BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 5 miesiąc temu #464185 przez Batmanik
ale tu pustki??

WSZYSTKIEGO NAJJJJJJJJJJJ DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTEK!!!!!!

ja probuke komputer rozpracowac bo nie mam google tylko jakis sweetpack i nic sie nie da znalesc:(
dzieci juz spia zaraz smigam sie ogarnac bo jutro kariera w show bizneise hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #464209 przez Malina86
Czesc Kochane moje!

Misia zasypia i powiem Wam, ze przez to, ze sama wypija teraz butelke w lozeczku to nie bierze dydka na noc, ale w nocy jak sie przebudzi to jej wciskam, bo sie boje, ze sie rozwyje na maksa, a tak kurcze bylaby oddydkowana :laugh: Sproboje jakos ja przetrzymac.

Aaaa madziorskie pytalas czy Misia bez pobudki spi- roznie to bywa, ale zazwyczaj sie przebudzi raz tak kolo 6-7, posteka cos i spi dalej, czasem pic jej daje. Ona ma takie fazy, ze czasem pieknie spi, nawet nie mruknie, a czasem steka co godzine. Pewnie przez zebiska.

Vestusia Kobito ogarnij sie w koncu z tym pisaniem do nas :P ;) No ja wszystko rozumiem, ale bez przesady. U mnie tez kolorowo nie jest, ale jakos sie mobilizuje, zeby codziennie cos skrobnac ;)

luska Ty tez nie lepsza :P Zajedziesz sie dziewczyno!

emcia laleczka na Twoim suwaczku znowu siedzi na samym poczatku :laugh:
Twoj M jak zwykle kochany :)

Dorcia, a Ty gdzie sie dzisiaj podziewasz?

polunia Misia lydki ma normalne, ale udka jak nie od kompletu :laugh: Ale uwielbiam te jej golonki, tylko mysle, ze ona ich nie pokocha :laugh: Niestety chyba po rodzinie A. odziedziczyla konczyny dolne, bo u mnie w rodzinie raczej chude :laugh:

Batmanik powdzenia na wizji :laugh: Daj znac kiedy emisja.

No czekam na totka! :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #464253 przez kima
Hej Kochane:*

Na wstępie moc buziaczków dla naszych Kochanych Dziewczynek, Nadulki i Natalci, które dzisiaj obchodzą roczek!!! :* Rośnijcie zdrowo!

Przed chwilką puściłam totka, a wogóle to skreśliłam dwa na kuponie multi multi :laugh: ale blĄdyna :laugh: i następne pisać musiałam :laugh:

Przepraszam, że piszę dopiero teraz, wiem, że obiecałam wkleić coś i zrelacjonować już wczoraj, ale nie dałam rady.

Więc zaczynam moją opowieść roczkową :D
Generalnie impreza się bardzo udała, jestem zadowolona. Kubuś na początku nie widział co się dzieje, trochę za dużo ludzi, poza tym z soboty na niedziele jak już spał zrobiliśmy przemeblowanie w dużym pokoju, żeby wszyscy się zmieścili, ustawiliśmy drugi stół itd. i widziałam, że troszkę mu się to nie podobało, bo wchodził, obserwował i uciekał:D
Prosiliśmy gości na 15, a Kubuś jak zasnął po 1-wszej tak spał w najlepsze, obudził się 5 po 3, więc szybko chciałam mu wcisnąć obiadek, bo jadł po 10 i przed spaniem nie chciał. Siedzi w krzesełku w bodziaku z barszczu, a tu ludzie zaczęli się już powoli schodzić. Ja mu wciskam łyżeczke, ten ryczy, no masakra:D:D:D No ale jakoś ogarnęliśmy sytuację, śpiewaliśmy mu sto lat, wszystkie oczy wlepione w niego:D W sumie to Kubuś głównie siedział w przedpokoju, bo tam leżały wszystkie prezenty, więc od razu zaczął je sobie otwierać:D

Babcie dały kasę, od mojego brata, czyli chrzestnego dostał takie fajne klocki (zamierzam mu jeszcze dokupić przynajmniej jedno opakowanie allegro.pl/mega-bloks-maxi-klocki-nauka-...849-i2730276679.html taki traktor farmerem co śpiewa, a na przyczepie wozi zwierzątka, które wydają odgłosy, świecą mu się lampy i jeździ allegro.pl/kiddieland-traktor-farmer-dum...752-i2749383666.html i dwie bajeczki. Od mamy chrzestnej dostał taki warsztacik z narzędziami allegro.pl/uczony-warsztacik-z-narzedzia...ice-i2757201190.html bardzo fajne. Od moich rodziców dostał 5 opakowań Babilonu i taką wielką grubą bajkę (koszt.45, bo w środku została cena:P). Od teściów dostał takie autko do odpychania nogami allegro.pl/auto-mini-mobile-polski-produ...ory-i2750723442.html w kolorze niebieskim. Aha i moja siostra przyniosła jeszcze taką trasę, po której jeżdżą 2 samochodziki i można dokupić sobie więcej torów, o taką allegro.pl/trasa-dla-dzieci-270-cm-wader-54000-i2769729820.html . No wszystko Wam tu poszukałam na allegro, co byście wiedziały co mamy:D

Wczoraj przyszli jeszcze znajomi, druga cz.imprezy i dostał taką gąsienice, co jak się ją naciśnie to się rozkurcza i jedzie kawałek, bajkę i od innych taki wóz strażacki:D Więc prezentów pozbieraliśmy sporo!:) A co do menu.. jako ciepłe danie podałam takie fajne danie, coś na styl buritto w tortilli, ale nie do końca. Mięsko mielone zesmażyłam na patelni z przyprawą meksykańską, w osobnym garnku na podsmażonej na złoto cebulce duszę paprykę czerwoną i żółtą, jak już będzie dochodzić, na 10 wrzucam to tego pomidory. Potem wszystko łączę, dodajemy groszek i kukurydzę, odsączam, co by nie podchodziło za bardzo wodą. Wszystko zawinęłam w tortillę, do tego suróweczka, palce lizać Miałam dwie sałatki, podam Wam od razu przepisy (być może znacie):

Sałatka z kurczaka z prażony słonecznikiem
- piersi z kurczaka usmażone w przyprawie gros
- szklanka ryżu ugotowana al dente
- słonecznik łuskany podprażony
- ogórki korniszony
- groszek
- majonez
- sól, pieprz do smaku

A druga z przecierem pomidorowym
- ser żółty krojony w kostkę
- szynka krojona w kostkę
- grosze
- kukurydza
- fasolka czerwona
- ogórki kiszone
- majonez, śmietana
- mały słoiczek przecieru pomidorowego

Nie pisałam ilości, bo to zależy na ile osób, ja robiłam podwójne, potrójne porcje, więc wszystkiego poszło bardzo dużo, do tej z kurczakiem np. to dałam aż 4 podwójne piersi z kuraka, żeby nie trzeba było szukać mięsa w sałatce:D
Jeden placek przyniosła moja mama, jeden teściowa, ja robiłam torta, blok czekoladowy:D i szyszki:D W sumie jedzenia było pod dostatkiem, szczerze mówiąc zrobiłam za dużo, no ale zawsze jednak jestem zdania w takich sytuacjach, że lepiej, żeby zostało, niż brakło:D
Aha i później podałam jeszcze barszczyk czerwony z pasztecikami.
Na koniec dałam dziadkom piękne ramki takie podłużne na 3 zdjęciami, na jednym Kubuś z dziadkiem, na drugim z babcią, a w środku Kubuś razem z dziadkami. Chrzestni też dostali takie ładne ramki z fotkami jak mają Kubunia na rękach i tak samo rodzeństwo, a prababcie dostały też ramki z Kubuniem, ale takie duże 20X30cm. Powiem Wam, że te wszystkie ramki pokupowałam w pepco, no śliczne tam są, wybór ogromny (ponad godzinę je wybierałam:P) i naprawdę niedrogie Co jeszcze miałam pisać.. no chyba już wszystko, no bo to, że zapomniałam puścić prezentacji, to Wam już pisałam;/ no debil ze mnie i wieśniaka totalna! Siedziałam kilka wieczorów nad tym, żeby sobie zapomnieć, no masakra;/ Nie umiem tylko jej wkleić, nie mam konta na youtube, chciałam przesłać sobie na pocztę i dać Wam hasło (potem bym sobie zmieniła:P) ale nie załączy się, bo format za duży. Jak to mogę zrobić – pomoże któraś? :D

Więc jeszcze troszkę fotek :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #464258 przez polunia
No ja tez czekam na totka , normalnie zaszalałam dziś - kupiłam 3 zakłady na chybił trafił :woohoo: I jak znam życie to będę całe 9zł do tyłu :silly: Ale ubaw miałam bo wszędzie gdzie kolekturę dziś widziałam to kolejki były :cheer:

Malina jak mi się źle kojarzy jak Ty mówisz "dydek" :cheer:

Nie no , o Vestuśkowym pisaniu to ja już nic nie piszę :( B)

W ogóle to Powidzkie imprezowiczki cos mało sie udzielają , ja tam mam teorie spiskowa na ten temat :woohoo: Nowy watek sobie utworzyły :silly: :woohoo: :kiss:

Ide po coś do picia :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #464270 przez polunia
Kima Kubus cudny!!! Bedzie kiedys przebierał w dziewczynach :blink:

Ooo , chyba mały przeczuwał , że cos sie święci i nie chciał wstać :blink:
Prezenty sympatyczne - ten traktor to do niedawna ulubiona zabawka Poli była(nie zebym jej traktory kupowała , po Kacprze w spadku dostala :woohoo: ). Tylko nie bierz sie za wyparzanie zwierzątek i farmera :woohoo: Ja wsadziłam do sterylizatora(nadgorliwa byłam :silly: ) i te dziurki pod spodem się skurczyły i teraz ni cholery nie idzie wpasować na te plastikowe bolce :woohoo:

LOTTO!!!!!! LECEEEEEEEEEE :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #464290 przez kima
Eee dupa, ja też nic nie wygrałam ;)

Odpiszę jutro, teraz idę się trzasnąć do wyrka, bo padam z nóg! ;)

Baj baj :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #464293 przez Malina86
Mata numery totka? Na strone nie idzie wejść.
Jutro bede odpisywać bo już leze :)

12 lata 4 miesiąc temu #464296 przez polunia
LOTTO 37 , 45 , 47 , 40 , 41 ,5
Licze , że dostane swoja wole w razie W , no za podanie mumerow znaczy się :woohoo:

12 lata 4 miesiąc temu #464304 przez [email protected]
TĘĘĘĘĘĘĘĘSKNIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

12 lata 4 miesiąc temu #464305 przez [email protected]
no ale 765 postów nie nadrobie:/

12 lata 4 miesiąc temu #464307 przez polunia
A skad wiesz ile jest postów?

12 lata 4 miesiąc temu #464308 przez kima
Sandruś jak tęsknisz to skrobnij czasem! ;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #464335 przez polunia
Hej Dziewuszki :blink:

Cicho wszędzie głucho wszędzie co to bedzie..... :cheer:

Cos mi sie zdaje , ze sie listopadowki posypaly :huh:

A ja i tak wrzucę zdjęcia moich ogrów :woohoo:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

12 lata 4 miesiąc temu #464348 przez jo_anna20
Ojoj! Spóźnione - ale szczere życzenia dla wczorajszych roczniaczków :*

12 lata 4 miesiąc temu #464354 przez Batmanik
heja
:(:( a wczoraj bylam milionerka do losowania a tu klops.....
ja gotuje zupke i pisze z Wami a Igor zajmuje sie mala:)
kurcze to juz roczek nasze dzieciaki obchodza ach kiedy to zlecialo
Super prezenty dostal kubus- bardzo pomyslane i trafione:)))
a ja mam metrlik w glowie co kupic dzieciakom....
tzn igor nic nie dostanie bo tata ze szwecji podal sporo dla niego i trzeba cos malej kupic by nie byla pokrzywdzona hehe
kurcze a tort pomyslowy mial Kubus:)
oj jak ja sie stresuje :(
A tak wogole kiedys pisalyscie o zupie serowej....zapodajcie przepis bo juz nie wiem jakie zupy wymyslac dzieciom a igor na sniadanie obiad kolacje jadlby tylko zupe:)
postaram sie jeszcze cos skrobnac a teraz uciekam i zycze milego dzionka!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka