ja miałam mdłości do najlepiej działała na mnie woda mineralna z dużą ilością wyciśniętej cytryny :) Pewnie u każdej z nas jest inaczej ale mnie to naprawdę pomagało :) może i Wam przyniesie ulgę :)

Neno ja się właśnie tak ratuję :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #304923 przez neno
Witaj Stokrotka :)

Ja też dzisiaj jakaś słaba jestem - nawet pare razy zakręciło mi się w głowie...
Ale nic, damy jakoś radę :blink:

I mnie też skóra schodzi z sutków :blush: ale naszczęście delikatnie. Prawdę mówiąc nigdzie dotąd nie zauważyłam żeby ktośo tym pisał, ale okazuje się że nie jestem sama :)

W ogóle ostatnio zauważyłam że mam strasznie suchą skórę, ale narazie się nie smaruję - poczekam jeszcze te parę tygodni z wszelkimi mazidłami :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #304926 przez neno
Cieszę się Agnesssa, że Tobie to też trochę pomaga :)

12 lata 10 miesiąc temu #304929 przez 26joanna
Witam nowe mamusie :)
Mnie trochę mdli z rana po śniadaniu ale nie przeszkadza mi to bardzo wiec się niczym nie leczę :silly:
Nie słyszałam ze smarowanie brzucha szkodzi dzieciątku :unsure: Ja zacznę smarować od 4 miesiąca bo nie mam płaskiego brzucha , a chce zacząć jak najwcześniej....
Przecież im wcześniej zaczynasz smarować brzuch tym będzie lepiej przygotowana skora na naciąganie. A teraz pytanko : Czym chcecie dziewczyny smarować ten brzuch ze ma temu dziecku szkodzić?

12 lata 10 miesiąc temu #304932 przez neno
Witaj 26joanna :)

Ja dostałam od mojej p. gin taką próbkę razem z ulotką dermokosmetyków - Pharmaceris M.
Z ulotki wynika że mają różne rodzaje kremów, nawet do stosowania po porodzie. Ale piszą że do stosowania od 4mc ciąży.

Czy któraś z Was słyszała o tych kremach?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304945 przez Stokrotka
Neno to dobrze, że nie jestem sama jakaś dziwna z tymi sutkami :blush: :) Mi też delikatnie schodzi skóra. No i swędzą :blush: Na nogach też mam straszne suchą skórę, ale do 4 m-ca jakoś wytrzymam. Na rękach też mi się wysuszyła skóra. :( Wyglądają prawie jak u starej babci :( Przetrzymam dla dzieciątka :)

Dziewczyny a zwracacie uwagę na skład żywności. Ja staram sie kupować produkty z jak najmniejszą ilością konserwantów. Mąż czyta mi opakowania wszystkiego co kupuję :ohmy: :woohoo: To chyba po tym jak jego kolega z żoną zanim planowali dziecko obydwoje przez pół roku kupowali wszystko w sklepach ze zdrową żywnością i potem jak ona już była w ciąży.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304949 przez Majowka
neno napisał:[/quote]

W ogóle ostatnio zauważyłam że mam strasznie suchą skórę, ale narazie się nie smaruję - poczekam jeszcze te parę tygodni z wszelkimi mazidłami :laugh:[/quote]

Dziewczynki, pozwolcie ze cos wam napisze, smarujcie sie od samego poczatku! U nas na sierpniowkach jest dziewczyna, ktora juz ma siateczke rozstepow, nie majac jeszcze brzucha...trzeba nawilzac skore ile sie da by ja przygotowac do rozciagania, takze smarujecie sie juz teraz. Moze na razie uzywajcie olejku migdalowego, a pozniej te specjalnie linie dla ciezarowek...

A odnosnie jedzonka, to wazne by spozywajac duze ilosci owocow serwowac sobie z nimi grasc muesli... Fibra w nich zawarta spowoduje, ze cukier nie dostanie sie do krwi, czyli mniej kalorii i mniejsze ryzyko zachorowania na ciazowa cukrzyce :)
Mi lekarz powiedzial, ze moge tylko 3 owoce dziennie, wlasnie ze wzgledu na cukier...ale ja mam ochote na wiecej, wiec stosuje zasade muesli

Wogole to czytam was od czasu do czasu i wszystkim mocno kibicuje! :)

12 lata 10 miesiąc temu #304951 przez chłopek
neno mi tez schodzi sucha skóra ze sutków,na rękach i nogach tak jak stokrotka tez mam sucha skóre, podobno to objaw na chłopaka :) dodam ze z Ksawciem nie miałam suchych dłoni

12 lata 10 miesiąc temu #304955 przez Stokrotka
Ja jednak powstrzymam się od smarowania do 4 m-ca. Lekarz zakazał, więc wole posłuchać, by nie zaszkodzić dzidziusiowi. Ważniejsze dla mnie jego zdrowie niż własna uroda. Jeszcze tylko 3 tyg.. Jakoś wytrzymam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka