BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 1 miesiąc temu #464753 przez Aleksandra
Ale zakręcona jestem!! Olinko wszystkiego najlepszego !!! :kiss: :kiss:

Madziorskie zgadzam się - bardziej kolorowe są pampersy. Ja teraz kupiłam Dada i też jestem zadowolona i jeszcze jakieś inne w biedronce, ale nazwy nie pamietam...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #464808 przez madziorskie
ok może teraz uda mi się odpisac do końca... :lol:

Ja do szpitala jechałam ze skurczami, ale aparatu tez nie bralismy! Ale ja ur o 5:05 a o 14 jak mąż przyjechał to też ciapa zapomniał aparatu! I tylko z tel mamy... ech może przy drugim będziemy mądrzejsi.. ;)

Dorcia nie wazne ile osób będzie na urodzinkach Lenki! ważne by imprezka się udała i było super! czasami dwie osoby lepiej niż 10, które są dla bycia, a nie dlatego, że chcą być... Głowa do góry!

Heh ale własnie naszła mnie ochota na polską kiełbaskę, taką podsuszoną i sparzoną... oczywiście taką prosto ze świniobicia, a nie sklepową...

Sarna he he co parę dni urodziny... no jak się jest dzieckiem to takby się chciało... ale w naszym wieku juz wiadomo z czym urodziną się wiążą i ja to bym chciała co 2 lata :P albo nawet co 3.. byc o rok starszą... :laugh:

Olu jak byłam u nas w przychodni to na plakacie widziałam, że właśnie teraz jajko powinno dziecko jeść 3-4 razy w tygodniu!
A co do mleka to nie dalej jak dzisiaj rano czytałam w kiążce amerykańskiej, że dziecko po 1 urodzinach powinno otzrymywać:
"do 1 roku dziecko potzrebuje żelaza zawartego w zbogaconej mieszance lub kaszkę wzbogaconą żelazem, gdy jest karmione piersią. Po ukończeniu 1 roku potzrebuje tłuszczu i kalorii zawartch w pełnotłustym mleku.
Małych dzieci nie powinno sie odchudzac. Jesli ograniczysz ilośc tłuszczu i cholesterolu w jadłospisie dziecka, moze to ujemnie wpłynąć na jego rozwój fizyczny i umysłowy. Oba skąłdniki sa niezbędne dla prawidłowego rozwoju mózgu, a cholesterol pomaga w powstawaniu prawidłowych włokien nerwowych.
Po ukonczeniu przez dziecko 2 lat - nie wczesniej - można porozmawiac z peditara o zastapieniu mlek apełnotłustego mlekiem 2%"

Wydaje mi się zatem, że każdy powinien podejśc do dziecka racjonalnie i wg własnych mysli i pzrekonań. Ja uważam, że w produktach spokojnie można dawac pełnotłuste mleko od krowy i to nie po 3 roku, a zdecydowanie wczesniej. Izunia dostaje takie mleko w budyniu i nic jej nie jest, no tak jest ... zapomniałam... jest szczęsliwym, radosnym dzieckiem, bez objawów alergii...

Ojj to drogie te ziólka! Obyś już nie musiała ich pić!

Dzisiaj taka beznadziejna pogoda.. od rana deszczowo, a teraz nijak.. mżawka chyba pada... ech odpuszczam dzisiaj spacer, bo serio nie chce mi się... a Izydor i tak teraz zasnęła... idę wstawić obiad jakiś... ech dla siebie poiersi z kuroka a mężowi to samo plus surówka (od wzoraj kupna wieć spoko) i pyrki 2 mu ugotuje ;) heh

dzisiaj 3 dzień diety i nie czuje się głodna ;)

aaa weszłam po coś... już nie pamiętam po co... na wcześniejszy wątek i wyczytałam, że już niektóre z Was były na Dukanie... i co wtedy? schudłyście czy zaprzestałyście dietkę???

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464819 przez Malina86
No Kimuś taki opis urodzi to sie chwali! :laugh: Prezenty Kubunio dostal super i zdjecia boskie. Model po prostu!

polunia usmialam sie z Twoich dzieciakow :laugh: Kacper mine na pierwszym zdjeciu ma swietna i Pola akrobatka niezla :laugh: Jakas niska ta wanne masz :laugh:

Dorcia opaski sliczne, ja sie zfrajerzylam i nie zamowilam nic, ale moze jeszcze cos dorwe bo na allegro juz za pozno. Ja bym wolala cos z kokardka do tego stroju, a nie z kwiatkiem, ale ogolnie te opaski cudne!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

sarenka no robimy prezentacje ze zdjeciami, szkoda, ze zabraknie tam fotek Twojego autorstwa :P ;)

madziorskie, ale Izunia byla malusia! Pamietam jak kupilam pamki jedynki przed porodem, to mowie do mamy, ze chyba beda za male, a mama mowila, ze jeszcze za duze beda i miala racje. No, ale Misia wazyla ponad 3,5kg, a Iza to juz wogole malenstwo.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Misia spi :)

12 lata 1 miesiąc temu #464837 przez Aleksandra
Natalka dopiero wstała. Spała 2,5 godziny!! To chyba bo tym szczepieniu...

Madziorskie ja nie mam zamiaru sie przejmowac tym co lekarka powiedziała. Nati je mleko i nic jej nie jest.

Znikam szykowac się do gina. Postaram się wejśc wieczorkiem. Buziaki :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #464839 przez Dorciaition

Alanek[*] :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464840 przez madziaska
hej :)
Moc buziaczkow dla OLINKI :)

Opaski slicznie, kurka chyba zmalpuje, nie mam czasu na szukanie czegokolwiek ;)
Moja przezntacja jeszcze niezaczeta :( Piosenki wybralam. Taka tyci i Ja jestem z Arki noego (to na zdjecia cizazowe ;))

Nie poczytalam za wiele :(

Kubutek przesliczny :)

Polcia, superowe dzieciaczki :)

Moze jeszcze uda mi sie poczytac, Hania spi od 2,5 h. napisalam plany pracy do pracy i zagladam do WAS, bo mi teskno :)

Hanke meczy katar, znowu cos przytargalam z roboty :angry:

Izunia, jakka chudzinka po porodzie. Teraz fajniusia, filigranowa panienka :)

12 lata 1 miesiąc temu #464853 przez Dorciaition
Poryczałam sie po tej piosence Arki Noego. :) Piękne słowa. U mnie niestety ni da rady bomam tylko 2 zdj z ciąży.

Zdrówka dla Hani :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #464862 przez madziorskie

Zdrówka dla Hanusi!

A ja mam sporo zdjec USG bo miałam przez całą ciąże co 2 tyg robione usg.. no prawie.. ;) tylko musiałabym je poskanować ... ;) ech chyba musze sie za to zabrac bo sporo pracy mnie czeka.. ;)

12 lata 1 miesiąc temu #464891 przez jo_anna20
No i dla Olinki moc buziaków!!!

Przyznam się szczerze, że już nie mam czasu nawet Was poczytać :( co jakiś czas tylko zdjęcia pooglądam i łezka mi się w oku zakręci, jak ten czas szybko leci... :)

Pozdrowionka od Filipa!!

12 lata 1 miesiąc temu #464998 przez vestusia
Witam :D

Sto lat dla Olinki! Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzinek!!

Malinko, wjechałaś mi na ambicję. Czytałam Was z telefonu i zauważyłam, żeś mi pojechała he, he, he :D Poprawię się, obiecuję. Dziś wieczór :D Bo teraz obiad idzie :D

Dorcia :D
Cel osiągnięty, bo waga spadła do upragnionych (chyba jednak nie bardzo) 50 kg ;-) Buehehe :D Chcę jeszcze schudnąć, no ale :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Ja dopiero do domku wróciłam, byłam pytać o torta, jutro konkretnie zamówię, tylko muszą sprawdzić w hurtowni czy mają jakieś ozdoby z żyrafami. Oczywiście ciężko, a z tej masy cukrowej nie robią. No nic.

Odezwę się szerzej wieczorem, żeby nie było, że mało się staram ;) :lol: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #465010 przez madziorskie
vestusia pampers ma teraz pieluszki z żyrafką... :laugh: tak mi się one z Toba skojarzyły ;)

12 lata 1 miesiąc temu #465015 przez madziorskie
madziaska a ta pisoenka taka tyci to co to za piosenka???

12 lata 1 miesiąc temu #465073 przez Dorciaition
Madziorskie jakie fajne powitanie „Szczęśliwe Mamusie”. :) To prawda
Ta zupa jak dla mnie za skomplikowana ;)

Co do pampersów to zielone w Eclercu są po 35 zł, a pomarańczowe po 31 zł.

Jejciu mnie się wydawało, że Lenia była malusia jak się urodziła, a Izunia to już mega kruszynka

Lenia wczoraj dostałą po raz pierwszy budyń na prawdziwym mleku i nic jej nie było. No mleko 0,5%, ale jutro dostanie kakao na normalnym.

A dziś już kupiłam Bebiko 3. Jeju jakie duże to moje dziecię ;)

Malina
masz rację- opaski kokardki bardziej by pasowały. Nie pomyślałam, ale to nic ;)

Madziaska ojej to faktycznie goście nie dopisali. No tak, pewnie o kaskę chodziło.

12 lata 1 miesiąc temu #465089 przez emkapl84
Heja!!!
Dziś chyba pobiłam rekord nie widzenia się z Natalka...wróciłam do domu przed 19 a wyszłam przed !!!!!!!masakra!!!
Generalnie średni dzień miałam...chciałam się zrelaksować przed tv a tv nie działa!!!!!!!
Vestusia 50 kg :ohmy: :ohmy: :ohmy: a ile ty masz wzrostu????laski przestań się już odchudzać bo przez was w kompleksy wpadnę i tez na jakaś dietę przejdę!!

Dorcia zdjęcie Lenki cudowne!!!a też dzisiaj myślałam dokładnie o tym samym, że Natalka pije już mleko :1+ toddler co oznacza, że nie jest już uważana za "baby" tylko znalazła się w kolejnym stadium rozwoju nazywanym w Anglii własnie "toddler"
BUZIACZKI DLA OLINKI :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Jutro przylatuje przyjaciel M i przyszły ojciec chrzestny Natalki...strasznie się cieszę, że będzie na jej imprezie urodzinowej..ogólnie Natalka będzie miała dwie imprezy :lol: jedna 10-go dla znajomych z Polski i drugą 17-go dla dziewczyn z mojej pracy :lol: :lol:
Generalnie czuje się totalnie nieprzygotowana do tej imprezy...tyle jedzenia muszę narobić i nie mam pojęcia kiedy to wszystko przygotuje...

12 lata 1 miesiąc temu #465116 przez Malina86
Bry wieczor :)

Vestusia no to dobrze, ze zjebka zadzialala :laugh:

Gratuluje wagi, chyba przez stresy Ci spadla.
Co do spoilerowania to ja juz przemilcze :laugh:

Miśka tez je budyn na mleku 1,5% i wszysko ok- bardzo lubi. A dzisiaj jak jadlam platki z mlekiem to mnie normalnie okladala, zeby je meko lyzka dawac :laugh:

Moje dziecie poszlo dzisiaj pozniej po poludniu spac i oczywiscie teraz szalenstwo w lozeczku, a tak pieknie caly tydzien zasypiala.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka