BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 4 miesiąc temu #725882 przez Agusiak
Karo dzięki za linka, faktycznie występuje coś takiego ale jakoś zapamiętałam że dotyczy to głównie nadgarstków ale widać może także całej ręki więc chyba to mam :blink:
Ale spoko daję radę, jakoś strasznie nie boli, tylko jest takie dziwne uczucie w tych łapkach :)

Mnie tak wszystko jak Ciebie to bolało wczoraj wieczorem i w nocy. Jak szłam do kibelka to najpierw trzymałam się ławy a potem szłam po ścianie, hehe i jeszcze złapał mnie taki ból w dole brzucha a nawet nie miałam nospy w domu więc wzięłam APAP i jakoś udało się zasnąć. Ale spojenie bolało no i ten brzuch na dole, zawsze w tym samym miejscu, tam gdzie blizna.

Ale dziś już jest okej :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #725895 przez Tośka27
Hey Kochane ja dzis bylam swojego lekarza poprosic o recepte od tarczycy na tabletki bo nie wykupilam od endokrynolog polozylam i osbie lezala a mialam jeszcze tabletki wiec sie przeterminowala,i Magnez musialam kupic mma skurcze w nocy okropne w nodze jednej i to bolesne jak cholera.Agusiak Kochana to brak magnezu moim zdaniem powinnas pobrac ja mam od lekarza Filomag + B6 na wlasnie skurcze to jest i drestwienie konczyn dolnych gornych rak dloni itp
Karo no to podrosla Ta Wasza Niunia ale nie jakos drastycznie przestancie nie martwcie sie ja mam cukrzyce wiec tez niby dziecko przybiera na wadze ze duuuzo a wazy 2100 32 /33 tydzien wiec mysle ze to normalnie 2200 to tez normalnie.
alutka moje 2100 wazy i mi pow ze ten juz Klusek wcale to nie prawda Kochane to sa normalne wagi dziecka poza tym USG nie powie dokladnie,
ja robie obiadzik :D i dziergam Kochane moje samopoczucie OK :D a leku na dretwienie i boe lekarz mowil od kreegoslupa nie ma w ciazy nietety trzeba sie przemeczyc :( ale damy Rade ja juz tesknie za Maluszkiem Boje sie tylko Finansowo bo brakuje Nam Pieniazkow duzo :(

11 lata 4 miesiąc temu #725900 przez Agusiak
Tośka ja magnez to biorę już od jakiś 3 miesięcy 3 tabletki dziennie :)

Dobrze że na wizycie okej :)

Nam też brakuje kasy na wszystko i jeszcze pewne sprawy stoją w miejscu i nie wiadomo jak się potoczą a byłaby kaska, tzn będzie bo się należy ale nie wiadomo kiedy :/

Mnie znowu wróciła senność i muszę koniecznie w ciągu dnia zdrzemnąć się chociaż z pół godzinki.

11 lata 4 miesiąc temu #725913 przez Tośka27
Agusiak
Ja teraz dopiero biore przez te skurcze.A ja wnocy nie spie przez te biodro a w dzien nie umiem spac i sie mecze az MNie glowa bOli.ech jakos bedzie musze byc dobrejmysli

11 lata 4 miesiąc temu #725924 przez alutka1011
Tośka mi moja gin powiedziała że szykuje nam się naturalne zdrowe dziecko.
U mnie samopoczucie do
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
znajoma na początku tyg pochowała swoją 20 msc córcię :( :( :(

11 lata 4 miesiąc temu #725926 przez Kasiaa
cześć Dziewczyny :)
Byłam dzis na badaniach i na wizycie takiej dodatkowej bo mi tez drętwieją dłonie lapia skurcze w nocy bolesne bardzo:/ i lekarz powiedzial ze magnez sam mi nie pomoze i zalecił 3x1 a nawet po 2 tabletki asparginu( tj magnez+potas) i za tydzien na wizyte ide jescze juz w=z wynikami badan... Jeszce dowiedzialam sie ze szyjka i sie skrócila i ze mam leżec jak chce donosic ciąze:( przestraszylam sie:/ i teraz juz leze...boli mnie kręgoslup :/
Nie robil mi teraz usg pewnie za tydzien sie dowiem ile wazy moje maleństwo.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #725929 przez Kasiaa
ALUTKA az mnie ciarki przeszly... ale chorowała corcia znajomej? jejku co za szok:(

11 lata 4 miesiąc temu #725935 przez alutka1011
Kasia wracali z wakacji i podczas jazdy wyciągnęła małą żeby jej dać jeśc a gostkowi z naprzeciwka się przysnęło...Nikolka strasznie była potrzaskana,4 dni walczyli o jej życie w szpitalu :( :( :(

11 lata 4 miesiąc temu #725942 przez Kasiaa
straszne poprostu straszne:( facetowi sie przysnelo...a tu dzieczynce nic juz zycia nie zwróci:( nie daj Boże nikomu takiej tragedi:(

11 lata 4 miesiąc temu #725957 przez Tośka27
Kasiu przykre naprawwde takie to zycie nie wiemy kiedy co ijak bedzie, A ty Kasiu dostalas i potas ja mam magnez plus wit b6 wiec mam nadzieje ze da mi troszke pospac :P pewnie ze zdrowe piekne dzieci nma ROsna 2 kg czy pond to normalna waga :D

11 lata 4 miesiąc temu #725962 przez Agusiak
alutka, co za koszmar, straszna historia znajomej i na prawdę ogromne wyrazy współczucia dla nich :(
Niestety tak to jest z wypadkami, że się nie przewidzi ale dlatego ja bardzo pilnuję by nie wyciągać dziecka z fotelika w trakcie jazdy. I nie ważne czy to karmienie czy dziecko się drze, zatrzymuje auto na poboczu i wtedy wyjmuję dziecko i załatwiam co trzeba.
A już nie raz byłam namawiana żeby wziąć młodą z fotela na ręce jak ta płakała w czasie jazdy ale nie dałam się przekonać. Musieliśmy się zatrzymać i dopiero wtedy.
Ech co za tragedia :(

Ja też mam magnez z b6 i na razie przy nim zostanę, jak drętwienia się nasilą to spytam na następnej wizycie. Aspargin mam w domu bo T kiedyś to brał.

11 lata 4 miesiąc temu #726023 przez nuśka09
Dzień dobry ;)

co chwile czytam posty a nie mam czasu odpisać bo co chwilę coś:p wczoraj miałam sprzątać ale tak się zaczytałam że przełożyłam to na dziś i jeszcze się nie zabrałam, ale D. do pracy idzie wiec sobie wieczorem posprzątam na spokojnie bo goście mieli być dziś ale na szczęście będą jutro :D

Altukawłos się jeży masakra...strasznie współczuję twoim znajomym.

Karo się spieszy tej twojej córci na świat ;) oby jeszcze przesiedziała chociaż te 3 tygodnie ;)

Agusiak mnie też czasem łapie to drętwienie rąk, 30 sierpnia mam wizytę, zapytam lekarza.

11 lata 4 miesiąc temu #726029 przez ewe88
Cześć kochaniutkie :laugh:

Co do objawów to mi też drętwieją ręce i bolą strasznie biodra! W nocy to mi się ryczeć nawet chce ale powtarzam sobie, że poród będzie gorszy i zaciskam zęby :)

Ja dziś byłam na zakupach dla mojej księżniczki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
ale miałam frajdę!! Kupiłam już chyba wszystko oprócz stanika sportowego dla siebie. Jeszcze żyję emocjami ale to było wspaniałe!!! I co najważniejsze mąż nie marudził tylko powtarzał bierz co chcesz! :laugh: Do tej pory słyszałam tylko po co ci to już masz... itp.
Teraz wszystko piorę i jak wyschnie prasuję :laugh:
A i jeszcze .... prezent dostałam od męża.... żelazko! hahaha Przywiózł do domu daje mi i mówi: "masz żeby Cię ręce nie bolały" :laugh: (miałam takie lipne z tesco za 30zł i żeby coś wyprasować musiałam się namachać). No ale liczy się gest. Doceniam, buzi dostał :laugh: :laugh: :laugh:

Miłego dnia kochane :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #726038 przez Tośka27
ewe cieszymy sie razem z Toba wiem ze to swietne uczucie ale tylko jak wiesz ze mozesz pozwolic sobie na zakupy a jak tu czlowiek wylicza i patrzy ze trzeba jeszcze zyc to juz wogole :( nie wiem czy to az tak cieszy moze i tak ale nie az tak jak idzie sie z wyznaczonymi pieniazkami tylko na dzidziusia.
A biodra to wiem wiem jak t oboli.
hihi nuska ja mam tak samo :D hihih :D zajrze i jak tu czegos nie skrobnac

11 lata 4 miesiąc temu #726039 przez ewe88
Tosia miałam Ci pisać o tych ketonach w moczu i gdzieś mi umknęło. W szpitalu tydzień temu wyszło mi ketony 150 !! A norma jest do 5 :dry: Dzisiaj robiłam znów i ketonów 0!!! :laugh: Okazało się, że przed nasiusianiem do pojemnika trzeba się umyć woda. Samą wodą. Kobiety w ciąży często skarżą się na bakterie i grzybice pochwy dlatego ketony w moczu wychodzą. Nie martw się dietą bo takiej morfologii to ja w życiu nie miałam ! Rewelacja!!! Życzę powodzenia i głowa do góry :) :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka