- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
szkoda by było.
u nas dziś pada cały dzień i spacerku nie będzie dlatego mam czas na forum, tak mam go coraz mniej. Jak dzieci zaczną chodzić , to będziemy musiały bardziej zwracać na nie uwagę niż teraz
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- Otrzymane podziękowania: 0
U mnie tylko ja przebieram bo każdy żle załkada pampersa albo za słabo i chłopacy są cali osikani albo za mocno ścisną i mają straszne ślady....
Pamiętaciie jak pisałam że dostałam porace??? no to cały czas czekam aż zrobią mi miejsce pracy tj jakiś stary komputer i jakieś biureczko stare.... no i w jakimś pomieszcze niu na szczotki pewnie hehehehe nic mam nadzieje że w miare szybko dostane bo kasa mi sie przyda zwłaszcza że mamy tylko 1 pensje i raty do spłacenia no i chcielibyśmy sie w marcu wprowadzac do domu a tyu dopiero posadzki wylane.... i kasiury brak na dalsza czesc...
Wiecie co jak patrze na inne dzieci to stwierdzam że te nasze sierpniowo-wrześniowo-październikowe są najładniejsze
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja też niedawno się zarejestrowałam i czekam na jakieś prezenciki
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Cieszę się że juz jest Nowy Rok - niedługo będzie rok jak dowiedziałam się że jestem w ciąży i z prawdziwym rozczuleniem wspominam te pierwsze tygodnie. Martwiłam się wtedy że nie potrafię sobie wyobrazić jakie będzie to dzieciątko- teraz wiem dlaczego-po prostu każdego dnia jest inna- od przedwczoraj się głosno smieje:))
Co do sabotowania wizyt u lekarzy- obowiązkowo zabieramy pełen komplet ubranek na zmianę - już 3 raz zrobiła nam na powitanie przychodni meeega kupę.Szczepienie miałysmy miec jutro ale z uwagi na ostatnie przygody, wczorajszą podróż itp.odłozyłam to o 9 dni
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Mój Maks ostatnio mam problemy z wieczornym zasypianiem, po kąpaniu cycuś i ładnie zasypia, ale śpi do 21 i budzi się wyspany I albo świergoli jak skowronek albi jest marudny, nie ma reguły o tak do 23 a w niedzielę dopiero o 24 zasnął, za to śpi do 10-11 z przerwą na cycka koło 8. I mimo że sporo śpię to jestem przez to wiecznie nie wyspana
My wczoraj mieliśmy szczepienie Masakra jak Maks płakał normalnie krzyczał i łzy mu strasznie leciały. W domku był trochę marudny ale nie było tak źle
Mój synek teraz ma etap, że łapie wszystko co ma pod ręką i się przygląda przez chwilę a potem do buźki Uroczy jest Bardzo chętnie bawi się na macie potrafi nawet 2 godziny leżeć
Chciałam z Wami obgadać kilka rzeczy, ale oczywiście zapomniałam co chciałam pisać
Ja w pracy będę miała więcej czasu pisać niż teraz, bo będę cały dzień przy kompie siedzieć
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Co do miliona torb... Ja już nie nosze wszystkiego oddzielnie tylko kupiłam sobie wielką torebkę i wszystko mam razem A ze mega bałagan to inna sprawa :D:D
Jerzol rośnie jak na drożdżach waży 7500 Nauczył się ostatnio krzyczeć Najpier gada, podśmiechuje się a za chwile krzyk. Sam z siebie ma ubaw bo się śmieje sam z tego
aganio87 dobry pomysł z tą rejestracją Muszę jeszcze raz na kogoś zapisać małego
Ja w pracy też będę miała więcej czasu na forum CAŁE 8 GODZ :d Właśnie próbuje się dodzwonić do żłobka i juz mam panike, że nigdzie go nie przyjmą
A Mały uwielbia się bawić przy swoim grajotku Mógłby tak leżeć lub siedzieć godzinami Takie coś dostał na gwizdke. Świetna sprawa allegro.pl/muzyczne-centrum-aktywnosci-s...ecy-i2863492885.html
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Miałam tam praktyki i zapamiętali mnie bardzo dobrze (bo ja jestem taki pozytywne świr )
Sama nie wiem co zrobic, bardzo bym chciała isc do pracy a z drugiej strony to chciałabym byc z Alicją.
Mała jeden tydzien będzie tylko przerzucana, bo mąż robi na 3 zmiany i jak będzie na 14 i na noc to będzie mógł rano się zając mała, tylko co 3 tydzień robi na rano i wtedy będę musiała do teściowej zawozic (musze porozmawiac z tesciową czy mi sie zgodzi, aż się boje)
będzie to moja pierwsza praca, wczesniej miałam tylko staż w urzędzie skarbowym i praktyki
a jeszcze wcześniej pracowałam jako sprzedawca w sklepie Vistula (garnitury, koszule itp).
Doradzcie dziewczyny czy dobrze ze pójde do pracy?
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Jak tu miło gwarno chyba Twój MADZIA7 komunikat zadziałał
U mnie przed świętami było trochę przygotowań więc totalny brak czasu, zwłaszcza że wyjeżdżaliśmy na tydzień O dziwo Tymek był grzeczny i ładnie przesypiał noce, raz mu się nawet zdarzyło 9h ciągiem no ale po powrocie a raczej od nowego roku jakaś masakra...walka z usypianiem, zasypiał o 24-1 w nocy! :/ niby spał do 10-11 z przerwami ale to usypianie było wykańczające...dopiero teraz 3 noc była ok jeśli chodzi o porę zaśnięcia, bo jak nigdy po kąpieli cyc i zasnął ale za to tylko na 3,5h a później budził się co 1h! tak więc jestem nieprzytomna :| nie wiem co się dzieję... w ogóle nawet w ciągu tej 1h spania to tak strasznie się wiercił kręcił głową na lewo i prawo nie wiem czym to jest spowodowane?
A co do kupek i pampersów, czasami się nam zdarzyło że coś puściły, ale w sumie ostatni raz chyba z miesiąc temu, teraz mam troszkę patent na przewijanie jak jest kupa hehe no i teraz ten tydzień testowaliśmy DADY, bo wcześniej zawsze używaliśmy PAMPERS no i troszkę się zawiodłam.. bo zawsze rano siki się wylewały mimo że pieluszkę miał może maks 3.5h no i w ciągu dnia częściej muszę zmieniać niż PAMPERS, tak więc stwierdziłam że skorzystamy z promocji w Rossmanie i kupiliśmy pampersy i mam zamiar zakładać na noc i na wyjścia a w ciągu dnia te DADY
A i co do kupki... to zawsze Tymek robił jedną dziennie może 3razy się zdarzyło że były 2 dziennie... no i jak wcześniej kupka była przez 5 dni a później dzień przerwy że nie było, tak teraz od co najmniej 2-3 tygodnie w jeden dzień jest kupka to w następnym dniu już nie ma :| a karmie tylko i wyłącznie cycem... zapytam dziś pediatry...
Dziś popołudniu mamy szczepienie :| też się boję... ale mam nadzieję że dobrze zniesie w sumie poprzednim razem było ok
Też chce zapytać, bo w ciągu dnia karmie co godzinę czasami co półtorej! więc bardzo często i około 10 min... je niby tyle ile potrzebuje nigdy nie chce dłużej tylko dlaczego tak często!? no i może będę mogła wprowadzić kleik ryżowy na noc... niby pisze od 4 miesiąca... ale na swoim mleku może będzie ok.. bo tak jak tej nocy pobudka co godzinę to jakaś masakra :|
agnesssa również zazdroszczę że Maksio tyle potrafi leżeć, Tymek nie bardzo zresztą co i tak nie całą godzinę się gdzieś zajmie bo zaraz jest głodny
A i nie wiem czy to jest dlatego że sobie troszkę waży bo już na pewno ponad 8kg i jest okrąglutki ale nie ma opcji by się przewrócił z brzucha na plecy, nawet nie widać by ku temu zmierzał... raz mu się udało ale tylko dlatego że tak mocno kichną że go tak odrzuciło
A tu mój "mały" śmieszek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Jest okazja to korzystaj
A nasz żłobek załatwiony Mam przyjechać i wszystko uzgodnić
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
na szczepieniu było ok tzn pierwsza czesc super jak go pediatra padała itp ale potem jak dostał doustnie rotawirusa to sie rozpłakał (a ostatnio nawet na niego nie zareagował) i juz sie nie chciał uspokoić wiec szczepienie w nóżkę też dostał jak płakał wiec nie było różnicy czy by płakał po szczepieniu czy z tego że był już bardzo zmęczony bo nie zdążył usnąć do 11 a to była jego godzina na spanko....
jak go ubrałam w kombinezon i jeszcze rozmawiałam z panią która robiła zastrzyk to mi zasnął na rękach....no i teraz o 13 zasnął już w domku na kanapie bez jednego zająknięcia:)
siteczkomój mati przesypiał kiedyś 5-6 godzin w nocy przy pierwszym zasnięciu a ostanio budzi się co 3-2 godziny!!!i nawet nie zawsze chce pierś bo dam mu smoczka i zasypia no ale ja jestem już wybudzona:) zasypia na szczęście ok 20 i śpi ogółem do 7-8 ale ze 3-4 razy sie przebudza w nocy:(chasiami ty to masz dobrze z tym spaniem:)
u nas kupka jest 3-4 razy dziennie w tym 2 większe....
co do karmienia to tez karmiłam co 1,5 godziny ale pediatra powiedziała zeby co 3 i od jakiegoś miesiąca tego się trzymam i mały daje radę:)wieczorkami czasem karmie co 2
chasiami co do pracy to ja chyba też bym na twoim miejscu przyjęła, jeśli da się to organizacyjnie zrobic i mąż albo teściowa się zajmą Alicją to super zwłaszcza że praca chyba nie na cały dzień tylko kilka godzin dziennie?ja wracam do przedszkola 18 kwietnia....
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
To dobrze, że niektóre będą mogły z pracy pisać. ja mam taką pracę, że w pracy rzadziej, bo jak siadam do kompa, to mam tyle pracy,że dnia mi brakuje i już na "swój prywatny komp" nie mam czasu
Chasaimito dobrze, że masz pracę, ale rozmuniem twoje rozterki.
ja po 15 idę przedłużyć macierzyński i rozmawiać z szefem o moim powrocie,ale mam rozterki, co do żłobka. Raz , że słyszy się o żłobkach źle, dwa, że czytałam w książce "wychowywanie chłopców",( polecałam wam) , że chłopcy nie nadają się do żłobka, bo trudniej się dostosowują społecznie, i albo stają się łobuzkami albo nerwuskami. Moja mama jeszcze pracuje, zresztą nie bardzo nadaje sie do wychowywania, a teściowa brak słów. Kłócę się z mężem ostatnio ciągle o mój powrót do pracy, o teściową, aż wstyd pisać. Nie mam jak sie rozpisać, bo filip marudzi
Jutro mamy wizytę u ortopedy, drugą i już się boję czy wszystko ok. Bo ta pierwsza była byle jaka. Usg i koniec. Gdyby teraz wyszło coś z tymi bioderkami, to bym się załamała. Jak Filip się przekręca i pełza, a tu musiałby być unieruchomiony. Słyszałam o takich przypadkach. Ja tak lubię martwić sie na zapas.
no muszę konczyć..
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Również cały czas karmię piersią i kupki są bardzo różnie, raz jest przerwa 2 dni, a raz są 3 kupy jednego dnia. Ale wczoraj pani doktor mówiła, że to normalne
Siteczko Tymuś faktycznie duży, Maks waży 6900 i myślałam, że jest spory, ale ma ok 67cm wielkolud