- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad 2011 cz. 2
Listopad 2011 cz. 2
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Dorcia padnę z Lenki he, he, he. Ona to dba o urozmaicanie Wam życia tym dojeniem He, he, he, w ogóle nie wiem skąd to hasło jest, ale dobrze, że już rozumiem jego znaczenie, bo myślałabym, że to ta "grubsza" sprawa
Jaka Lenia śliczna! Śliczny komplecik! Moja Zuzia się zerzygała przed chwilą, tzn. troszkę po śniadaniu. Ale jeszcze ręce w to wsadziła i rozmazała po dywanie
Zuzanka dziś mało wyjściowa, ale jakoś tak po domu to nie mam ochoty jej stroić, bo wiadomo jak to w domu. A że ona też chora, to tym bardziej.
No właśnie położyła się na panelach w przedpokoju. Chyba śpiąca znowu jest i zaraz pójdzie znowu spać.
Ja zrobiłam sobie kawkę.
A gdzie reszta??
Co do tego oswajania to dopiszę jeszcze, że ja raczej też szybko Zuzi nie oswoję z nocnikiem. W ogóle to ostatnio tyle rzeczy, które miałam jako swoją ideę wychowania zostało obalonych. Chociażby to picie wody. Zuzia nie chce i tyle i pije chętnie kompociki, herbatki lekko słodzone. No i chcąc nie chcąc też jej to będę dawać do picia, bo przynajmniej pije. Wczoraj dostała herbatkę owocową (ale nie słodziłam jej dodatkowo) to wypiłam pół małej butelki. To i tak sukces, bo ona jak ze 20ml dziennie wypijała wody to było maksimum. I jak tu zrozumieć Zuzankę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Mała dzis standardowo wstała przed 6 o 9 zrobiła odlocik , a ja walcze z obiadem .Cholernie mi się nie chce, chyba zrobie te nalesniki , ale nie mam cycków wyjetych .Trudno musi mojemu strczyc farsz od wczorajsze pizzy i sos czosnkowy.
Docia zdróka dla Lenisławy.Krzysiu wymiata , ale mógł mówić , ze pleye chce kupic , bo ja chce sprzedac .Ł kupił rok tem i stoi na szafie zbiera kurz.A używana była tylko do bajek Olka na youtubie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jeku juz nie pamietam co ja miałam napisać , bo olo marudny dzis jak nie wiem.Rycz na górze , bo klocki go wkurzają
Do napisania
mi to sie tak nudna sobota zapowiada , ze szok.niby sa we wsi dorzynki , ale m oj juz zapowiedział , ze nie idzie , bo zimno i co on tam bedzie robił.Poza tym ma transport na 19 i nie jedzie tylko poto , zeby sie pokazać i zawinąć zaraz .Czyli znajać życje , wpadnie tylko na obiad i znowu wróci o 22
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hhehe dokładnie docia ona dba , żeby wam sie nie nudziło
Co do nocnika ,to my młodej jeszcze nie sadzalismy , ale jest nim straszie zainteresowana.Dzis Ola z niego zwalała , moze spróbuje.
a tak mysle , ze dziewczynka moze byc nie wygodnie na nocniku.olo siadziałam , ale miał tak fajny malutenki , ze nózki dotykały podłoza i dupa tez sie ładnie wpasowywała
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja mam Lusia niby taki zwykły nocnik, ale Zuzia nie dotyka ziemi i się drze. W przeciwieństwie do Aurelki omija nocnik szerokim łukiem he, he, he
Lusia takie dożynki to nie moje klimaty he, he, he. W ogóle życie na wsi ma swoje "zalety"
Aurelka jest malutka i drobniutka i ciesz się Lusia, że nie jest taką wielką bambaryłką. Z Zuzi to już polewam, bo jak siedzi to tak jej brzusio odstaje, jak u takiego Maciusia he, he, he No ale co ja zrobię, że ona ma taki apetyt. Może jakby jeszcze więcej się ruszała i była bardziej energiczna, to by to szybciej zrzuciła. A tak, to same widziałyście. Zuzia to raczej taki żółwik, powolutku, rozważnie się porusza, bez większych szaleństw
Zuzanka usypia, znowu dziś marudna jest. Idzie jej druga górna jedynka i nic jej nie pasi. Ja pranko zrobiłam i na razie mam wolne, bo suszarek brak he, he, he Zanim to poschnie to chyba miną ze 3 dni
W miarę posprzątane jest, więc też mam luzik pod tym względem. Na obiad chińszczyzna z wczoraj. Ja swoją porcję zjadłam na śniadanie i na razie nie szaleję z jedzeniem, bo wieczorem będę i jadła, i piła. Kurka, szczerze to nie chce mi się iść na ten panieński. Ja to wolę takie imprezy domowe, albo przynajmniej takie jak w Powidzu miałyśmy - że założę ciepły sweter, a nie jakieś tam balety na parkiecie. I jeszcze kolejny problem - w co się ubrać. Moja szafa uboga w takie wyjściowe fatałaszki Coś muszę wynaleźć Grrrrr!
