BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #425498 przez Sandra85
Takze od pierwszych skurczy do porodu minelo 14godzin.Pobyt w szpitalu i opieke mialam bardzo dobra,wyszlismy po 48godzinach do domku,Maly zdrowy,tylko w prawym jaderku ma zbior wody,ale ma mu sie to wchlonac,ale bedziemy miec wizyte u urologa gdziez za miesiac na kontrol.A i karmie piersia,zaczelam juz na porodowce :) Mam nadzieje,ze tak juz zostanie,bo Synus przybiera ladnie na wadze,tylko mamusie strasznie sutki bola :laugh: Ale czego sie nie robi dla dziecka :)
Wiki ogromne gratulacje!!!Zdrowka Wam zycze :kiss: :kiss:
Przepraszam,ze sie tak rozpisalam,ale nie wiem kiedy bede miec nastepnym razem czas :huh:
Buziaczki dla Was wszystkich i dla Maluszkow tych w brzuszkach i tych z Mamusiami juz :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #425502 przez Nan
Dziękuję:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #425508 przez gorla
Baby miałam to samo z ciśniemiem wczoraj. Zwykle mam niskie 100/70, wczoraj jakoś paliły mnie poliki i czułam jak serce mi wali, chciałam se zmierzyć wieczorem ciśnienie a tu zonk, baterie jakimś cudem padły

Nan córcia sliczna :kiss: :kiss: gartki wielkie, niech rośnie zdrowo :)

Wiki Sandra gratulacje jak ja Wam zazdroszczę, ze już macie poród za sobą :)

Dziewczyny mam pytanie!!!!!!! Od którego tc chodziłyście na KTG???????????????

W poniedziałek miałam ktg i wyszły skurcze 21% :unsure: ten dolny wykres nie był płaski tylko miał "górki" :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #425531 przez PolaL
Gorla ja nie byłam na KTG wcale. No poza 4 dniami w szpitalu. Ale jakbym nie urodziła w terminie czyli 22.09 to mam 26.09 pójść do szpitala na KTG. Z Szymkiem też nie chodziłam wcale na KTG dopiero pierwszy raz miałam na porodówce.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #425539 przez gorla
Polal no własnie z Oliwią tez nie zdążyłam na ktg , miałam iść w dzień porodu w 38 tc pierwszy raz. Nie wiem czy teraz coś sie zmieniło i daja wcześniej na ktg :unsure: chyba nie, ja mam 33 tc dopiero

12 lata 3 miesiąc temu #425552 przez agnesssa
Wiki WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I IGORKA

Nan Piękna Elunia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #425563 przez 26joanna
No proszę chwile mnie nie było i dwie cudowne wiadomości :)
Nan GRATULACJE1!!! Śliczna księżniczka :kiss:
Wiki GRATULACJE!!!
Dobrze Wam już dziewczyny , my dalej czekamy , ja już chce :cheer: , dzisiaj mam zaciskać nogi bo auto coś rano nie chciało odpalić i nie wiadomo czy działa :P

12 lata 3 miesiąc temu #425565 przez baby_55
:kiss: Wiki, Sandra gratulacje :kiss:

Nan śliczna córunia :blush: do schrupania :silly:

Gorla tak jak pisałam na październikówkach skurcze są w skali 0-100% te wysokie są porodowe a te niskie to raczej przepowiadające
a ja chodziłam od 36 tyg 2x w tygodniu do szpitala na KTG bo tak mi kazał lekarz
za to tutaj KTG robią jak jest potrzeba, a jak nie to dopiero po terminie

co do ciśnienia to rozmawiałam z koleżanką położna i mówiłą, ze jak mi nie przejdzie to mam iść sobie zmierzyć, w sumie lepiej mi już choć nie jest idealnie... no nie wiem jak dalej bedę się tak dziwnie czuła to pójdę do apteki zmierzyć

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #425574 przez gorla
baby dzięki czytałam :lol: czyli te 21% to przepowiadające :unsure: jutro mam znów iść rano na ktg i tak co tydzień do porodu

joanna to trzymaj :) ja musze trzymać aż remont skończą w domu hehe

12 lata 3 miesiąc temu #425583 przez Patka0308
Wiki gratulacje !!!! :kiss: :kiss:

Nan śliczna ta Twoja córeczka :) :) :)

a ja po tych dwóch dawkach dopegytu to jakaś otumaniona jestem,nie wiem czy tak powinno być czy coś ze mną nie tak. Mały się rusza więc myślę a raczej mam nadzieję że jest ok...

12 lata 3 miesiąc temu #425609 przez MADZIA7
WIKI GRATULACJE DLA CIEBIE!!!

NAN śliczną masz córeczkę!

SANDRA dziękuję za opis, trochę mnie pocieszyłaś, bo się martwiłam, że jak objwów nie mam, to prędko nie urodzę, a tu czasem tak nagle jak u Ciebie, nie łanie że Cię tak odsyłali z tego szpitala, bo się biedna najeździłaś. Buziaki dla Bruna :kiss:

AGNESSA dlaczego masz doła? Właśnie po to tu jesteśmy, żebyś się wyżaliła...

12 lata 3 miesiąc temu #425627 przez czajusiątko
Witajcie! Ja dopiero od rana teraz wróciłam do domu, bo zabrałam się rano z mężem jak jechał do pracy, wysadził mnie w sąsiedniej miejscowości i pojechałam busem do miasta. Zaplanowałam sobie na dzisiaj wizytę w bibliotekach, żeby zgromadzić sobie wszystkie potrzebne materiały, bo jak Oliwia się urodzi to już chyba nie dam rady się wyrwać. Kupiłam też dzisiaj strój na porodówkę dla męża (już nie mogę się doczekać jak go w nim zobaczę, chyba padnę ze śmiechu), wodę morską do noska dla małej i materiał na baldachim bo ma mi mama kupić. Później pojechałam do moich rodziców i posiedziałam trochę z moimi kochanymi siostrzenicami.
Nan, Wiki serdeczne gratulacje! Zazdroszczę, że możecie już tulić swoje skarby
Madzia7 zapomniałaś jeszcze o mnie :)
Gorla mi lekarka powiedziała ostatnio, że na następnej wizycie, czyli w 39 tc się do szpitala na KTG, żeby zobaczyć co i jak...

12 lata 3 miesiąc temu #425630 przez MADZIA7
Czajusiątko przepraszam, chyba zaliczyłam Cię już jako po porodzie;) Ale miałaś intensywny dzionek:)
i jeszcze jest Gorla przed - więc jest nas 15 przed porodem! Nie jest źle:)

12 lata 3 miesiąc temu #425646 przez angel20232
Gratuluję nowym mamusiom!!
[/b]

My dalej w dwupaku, nie miałam czasu żeby wejść, bo Wspólnik przyjechał, bo chciał pomóc wyjść Małemu, ale nic to nie pomogło ;P nie pomogły też całodniowe wyprawy na zakupy, bo musimy odświeżyć mieszkanko... mało tego, czuję się całkiem dobrze, co podobno jest zapowiedzią porodu. W nocy się wysypiam z reguły, ale ciągle bym spała, może też przed porodem organizm się przygotowuje... kto to wie...

zrobiłam badania, moje nieszczęsne płytki krwi spadły do 75 (a były już przyzwoite: 95...) no i we wtorek idziemy do gina. ciekawe co nam powie, czy położy nas w szpitalu, tak jak obiecywał na tydzień przed porodem, czy nie, czy czeka nas cc (Filip waży ponad 4 kg...) ehhh same niewiadome... póki co ciśnienie tylko mam w normie, jak kobyła 120/80 więc książkowe :)

mam nadzieję, że chociaż dzisiaj Filip nie będzie złośliwy i nie wyjdzie, bo mój Wspólnik jeszcze pojechał zarobić parę groszy :)

miłego wieczora Mamusie :)

12 lata 3 miesiąc temu #425698 przez majka_166
A ja dzis bylam na zakupach a potem mylam okna i nie wiem kiedy mi ten dzien zlecial . coraz blizej do porodu musze pizamki kupic jakies wyjsciowe :)

hmm.. tylko kręgosłup mnie boli od mycia okien ;/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka