- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
Ja karmię piersią i o okresie nawet nie myślę. Zresztą u mnie to zawsze była abstrakcja

Jesteśmy już zaszczepeinie, ochrzczeni i czekamy na święta

Ile ważą wasze maluchy ? Mój ma 6200 i 62 cm. Lekarka na szczepieniu powiedziała mi, że dużo waży i że 4900 by mu wystarczyło (2800 miał jak wyszedł ze szpitala - jakoś na podstawie tej wagi liczyła)
Dzisiaj Mały skończył 3 m-c

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Co do wagi to 6 grudnia - w same mikołajki idziemy na szczepienie to dokładnie się dowiem ile mój Oskar waży - tak na oko jakieś 7-7,5 kg - jest już co ponosić

A teraz muszę się wam troszkę wyżalić - tym razem u nas była dzisiaj poważna kłótnia i to jak zwykle o pieniądze - mój pan atwierdził, że skoro dał mi w tym miesiącu 600 zł

- madeleine
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Synuś już na świecie! :))
- Otrzymane podziękowania: 0

Monia nie warto sobie nerwy szarpać, a z resztą jak twierdzi, że to co ci dał wystarczy to pokaż mu paragony, rachunki i niech sobie zobaczy co ile kosztuje. Niektórzy faceci w ogóle nie mają pojęcia ile co kosztuje. zwykłe wyjście do sklepu po najpotrzebniejsze rzeczy lub jedzenie i 100 zł mało...
W środę próbowaliśmy dać małemu jabłko z marchewką z bobovity, skrzywił się strasznie bo trochę kwaśne, pojadł troszeczkę, wczoraj dałam mu jabłko z bananem też z bobovity i zjadł pół słoiczka

- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
moniab26 -klotnie o pioeniadze sa czesto .. niestety. u mnie byly , u mojej mamy sa juz 20 lat ;p malo-siostra z chlopakiem tez czseto sie kloci bo ona mu pozycza a on nnie oddaje i tak w kolo. Jak moj sie krzywil o pieniadze to kazalam mu sama wszystko kupowac , a na duze zakupy jezdzilismy razem bo wtedy tak ze 400 zl wydawalismy;)mi spokoj. Natomiast nigdy nie zrozumial ze czesto kupowalam sobie cos z ubran i kosmetykow i oto najczesciej byla draka;D
wiecie jaka ze mnie podla matka?? wczoraj byla u mnie kol i sie najdlam glupot m.in. wafelki , chipsy i kubusia i nie chcialybyscie przezyc ten nocy co ja , mala chyba bolal brzuszek tak kopala nozkami i czasami poplakiwala

dzis mamy usg bioderek po raz 2 i boje sie zeby nam czesgos nie wykryl , bo moja kol ktora byla ze mna ma byc profilaktycznie za 3 miesiace a my juz po miesiacu znowu:(( trzymajcie kciuki,
dziewczyny ktore mialy chrzest juz mogly byscie mi przyblizyc jak to mniej wiecej wygladalo ??bralyscie maluchy na raczki czy wozeczek do kosciolka , co wam na poczestunku do jedzenia sie sprawdzilo ,czego kompletnie nie jedli??
postanowialm kupic uzywane ubranko na chrzest, przeciez przez kilka h dzieciaczek tego nie zniszczy a nowe drogie. takie co mi sie podoba to koszt 200zl w gore

czajusiatko ja generalnie daje malej czesto esputicol na wzdecia a to zapobiega tez kolkom podobno:)
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

mój mały cos nie chce rano usnąć:(popłakuje tylko a zawsze o rej godz juz drzemał:(może mu się zmieniło...w nocy budziliśmy się dwa razy po 4 godzinach i spał od 20 do 7 czyli jak zwykle:)
próbowałam mu dac dwa razy moje mleczko z butelki a on zamiast ciągnąć to się patrzył na mnie i śmiał:)myslałam że padnę i też się śmiałam z niego...ale nie ma co się śmiać bo musi sie kiedyś tego nauczyć

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Majka my mamy chrzest za tydz. i sukienkę zamówiłam używaną na allegro, tylko już dawno powinna przyjść i jej jeszcze nie ma, a futerko, czapeczkę i buciki pożyczam od znajomej, w końcu to tylko na jeden raz:) Na allegro są na prawdę śliczne i tanie rzeczy - moja sukienka jest za 25zł:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moniab kłótnie o pieniądze chyba są nieuknione w związku, mam nadzieję, ze uda Wam się dogadać.
Siteczko doskonale Cię rozumiem, widzę że spanie Toymonka stało się tak jak u mnie obsesją i liczysz każdą minutę. Wiesz co, tak sobie myślę, że chyba mamy bardzo wrażliwe Dzieciątka i dlatego mają takie problemy ze snem i ciągle się wybudzają, Natalka w dzień praktycznie nie śpi, czasem na spacerze, lub chwilę przy cycu, po odłożeniu do łóżeczka budzi się, przed nocą usypiam ją od 2 do 4 godz, a po szczepieniach to juz była masakra, bo przez 2 dni bidulka płakała, takim szlochała co jakiś cza, jakby sobie przypominała, przez to mąż nie chce pozwolić nam ją szczepić na pneumokoki w tych 4 dawkach, no i próbuję go przekonać... A co do spania, cały czas pocieszam się tym, co mówią mi koleżanki z dziećmi... wyrośnie z tego niedługo wi wszystko się unormuje

Dziewczyny, martwię się, bo NAtka szczepiona była w piątek, z niedzielę mój mąż się rozchorował i mam wrażenie, że ją łapie katarek, czy przez to mogą być jakieś powikłąnia po szczepieniu? W piątek była zdrowa, gorączki też nie ma.
Makrelcia Natalka waży 5700 i ma 2 m-ce. Gratulacje dla Synka z okazji 3 m-cy!
Madeleine faktycznie wcześnie juz jecie takie różności, dobrze że smakują Wiktorkowi:)
A z dobrych wieści (bo w zeszłym tygodniu stale były smuteczki), to kręgosłu już prawie zdrowy - nawet nie wiecie jakie to cudowne móc normalnie podnosić swoje Maleństwo!

I zapalenie piersi też minęło, pomogły prysznice ciepłe, apap, i częste karmienie. Dziękuję Wam za wsparcie w zeszłym tygodniu!!!
miłego dnia:)
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
co do snu to Mati nawet śpi w ciągu dnia łącznie ok 4 godzin więc nie jest źle...ale dokładnie tak jak ci mówią koleżanki to wszystko się może u ciebie jeszcze odmienić pamiętam jakiś tydzień e gdzie mati spał ok 2 godzin w ciągu dnia:)
ja tez uczę po troszeczku z tą butelką ale jakoś sama się nie dziwie że on nie chce ssać tego plastiku:)
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Ala dzisiaj ma kolejny rekord w spaniu

Muszę w ciągu dnia dokarmiac małą butelką, bo wypije cyca i dalej jest głodna (dopija do 60 ml) W nocy tylko piers wystarczy. Miedzy czasie jeszcze odciągam laktatorem zeby pobudzic jeszcze bardziej laktacje ale to nic nie daje:(
patys trzymamy kciuki zeby było lepiej z bioderkami. Daj znac potem co u alergologa i co z tymi bioderkami.
Madzia7 śliczna ta sukieneczka

I dobrze że ci te twoje problemy ze zdrowiem przeszły, teraz tylko cieszyc sie dzieckiem

- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
na kolki a raczej na wzdęcia też podawałam Delicol
Nie moge uwierzyć w sobote bedziemy mieć 4 miesiące

a co do chrzcin to my planujemy 2 tygodnie przed świętami wielkanocnymi....
co do @ to ja pierwszą dostałam 18 września i miałam ok 2 tygodnie ak by z kranu leciało następnie 25 października i też ze 2 tygodnie a ostatnia tydzień temu i 4 dni mam nadzieje że sie unormuje...
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

chasiami, jak kuzynka kupowała mi sab simplex farmaceutka w niemieckiej aptece ostrzegała żeby podawać je tylko w razie potrzeby, przy silnych bólach brzuszka - nie cały czas profilaktycznie.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Madziu śliczna sukieneczka

wczoraj byliśmy nad morzem, pospacerwaliśmy, a młoda prawie cały dzień spała

- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jeśli chodzi o kolki to u nas były mega koli co dzień i podawaliśmy sab simpex w porozumieniu z pediatrą - co 4 godziny, później co 6, co 8 a teraz tylko na noc. Myślę że za parę dni w ogóle przestaniemy dawać. Gdyby nie krople to co dzien byśmy wyrywali sobie włosy z glowy. Hania tak płakała i się prężyła ze szok. I to średnio po 5 godzin dziennie aż padła ze zmęczenia. Na szczescie ten problem już jakoś minął.
Muszę się pochwalić, bo nasza maleńka zrobiła nam niespodziankę i obudziła się tylko 3 razy w nocy na cycusia (zazwyczaj budzi się 6 do 8 razy, więc jest to dla mnie ogromne szczęście!!!). W końcu się jakoś wyspałam!!! A i wczoraj nas zaskoczyła, bo próbowaliśmy dać z butli mleko i załapała ( mąż jej dawał, bo ja chyba za bardzo chce zeby załapała i nie wychodzi) Kupiliśmy butelkę dr brown dla wcześniaków i się udało.
baby - zazdroszczę tej świeżej rybki. mniam