- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad 2011 cz. 2
Listopad 2011 cz. 2
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
U nas nadal gorączkowo niestety! Niech te zebole się wybiją i spokój będzie! Mlecznyvh jest 20, a ma 8 więc nawet na pólmetku nie jesteśmy...

Dzisiaj wpadł brat z zoną i dzieciakami i zrobiłam pizze na obiad no i... tak mi pachniała, tak się od niej oduswałam... kilka osób to zrobiłam 3 pizze... no i pół pizzy zostało... i się pokusiłam i moja diete diabli wzięli... no więc jak już po południu zjadłam pizze to na kolację bułeczkę z serkiem z maskarpone z cebulka i ziołami... w niedzielę idziemy na imieniny (obiad i kawa) więc od poniedziałku na nowo zaczynam dietę! Teraz będzie łatwiej bo wiem co z czym i jak wogóle.. no i mam składniki

A jak u Ciebie Dorcia? Wytrzymujesz?
Nie no Kubus wymiata! On jest rewelacyjny!!!
No i wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze, najwspanialsze specjalnie dla Ciebie z okazji 1 urodzinek i żeby każde następne były tak samo piękne jak te pierwsze!!! Buziaki

Aurelko kochana dla Ciebie równiez wszystkiego najlepszego!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/size]
Dorcia może i przykro tej kuzynce, ale sa przypadki gdzie takie ososby lgna do innych dzieci... więc to różnie bywa... może o kasę chodzi... może nie mają kasy na prezent... dzisiaj może być wiele powodów, dla których ktoś odmawia pójścia na imprezę... ja też miałam iść 20 października na wesele do kumpeli, ale odmówiłam tylko z powodu kasy, bo jak przeliczyłam to 500-600 zł bym straciła... a ze mamy pakiet oszczednościowy wdrozony to szkoda mi było.. poszliśmy tylko do kościoła i kupilismy komplet kawowy... ale jakby na roczek mnie ktoś z rodziny zaprosił to na bank bym poszła;) no chyba, że ona na diecie? może Dukan jej nie pozwala jeść????

Madziaska nocka nie była aż taka zła... do ok 3 spała bez przebudzenia, potem zaczęła płakać zmierzylismy temp to miałą 39,5 dostała popić mleczka mojego i na to nurofen i spała do 5, popłkała, ale wystarczyło dac smoka, pogłaskac po głowce i włączć karuzelę i sała dalej do 7:30. wzięłam ja do łózka nakarmiłam i pofikała do 8:30... i zaczęła się przytulać więc ją przytuliłam i zasnęłysmy i do 10:10 spałyśmy.. a mąż z nami..

ooo to Luska od poniedziałku razem zaczniemy Dukana... a Dorcia będzie nas wspierała

Dorcia w zasadzie możesz przejśc do II fazy to tam masz już warzywa! jeden dzień masz proteiny a nastepny proteiny plus warzywa i tak wkółko...
Hmm jak nie masz pomysłu dla niej na roczek to ja Ci mogę podsunąć... niech kupią ciuszki z Miki... jakies wieksze rozmiary niz teraz nosi żebys miała na późńiej

Ojj tak Malinka dzisiaj piątek! chociaz ja wczoraj czułam się jakby niedziela była i dzisiaj też się tak czuję...
Polunia no to gratuluję @... i zdrówka zyczę, żeby Cię nie rozłozyło!
Dorcia ja to mam zawsze tak, że wogóle się nie ukłądaja i mówię obetnę je... a w dzień w którym mam iśc do fryzjera tak ładnie mi się ułożą, że mówię że jednak nie ścinam... błędne koło...
emka to super, że już sama umie się umyć i upomniec o jedzonko... gdyby mamunia zapomniała to dziecko samo się upomni

To dobrze, że kurteczka jest małej dobra, pomimo przeoczenia przez Ciebie rozmiaru. W takim razie czekamy na fotki

Dorcia przepraszam, że pytam i jak nie chcesz to nie odp, ale co się stało z Alankiem, że jego życie tak szybciutko się skończyło i poszedł do Aniołków? Wiem, że to niedyskretne pytanie ale ja jestem ciekawska... wybacz...

Kima normalnie wzruszyłam się na Twoim wpisie!
Dorcia jejku jaki czad! A gościu jaki ma ładny głos! No super pamiatkę bedzie miało to dziecko! no przepiekne!!! Az zapiera dech w piersi!!! Ja się nie poryczałam, ale normalnie zaparło mi dech w piersiach...
Szkoda, że Przemo nie umie tak ładnie spiewać...
Nic mi sie już dzisiaj nie chce.. mąz skręcił 3 szafki i jeszcze jedna tylko została.. no i półke potem bedzie musiał zamocowac... a ja potem wszytsko wymyc...

ech.. może tez się wezmę za jakąs prezentację...
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Tak, spódniczkę taką a'la balaetnica. Ze Smyka, wiec może widziałaś. No i drugą kreacje ma moja mama.
Oo, to zaszalałaś z tym szyciem. A co wymyśliłaś za kiecę?
Ja już połowę prezentacji mam. Do końca pewnie i tak jej nie zrobię. Przygotuję wszytsko, a do urodzin jeszcze na pewno jakieś zdjęcia dojdą.
Szkoda, że czapa za duża. Szkoda, że nie wzięłam telefonu, choć w sumie rozmiaru mniejszego nie było, a dwa, wiec ta pewnie by za mała była :/
Lecę spać. Cisza tutaj dziwna
Buziaki
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kurcze, oby gorączka szybko opuścila Izkę. Męczy się bidulka nasza.
MAdziorskie ja dzisiaj zjadłam 2 jajca, kawałek ugotowanego łososia i ogórka kiszonego. Dziś jest ok, jutro pewnie będzie kryzys.
kupiołam se z Lidla te kiełbaski dietetyczne, co je Vestusia tak reklamowała.
Ale przyjeżdza jutro kol z chłopakiem, robię sałatkę, więc też na pewno podjem. Czasami ciezko bedzie unikać jedzenia. No ale ważne, że non stop nie będziemy zajadać słodkość i itp.
Ha ha ta kuzynka raczej nie diecie nie, ona szczupła

Oo ładnie pospaliście dziś. Ja to chciałam Lenię sobie przytulić. Wziełam ją o 5 do łóżka, no i oczywiście oczy jak 5 zł. nie wiem co w tym łóżku jest, że tak na nią działa ; 0
Z włosami mam to samo

Dzięki za pomysły prezentowe

A pytania o Alanka mnie nie stresują, wrecz przeciwnie. Nie wiem czy to normalne, ale w lubię o Nim mówić.
W skrócie: w 30 tc nie czułam przez 1-2 dni ruchów, pojechaliśmy do szpitala i okazało się, że Małemu już serduszko nie bije. Jak w sobote przyjechałam to dopiero w czwartek po południu urodziłam. Wywoływali mi różnymi sposobami, ale cieżko było. Chciałam cc, ale urodziłam normalnie. A teraz z perspektywy czasu uważam, że dobrze, że rodziłam SN, bo dzięki temu po 2,5 mies zaszłam w ciąże z Lenisławą.
Alanek miał supeł na pępowinie i był nią okręcony. :/
Pamiętaj o fotkach mebelków

Zmykam, dobranoc
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A ogórek kiszony to raczej nie jest dozwolony..

w sumie nie wiem dlaczego, ale nie wnikam.. przyjmuje do wiadomości co pisze pan Dukan... i inne osoby

apropo pana Dukana... mąz robił sobie śniadanko i mówi chcesz bułkę? a ja mówię że nie.. a on mówi: no tak Pan Dukan Ci nie pozwala... i się śmieje...
To pokaz zdjątko jak wyglądasz! Ja ma tak rzadkie i cienkie włosy, że raczej staram się nosić fryz by zagęszczały.. hi hi
To dobrze, że lubisz o Nim mówić! Przykro mi bardzo, że nie było mu zobaczyć na oczka mamusi spoza brzuszka... popłakałam się jak czytałam co napisałaś! Wierzę, że było ciężko, zwłaszcza, że miałaś w świadomości, że nie usłyszysz Jego głosu, gdy się urodzi... Ale najważniejsze, że nie załamałaś się i że zaczęliście szybko działać i masz cudną nagrodę w postaci Lenki! A Alanek zawsze będzie w Waszych serduszkach!
A juz się domyslam jak oczekiwałaś ruchów Lenki i jak je sprawdzałaś codziennie dokładnie...
Oczywiście jak tylko mąż skończy skręcać, a myślę, że jutro zakończy, to wrzuce fotki

Łożka nie skręcamy na razie, spr tylko czy wszytsko się zgadza (w razie reklamacji), bo i tak nie będzie jeszcze w nim spała...
ja tez zmykam.. dobrej nocy mamusie
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak mi za Wami teskono

Jakie piękne jajeczko

Aaa , mój wspaniałomyślny maz stwierdził , ze jak chcę to moze ze mna przejsc na Dukana jesli ma byc mi przez to latwiej sie do niej dostosować. Doceniam jego chęci i pewnie On byłby w niej bardziej sumienny niz ja

Madziorskie wrzucaj wrzucaj zdjątka mebelków. A w ogóle to gdzie kupowałaś te mebelki? Ja jakis czas temu w Pasazu Rondo przy Selgrosie ogladałam te z meblika własnie i jakos nie mam weny gdzie uderzyc po meble do małej. Podobno w Agata meble niedaleko autostrady maja spory wybór - byłas tam kiedys? Warto uderzyć?
Super , ze Izka juz z mniejsza tempką

Dorcia moze pod Waszym łózkiem jest zyła wodna i przez to Lenia nie moze w nim zasnąc

Nie chciałam wcześniej pisać żeby Ci smutno nie było ale skoro piszesz , że lubisz mówic o Alanku to napiszę. Ciotka zapaliła dla Niego i Amelki takie maluśkie znicze Aniołki , zobaczyłam je w kwiaciarni i zaraz pomyślałam o Waszych Aniołkach

No własnie , madziska co za kiecke wymyslilas dla Hanuli?
Madzioerskie oj Ty , zgrzeszylas z ta pizzą

madziaska o , a co na to gin? No na to krwawienie przez tak długi czas? Może jakies inne Ci przysłużą ?
Kurde , moze tez się skusze na jakąs prezentację. W ogóle to puscilam ostatnio D prezentacje Dorci i Emki i mu sie bardzo podobały. Nawet wczoraj na YouTubie poszukal ta piosenke Ty jestes moim skarbem... i ja nam włączył. Chyba przypadła mu do gustu bo chodzi i ja podspiewuje. Tylko jak Wy te prezentacje będziecie odtwarzały na roczku. Ja rzutnika nie mam

I jakbym robiła to tez pewnie tak jak Madziska od testa zacznę. Chyba , ze juz kreski bardzo wyblakniete sa i ich nie widac , musze no na niego zerknac.
Kimus mi tez się łezka zakreciła jak przeczytalam to co piszesz o Kubusiu

Ok , lecę bo moja panna sie juz bardzo BARDZO niecierpliwi

Miłego dzionka , papa

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Polunia, gina nie pyatlam o to krwawienie, na ulotce bylo napisane, ze moze wystapic choc nie powinno, bo to tabl bez przerwy 7-dniowej. Ja nadal karmie, malo bo malo, ale jednak. Napisali, ze jak wystepuje i sie przedluza, to nalezy odstawic, wiec tak zrobilam.
Powiem WAM, ze ja czesto mysle o Aniolkach Dorci i Luski... Dorcia, mysle, ze to nic dziwnego w tym, ze chcesz mowic o Alanku, kazdy to inaczej przezywa. Jesli Tobie to pomaga, to powinnas o nom mowic. Czasu nikt juz nie cofnie...niestety... Lenislawka pewnie w duzej mierze ukoila Twoj/Wasz bol...
Madziorskie, myslalam, ze Izunia jest chora, stad ta temp. Ojjjj, nameczy sie z zebolkami. U nas od 2 miesiecy cisza. 4 wyszly naraz, wiec kolejne pewnie tez beda razem wychodzily ....
Kiecke dla Hani na roczek szyje mi mama mojego brata dziewczyny. Na allegro widzialam ladne, ale ponad 100zl trzeba dac, troche szkoda na jeden raz. Po drugie nie wiadomo czy bylaby dobra... O cos takiego mi chodzi. Moze niedokladnie taka sama, bo kokardy wielkiej nie chce. I kolor jeszcze nie mam wybrany, ale cos w tym stylu.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Madziorskie ale fajne jajeczka

Co do tych ogórków to też wczoraj się zastanawiałam- kiszony korniszony co za różnica.

jak dzisiejsza nocka? Mam nadzieję, że u Izki lepiej.
Oj tak, ciąża z Lenisławą to był jeden wielki stres. Dwa razy pojechałam do pogotowie bo wydawało mi sie, że nie czuje ruchów. :/
Polunia no nam też tęskno za Twoimi długimi postami

Oo Jak D chce też przejśc na dietę to na pewno byłoby łatwiej. Też bym chciała mieć jakiegoś kompana na żywo

Polunia dziękuję za światełko dla Alanka

W restauracji, gdzie będzie roczek Leni jest duży telewizor i dvd, wiec problemu z prezentacją nie będzie.
Własnie nie wiem czy będę miała tą piosenkę "Ty jesteś moim Skarbem", zobacze. na razie mam taką na początek do płakania, a drugą może dam weselszą

Kochana w tym "moim" programie naprawdę prosto jest zrobic prezentacje.
Madziaska masz rację. Gdyby nie było Leni to byłoby dużo trudniej.
Bardzo ładna kiecka, jak weselna

My dziś jedziemy na parapetówę. Miała przyjechac koleżanka, ale nie wypaliło.
Pić nie będę bo to w Gdyni, wiec będę prowadziła. Mam nadzieję, że nie będą mnie zmuszać do jedzenia

Zrobiłam dziś gyrosa, którym na pewno później zgrzeszę.
Miłego weekendu babki.
Vestka mam nadzieję, że nam tutaj napiszesz co słychac u Was.
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przed chwilą gadałam ze szwagrem i mi pomoze bo dla mnie to czarna magia.Muszę sie tyklo spreżyć i zdjecia wybrać , oj cięzko bedzie sie zdecydować

madziaska kiecka iscie balowa , sliczna

Fajnie mieć pod reka kogos kto ma takie zdolnosci w szyciu , wszak to niełatwa sztuka

Dorcia dla mnie to też zadna różnica - kiszony ogór czy korniszon

A Krzys sprawdza Twoja silna wolę chyba , tez to zawsze jakas pomoc - skoro sie potrafiłas oprzec to tylko na plus

Udanej imprezki zycze

Ja uciekam sie za jakis obiad zabrać , papa

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny ja juz nie bede sie wypowiadala na temat tego WASZEGO Dukana

Dzieki Dorcia za linka z zaproszeniami

- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dorcia powiem ci ,ze podziwiam, ze potrafiłaś tak wziąć się w garść i po tak krótkim czasie zdecydować się na kolejna ciążę. Nawet nie umiem sobie wyobrazić, co wtedy czułaś....i widzisz dobrze wyszło z tym porodem SN(chociaż pewnie nie było łatwo...) bo już po 2 miesiącach mogłaś cieszyć się Lenisławą

Co do prezentacji na ur Natalki, to tę, którą obejrzałyście tylko i wyłącznie M przygotował...ja bym zrobiła ją inaczej i trochę bardziej po swojemu...ale liczą się intencje

A my dziś na 18 idziemy na ur kolegi...mam nadzieję, ze mała szybko tam uśnie i będę mogła się trochę zrelaksować...
madziaska Hania będzie wyglądać prześlicznie w takiej sukience!!!!
Straciłam już rachubę, które z was są na diecie dukana...w każdym razie trzymamy z Natką za was kciuki

- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madziaska w DVD PixPlay.
No nie powiem ,trochę się obawiam tej diety. Ale zobaczymy jak bedę się czuła.
znając mnie i tak pewnie długo nie wytrzymam

Emka jak będą mieli jakąś sałatkę to pewnie skubnę troszkę, no ale pić nie da rady :/
Natalka jest cudna. Te czarne włoski są extra. Podoba mi się ta dzinsowa kiecka.

Ostatnia fotka wymiata. Uśmiałam sie

no to pokażę Wam filmik jak Lenia se idzie

- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
moje dziecko daje mi w kość! już chwilami mam dość

może uda mi się zobaczyc co u Was... idę czytać...
ooo Polunia witam w klubie!
W dwójkę w domu zawsze łatwiej na dietę przejść... tyle że mój juz rozmiar S a czasem XS nosi więc jemu dieta niepotrzebna... a kupić mu koszule... to już łatwiej chyba igłę w stogu siana znaleźć... sa sa sa
Ja właśnie w tej "Agacie" kupiłam. Mają różny wybór. Wiadomo na wystawie wszystkiego nie mają, ale trzeba u nich w broszurki patrzec i czasami na rys maja pokazane jakie sa poza danym modelem.
tam mieli tą calineczkę, na która sie "napaliłam" www.agatameble.pl/produkty/pomieszczenia.../kolekcje/calineczka nawet pojechaliśmy je kupić po namyśle... ale na miejscu mąż zobaczył inne ... o takie
www.agatameble.pl/produkty/pomieszczenia...wy/kolekcje/fan-faro z różową listwą i różowymi uchwytami. No nie podobają mi się tak jak "calineczka", ale te będa praktyczniejsze i bardziej pakowne.
W środę byłam u lekarza i ma co prawda czerwone gardło, ale nic więcej. A do buzi pakuje wszystko co się da! Slini się na potege. Nawet jak pije to butelką, a raczej smoczkiem jeździ po miejscach, w których powinny wyjść "4". Miejsca te są mega nabrzmiałe i nawet nie pozwala sobie w buzie zajrzeć.

Jak w domu imprezka to w tv możnaby puścić przez dvd...
Madziaska u nas teraz "4" wychodzą, a one podobno jak i "5" bolą... a mojej panience też parami ząbki wychodzą więc całkiem możliwe że i tym razem kilka naraz będzie.... dzis jakby temp ok 37,5 cały dzien, wiec nadzieja!
Bardzo ładna ta sukienka! tylko ta ozdoba troche ciężka jak dla niej... jakas lżejsza by mooim zdaniem lepiej pasowała

Dorcia a nie robili problemów na pogotowiu?
A dziękuję, z Izunią jakby lepiej. Noc przespała do 6:30, potem z płaczem sie obudziła wzielam ja do nas i po cycu i nurofenie (38,5) pospaliśmy jeszcze do 8.
Pocieszę Cię, że mój małżonek tak samo nie ma z czego chudnąć i może na wszystko sobie pozwalać, mówiąc że dałby mi ale pan Dukan patrzy... albo, że pan Dukan mi nie pozwala...
Dorcia nie możesz pić alkoholu! Pan Dukan nie pozwala! A gyrosa bez majonezu tak???

ale tak czy siak miłej iprezki życzę!
Madziaska ja miałam taki program PBM od aparatu, a teraz się zaktualizował i zwie się PLAYMEMORIES HOME. Może masz jakiś od aparatu?
emka Tobie już telepatycznie życzę udanej imprezki, bo już imprezujesz...

Natalka jak modeleczka! Slicznosci!!!
Brawo dla Lenki! Pieknie juz sobie tuptusia! Buziaczki maleńka!
Idę odłozyc do łóżeczka małą i umyć meble w kuchni

miłego wieczoru!