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zuzia dziś bardzo marudna, już jej dałam Camilię, posmarowałam dziąsła Bobodentem, dałam jeszcze IBUM, bo już nie wiem, co ona chce. Jak wstaje, to po około godzinie trze oczy. Tym sposobem poszła teraz na 4 już drzemkę dzisiejszego dnia. O ile oczywiście w ogóle zaśnie tym razem. Nie wiem czy to choroba sama w sobie, ale jeszcze dokładają się zęby, bo strasznie ją męczą. Paluszki wsadza i męczy te dziąsła, gryzie łóżeczko, no wszystko, musi ją boleć...
Ja mam takiego lenia, że szok. Sama poszłabym spać, a nie mogę. Jak Piotrek wróci z pracy to podskoczę na szybko do sklepu po coś do jedzonka, a potem będę się powoli szykowała na wieczór. Tak mi się nie chce, że szok, ale jak trzeba, to trzeba...
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Zuzia super zapiernicza z tym jeździkiem. Coś mi sie wydaje, że Ona też dosyć szybko zacznie chodzić.
Wrócę później
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zuzia przynajmniej nie wywala się już z tym pchaczem. Chociaż zdarzy jej się rozjechać, bo pędzi tak, że ho, ho. A jak się drze, jak najedzie na jakąś przeszkodę i pchacz staje. No ryk jakby jej ktoś krzywdę robił
Lenisława niedobra!
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiem , że Aurelcia z natury drobnica.Ale kura dzis tak jak ja posadziłam w pozwie to kurka jak 6mczne dziecko wygląda .dlatego mi pewnie tak ciężko uwierzyć , że ona juz 9 skończyła .W wadze mi sie baterie wyczerpały i nie mam jak ją zważyc , bo jestem bardzo ciekawe ile przytyła przez te 2 mc.ale musze ja pochwalic , bo od dwuch dni je jak szalona.Co dwie godzina woła i zjada bardzo ładne porcje .Dzis to w sumie 3 obiady zjadła, nawet naleśnik jej zasmakował.
A ja bym własnie poszla na balety , dupa pokręcic .ale widoków nie mam , bo ta godzina mała bezemnie w nocy sobie nie poradzi.
Liczyłam , że panieński sie trafi
heheh Vestusiu Zuzia sobie swietnie radzi , nie wiem co ty od niejchcesz , ze mówisz ze z niej tak żółwik.
Aurela tez tak zasówa z pchaczem , ale troszke szybciej nogami przebiera .Tylko ona tak spiesznie jak kaczka , bo ich w kolankach nie zgina
W końcu przyniosłam tele z samochodu , to muszę ją nagrać
vestusia mi jak zawsze sie nie chce jechac na balety , to są zajebiste
Dziewczyn a moze dopadłam maluchy jakoś chandra jesienna czy co.
U nas Aurelcia tez sie niedobra zrobiła , jak rao sie budziła i potrafiła z 30 minut bawic sie w łóżeczku tak teraz od razu się drze "mama , mama"Ale z jaki nerwem .Sama na dywanie tez juz sie nie pobawi , tylko leci za mna i uczepi sie nogi , i jak ja obok posadze , to tez nie pasi tylko marudzi.Dzis to juz chodzik po Olu Ł przniósł , bo nic nie idzie z nia zrobić.no chyba , że Olo ma dzien dobroci dla zwierzat , to sie bawi kolo niej , młoda ma zaciesz i siedza razem ,a ja mam chwile.Dobrze , ze spi w dzień dosyć długo
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wpadam tylko na moment , mam dzisiaj dzień sprzątajacy , jeżdżę na mopie upocona jak szczur i tak sobie myslę , która tydzień temu o tej godzinie była najbardziej trzeźwa???
I jeszcze przypomniał mi sie tekst Dorci i do tej pory nie wiem ktora forma jest poprawna , najzajebistszy czy najzajebisciejszy ???
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No zyc bez Was nie moge
Produkujecie niezle, ale nie nadrobilam.
Widzialam tyko foty Lenislawy, no widac podoba sie sobie slicznotka
Vestusia baw sie dobrze na panienskim!
My dzisiaj pol dnia na zakupach, oczywiscie wiekszosc kasy poszla na Miśke- kupilismy jej 4 pary butow, zlote kolczyki, interaktywna Myszke Miki, jakies bodziaki i inne pierdoly i kupa kasy poszla
Poza tym coraz lepiej chodzi, dzisiaj pol pokoju do Adriana przeszla kilka razy. Tylko wyhamowac nie umie
Dobra ide bo Patryk wola Pierozka
Caluski!
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- [email protected]
- Wylogowany
- gadatliwa
- MaMut
NO ALE ZEBY NIE BYŁO-ZABIERAM SIĘ ZA NADRABIANIE
VESTUSIU NADROBIE :*
nie odpuszcze