BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #172989 przez mgielka22
Mała już daję fotki... ale az sie lepiej oddychac zaczelo...

32 tydzien...

i dzisiaj 33tc

Nawet Bratowa tak porownala i powiedziala ze mi opadl troche i mama tez :ohmy:
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #173002 przez bewipo
Mgiełka moim zdaniem troche opadł
13 lata 4 miesiąc temu #173017 przez Mała
Mnie też się wydaje, że troszkę opadł.
13 lata 4 miesiąc temu #173019 przez mgielka22
A nei za szybko?? Wszedzie pisza ze to od 2 do 4 tyg przed porodem opada :ohmy:
13 lata 4 miesiąc temu #173023 przez Agusia83
Fanka witaj z powrotem :laugh: hmmm, to nawet lekarze nie wiedza co Ci jest? No ladnie.... :silly: Ale ja tez mysle, ze po porodzie wsio zejdzie i bedzie ok, tylko sie nie drap :silly: a nie mowli nic bys kapala sie w nadmanganianie potasu? Chyba, ze nie mozna go stosowac...on w koncu odkaża skore...

Mgielka, mnie tez sie wydaje, ze troszke opadl, najbardziej jest to widoczne gdy piersi stykaja sie z brzuszkiem.... :lol: nie martw sie...przeciez jutro skonczysz 33tc i zaczniesz 34....wiec do porodu masz jeszcze troche czasu :lol:

Dziewczyny, ja wczoraj wieczorem mialam kilka skurczy, w nocy 4 takie porzadne...jak mnie sieklo, to myslalam, ze raz sie porycze, ale dalam rade...nad ranem 2 kolejne, a jak narazie cisza.....kolezanka mi wczoraj mowila, ze ona tak miala 2 lub 3 tyg przed porodem...hmmm...

Ja bym juz sie nie pisala na zadne weselicho....teraz staram sie naprawde oszczedzac...te tygodnie sa dla mnie bardzo cenne, niech dzidzia posiedzi u mamy ile tylko moze...
13 lata 4 miesiąc temu #173028 przez mgielka22
Agusia a jak odczuwasz te skurcze??? Bo ja tez mam przynajmniej raz albo 2x dziennie i to czuje jakby mi zrobili siatke drutow na podbrzuszu i taki mega mocny prad puscili i zadna pozycja mi nei pomaga i to wcale nie czuje jak okres :( a u Ciebie jak jest??? Aha Agusia ja mam cos z tym suwaczkiem nie halo mi dzis sie zaczal 33 tydzien...
13 lata 4 miesiąc temu #173034 przez Agusia83
Mgielka, to skasuj ten suwaczek a zrob kolejny....tez tak raz mialam, spoznial sie niezle.....A jesli chodzi o skurcze, to juz te bolace mam i kurcze, bardzo bola :silly: ja mam takie na okres...zreszta wowczas boli mnie tez noga, wiesz, tak rwie i przy tych skurczach mam podobnie...a dzis raz zabolalo jak cholera to wowczas czulam jakby ktos mi chcial wykrecic flaki w brzuchu :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #173038 przez mgielka22
No ten suwaczek sie sam zmienia w jakis dzien :P nie przejmuje się tym, dlatego pisze :P ja co sobote mam nowy tydzien :P No cos w tym guscie wlasnei wywijania flakow, bo tez mam jedne bezbolesne a te bolesne to dokladnie tak jak piszesz... ahh to juz niedlugo!!!
13 lata 4 miesiąc temu #173039 przez gosia2324
U Was tez nie ma czym oddychać ?
U nas to jakas masakra dzis!!!!!
Byliśmy nad woda, ale deszcz nas przegonił, kolega porobi nam zdjęć jak położymy małego spać :)
Fanka WITAJ !!!! Dobrze ze to nic groźnego!
13 lata 4 miesiąc temu #173043 przez Agusia83
Gosia u nas tez strasznie duszno....dlatego siedze a raczej leze w lozeczku bo obiad wyczerpal moje sily witalne...

Mgielka jesli chodzi o pozycje, to pomagalo mi siedzenie na kraju lozka i poruszanie sie jak w przypadku "choroby sierocej"do przodu i do tylu :laugh: i duzo tez daje odpowiednie oddychanie...wciaganie nosem a wydychanie ustami...
13 lata 4 miesiąc temu #173048 przez mgielka22
Gosiu u mnie we wro tez straszna duchota popadalo chwile ale sie wtedy jeszcze gorzej zrobilo masakra...

Agusia wlasnei mysle o tym oddychaniu zeby mala dotlenic:)
13 lata 4 miesiąc temu #173086 przez Marta M
Witam :)

My tez mamy wesele mojego kuzyna, ale dzisiaj. On ma 19 lat, ona 17, jest w 6tym miesiacu ciazy, o czym niedawno sie dowiedzielismy..zreszta nie tylko my ale ich rodzice rowniez..wesele przygotowali w miesiac..Nie pojechalismy bo ja juz nie bardzo, jeszcze ta pogoda, ale i tak siedze teraz z mezem na budowie, ktora zaczyna wygladem przypominac prawdziwy, cieply domek..moze za tydzien skonczymy prace i zostanie sprzatanie, skrecanie mebli i przeprowadzka :)

Mgielka ja dzisiaj wstalam z lozka z tym samym wrazeniem...jak siedze to brzuch mi ciazy na nogach, znaczy lezy sobie na nich i naciska.

Hah, sierpniowki daja czadu :) Niedlugo my..

Bylam rano znow krew oddac i odebrac wyniki posiewu. Powiedzcie mi bo zawsze z moczu wychodza mi bakterie a posiew ok. Czy wszystko jest w porzadku czy powinnam jakies inne badania zrobic??
13 lata 4 miesiąc temu #173101 przez Agusia83
A ja sie przespalam i super sie teraz czuje :laugh: zjadlam spory kawal arbuza...malutka, chyba go lubi bo ladnie hasa po nim :laugh:

Marta a piszesz o posiewie z cewki moczowej? Jesli tak, to moze masz bakterie z pochwy....sprobuj wowczas przy oddawaniu moczu do sloiczka wsadzic tampona do pochwy...powinien zablokowac roznosci z niej i mocz winien byc bez bakterii....
13 lata 4 miesiąc temu #173105 przez Mała
Agusia83 napisał:

Marta a piszesz o posiewie z cewki moczowej? Jesli tak, to moze masz bakterie z pochwy....sprobuj wowczas przy oddawaniu moczu do sloiczka wsadzic tampona do pochwy...powinien zablokowac roznosci z niej i mocz winien byc bez bakterii....

ja tak robię i faktycznie bakterii nie mam.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #173120 przez Agusia83
ja tak musze zrobic w poniedzialek....zobaczymy czy wyniki moczu mi sie poprawia....oby juz nie bylo bialka i wlasnie tych bakterii ani leukocytow...

a dzis na tvn leci "bodyguard" uwielbiam ten film :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka