- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pazia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, bo po wizycie dowiedziałam się, że wszystko szczelnie zamknięte, małemu jest dobrze w brzuchu, jak to moja Pani Doktor stwierdziła takie dzieciaczki to ona lubi

Na kaszel dostałam tabletki i syropek, powinno być już lepiej

Jedno, co jest ważne i tu nawiązuję do Pazi moja doktórka kazała sobie 2 razy dziennie mierzyć, ponieważ pod koniec mówiła, że może właśnie skakać i trzeba na to bardzo uważać! Więc kochana dbaj o siebie :*
Byłam oddać w szpitalu mojej szwagierce mój wymaz i wiecie zabrała mnie na porodówkę

Fabiolka brakuje nam Ciebie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kasia ja czekam na prawdę (i nie mogę się doczekać), aż Wład będzie miał chwilę relaksu, uspokoi się i będę się zastanawiać, czy aby na pewno wszystko ok... na razie zdarzają mu się raptem godzinne, dwugodzinne drzemki, a tak jest szał...
Najbardziej kochane obawiam się, że jak Władka donoszę, albo i przenoszę to będzie ważyć ponad 4 kg, a ja nie dam rady go urodzić

Hania dobrze, że się odezwałaś

Wredota Ty mówisz, o końcu TEGO tygodnia

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna

no widzę że większośc już gotowa na TEN dzień... Mobilizujecie mnie hehe i wzięłam się dziś za pakowanie walizki

Dziś u nas przepiękna jesienna pogoda i pranie ciuszków Synka schnie cudnie

Ściskam Was wszystkie ciepło!! :*
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wiecie, że ja ani razu nie miałam KTG robionego? Może dlatego, że nic mi nigdy nie dolegało, a i z małą wszystko było ok podczas wizyt. Ale jakoś nie jest mi przykro z tego powodu, bo nie uszczęśliwia mnie myśl leżenia w bezruchu 45 min. podpięta pod jakiś sprzęt.
Co do ciśnienia to zawsze miałam niższe. Raz miałam normalne, kiedy byłam strasznie zestresowana u lekarza, u którego byłam pierwszy raz.

Właśnie słucham sobie muzyki i tak się chce potańczyć, powyginać, zaszaleć na jakiejś zabawie, a tu nici. To nic. Nadrobię po porodzie. Co prawda w domu, ale w końcu będę mogła potańczyć

Spisałam sobie na karteczkę jakie formalności związane z urodzeniem dziecka trzeba będzie załatwić. Niby pamiętam co, gdzie i jak, ale znając życie jak przyjdzie do załatwiania to się zapomni, a tak mam już wszystko spisane.
Brzuch swędzi mi niemiłosiernie. Już 3 razy go dziś smarowałam. Oszaleć można. Kilka rozstępów pojawiło mi się niestety pod brzuszkiem. Już się z tym pogodziłam.
W tamtym tyg. odebrałam z pracy kartę multisport, więc po połogu zaczynam fitness, basen i inne aktywności sportowe.

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Powiem Wam że ja czekam tylko do soboty na USG i potem też próbuje wszystko co się da żeby jakoś to przyspieszyć bo ledwo się ruszam już z tym brzuchem haha po 5 godz na mieście nie wiem co mnie bardziej boli czy nogi czy kręgosłup czy
. Jak mój mały brzdąc ma zamiar jeszcze 3-4 tyg siedzieć sobie w brzuszku to ja chyba oszaleje. Poza tym mam przeczucie że już jest całkiem spory i ciężko będzie go urodzić. Dzisiaj dwa razy na mieście nacisną mi na pęcherz tak że myślałam że nie dojdę do toalety i śmieszne było to że zazwyczaj jak chodzę to on wtedy jest cichutko tak jakby odpoczywał albo spał bo go kołysam w brzuchu a dzisiaj ja szłam a on kopał i szalał. Jestem cała obolała. Oby jakos to zleciało do porodu.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wredota zazdroszczę Ci tej karty

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
aaa i przeraziłam si dzisiaj jak mi pokazywała gdzie są ramiona

- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Super ze każdej z was wizyta sie udała,maluszki rosną zdrowo i oby tak dalej juz prawie połowa października więc niedługo sie poznamy z naszymi sloneczkami

Aga ja jeszcze nie pije tej herbatki ale niedługo zacznę

Malopolanka to super ze twoje wyniki sa ok

Nat moze razem w tym samym czasie z malopolanka urodzicie

Wredota tez ci zazdroszczę karty

Wczoraj oglądałam porodowke,zakończenia sa naprawdę piękne

A co do współżycia to zapomniałam juz jak to jest bo od 3,5 miesięcy nie korzystam hihi, a moj kochany mąż w ogóle nie chce bo sie wlasńie boi ze naruszy cos i spowoduje wczesny porod więc on woli juz poczekać tyle wytrzymał to i dalej wytrzyma

Poza tym tez szykuje sie bardziej na końcówkę pazdzierńika niż na listopad

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

NatB haha na stopach

Monika jakie to słodkie jak starsze rodzeństwo się tak interesuje i przejmuje

Oki hihi to może już niedługo synuś zdecyduje się wyjść

Wielomama Twoja córeńka też kochana, że tak się doczekać nie może siostrzyczki

Kaśkus ja od zawsze używałam kremów do depilacji, ale w ciąży mi nie służą, straszne podrażnienia miałam i zrezygnowałam na rzecz golarki i lusterka. Możesz spróbować, ale nie wiem czy się sprawdzi. A raczej nie ma przeciwskazań do używania. A co do wosku no to nie polecałabym jeżeli wcześniej nie było robione, bo stres i ból mogą wpłynąć na Ciebie i maleństwo niekorzystnie

Kicia tulę

Małopolanka i jak po wizycie? A już doczytałam

Cortezia
Pazia wysokie rzeczywiście to ciśnienie. Mierz sobie i najwyżej będziesz potrzebowała lekarstw. Będzie dobrze

Kasia no i super!

Wredota bo nie wszędzie robią to KTG, i też nie wszyscy lekarze to zlecają. Ja też nie mam i jak czytałam wrześniówki to też wiele dziewczyn nie miało.
Co do mnie...
Ano więc dostaliśmy komplet sztućcy, gruby wielki koc, który w sam raz spasuje mi jako kapa na łóżko, storczyka of course (szaleję za nimi

Wczoraj pojechaliśmy w te góry, zrobiliśmy sobie spacerek, doszliśmy do stacji kolejki i dupa bo kolejka taka, że pół dnia byśmy tam stali... Szkoda mi było, ale przynajmniej spacer w ładnej scenerii zaliczony

Dzisiaj przyszło mi łóżko do sypialni, wieczorem mąż ma je złożyć z kolegą i wreszcie będziemy spać jak normalni ludzie

Przypomniałyście mi o tej herbatce. Hmm... jak nie zapomnę to może też kupię i zacznę pić, skoro może pomóc a nie zaszkodzi to można spróbować

Miłego wieczorku

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ale dzisiaj mamuśki aktywne. Nie ma co.

pani_p, super prezenty! I zazdroszczę gór. Jejku, jak mieszkaliśmy w PL, to co roku w Tatry jeździliśmy, a teraz pozostają tylko zdjęcia i wspomnienia. Następny raz w górach będzie już u nas z bobasem. To pewne. Już się nawet rozglądamy za dobrymi nosidełkami.

natB, cieszę się, że wizyta udana!

kasia, drugi raz to powtórzę - masz super lekarza. Zazdroszczę kochana. Świetnie, że już nic nie przeszkodzi Ci w karmieniu naturalnym.
cortezia, rozczuliła mnie historia z Twoim M. w roli głównej.

małopolanka, cieszę się, że wszystkie wyniki dobre. Pewnie Cię to troszkę uspokoiło, a to najważniejsze.

kicia, współczuję Ci wariacji żołądkowych.

wredota, też bym chciała taką kartę. Zazdroszczę. Ja po porodzie ruszam przede wszystkim na basen.
Agnieszka, pamiętam o tej herbacie i od 36 tygodnia zamierzam pić. Jeszcze tylko muszę ją gdzieś znaleźć i kupić.
Dziękuję dziewczyny za opinie w sprawie kremów. Może zrobię próbę na małym fragmencie skóry, zobaczę jak podziała i wtedy zadecyduję co dalej. Bo jeśli ma mnie potem szczypać, to już wolę pozostać przy tradycyjnej metodzie. Wosk niestety póki co odpada. Raczej bym nie przeżyła zabiegu.

Ja dzisiaj też po wizycie. Najpierw u położnej - ciśnienie, bicie serduszka, mocz. Powiedziałam jej, że od rana czuję taki ból, jakbym miała zaraz dostać okres, więc wysłała próbkę moczu na dokładniejszą analizę, aby wykluczyć infekcję, a mnie do lekarki na badania. Ta przy okazji zrobiła USG (jupi! buźka, nosek, oczki - wszystko widziałam i rozmiar maleństwa idealny jak na 34 tydzień). Oprócz tego, że sprawdziła i bobasa i mnie (badania nie wykazały u mnie niczego groźnego, możliwe, że ten ból przez zmęczenie organizmu, ale jakby się nasilał mam zgłosić się do szpitala) dała jeszcze skierowanie na ćwiczenia u fizjoterapeuty, żeby wzmocnić mięśnie przed porodem. Cieszę się bardzo, bardzo. Szybko poleciałam zanieść skierowanie i mam nadzieję, że na dniach przyślą mi list z terminem. Moja szkoła rodzenia nie odbyła się, ponieważ położna miała jakieś ważne spotkanie. Przeniosłyśmy termin na za tydzień przy okazji kolejnej wizyty, więc nie ma tego złego.
- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
No ale mnie straszycie

Oczywiście zdaję sobie sprawę że można przyspieszyć narodziny niunia np ( więcej pić herbatki parę razy wejść do mnie na 4 piętro tak to rzadko wychodzę może raz dziennie, umyć okna itd. ale tak jak piszę boję się trochę i chyba dlatego przeciągam wszystko i naprawdę się oszczędzam)
Dzisiaj byłam u przyjaciółki na urodzinach jej synka i wszyscy stwierdzili że brzuszek mam nisko ale jeszcze nie tak i ze jeszcze kilka dni będę w całości.
Herbatkę piję od paru dni ,nawet mi smakuje.
Cieszę się ze Wasze wizyty i badania ok i przynajmniej tym nie musicie się stresować.
Dzisiaj oprócz wyjścia na 2 godzinki cały dzień przespałam i ogólnie mam jakiegoś śpiocha od kilku dni , może organizm szykuje się do wysiłku i aktywności i teraz musi się naładować na zapas

No tak więc u mnie bez zmian

Dobranoc Laleczki :*