BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 6 miesiąc temu #368232 przez luska
Rózyczko jeju , jak opisłas jak u Szymusia to zasypianie wyglada to aż mi ciary przeszły , bo i malutki i ty sie nameczycie.Mysle , ze tu konsekwecia jest potrzebna , tak jak Vestusia Zuzie nauczyła ,że na raczki jak płac, a jak sie uspokoi to odkładac .Tylko u Szymusia to naprawde cięzko i na odległosć to sie dobrze gada :dry: Ale mam nadziej , ze znajdziecie jakis sposó na te spanie.a moze warto by mu niejsce tych drzemek zmienić??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pochwal sie tu nam tymi slicznymi kolczykami.

Kredeczko kurka to sie nie dzwie ci , ze az ci serce staje.Nam mała tez sie raz w nocy zakrztusiała , matko myslałam , ze zawału dostane!!!

no to zaraz wrzuce fotki małej jak siedzi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wczoraj spioch wstał o 19 , jekuznowu mi sie poprzestwiała i chodzi spac przed 22, Olo to samo.No ale w dzien młody sip 2,5h a mała pewni z 6 h łacznie.

Dobrza mykam bvo ja na forum a olo w pizamie i pampku z nocy :silly:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #368237 przez vestusia
Lusia, jak Aurelcia cudaśnie siedzi. I śpi na fotce he, he, he :D Aparatka z niej niesamowita. I jaka fajniutka. Kurka teraz zauważyłam, że Zuzia w tym leżaczku nie bardzo potrafi sobie tak siąść, bo on się ciągle buja, więc jak ją wkładam do leżaczka, to automatycznie w nim jakby pół leży. Ale na kocyku siedzi pięknie :) Dziś też postaram się zrobić jej fotki :)

Kurka takie zakrztuszenie się to naprawdę o zawał może człowieka przyprawić.

No i ja jestem pełna podziwu, bo moja Zuzia to w ciągu dnia jak prześpi ze 3 godziny to jest maks (łącznie wszystkie drzemki), a Aurelcia kurka 6h potrafi spać. No śpioszek niesamowity :D Pewnie śni o chłopakach :D

Masz rację Lusia, facetów co jakiś czas trzeba opierniczać, to wtedy sobie przypominają, co nam na sercu leży.
Wszystkie chłopy takie same.

Kima dobrze, że zmieniłaś rehabilitantkę, skoro tamta Ci podpadła. Teraz jesteś zadowolona no i spokojniejsza, bo Kubuś rozwija się dobrze.
Masz rację - każde dziecko w swoim tempie robi różne rzeczy, nabywa nowe umiejętności. Tylko jednak czasami chyba każda z nas zastawia się czy jej dziecko dobrze się rozwija.

Jak ostatnio te fotki robiłam z Piotrkiem to on tak samo. Robi mi zdjęcia a Zuzia gdzieś na boki patrzy. Dopiero jak mu powiedziałam, żeby ją zawołał, żeby patrzyła do przodu to to zrobił. No nic pomyślunku z jego strony.

Oj faktycznie smutny jutro dzionek. Ale będzie dobrze, głowa do góry.
I koniecznie napisz nam jutro jak minął Ci ten pierwszy dzień w pracy.

Idę zjeść śniadanko, Zuza jeszcze śpi. Zmieniłam siedzisko w wózku i powinno być Zuzi chłodniej i wygodniej :)

Do napisania później, buziole!

12 lata 6 miesiąc temu #368260 przez Dorciaition
Dzień Doberek.

Pospałyśmy sobie do 8 :)

Kredza oj ale musiałaś się wystraszyć.
Lenka nie dałaby rady w pajacyku, a szkoda bo mi się zmarnują B) Ona jest wyjątkowo gorącą kobietą, w przeciwieństwie do mnie ;)
Super, że kolczyki doszły. Na poprawę humoru zakupy najlepsze :)
Miki śliczny, a jaki duży już. Piękny uśmiech. Rośnie Tobie przystojniaczek :)
Super, że Twój w końcu zrozumiał i przeprosił. Oby na długo.

Róża no to zaszalejesz na allegro ;)
Oj no to Szymuś ma nie wesoło z tym spaniem. Kurka :/ Oby szybko przeszło i zaczął ładnie zasypiać.
Ja zamrażam zupki w takich małych, plastikowych pojemniczkach. Jest to wielka wygoda.

Ha ha Vestusia Krzysiu aż tyle nie je (co widać), dlatego czasami uda mi się ugotowac obiad na 2 dni.

Oj na pewno dobrze nie posprzątałaś :silly: Krzysiu by to lepiej zrobił ;)

Miłego dnia. My się ogarniemy i zmykamy do Biedry.

P.S.

Widzę, że chyba tylko my zostałyśmy w gondoli.

Kimuś no to Twój sie popisał z tym porządkiem i bodziakiem Kubusia. Ach te chłopy :/

No to się pobawicie. Kiedy to wesele? my już za miesiąc. Niby fajnie, ale kurka tyle kasy to wszystko kosztuje, że masakra.

Jutro będziemy z Tobą myślami. Będzie dobrze :kiss:

Luśka no pięknie Aurelcia siedzi. A jak minka :) Boska jest :)
No i super Tobie śpi :)

Dzis Szwagierka wyjechała do Holandii. Podobno T płakała aż w głos. :laugh: :laugh: Teraz wszyscy każa mi do niej dzwonić, żeby nie myślała o Karoli. A co ja- pocieszycielka? Taka jest kolej rzeczy.
W niedziele tam pojedziemy i zostanę jeśli będzie ładna pogoda. U taty oczywiscie, choć T juz zaplanowała, że bedziemy pić wino i spacerwoać. Ok, ale z koleżankami też chce sie pospotykać :/

Alanek[*] :(

12 lata 6 miesiąc temu #368262 przez Róża
Dzien dobry ;)

Ja zajrzę pewnie wieczorem, bo ze stresów mam noc w plecy :)

I mały plusik, pierwsza drzemka dzis, Szymcio usnął sam w 5 minut, odkladalam go naprawde spiacego i wyczytałam wczoraj metode z delikatnym kolysaniem poduszka, nie wiem czy to to, czy po prostu lepszy dzien, czy mega śpioch, ale po prostu polezal 5 minut, pobujalam podusia, dalam przytulankę smoczka i zasnal, nawet nie zapłakał, humor mi to strasznie z rana poprawilo, ale nie nastawiam się na razie, ze juz bedzie ok :)

Kredzia, Miki śliczny, i faktycznie, jaki naburmuszony, poważny jak nie wiem co, ale długo nie wytrzymał i widze uśmiech mamie sprzedał :D
współczuję zakrztuszenia, przeżyłam to raz, jak Szymek miał z poltora m-ca, dluuugo nie mogłam dojsc do siebie ...

Vestusia, no jaki śpioch z naszej Zuzanny !!! Ale to dobrze :D
Miłego spaceru ! u nas znowu taka wichura ze bede siedziec w domu :(

Lusia, musze byc konsekwentna, bo nie chce zeby dotatkowo mial w zlobku stres zwiazany z zasypianiem ;/
Aurelcia slicznie siedzi, jaka duza dziewuszka :D jak ten czas zasuwa!

Miłego dnia, musze cos na obiad wymyslic a jakos nie mam weny ;]

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #368273 przez emkapl84
Dzien dobry!!!
U nas dzis pogoda jako taka ale raczej nia na opalanie...Od rana mnie mdli...nie wiem czy sie czasem czyms nie zatrułam...Natalka dzis pospala do 7.15 ale tylko dlatego , że M ją zabrał koło 5 do łózka.
Lusia jak aurelcia ladnie śpi na siedząco :lol: :lol:
Czy któres z naszych dzieciaczków już raczkuje????Natalka na razie pełza do tyłu :lol: :lol: i podnosi dupke jakby do raczkowania ale za bardzo sie nie przemieszcza...

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #368277 przez Róża
Dorcia, zapomniałbym, chyba sie wczułam w Twój sen ... no masakra jakas, jak przysnełam na chwilę nad ranem, przyśniło mi się, ze rodzę i to tak starsznie realistycznie ... jak wjezdzaliśmy z Ł do szpitala to czułam, ze głowka juz wychodzi .. strasznie, tak jakbym czuła przez sen no i urodziłam, ale to dziecko było takie strasznie dziwne, malutkie, takie mało człowiecze, obudziłam się, to aż nie moglam się pozbierac ;/
ale ze snu pamietam tez jak opowiadałam ze urodzilam w 1,5 minuty :)

allegro.pl/7pak-body-biale-z-kolor-early...0cm-i2345709226.html

zwykłe, białe, ale ja Szymka w białym bardzo lubie, i jak tanio wychodza, skorzystalam z resztek na koncie męża, poki spi :D

12 lata 6 miesiąc temu #368356 przez luska
Kurka kilka postów blondi omineła :P

Mikus cukiereczkem mały , a jaki usmiech do Mamusi!!!

Kima i dobrze , ze zmieniłas tylko terminy sa powalające.
no faceci sa poprostu boscy , in by nie przeszkadzała sterta śmieci na środku pokoju!!!

O kurcze kochana to trzymam kciuki za powrót do pracy!!!!

Vestusiu mała tez tak bardzie lezy na tym lezaczku ale dała rade.Śpioch z niej jest nie ziemski jest 11 a ona juz ma zaliczone 3h snu w dzień i spi dalej .My się śmiejemy , ze za ola odsypia.

Docia no chyba tylko wy :P Tragiedia sie stała twojej tesciowej, straszne poprostu :silly:

emka jak Natalka sliczna i jak już ładnie siedzi!!!

Różyczko super , ze Szymusiowi udalo sie tak ładnie usnąć!!!!

12 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #368394 przez madziaska
Jejku ja za WAMI nie nadazam :) Przeczytalam "po lepkach" ;)

Natalka jak ladnie siedzi :) Emka, Hania tez pelza bedac na pleckach i na brzuszku tez, ale nie raczkuje ;) Mala Malinka juz zaczyna sie bujac, wiec pewnie lada dzien bedzie raczkowac ;)

Mikus to cala mama!!!! Slodki jest :)

Aurelcia slicznie siedzi :) Ojjjjj rosna nam bobaski :)

12 lata 6 miesiąc temu #368420 przez Dorciaition
Madziaska własnie wczoraj upatrzyłam tego bodziaka na ramiączkach co ma Hania. Jaki rozmiar jego nosi?

Piękna jest. Duże oczka za mamusią :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #368466 przez Aleksandra
Cześc kochane :)

Wczoraj Z wrócił przed 21 ale nie chciało mi się z nim dyskutowac bo winko mnie złagodziło :)

Śliczne te wasze dzieciaczki, napatrzec sie nie można :)

12 lata 6 miesiąc temu #368490 przez luska

Bozu jak Hani jest sliczna.Na pierwszym zdjeciu to troche mi Aurelcie przypomina hehe tylko mopja to ma uszy jak słoniatko :silly:

A z ta opaska to bosko wygląda taka dama .Dajcie mi tu zaraz linka gdzie moe kupic ją bo dziewczynki w niej czadowo wygladają :laugh:

Moje maluchy spią.Aurelcia to ja sie normalnie nacieszyc nie moge , ona wiecznie spi B) Wstała ,to bawiła sie chyba w łozeczku z 40 minut zanim sie upomiala o wyjecie , wyladowała w leżaczku to chcialoa pluszaka i nim sie bawiła....potem jedzonko i spacerek.Pierwszy raz wyszła w spacerówce.Bananik jak nie wiem , bo w końcu nie leży i ma widoki, tylko szybciutko dzis , bo tak wieje , że szok .Na podwórzu to sie zrobiła normalnie burza piaskowa .Dobrze , ze mloda akurta była na drodze , bo nie wiem co to by było!!!Wzięłam ja do teściów , może z 10minut sie pobawiła i płacz na spanie.Ciekawe ile teraz pośpi ale pewnie z 2 h to na bank

Olu no to sie z wykazał no i obyło sie bez opierdzielki , wow!!! to ma plusa , że sam pomyslał!!!A ty Olu w końcu wracasz do pracy??bo już sie pogubiłam

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #368497 przez madziaska
Ola, no widzisz, jak facet chce , to potrafi. Mialam Cie pytac, wracasz do pracy????

Lusia, ta opaska jest w H&M za 9.99 zł. Jest jeszcze malinowa ;)

Dorcia, Hania ma ten bodziak na 74cm i jest na styk, wiec dla Leni wez wiekszy. Powiem Ci, ze jest naprawde bardzo fajny. Kupilam tez ostatnio w C&A, ale cycki widac, choc na dlugosc jest ok. Tu masz linka skad je zamawialam:
allegro.pl/kolorowe-body-na-ramiaczkach-...-74-i2348235369.html

POLECAM :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #368512 przez Dorciaition
Madziuś dzięki :kiss: Właśnie od tego samego gościa mam te bodziaki w koszyku :)
Skoro mówisz, że są fajnie to zamawiam :)
:kiss:

Ola super, że Twój dał Tobie troszkę odpocząć i odwiedziłas fryca i solke :)

Wow Luśka, Aurelka to anioł normalnie. Moja od rana teraz pospała 30 min .Zdazyłam obiad zrobić i bluzeczki na allegro zalicytować.

12 lata 6 miesiąc temu #368547 przez mia1082
Witam Kochane
no nie ma dzis na nic czasu wizelam sie za okna zeby sie czyms zajac bo taki humor wisielczy mam ze szok. Do tego pozakladalam moskiteiry w oknach zeby byc gotowa na komary. W tym roku mnie nie zaskocza :laugh:

Przepraszam ze egoistycznie znow pisze ale padam na cyce. Postaram sie wieczorkiem cos skrobnac jak maly popjdzie spac. Cos mu sie od dwoch dni pozmienialo wszsytko ladnie zjada do tego spi mi rano 2,5h i pozniej popoludniu z 1h. I idzie spac na noc o 19.30. Chyba mi ktos dziecko podmienil :laugh:

Przejrzalam tylko szybciutko zdjecia dzieciaczki przecudowne. Jak one nam szybko rosna. Widac ze takie starszaki sie z nich zrobily :laugh: nic tylko wycalowac :kiss:

Dobra wpadne z wieczorka jak jeszcze bede miala sile

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #368548 przez mia1082
no nie chcialo mi posta dodac i dodalo dwa razy wlasnie go usunelam ehhhhh co z tym forum :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka