- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad 2011 cz. 2
Listopad 2011 cz. 2
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
WSZYSTKIEGO NAJJJJJJJJJJJ DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTEK!!!!!!
ja probuke komputer rozpracowac bo nie mam google tylko jakis sweetpack i nic sie nie da znalesc:(
dzieci juz spia zaraz smigam sie ogarnac bo jutro kariera w show bizneise hehe
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Misia zasypia i powiem Wam, ze przez to, ze sama wypija teraz butelke w lozeczku to nie bierze dydka na noc, ale w nocy jak sie przebudzi to jej wciskam, bo sie boje, ze sie rozwyje na maksa, a tak kurcze bylaby oddydkowana

Aaaa madziorskie pytalas czy Misia bez pobudki spi- roznie to bywa, ale zazwyczaj sie przebudzi raz tak kolo 6-7, posteka cos i spi dalej, czasem pic jej daje. Ona ma takie fazy, ze czasem pieknie spi, nawet nie mruknie, a czasem steka co godzine. Pewnie przez zebiska.
Vestusia Kobito ogarnij sie w koncu z tym pisaniem do nas

luska Ty tez nie lepsza

emcia laleczka na Twoim suwaczku znowu siedzi na samym poczatku

Twoj M jak zwykle kochany

Dorcia, a Ty gdzie sie dzisiaj podziewasz?
polunia Misia lydki ma normalne, ale udka jak nie od kompletu

Batmanik powdzenia na wizji

No czekam na totka!

- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Na wstępie moc buziaczków dla naszych Kochanych Dziewczynek, Nadulki i Natalci, które dzisiaj obchodzą roczek!!! :* Rośnijcie zdrowo!
Przed chwilką puściłam totka, a wogóle to skreśliłam dwa na kuponie multi multi

Przepraszam, że piszę dopiero teraz, wiem, że obiecałam wkleić coś i zrelacjonować już wczoraj, ale nie dałam rady.
Więc zaczynam moją opowieść roczkową

Generalnie impreza się bardzo udała, jestem zadowolona. Kubuś na początku nie widział co się dzieje, trochę za dużo ludzi, poza tym z soboty na niedziele jak już spał zrobiliśmy przemeblowanie w dużym pokoju, żeby wszyscy się zmieścili, ustawiliśmy drugi stół itd. i widziałam, że troszkę mu się to nie podobało, bo wchodził, obserwował i uciekał

Prosiliśmy gości na 15, a Kubuś jak zasnął po 1-wszej tak spał w najlepsze, obudził się 5 po 3, więc szybko chciałam mu wcisnąć obiadek, bo jadł po 10 i przed spaniem nie chciał. Siedzi w krzesełku w bodziaku z barszczu, a tu ludzie zaczęli się już powoli schodzić. Ja mu wciskam łyżeczke, ten ryczy, no masakra:D:D:D No ale jakoś ogarnęliśmy sytuację, śpiewaliśmy mu sto lat, wszystkie oczy wlepione w niego:D W sumie to Kubuś głównie siedział w przedpokoju, bo tam leżały wszystkie prezenty, więc od razu zaczął je sobie otwierać

Babcie dały kasę, od mojego brata, czyli chrzestnego dostał takie fajne klocki (zamierzam mu jeszcze dokupić przynajmniej jedno opakowanie allegro.pl/mega-bloks-maxi-klocki-nauka-...849-i2730276679.html taki traktor farmerem co śpiewa, a na przyczepie wozi zwierzątka, które wydają odgłosy, świecą mu się lampy i jeździ allegro.pl/kiddieland-traktor-farmer-dum...752-i2749383666.html i dwie bajeczki. Od mamy chrzestnej dostał taki warsztacik z narzędziami allegro.pl/uczony-warsztacik-z-narzedzia...ice-i2757201190.html bardzo fajne. Od moich rodziców dostał 5 opakowań Babilonu i taką wielką grubą bajkę (koszt.45, bo w środku została cena:P). Od teściów dostał takie autko do odpychania nogami allegro.pl/auto-mini-mobile-polski-produ...ory-i2750723442.html w kolorze niebieskim. Aha i moja siostra przyniosła jeszcze taką trasę, po której jeżdżą 2 samochodziki i można dokupić sobie więcej torów, o taką allegro.pl/trasa-dla-dzieci-270-cm-wader-54000-i2769729820.html . No wszystko Wam tu poszukałam na allegro, co byście wiedziały co mamy:D
Wczoraj przyszli jeszcze znajomi, druga cz.imprezy i dostał taką gąsienice, co jak się ją naciśnie to się rozkurcza i jedzie kawałek, bajkę i od innych taki wóz strażacki:D Więc prezentów pozbieraliśmy sporo!

Sałatka z kurczaka z prażony słonecznikiem
- piersi z kurczaka usmażone w przyprawie gros
- szklanka ryżu ugotowana al dente
- słonecznik łuskany podprażony
- ogórki korniszony
- groszek
- majonez
- sól, pieprz do smaku
A druga z przecierem pomidorowym
- ser żółty krojony w kostkę
- szynka krojona w kostkę
- grosze
- kukurydza
- fasolka czerwona
- ogórki kiszone
- majonez, śmietana
- mały słoiczek przecieru pomidorowego
Nie pisałam ilości, bo to zależy na ile osób, ja robiłam podwójne, potrójne porcje, więc wszystkiego poszło bardzo dużo, do tej z kurczakiem np. to dałam aż 4 podwójne piersi z kuraka, żeby nie trzeba było szukać mięsa w sałatce:D
Jeden placek przyniosła moja mama, jeden teściowa, ja robiłam torta, blok czekoladowy:D i szyszki:D W sumie jedzenia było pod dostatkiem, szczerze mówiąc zrobiłam za dużo, no ale zawsze jednak jestem zdania w takich sytuacjach, że lepiej, żeby zostało, niż brakło:D
Aha i później podałam jeszcze barszczyk czerwony z pasztecikami.
Na koniec dałam dziadkom piękne ramki takie podłużne na 3 zdjęciami, na jednym Kubuś z dziadkiem, na drugim z babcią, a w środku Kubuś razem z dziadkami. Chrzestni też dostali takie ładne ramki z fotkami jak mają Kubunia na rękach i tak samo rodzeństwo, a prababcie dostały też ramki z Kubuniem, ale takie duże 20X30cm. Powiem Wam, że te wszystkie ramki pokupowałam w pepco, no śliczne tam są, wybór ogromny (ponad godzinę je wybierałam:P) i naprawdę niedrogie Co jeszcze miałam pisać.. no chyba już wszystko, no bo to, że zapomniałam puścić prezentacji, to Wam już pisałam;/ no debil ze mnie i wieśniaka totalna! Siedziałam kilka wieczorów nad tym, żeby sobie zapomnieć, no masakra;/ Nie umiem tylko jej wkleić, nie mam konta na youtube, chciałam przesłać sobie na pocztę i dać Wam hasło (potem bym sobie zmieniła:P) ale nie załączy się, bo format za duży. Jak to mogę zrobić – pomoże któraś?

Więc jeszcze troszkę fotek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Malina jak mi się źle kojarzy jak Ty mówisz "dydek"

Nie no , o Vestuśkowym pisaniu to ja już nic nie piszę

W ogóle to Powidzkie imprezowiczki cos mało sie udzielają , ja tam mam teorie spiskowa na ten temat

Ide po coś do picia

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ooo , chyba mały przeczuwał , że cos sie święci i nie chciał wstać

Prezenty sympatyczne - ten traktor to do niedawna ulubiona zabawka Poli była(nie zebym jej traktory kupowała , po Kacprze w spadku dostala

LOTTO!!!!!! LECEEEEEEEEEE

- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Odpiszę jutro, teraz idę się trzasnąć do wyrka, bo padam z nóg!

Baj baj

- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Licze , że dostane swoja wole w razie W , no za podanie mumerow znaczy się

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Cicho wszędzie głucho wszędzie co to bedzie.....

Cos mi sie zdaje , ze sie listopadowki posypaly

A ja i tak wrzucę zdjęcia moich ogrów

Tak moj syn pozuje do zdjęć

A to moj pulpet z podwójna brodą , normalnie mały grubas mi rosnie

Kontrolowany skok do wanny , chociaż poszło jej to tak szybko , ze w ostatnim momencie złapałam gnidę za fraki

A co mi tam , jeszcze jedno

Bo najlepiej u tatusia , tylko szkoda , ze ma takie zarośnięte łapy i drapie

- jo_anna20
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"

ja gotuje zupke i pisze z Wami a Igor zajmuje sie mala:)
kurcze to juz roczek nasze dzieciaki obchodza ach kiedy to zlecialo
Super prezenty dostal kubus- bardzo pomyslane i trafione:)))
a ja mam metrlik w glowie co kupic dzieciakom....
tzn igor nic nie dostanie bo tata ze szwecji podal sporo dla niego i trzeba cos malej kupic by nie byla pokrzywdzona hehe
kurcze a tort pomyslowy mial Kubus:)
oj jak ja sie stresuje

A tak wogole kiedys pisalyscie o zupie serowej....zapodajcie przepis bo juz nie wiem jakie zupy wymyslac dzieciom a igor na sniadanie obiad kolacje jadlby tylko zupe:)
postaram sie jeszcze cos skrobnac a teraz uciekam i zycze milego dzionka!!!