BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 11 miesiąc temu #527556 przez Patka0308
hej:)
MADZIA7 to że się dzieci synchronizują to wiem bo jak jest moj grześ i ten mały to jak Grześ płacze to i on zaczyna,ale jak on zaczyna bardzo krzyczeć go Grzesiek aż podskakuje i zaczyna płakać. ja też mam ręczny laktator używam go dosyć często bo w kazdy weekend mam szkołę i muszę wtedy ściągać i jak dla mnie to jest ok, jak dla mnie to te elektryczne to były nie bardzo, jakoś nie umiałam nimi sciągnąć wystarczającej ilości mleka a ręcznym do 10 min i cała butelka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #527579 przez hanias
Mojej Hance znów jakieś uczulenie wyszło!!! Już nie wiem co ja zjadłam że jej wyskoczyło. I znów na rączkach i klatce piersiowej i trochę na buzi. Zaczyna mnie to wkurzać!!!
Madzia ja mam najzwyklejszy laktator ręczny - LAKTA, kupiłam taki bo też mało używam i jest ok.
A dziś chasiami jest pierwszy dzień w pracy!!!Trzymam kciuki!!!
A co się dzieje z baby :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #527599 przez patys
hanias mój matek ma alergie pokarmową i też czasem wydaje mi się że jem bezpiecznie a tu nagle plamki na buzi...mate wstał w dobrym humorze ale za godzinke juz ni z tego ni z owego prawie bez powodu taki ryk..może ze zmęczenia że w końcu skończyło się na lulaniu na rękach:(
chasiami napisz koniecznie po pracy jak było:)

11 lata 11 miesiąc temu #527639 przez Jussstyś
Hej :-)
A Julcia dzis dała nam popalić w nocy, budzila síe o 24 pozniej o 2 o 6 i teraz spi, zjadla kaszke na dobranoc a i tak síe obudzila!
Moze to kolejny skok rozwojowy :unsure:
Madzia ja mam medela mini elektric i bylam z niego bardzo zadowolona :-) bylam bo juz nie karmie piersią.
Patka Julcia jak słyszy płacz dziecka to tez zaczyna plakac. Ogólnie jest bardzo wrażliwa, co stwierdziła nawet Pediatra :-)
patys to chyba Ty ostatnio pisałaś ze Mati na brzuszku przechylał síe w jeden bok :unsure: moja Julcia tez tak miala, pytałam pediatry i powiedziala, ze dziecko samo sobie to wyreguluje. Teraz Julcia leżąc na brzuszku ladnie podnosi glowke i klatkę piersiową do gory i wcale síe juz nie przechyla na jedna stronę :-) tzn. przechyla się jak się obraca na plecki :-)
I wczoraj zauważyłam ze gdy lezy w lozeczku to łapie rączkami za szczebelki i podciąga się do siadania :-)a jaką ma z tego radochę :-)

11 lata 11 miesiąc temu #527640 przez Jussstyś
chasiami trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #527652 przez toska
Witam się i ja poweekendowo

aganio dzięki za pomoc przy suwaczku.
Sandra mieszkamy obok Madrytu a dokładnie to w Getafe.Moj szkrab rzeczywiście jest długi, bo nawet na wizytach pediatra zawsze mi to powtarza,ale to po tatusiu.
patys joannaśliczne maluchy a Lusia to już mala panienka.
Chasiamipowodzenia w pracy na pewno dasz rade.
A ja wczoraj dałam małemu kaszki na wieczór i dziś się obudził o 7 a nie tak jak zawsze o 4 czy 5, no zobaczymy czy to tylko jednorazowy dzień śpiocha czy działanie kaszki :laugh:
No to zmykam, bo słyszę mojego bąbla.
Milego dnia

11 lata 11 miesiąc temu #527680 przez czajusiątko
Madzia ja kupiłam w aptece taki najtańszy Lakta plus za 30 zł i byłam z niego bardzo zadowolona, bardzo dobrze mi się nim ściągało :)
Mnie w sobotę dopadła mega deprecha... pewnie dlatego, że przez tydzień nie wychodziłam z domu ani na krok. Tak to chociaż na spacerki z Oliwką się czasem wybierałyśmy, ale jak zachorowała to nie było nawet o tym mowy. Popołudniu mąż w ramach terapii zabrał mnie do miasta. Pojechaliśmy do tesco i kupiliśmy tam 6 książeczek do czytania, kleik ryżowy, nową herbatkę i takie tam pierdółki do domu, ale od razu mi się humor poprawił :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #527769 przez hanias
A to moja myszka jak sobie gada:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #527795 przez baby_55
Witajcie dziewczynki

dawno nie zaglądałam, ale jakoś ciężko znaleźć chwilę zwłaszcza teraz, bo dużo pracy na blogu, do tego Adi który ostatnio całkiem mamusiowy, a do tego zęby go męczą ;) Niśka zaczyna marudzić przy wpychaniu piąstek do buzi, więc juz sama nie wiem, czy to też nie ząbki... oby nie, bo dwoje ząbkujących to juz chyba za dużo ;) heheh

poza tym robiliśmy karteczki na dzień babci i dziadka cos w tym stylu warsztatmamy.com/2012/01/06/laurki-na-dz...iadka-ku-inspiracji/ , zamawiałam też kalendarz na 2013 rok, bo nie robiliśmy tego na święta więc teraz był prezent jak znalazł :)

odciski planuję zrobić i w ramce podarować jak przylecimy do polski w kwietniu więc mam jeszcze czas :)
poza tym pracuję nad albumem dla Niśki i kończę album Adiego a jest tego trzoche do uzupełnienia więc roboty mam masę ;)

byliśmy na 3-mies. bilansie wszystko pięknie, młoda ładnie rośnie, jak trzeba, waży teraz 6200g i ma 61cm, guga sobie dużo, łapie zabawki które wiszą nad nią, próbuje też łapać zabawki leżąc na brzuszku :) więc potrafi się częściej sobą zająć

Hanias śliczne zdjęcie :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #528019 przez czajusiątko
Hanias słodziutka Twoja myszka
Baby w końcu się odezwałaś. Urocze Twoje dzieciaczki, a Adiś to taki słodziutki blondynek, że pewnie już niedługo będzie łamał kobiece serca :)

Dziś podjęłam decyzję, że w sobotę spróbuję dać Oliwii jabłuszko... już nie mogę się doczekać :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #528065 przez chasiami
Witam dziewczyny! dzięki za wsparcie! :)
W pracy nic ciekawego, wszystko to samo co w każdej innej pracy biurowej :)
Ale cały czas tęskniłam za moją Alusią i dzwoniłam 2 razy do męża co malutka :)
A jak przyjechałam to peeełno radochy jak mnie zobaczyła więc są i plusy tego że pracuje :)

Alicja nie lubi obiadków ze słoiczka, ale jak zrobie sama ziemniaczek to go uwielbia i cały go zje :) Wiec daje jej moje obiadki :D

11 lata 11 miesiąc temu #528574 przez moniab26
chasiami u mnie jest dokładnie na odwrót - obiadki ze słoiczka lubi ale mojej marchewki z ziemniakami nawet nie spróbował. A te ziemniaczki jak robisz? Może ze mnie słaba kucharka ;)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

11 lata 11 miesiąc temu #528591 przez kasia7775
Cześć wszystkim :)

Wybaczcie, ze nie odpiszę na wasze posty, za dużo się nazbierało, ale czytałam na bieżąco :)

U nas w miarę spokojnie, jakaś grypa nas dopadła. Oliwier już ma katar, a w środę szczepienie.
Oliwierowi już dwa ząbki się przebiły :), ale ślini się dalej na potęgę. Nawet bardzo marudny nie był. Poza tym jest kochany, śmieje się do wszystkich i potrafi długi czas zająć się sobą.
Przed Nowym Rokiem zaczęłam mu wprowadzać nowe potrawy, dostał marchewkę i jabłko i bobofruty do picia. Chyba za dużo dostał na raz, bo wyskoczyło uczulenie. odstawiłam wszystko i po przerwie dzisiaj zaczęłam od nowa wprowadzać. Zobaczymy co się będzie działo.

pozdrawiam

11 lata 11 miesiąc temu #528867 przez aganio87
monia moi chłopacy plują tymi słoiczkami a ziemniaczek normalnie najlepiej gotować i z odrobinką masła rozgnieśc na puree...

a zajadają sie danonkami że hoho :) i monte też :) dziś daje kaszke manna.... a i od dziś przechodze na Bebiko 2 :) a na noc mleko z kleikiem mimo że nocki mi całe przesypiają i o 6-7 sie budzą a zasypiają 19.30-20.00 :) a i jesteśmy na dada 4 i są rewelacyjne całą noc wytrzymują i nic nie przecieka :)
a z ciekawostek niektóre pewnie z was bedą mówić że nienormalna jestem ale chłopaki już smalkolwali gołąbków( oczywiście bez kapusty tylko farsz), kotleta, rybke... i na szczęście odpukać jedzą wszystko :) i nie wybrzydzają....

dziś do pediatry na "badania"/ mierzenie itp. kontrolne

[*] 6.11.2011

11 lata 11 miesiąc temu #528895 przez kasia7775
Aganio Bebiko 2 jest dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia.
Fajnie masz, ze chłopakom nic nie szkodzi, mój po marchewce uczulenie dostał :P
Jednak ja bym uważała, na to co jedzą. Z tego co wiem, to jogurty od 10 miesiąca się wprowadza. A Dady też używam i nie narzekam. Ostatnio to chyba pampersy częściej przemakają :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka