BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 2 miesiąc temu #445122 przez polunia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

madziaska zdrówka dla Hanulki :kiss:

vestusia chyba myslimy o tym samym chlopczyku na tym filmiku. Ja też raczej zimna baba wiec sama sobie się dziwiłam , że po pierwszej minucie juz mi sie oczy załzawiły.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Malina no racja , u Was tez rozłąka :( Wiesz , że mi bardzo przykro z tego powodu ale Ty przynajmniej nie zyjesz w ciągłym napieciu , że cos mu sie może stać i juz do Was nie wróci. No ale z drugiej strony nikt nie jedzie na misje wbrew wlasnej woli :dry: Mamy znajomych gdzie chłopak tez był na misji , wrócił na pól roku i teraz lecial znowu(moze to ta sama ekipa w której jest Twój szwagier?). Mówił , że było ciezko i starsznie teskniła za rodziną (córeczka 3 latka) ale stwierdził , że to jest jak narkotyk , jak raz spróbujesz to bedziesz chcial jechac kolejny raz. Nie wiem , moze cos w tym jest , normalnie godzinami moglabym sluchać jak opowiada i jeszcze jak pokazuje Ci fotki i o kazdej jednej potrafi powiedziec co i jak to gęba Ci się otwiera z wrażenia. Dziwiłam sie kumpeli , że pozwoliła mu jechac ale Ona stwierdziła , że i tak źle i tak niedobrze. Zostawiła mu wolna rękę , sam miał decydować. W sumie kolesia poznałam dopiero po powrocie z misji i nie wiem jaki był wczesniej ale było widac , że ma zawiechy i momentami był tak wyobcowany i taki dziwny wzrok miał. Wydaje mi sie , że taki wyjazd jest mega obciążeniem psychicznym.
A pomijajac już wszystko to D i tak by nie pojechał bo On nawet w wojsku nie był :silly:

vestusia no ja już od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem obciecia tego mojego siana na głowie. Powiedziałam fryzjerce , że ma mnie obciąc byle nie na jeża i tyle. Nie miałam bladego pojecia co bedzie na mojej głowie jak wstane z fotela. Sama fryzura jest ok ale ja mam wrażenie , że jeszcze bardziej mi gebe wydłużyła i dziwnie wyglądam , to co , troche odrosna to pokombinuje cos innego :blink:

Jejciu , Ty z tymi fajami , akurat lezały pod ręką :blink:

Z tym cc to róznie mówią , najlepiej przejśc sie do gina , zrobi USG i powie czy sa jakies przeciwskazania do kolejnej ciązy. Kacper miał niecałe 2 lata jak miałam kolejne i nic sie nie działo. Po Kacprze miałam jeden taki kulkowaty zrost w srodku i przY Poli go wycięli i teraz jest ok.

Ola no rewelacyjnie Natalka czyta :woohoo: Pola tak czesto gazety czyta , książeczek mi szkoda do jej samodzielnego czytania :blink:

O ja , dwa razy dziennie myc podłogę :cheer: Ja przyznam się szczerze myję raz na tydzień , no czasami zdarzy sie dwa razy a tak to codziennie odkurzam i scieram ewentualne plamy. A palmy to sa głównie od tego jak Pola biega po czterech i jej z geby slina leci , przykurzy się i jest plama :blink: No kuchnię odkurzam czasami dwa razy dziennie bo tam najwięcej cos robie i wiadomo , że zawsze cos spadnie czy cuś.

Malina no pozbierałam się po powaleniu ale dupa do dzis mnie boli :blink:

Nie no , jak nie szampon to "koty" ze skarpet , daj Ty jej matka w końcu jeść i pić :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #445130 przez Aleksandra
Polunia na szczęście mało ma książeczek miękkich, akurat dorwała przypadkiem tą. Ja też jej daję gazety a najbardziej lubi gazetki sklepowe :)

Wzięłam sie za sprzatanie a Nati mi pomaga. Lubi chodzic za odkurzaczem :) Właśnie słoneczko wyszło i po obiedzie wyruszamy na spacer :)

Malina głupio z tym wyjazdem ale jak trzeba to trzeba...dasz radę :)

Zdróweczka dla Hanulki :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #445135 przez Dorciaition
Szalejecie. My byłyśmy na spacerku, a teraz Lenia śpi. ja wykorzystam okazję, zrobię sobie kawkę i obejrze Julkę.

Malinka kupiłąm Lenia czape, szału nie ma, ale jest własnie na tą porę, dosyć ciepła.

Kupiłam sobie tez film :Nad życie". Tak bardzo chciałam go obejrzeć jak był w kinach, no ale będę dziś wieczorem przy nim płakała ;)

Wpadnę później

bye

Alanek[*] :(

12 lata 2 miesiąc temu #445187 przez Aleksandra
Natalka łaskawie zjadła obiad i szykujemy się na spacer :)

Do później :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #445193 przez Dorciaition
Już oglądnęłam Julke.
Moja dziecina jeszcze śpi.

Polunia ja właśnie tez bym chciała na zimę dla Leni takie spodnie na szelkac i kurtę do tego.
Pola tak, najpierw musze być te kosmetyczne kolczyki. Lenia ok 4 je nosiła. No teraz to pewnie będzie ciężko z przekłuciem, ale Polcia to spokojna dziewczynka, wiec dacie radę 
O nie, kiecki już nie zdąże kupić. Nie wiem co ubrać, nie mam nic :/ W dresach pójdę ;) A czy Krzysiu będzie zazdrosny to nie wiem, on się chyba bardziej przejmuje tym, że Lenia mu nie będzie spała.

Aniaa nie wymyślaj, przecież Ty chudzina jesteś. Widziałam ostatnio Twoje fotki na fejsie.

Aleksandra biedny kot w butach ;) Widać, że Natka lubi książki :blink:

Malina właśnie widziałam, że siora dodała komenta do zdjęcia Miśki. Ona jest Jej chrzestną?
Wpsółczuje jej, że tak krótko po ślubie została sama :/

Vestusia
widać już górne zębolki u Zuzi?

Aniaa biedna Ty, nie pośpisz sobie. Korzystaj w dzień kiedy Wojtuś śpi.

Pola nie strasz dzieci :silly:

Do fryzurki się przyzwyczaisz się. Ty już miałaś króciutkie włosy, wiec to na pewno nie taki szok. Ja np. siebie sobie nie wyobrażam w taki krótkich włosach.

Zmykam trochę posprzątać.

pa

12 lata 2 miesiąc temu #445209 przez polunia
Dorcia to wskocz dres do tego jakis swiecacy top i szpilki i będziesz trendy bo teraz to juz chyba wszystko jest trendy :cheer:

No Pola tak samo spokojna jak matka :woohoo: Ona to jest mistrzem w stwarzaniu pozorów , ze niby z niej grzeczne dziecko :blink: Obcinanie paznokci to dla mnie koszmar , nie wiem jak damy radę z uszami , no ale najwyżej bedzie przebite jedno a za jakis czas drugie :blink:

Ola miłego spacerku :)

O , fajnie , ze juz mozna kupić Nad zycie , tez koniecznie chciałam isc na to do kina ale nie wyszlo :(

No włosy to ja swojego czasu mega krótkie mialam więc te teraz to dla mnie takie pól-długie :silly:

Nic , uciekam sprzatać bo mam nerwy! Chyba jakieś klimakterium mnie dopada :angry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445253 przez vestusia
My już zdeśmy! :D

Ja nie będę z Wami startowała w konkursie na prezent od T., bo wiecie, że moi teściowie są do rany przyłóż. Zawsze Zuzia coś dostanie, a to sweterek, a to przesyłka z Endo w tym Lalka Ważniara. No nie mogę narzekać, oni są naprawdę w porządku. To nawet prababcia (babcia Piotrka) daje lepsze prezenty Zuzi niż te Wasze T. Chociażby Zuzia dostała ten wózek dla lalek.

Olcia mnie też jest szkoda dawać Zuzi normalnych książeczek. Ostatni próbuję czytać z Zuzią "Było sobie życie" ale marnie mi idzie, bo Zuzia chce targać kartki. Dostaje wtedy właśnie gazetki reklamowa, a tak to ma twarde książeczki, których nie potarga.

Aniaa_ Wojtuś widzę szaleje. To chyba z nadmiaru wrażeń :D

Misia to fakt he, he, jak nie te kićki ze skarpetek to jeszcze przecież piasek bardzo chętnie je. Malina karmisz Ty Misię dobrze? :)

Dorcia oj tam w dresach, na pewno cosik znajdziesz. A Zdanek to oczywiście najbardziej zmartwiony tym, czy Lenia będzie spała. No Ciołek z niego i tyle he, he, he :D

Dorcia ja tam jeszcze nie widzę tych górnych zębolków Zuzi (tzn. jak dla mnie to one się wykluwają dopiero - chodzi mi o górne dwójki, bo o te Ci chodzi? Jedynki widać bardzo dobrze). No ale skoro Doktorka mi pokazywała i zapisała, że jest 6 zębów, tzn. że ich tyle jest. Zresztą te kupska to też na zęby, co Zuzia zje to od razu sra. No wymiękam.

O a ten Nad życie to coś mi mówi, ale nie wiem kto mi opowiadał, ale że zajebiaszczy jest he, he, he :D

Ja mam zajefajny katar.

Polunia oj tam czepiłam się fajek, no akurat pod ręką były? :P Psują całość zdjęcia ha, ha, ha :D Oczywiście żartuję ale podokuczać Ci muszę :)

I przestań mi tu pitolić, że wyglądasz jakoś nie tak. Widziałam Cię na żywo i wiem, że kłamiesz i nie masz racji, nie będę tego czytać :D Jesteś normalną fajną atrakcyjną Babką, więc przestań. Żadna z nas nie wygląda tak jak Malina he, he, he więc nie przejmuj się :D

Ja zrobiłam sobie kawkę, byłyśmy na spacerku, załatwiłam Mamie sprawę w spółdzielni, bo będzie wykupywać mieszkanie. Potem zakupy w Rossmannie i Lidlu, po drodze wstąpiłyśmy z Zuzą na pierogi do takiego Baru dobrego, ale były tak niedobre, że mało nie zwymiotowałam. Do teraz siedzą mi na żołądku.

Zuzia zasnęła, ja wypiję kawkę i idę myć lodówkę, bo już się rozmroziła. Piotrek sprawdzająco wysłał mi esa, czy już lodówkę umyłam. Też mnie załatwił, rozmroził ją specjalnie tak, żebym ja musiała ją dokończyć. No Gamoń i tyle.

A mnie się spać niesamowicie chce. Obejrzę sobie jeszcze raz w spokoju ten filmik, bo tak mnie wzrusza, że szok :D

12 lata 2 miesiąc temu #445284 przez vestusia
Ech nawet kawy nie napiłam się w spokoju, bo Zuzia zbudziła się z wielkim rykiem!

Kurka nie wiedziałam co jej jest. Odgrzałam jej zupę, ale niewiele zjadła i dalej ryk, więc to raczej nie to. Stawiam na zęby, bo pchała ręce do buzi do górnych dwójek i ryczała. Posmarowałam jej Bobdentem i położyłam, może jeszcze zaśnie, bo przecież nic dziś porządnie nie pospała...

A ja dopiję kawkę i za tę lodówkę muszę się wziąć a tak mi się nie chce. Za niedługo będzie Piotrek z pracy i mnie pogoni ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #445290 przez Aleksandra
My już po spacerku :) Pogoda cudowna a Natalka spała cały spacer :lol:

Teraz wstawiłam zupę a Nati szaleje :)

Vestusia to pewnie ząbki. Ja Natalci smarowałam Dentinox'em i pomagało no i gryzaki trzymałam w lodówce a Natalka była później w niebowzięta :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #445318 przez madziorskie
Witam! Ale żescie naskrobały...
My dzisiaj pół dnia na zakupach byłyśmy... połozyłam małą spać i kurcze jak na złość juz się obudziła więc pewnie nie uda mi się popisać... ale może chociaż poczytam...

12 lata 2 miesiąc temu #445321 przez Aleksandra
Madziorskie przyzwyczajaj sie to tempa postów :) Co do spania to mała nie ma czasu na spanie jak ja to mówię :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445364 przez Dorciaition

U nas też czytanie na razie to masakra. Musiałabym chyba być w drugim pokoju żeby przeczytać Leni całą bajkę.

Kurcze przed chwilą tak mi zaryła w nos taką dużą zabawką, że się aż poryczałam. Boli mnie.

Tak, o te zębolki Zuzi mi chodziło. :)

"Nad Życie" to film o tej siatkarce co zmarła na raka, a w czasie choroby urodziła córkę.

Zdrówka dla Ciebie. Oby katarzysko szybko polazło.

W Netto Pampersy Sleep&Play od poniedziałku po 25 zł.

Oj biedna Zuzia, to faktycznie pewnie zębole. :/

MAdziorskie a co tam ciekawego kupowałyście? :)

Produkcja jest, ale to juz nie to, co za czasów ciąży. Wtedy to normlanie redakcja była ;)

Zdanek pewnie za jakąś godzinę będzie w domu. ubiera gajerek, ale sam ma sobie go wyprasować, ja chcę iśc na brwi. :side:

12 lata 2 miesiąc temu #445371 przez Aleksandra
Oj tak, za czasów ciązy to produkowałyśmy non stop :) Teraz sie tak nie da, ale i tak nie jest źle :)

Natalka próbuje sie puszczac i za każdym razem ląduje na podłodze na tyłku albo twarzy a robi to tak szybko, że nie zdążam jej łapac. Ale próbuje i to sie liczy :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #445381 przez vestusia
Kurdę no Zuzia się tak zwaliła (bo po każdym zjedzeniu teraz sra), że wyszło kołnierzem. A Piotrek wziął ją akurat na ręce i się sam ubabrał, bo przez spodnie przeciekło a nie było widać (założone miała te ciemne z Leclerka Dorcia he, he, he). No zły jak osa ha, ha, ha. Zuzia wylądowała w wannie pod szybkim prysznicem ;-)

Niech se Zdanek sam prasuje, popieram!

Oj za czasów ciąży to była produkcja. Choć nie jest źle, ale już jest ciut lepiej. Chociaż i tak szkoda, że wiele z nas tak rzadko tu zagląda. No ale.

Ha, ha Dorcia to Ci Lenia przywaliła! Ja już też uważam na Zuzię, bo u niej to nigdy nic nie wiadomo. Jak przywali to z całej siły.

A to Zdanek dziś na tę imprezę idzie? A Ty kiedy??

Idę do Zuzi, bo stęka jak siedzę przed kompem.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445387 przez Dorciaition
Ha ha ha dobrze tak Piotrkowi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Faktycznie w tych spodniach mogło nie być widać :laugh: :laugh:

Dzowniłam do KRzysia, że sam se wyprasuje, a on, powiedział, że chce sam, bo ja nie potrafię.
On idzie dziś, ja jutro.

O tak, szkoda, że niektóre dziewczyny pouciekały, choc w sumie jak by wszytskie, które tutaj były od samego począku pisały to byłby dopiero ruch. ;)

Lenia też się właśnie zesrała masakrycznie. Aż dziwne,bo od dawna robi twardziele, a dziś na miętko ;)

No to żeby było kolorowo tak jak kiedyś wrzucam znowu fotki :lol:

Na nocniku, z czekoladowym chrupkiem w ręku ;)

Ucieczka :)

W nowej, śmiesznej czapie ;)

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka