BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 5 miesiąc temu #462056 przez madziorskie
Hej hej

Wrócilismy z imprezki. Obzarłam się jak już dawno nie jadłam.. heh w końcu za kilka godzin Dukan juz nie pozwoli... he he

Stwierdziłam moje Drogie Koleżanki, że moje dziecię właśnie przeszło 3-dniówkę... dzisiaj dostała wysypkę, a temp zniknęła... nie wiem czy w takim razie iść jutro do pediatry czy juz odpuścić?

Idę czytać co tam u Was dzisiaj...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #462096 przez madziorskie
Polunia widzisz jaka zdolna jesteś! Faktycznie ten program jest bardzo prosty w obsłudze ;) No to teraz trzymam kciuki za właściwa prezentację ;)

Dokładnie etap-mamo nie odchodź ode mnie, chociaz u nas to moznaby nazwac prosto "nie chce być sama" bo obojętnie kto ale ktoś ma się z nią bawić, abo być obok, a ona się już wtedy soba zajmie :laugh:

Dokładnie "calineczka" jest taka ograniczona, no i z niej zrezygnowaliśmy. Oglądałam tam inne modele takich typowo dziecięcych mebelków i było podobnie, a cena wygórowana, więc zdecydowalismy się na FAN-FARO a w pokoju damy więcej ozdób na scianach, lampę jakąs fajową, firanki kolorowe i może też bedzie miała fajny pokoik... Jak bylismy po mebelki to przyszło małżeństwo z kilkuletnia córka i ona wolała zestaw FAN-FARO od jakiegoś innego tylko dlatego, że na łózku była pościel w księżniczki... więc widać, że dziecku niewiele do szczęścia trzeba... dostanie różowy stolik i krzesełka za to ;) hi hi

Hmm ciekawe tylko jak dłuuugo na lampe bedzie czekała.. hi hi... no może na roczek powiem komuś z rodziny by kupił hi hi

Kima liczymy na fotoreportaż z dzisiaj... :side: :blink: :lol:

Polunia z tym powiedzeniem koleżanki Twojej T. coś jest prawdy, bo ja po imprezie tez musze posprzatać! Zwłaszcza, że moi T zawsze z psem przyjeżdżają i on zawsze gubi sierść, więc siłą rzeczy od razu musze sprzatac z samego rana... a zabawki to sa wszędzie... podobnie kredki, ksiązki, kolorowanki...

Mnie też nie zachwyciło to wykonanie! Ale Seweryna baaardzo lubię! Wogóle Jego twórczośc i Jego osobę...

emka mama to zawsze mama i nawet jesli masz wrażenie, że jestes jej obojętna czuy to Ty czy mąż czy ktoś inny się nia zajmuje, to gdy zajdzie potzreba to i tak tylko Ciebie będzie chciała w danej chwili!!!

Skoro nie jest nauczona spac w takim łóżeczku turystycznym to raczej mało prawdopodobne, by od razu zasnęła i to jeszcze w obcym domu... ojj zdrówka dla niej! Ucałuj ja i uściskaj!

A powiedz dzieci bawiły się razem? Bo dzisiaj Iza była u swojego kuzyna o 5 miesięcy od niej starszego i raczej osobno sie bawili... OOO to widzę, że imprezkowo u Was się zapowiada ;)

Nie bałas się, że zniszczy dekoracje przed imprezą?? :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zdrowiej kochana!!! :kiss:

Garnuszki bardzo podobne są! Widać podróbka udana! Skoro jest tańsza wersja to ja bym chyba na tańsza się pokusiła ;) ale to moja sugestia.

emka no to się namęczyłaś Kochana!

Malina nie ma co się dziwić! Dziecko tęskni za ojcem! I widac jak bardzo Go kocha!!! A to dobrze wróży! ;)
Gratuluję 1 kreski ;) chociaż 2 też byłoby fajnie :laugh:

Wszytskie już pewnie spią, więc i ja wyłaczam kompa... ale oglądam jeszcze "Misje Afganistan"...

miej nocki Kochane mamusie

12 lata 5 miesiąc temu #462122 przez kima
Dziewczynki już po północy więc tylko napiszę, że impreza bardzo udana, prezenty świetne i ogólnie wszystko zajebiście, gdyby nie fakt, że zapomniałam pokazać prezentacji :huh: noż jasny szlag :angry: jestem taka na siebie zła, że szkoda gadać ;) tyle nad nią ślęczałam i dupa blada ;)

jutro się odezwe :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #462171 przez polunia
Hej Dziewuszki :blink:

Na początek chciałam powiedzieć , że ja od dziś tez przechodzę na dietę. Poki co idzie mi doskonale , wypilam kawe z cukrem i mlekiem a do tego zjadłam pysznego świeżutkiego paczka którego mój ukochany Mąż przywiózł mi z samego rana :woohoo:

Kima fajnie , ze imprezka udana , szkoda tylko , że taka gapa z Ciebie :blink: No ale cóz skleroza nie boli , moze przy jakiejś najblizszej okazji uda sie pokazac prezentację. A no i nam tutaj musisz pokazać :side:

Madziorskie no ja tez mysle , że uderze w jakies bardziej praktyczne meble. Mysle , że dodatki zrobia swoje i Izka bedzie miala bajkowy pokoik. No tak matka , o lampe musisz sie postarać , gdzie jak gdzie ale u Izki designerska oprawka byc nie może :silly: U nas póki co wisi firanka z księzniczkami i obrazek jest na scianie z Kubusiem który miał byc u Kacpra ale jak mu robilam pokój to mi nie pasował do całosci i zawisl u Poli :blink:

Ja słyszałam , ze po 3-dniówce warto odwiedzić pediatrę. Ja tam jeszcze z 3-dniowką stycznosci nie miałam bo jakos Kacprem ominęła(no zawsze jeszcze moze przyjsć).

No i ciotka Malina napisała posta dłuższego niż 3 zdania :kiss:

Mogę sobie tylko wyobrazić radość Miski na widok A. Pola sie trzęsie cala jak D wraca z pracy a co dopiero jakby go kikla dni nie widziala. A miała byc córeczka mamusi :dry: :blink: Dobrze , ze Miska tak reaguje na A gorzej gdyby jego przyjazdy były jej obojetne.

No ja wiem , że moja prezentacja ewidencyjnie the best! Bije wszystkie inne na głowe :woohoo: Mam jeszcze troche czasu więc moze uda mi sie jakies fajne zdjecia wybrać bo jeszcze sie za to nie zabrałam. W ogole to js mam taki balagan w zdjęciach , że hoho. Kacperka mam pogrupowane etapami w miare a terz to tylko zrzucam i mam Damian kom , Ewelina kom , aparat i jeszcze od siory mnostwo więc bede skakać z kwiatka na kwiatek zeby sie doszukać. Nie mówiac o tym , ze datami sa mega rozwalone.

Z tymi zębiskami Poli to wlasnie wczoraj mówiłam do D ze musze sie do pediatry przejechać bo juz mi za długo to trwa. Dziąsła jak banie(górne bo dolne w ogóle :dry: ) a zebów ni cholery. Gdzies chyba na wrzesniówkach widziałam , że może nie byc zalazków zębów i sie wystraszylam. Ale to chyba o stałych byla mowa ale wole sie upewnic. Kacper tez miał późbno zęby(pierwszy w 9 miesiącu) ale nie az tak późno.

A to Miska jeszcze w nosidle? Ja sobie ubzduralam , że Ty jako pierwsza kupiłaś fotelik :dry: Szczerze , to ja jakos nie wyobrazam sobie Miski w tym nosidle , jak ona tam moze "wysiedzieć" w nim :blink: Przeciez to taki mały czort podobno a tam ma licho co widzi i sie nudzi biedna :woohoo:

A jak tam standardowe cotygodniowe zakupy? W co tym razem "doposażyłaś" Michaskę? :side: Bo sie ździwie jeśli powiesz , ze nic jej nie kupilaś :blink:

Łeeee nooo , jedna krecha , a juz myslalam , że będzie Marcelina :blink:

emka no to trzymam kciuki za szybka akcje porodową :woohoo: A tak serio to zes sie dziewczyno nameczyła ale warto było :side:

vestusia no to faktyczie jakas wierna kopia FP ale jak tez muzyczny to moim zdaniem warto kupić. Kupe tańszy a taka sama zabawa. O a nawet fajniejszy bo jeżdzi i odbija sie od przeszkod. Fajne to. Aaa , teraz doczytałam , że od 3 roku zycia. FP jest od 6 m-cy :dry: Ciekawe dlaczego od 3 lat? Może te klocuszki sa jakies malutkie i dziecko do buxki je moze wpakować? Chociaz FP ma dosc duze klocki a Lenislawa i tak cale do gębki pakuje :woohoo:

Ooo , nasze panny na tym samym etapie z chodzeniem :side:

Co do prezentu roczkowego to ja tez nie mam zamiaru nic Poli kupować. Pewnie dostanie jakies zabawki a jest na tyle mała , że nie zakuma czy dostala cos od mamy i taty czy nie. Mam pozwoli jej na dzień buszowania po szfkach kuchennych i bedzie to dla niej najlepszy prezent pod słońcem :side:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

emka o tak , no przeiez trzeba wszystko sprawdzić a sprawdzenie organoleptyczne(tutaj najbardziej o zmysł smaku mi chodiz :blink: ) najlepsze :side:
Ja tam nie musze próbować , na pierwszy rzut oka widac , ze dekoracje swietne :)

No nadrobiłam :side:

Ja wczoraj miala dzien sprzatajacvy , w koncu zabrałam sie za moja garderobe. Zrobiłam takia selekcje , ze zostały mi moze ze 3 pary dzinsów i ze dwa swetry. Chyba czas sie wybrac na jakies zakupy :woohoo: A D sie troche rozrósł od zeszłej zimy. Wiekszosc swetrów ma za malych. Wyglada w nich jak po młodszym bracie :dry: Koszule to samo. Dzisiaj moze się zabiore za szfy dzieciaków i znowu pewnie odłoze siate za malych. Glównie Poli bo ta rosnie jak na drozdzach doslownie. Rekawy bodziaków czy leginsy to w wiekszosci 3/4 sie zrobily. Nawet te co niedawno kupowalam :dry: A nozka jak jej urosla, włozylam wczoraj wkladke od paputka domowego do butow zimowych i jest na styk. A jak kupowalam to dobre 1,5 centymetra luzu bylo. Pewnie za chwile bede musiala kupic drugie. Albo wtedy cos przekombinowalam bo to az dziwne zeby jej tak szybko stópka urosła. Ma rozmiar 20 i podejrzewam , że do końca zimy to palce pewnie by jej sie przebily na zewnatrz :silly:

Mialam pytac , jakie piosenki wrzucalyscie do prezentacji? Ja chciałam na sam poczatek(test , ja w ciaży i zaraz po porodzie) dac Wielka miłosc. Ale tylko fragment (od poczatku do 1.30) Co mówicie pasuje?

.

Ok , uciekam , milego dnia :kiss: :kiss: :kiss:

A , NO I GDZIE LUSKA???? KREDKA TEZ GDZIES ZAGINĘLA

12 lata 5 miesiąc temu #462332 przez Dorciaition
Dzień Dobry.

Ja tylko się przywitać i zakomunkować, że żyję ;)

wpadnę póżniej.

Aaa, Malina zapomniałam Tobie powiedzieć, że prezentację z tego programu ciezko jest wrzucić na youtube. Trzeba zmienić plik czy cuś. Brat mi to zrobił, a teraz nie wiem jak. Ma mi napisać, ale może Wy będziecie wiedzieć jak to szybko i łatwo zrobić.

pa

Alanek[*] :(

12 lata 5 miesiąc temu #462403 przez Dorciaition
Pusto tutaj niesamowicie. :/

Nie no Polunia prezentacja pierwsza klasa :laugh: He he Ładnie, ładnie
Ja będę miala jako pierwszą piosenkę

Potem Fasolki „A ja rosnę i rosnę” i „Ty jesteś moim Skarbem”.
Od testu nie będę miała. Jako pierwsze zdjęcie będzie napis Lenka nad morzem i ja, a na tym samym dwa małe moje brzuszki. Jakoś wydaje mi się, że roczek to roczek.

Też uwielbiam „Nie jesteś sama”. W kom mam, gdy śpiewa to Krajewski z Piaskiem- to moja ulubiona wersja.

Emka
Natalce na pewno nie jest obojętne czy jesteś. Tęskni za Mamusią gdy ta w pracy, a po daje jej troszkę odpocząć. Lenia to ma taki schiz, że nawet na rękach musi być u mnie. Już czasami nie mogę jak gdzieś jesteśmy, daje ją Krzysiowi, a ona i tak chce do mnie :/ co czasami jest bardzo męczące.

Ale świetne dekoracje. Wszystko w Minnie. Super! :)

Mnie się spodobał bardzo ten strój dla Leni www.ebay.com/itm/BABY-GIRL-TUTU-DRESS-MI...&hash=item3f1e861897 (są też z dł rękawem). Trochę żaluje, że wcześniej go nie wynalazłam.

My mamy ten tańszy garnuszek. No i on jest na pewno mniejszy, bo Lenia te klocki całe do buzi wkłada. Ale ten sam garnuszek lubi, bo on mocno świeci i leci w nim piosenka, ciągle ta sama, ale Leni ją lubi.

Emka gratuluję pierwszych kroczków Natalce :)

Widzę, że wspomienia idą w ruch. O tak, rok temu o tej porze to wszystkie marzyłyśmy żeby urodzić :) ja to 11.11 gdy Malina się bidulka meczyła ze skurczami to siedziałam se w kinie, a wieczorem wylądowałam w szpitalu.

Oo Malina faktycznie poszalałaś z postem. Jak nie Ty :silly:

Oj mam nadzieję ,że nie długo Miśka będzie miała tatę codziennie.

Malina my mamy stoliczek, nie z FP, ale też fajny. Powiem Ci, że Lenia mało się nim bawi. Woli ten pchacz, który ma masę przycisków, światełek itp.

Madziorskie
co to za program do prezentacji?
Dobrze, że Izunia już się lepiej czuje.
jak dziś jedzonko?

Kima czekamy na więcej relacji. :)

Polunia
no piękny początek diety :laugh:

Polunia z autopsji wiem, że jeszcze stresować się zębolami nie musisz. Dawaj Jej jakieś takie twardsze (gumowe) rzeczy do gryzienia to może zęby się przebiją.

Co do prezentu roczkowego to my jeszcze jedno będziemy mieli dla Leni, ale to pokażę Wam w połowie grudnia. Ale na pewno od nas ma już szlaban na zabawki przez najbliższe 5 lat ;)
Polunia niedziela dzień sprzątający? Oj, grzesznico :silly: U nas mówi się, że „niedzielna praca w gówno się obraca”
Rosną, rosną dzieciaki.

Mnie dziś znowu smutno, bo zadzwoniła moja ulubiona ciocia, że nie będzie na roczku. CHora jest, wczoraj wylądowała w szpitalu, no i mówi, że nie da rady. Coraz mniej gości :( Aż mi sie odechciało.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #462468 przez Malina86
Czesc Babuszki!

A co to za uszczypliwosci pod moim adresem co do dlugosci postow?! :P Nie ma sie nad czym rozwodzic :silly: :laugh:

Dorcia no jak nie wrzuce na you tuba to nie zobaczycie :laugh: Wlasnie sie zastanawialam jak mam to zrobic :huh:
Ten stoliczek tez mial duzo przyciskow. Najgorsze tylko, ze ja nie mam miejsca na te wszystkie klamoty.

polunia a Ty w jakim programie zrobilas ta prezentacje, ktora nam wrzucalas?
Fotelik A. mial kupic w Niemczech, ale zabili go cena, a potem rodzice powiedzieli, ze doloza i na Roczek bedzie miala no to czekamy juz do tego Roczku. Misia lubi jezdzic w samochodzie i nie ma z nia problemow, ale juz jej ciasno w tym malym foteliku, a teraz w zimowej kurtce to juz wogole, chociaz sprzedawca mowil, ze jego syn ma 15 miesiecy i jeszcze jezdzi w tym malym... Chyba jakies dziecko mikrus :laugh:
Miśce kupilam tylko czapke :laugh: Za tydzien szalejemy :laugh:

Kima no jak moglas zapomniec o prezentacji?! :laugh: Co Kubus dostal fajnego?

madziorskie zdrowka dla Izuni, ja bym pewnie poszla do lekarza, albo moze zadzwon i zapytaj czy na ta wysypke cos masz dawac.

Wogole widzialam piekne lozeczko z taka motylkowa wrozka i do tego byl komplet poscieli, koldra i poduszka za 299zl. No chcialam kupic, ale nie wiem czy sie oplaca...tzn. cenowo sie oplaca, ale czy nam posluzy. Jak dlugo dziecko spi w lozeczku? Ale mysle nad nim intensywnie :laugh:

Moje dziecie spi, bylysmy juz na dworze, bo musialam dymac do bankomatu. A. przyjezdza teraz w czwartek, bo w piatek musze miec czas wszystko przygotowac, a jeszcze na rzesy jade rano wiec malz dostanie liste zakupow i zrobi w tym czasie, bo po marketach to akurat chodzic nienawidze.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #462476 przez polunia
Własnie jestem na spacerku , no tak prawie , bo ja siedzę z laptopem w wiatrolapie przy otwartych drzwiach , Pola spi a Kacper bawi sie przed domem. Normalnie zyc nie umierać , ba mało tego , na dodatek pale papierocha to juz w ogóle luksus :silly: No Pola spi oczywiscie w sypialni , poległa na dworze , juz była tak padnieta , ze nawet oka nie uchylila jak ja rozbierałam :blink:

Ooo , Malina :woohoo:

Z wrażenia zapomniaąłm co mialam napisać , musze otworzyv sobie nowe okno z postami , zaraz wracam :woohoo:

12 lata 5 miesiąc temu #462510 przez polunia
Dorcia piekna ta piosenka , pierwszy raz ja słyszę. Taka akurat do poplakania sobie :)

Strój fajowy i oczywiscie z Minnie :blink:
Ja jeszcze stroju do mojej panny nie kupiłam , szukalam w necie tej spódniczki co sobie upatrzylam ale kurde nigdzie nie moge znaleźć. Mam nadzieje , ze w sklepie jeszcze bedzie :dry:

Malina ja mam stoliczek z FP jeszcze po Kacprze ale jakos furory nie robi. Pola tak srednio nim zainteresowana , zawsze znajdzie sie cos ciekawszego niz porzadna zabawka :silly:

Dorcia Malina ja robilam moja mega super hyper wypasioną "prezentację" w Windows Live Movie Maker. Prosty jak drut(no musi byc prosty skoro nawet ja zakumałam o co biega :lol: ) i filmiki mozna dodawać , bo chyba gdzies po drodze cos Dorcia o filmikach w prezentacji wspominalas.

Dorcia Pola wiecznie cos ma w gębie , wczoraj D dał jej taka mega twarda wysuszona skórke od chleba. Opieprzylam go , ze jeszcze bardziej sobie dziasla podrazni a ta nic , nawet sie nie zajaknęła , cała wyniuplala :blink:

O Ty niedobra , bedziesz nas w niepewnosci trzymać :silly: Ale sama mowiłas , ze masz dlugi jezor i zawsze sie wygadujesz więc może nam tez sie wygadasz , bo mnie ciekawosć zżera :woohoo:

Moja tesciowa tez zawsze mowi , ze niedzielna praca w gówno sie obraca a sama ma sklep w niedziele otwarty(oczywiscie sama za ta lada nie stoi tylko dziewczyny normalnie przychodza do pracy :angry: ) i póki cvo jeszcze nie zbańczyla więc moze z moja garderoba nie bedzie tak źle :blink:
Ale wczesniej D z Kacprem byli w kosciele wiec dzień świety swiecili za mamę :silly:

Oj , to zdrówka dla Cioci zyczę :kiss:

Malina no jak to nie ma sie nad czym rozwodzić. Patryk Cie nie zdenerwował albo tescie? A moze znowu uszkodzilas Patrykowa szyje? :woohoo:

No a jednak , chociaż czapa :woohoo: Swoja droga to Ty zawsze mialas mnóstwo nakryc głowy do panny Michalina co nie?

Ja mysle , ze jesli to łózeczko ma może odkrecany bok albo chociaz mozliwośc wyjecia szczebli to jeszcze troche moze posluzyć Misce. Chociaz moja jak spi to zawsze jej nogi wystaja bo tak sie zsuwa.

O to pewnie A mega zadowolony bedzie jak mu wreczysz liste zakupow. A z Miska pojedzie czy sam? Cobyś go po marketach w całym Szczecinie szukać nie musiala :blink:

Ok , ja uciekam bo jakos chlodno sie zrobiło i zmarznie jeszcze ta mała gnida.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #462528 przez Malina86
polunia no A. z Miśka na zakupy pojdzie. Oni lubia lazic po marketach :laugh:
Tez mam ten program i faktycznie fajny, ale kuzwa nie chce juz mi sie wszystkiego przenosic... Moze zrobie druga z filmikami.
Musialas mnie z kims pomylic, to nie ja mam schize na pukncie nakryc glowy :laugh:
No to chyba faktycznie daruje sobie ten stoliczek, zwlaszcza, ze miejsce zajmuje. Kupimy jej laptopa- dwa mi sie podobaly i Miśce tez wiec cos wybierzemy i cos tam pewnie jeszcze dla niej wyszukam. Jedna czape mam upatrzona :laugh: :laugh: :laugh:
Kacper jeszcze spi w lozeczku czy na tapczaniku?
Aaaaa Patryk to napewno mnie zdenerwowal, ale nie pamietam czemu :laugh:

Patryka szyja cala, za to zabral ze soba grype zoladkowa :dry: Moja siostre zreszta tez poczestowalam we Wszystkich Swietych.

Misia dalej spi :)

12 lata 5 miesiąc temu #462578 przez polunia
Malina Kacper spi na tapczaniku. Ma dokładnie takie(no moze nie dokladnie bo taki cimny zielony-oliwkowy kolor :silly: ). Ja do tego tapczanika mam jeszcze dodatkowo dluga barierke przy scianie. Śpi na nim od wrzesnia , mial wtedy 1,5 roku. Móglby jeszcze spac w lóżeczku normalnym bo sie miescił ale bez sensu bylo mi kupować drugie lóżeczko dla Poli wolałam juz tapczanik dla niego.
allegro.pl/lozko-zuza-160x80-haft-komput...nta-i2736726948.html

No prosze cie , jak nie Ty , no Dorcia tez , ale to u Miski na prawie każdej foce latem inny kapelusz był :woohoo:

A załóz sie , że jak kupisz laptopa to i tak bedzie w kacie lezał a Miska i tak bedzie targala Twojego :lol:

Uuu , biedny , jeszcze zarzyga jakies luksusowe auto i bedzie zonk :silly: To i tak dobrze , że siora i M a nie Miska :cheer:

No i wstala moja gadzina mała , lecę!

12 lata 5 miesiąc temu #462675 przez polunia
Wie moze ktoras cos o Lusce? Nie ma jej na fb ani tutaj. Pisała do niej może któras albo cus? Ja do niej dzis pisałam ale nie do czekałam się odpowiedzi. Ciekawe czy tylko mi nie odpisuje czy tak w ogóle :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #462678 przez madziorskie
Witam mamusie!

Myślałam, że tu dzisiaj większy ruch się zrobi... no nic idę czytać...

aaa byłyśmy u lekarza i mamy potwierdzenie, że to 3-dniówka (pewnie w Agata-meble sie zaraziła) i gardełko ma nadal czerwone wiec Bactrim jeszcze dni mam podawać i psikać Tantum Verde. Tak więc pierwszą chrobę zakaźną mamy za sobą :)

Dzisiaj pospałysmy z przerwami do 10:15!!! Ale się wyspałam :silly:

Kima to super, że impreza się udała, a skoro zapomniałaś o prezentacji tzn tylko jedno było super fajnie i nikt się nie nudził! Bo wtedy na pewno o prezentacji bys pamiętała ;) hi hi Gratuluje udanej imprezki!

Polunia ale Ty to chyba na półdietę przechodzisz... czyli od 20 do 8 rana nic nie jesz :) :laugh: :lol: taka mi najbardziej odpowiada :silly:

A ja od dzisiaj na Dukanie i tym razem mam zamiar wytrwać... dzisiaj na sniadanko jogurt z otrębami buahaha a na obiadek własnie wszamałam pierś ugotowaną w dziecka zupce ;) Połowe jej dałam do zupy, a druga wchłonęłam ja ;) z musztardką... żeby było smaczniej ;)

Chyba trzebaby było producentom mebli dziecięcych podsunąc żeby zorbili takie jak robią fronty, ale bardziej praktyczne rozwiązania, a nie takie ograniczone! Ech może komus podsunę iu może zrobi... to dla drugiego dziecka będę miała jak urzadzić pokoik.. ;) :lol:

Poluniajak to mówią córeczka to córeczka tatusia, a synuś mamusi :lol: :blink:

Ooo to widzę, że u Was zębolki późno wychodzą, więc dlatego Polunia może jeszcze nie mieć. Jest sporo przypadków, że po roczku dopiero wychodzą! No ale lepiej to sprawdzic i miec spokojne sumienie.

Mnie się wydaje, że wiekszość zbawek (nawet pluszaki) piszą, że sa od 3 lat, bo wtedy nie musza mieć jakichś tam certyfikatów, a one kosztują! Dlatego też producenci ida na łatwiznę i pisza na metce powyżej 3 lat. A rodzice już swoje wiedzą. FP dlatego ma takie ceny wygórowane, bo pąłci za certyfikaty... A jedne i drugie w Chinach produkowane :lol:

Ojj tak dzień buszowania po szfkach kjuchennych to najwspanialszy prezent, jaki możesz podarowac dziecku!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Izunia sie obudziłą idę jej dac deserek i wracam ;)

Do później ;)

12 lata 5 miesiąc temu #462682 przez Dorciaition
Polunia a masz ten program po naszemu??
Zajebisty jest. Robię na nowo prezentację, ale wolałabym żeby był po polsku :/

12 lata 5 miesiąc temu #462691 przez polunia
Dorcia tak , ja ten program mam w jezyku polskim.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka