BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1035688 przez mała82
Gosica byliśmy w tym drugim przedszkolu, ale się nie zdecydujemy, jest tam jeszcze podstawówka.i szkoła średnia w tym samym budynku. Na placu zabaw dla przedszkolaków kryjówki znajdują sobie gimnazjaliści, nic popdgradzane nie jest. A na teren przedszkola weszliśmy bez żadnego problemu, nikt nas nie pytał kto tu wchodzi. Więc na razie zostaje nam topierwsze i chyba się zdecydujemy bo najważniejsze dla nas żeby Filip miał.kontakt z dziećmi.

Nefri kurde coraz więcej osób mówi że chłopaki do siebie strasznie podobni a ja wcale tego nie widzę ;-) No plac zabaw powinien być ale chyba oleje to, na pół roku to może pochodzić pobawić się z dziećmi. Każde inne przedszkole to problem z dojazdem w korkach, jakby to było na stałe to bardziej wybredna bym była. Jeszcze czekam na przykładowe menu z tego przedszkola.i zdecydujemy wtedy.
Kurde paskudne są.te natrectwa, sama jakieś mam :-o
Ostatnio miałam podobna sytuację, musiałam zostawić wózek i gonić Filipa.

Nutka fajnie ze się czasem odzywasz ;-) U Filipa kiepsko z gadaniem.chociaz chyba się zaczyna rozkręcac ;-)

Marti wg mnie tez to robienie znowu w Marty to przez te zmiany w waszym życiu. Za jakiś czas pewnie znowu je odstawicie ;-) zgadzam się z Nefri medal.ci się należy.za.to radzenie sobie ze wszystkim ;-)

Jeta ja te z telefonu. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było. Jak byłam w ciąży z Arturem to trochę się o tym naczytalam, tzn o tych badaniach. Bo że względu na wiek ginka mi je doradzala, ale często pisali ze badania wyszły źle a potem dziecko zdrowe więc zrezygnowałam żeby się nie stresować.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1035689 przez marti1234
Mała nic nie mów o przedszkolach... mi też się nie uśmiecha posyłać małego do tego gdzie się dostaliśmy. Ale na dzień dzisiejszy idzie, nie ma co się zniechęcać. W poniedziałek Adaś wraca po 2 miesiącach do żłobka. Liczę, ze pobijemy rekordy w "nie chorowaniu" i do wakacji dotrzyma ;) we wtorek idę z małym na usg kontrolne, bo miał powiększoną śledzione podczas ostatniego badania i mam nadzieje już nigdzie nie chodzić po lekarzach :cheer:
Nefri nie mierzyłam ostatnio Adasia ale ubrania kupuje mu na 110cm.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dziewczyny byłam dzisiaj na rozmowie o prace, już drugi etap. Liczę, że się uda, bo to dla mnie duży krok do przodu - trzymajcie kciuki a jak się dostanę to porady prawne macie gratis :laugh: :laugh: :laugh:

8 lata 6 miesiąc temu #1035692 przez Nefri
Marti to naciskam mocno kciuki ;) o to ja kupuje na 104, chociaż ostatnio chyba mocno wystrzelił, bo wiekszosc spodni zrobila się nagle za krótka.
Myślę, że dzieci rozumieją dużo więcej niż nam się wydaje. Oczywiście brak konsekwencji też może być powodem.

Tymek dzisiaj drugi dzień z rzędu zrezygnował z drzemki w ciągu dnia. Powiem Wam, że nie bylo zle, przynajmniej chodzi spać o 20stej i zasypia błyskawicznie i śpi do 8:30, znaczy się dzisiaj tak posłał, zobaczymy jak będzie jutro ;)

Mala no na tym zdjęciu to jak klony. Też bym nie chciala do takiego przy gimnazjum i podstawówce.

8 lata 6 miesiąc temu #1035695 przez marti1234

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 6 miesiąc temu #1035696 przez mała82
Jeta a jeszcze bi tak sobie myślę. A nie chciałaś iść do innego lekarza skonsultować? Nasi znajomi myśleli że mają bardzo dobrego ginekologa i na badaniach wyszło im tak samo. Tydzień przeplakali, potem ktoś im doradzil innego lekarza i wyszło że wszystko dobrze. A pierwszy powiedział im że szans nie ma. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo nie wiadomo na kogo znowu trafisz, może lepiej poczekać na te badania, ale ja chyba bym nie wytrzymała.
Będzie dobrze ;-)

8 lata 6 miesiąc temu #1035697 przez mała82
Marti 110? Nieźle! My przechodzimy na 92!
Trzymam kciuki! A ile tych etapów?

Nefri Filip rzadko już.ma drzemkę. Tzn tylko w ten dzień kiedy gdzieś jedziemy, wtedy w aucie szybko pada, a tak w domu czy na spacerze to cały dzień wytrzymuje bez i zasypia ok 20, wstaje między 6:30-7:30. Ale co noc przychodzi do nas ze swoją poduszka i.kolderka :-D

8 lata 6 miesiąc temu #1035698 przez marti1234
Mała to był drugi i ostatni etap, więc do dwóch tygodni ma być odpowiedź. Powiem Wam, że jestem w szoku, jakie teraz są rekrutacje o pracę. Pierwszy etap sprawdzający wiedze trwał 4 godziny... drugi etap trwał 1,5 godz...
Co do ubrań to 110 już mu zakładam, owszem są za nieco za duże, ale 104 niektórych marek są już za małe. Filip wpasowuje się w rozmiar kumpli ze żłobka - jak porównuje comiesięczne pomiary to właśnie 92 to jest norma :cheer:

8 lata 6 miesiąc temu #1035699 przez Gosica
Mala-tez bym zdecydowanie odrzuciła takie przedszkole,za duże skupisko dzieciaków (gimbaza i licealiści by się obrazili za to określenie ;) ),a jak nikt się nie interesuje kto wchodzi na ich teren to nie świadczy zbyt dobrze. My 92 ubranka powoli zaczynamy odkładać,kupujemy 98 ale Szymek tak ostatnio szybko rośnie,że z dnia na dzień coś nagle jest na niego za małe.
Marti-oczywiści kciuki będę trzymać,powodzenia :)
Dziewczyny u mnie zacząl się sezon truskawek,swoich, ekologicznych,Szymek tylko w grządkach siedzi i wyjada :) Ale wcale się mu nie dziwię,bo niebo w gębie ;)

[/url]

8 lata 6 miesiąc temu #1035735 przez jeta
mała82 -

marti1234 - trzymam kciuki!!!
110??!!?? :blink: U nas 98 się zaczęło.

gosica - u nas tez sezon truskawkowy. Idziemy, Julek zrywa sobie dwie, zaczyna jeść, mówi, że bardzo lubi, że pycha. Po czym jak zje jedną całą to sukces :)

Przepraszam, że tak mało o Was dziś.

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1035783 przez mała82
Jeta Chyba nie za często ale nie znam sie ;-) jak leżałam w szpitalu przed porodem na obserwacji to codziennie mi przez 3 dni robili usg, a dwa dni przed miałam u swojej ginki i po wyjściu kazali mi też w ciągu tyg zjawić się u mojej lekarki na usg. Więc chyba można. Ale na 13 jak masz te badania to za długo czekała nie będziesz. Choć domyślam się że i tak będzie Ci się strasznie dluzylo.
Na badaniu genetycznym u Artura pamiętam że długo mu sprawdzała kość nosowa, wracała tam wkolko to też stresa już miałam.
I jak wyjaśniłas czy to testy będą czy usg?

U nas trz truskawki na tapecie ale hazardowe, swoich nie mamy.

Wczoraj byliśmy z filipem na badaniu słuchu, ale nie doszło do niego bo zapomnieli nas poinformować że lekarza nje ma. W sumie nas słuch nie niepokoi, ale jak już mamy skierowanie to sprawdzimy żeby za jakiś czas do tego nie wracać. Nastepny termin na 9 sierpnia doeprio. Może zacznie.mowic.juz całkiem do tego czasu to chyba nie pójdziemy.

Dzisiaj Filip podszedł do Artura i mówi kocham cie i się do niego przytulil ;-)
Coraz więcej zaczyna gadać, ale nadal bez szału.

Artur zaczyna czolgac się w tył, kręci się już go nie mogę zostawić samego nigdzie, chyba że w łóżeczku.

Za tydzień jak im smaranie przejdzie to jedziemy do Białowieży na tydzień polenic się ;-)

Nefri ile czasu przewidujecie na podróż do Chorwacji? Bo się zastanawiamy gdzie wyruszyć, czy ta Estonia czy coś innego ;-)

Dostałam menu z tego przedszkola.i bez placu zabaw i może na te pół roku tam się zdecydujemy.

8 lata 6 miesiąc temu #1035784 przez jeta
mała82 - no właśnie nie dużo czasu mam do badania. Chyba nie będę szła.
Dzwoniłam dziś. Mam usg i pappa na fundusz.
To wyznanie miłości musiało być urocze!!! Ja się rozpływam, jak Julek misiom mówi, że je kocha :)
Też bym sobie gdzieś pojechała, odpoczęła... Ale póki co się nie zanosi. Za dwa tygodnie wesele brata. Głupio się przyznać, ale kompletnie nie mam ochoty na nie iść... :(

8 lata 6 miesiąc temu #1035800 przez Nefri
Mala my jedziemy do Bułgarii. Od nas to 2 tysiące kilometrów, przewidujemy dwie doby, wyruszamy w niedziele, robimy nocleg w Serbii, na miejscu będziemy we wtorek. Do Chorwacji to zależy gdzie chcecie jechać, ale z dziaciakami, jak na wysypy, to też trzeba liczyć dwie doby, zwłaszcza, że Wy z nad morza.
Eryk też się turla i przemieszcza w ten sposób, wiec tez nie można go samego zostawic ;)

8 lata 6 miesiąc temu #1035918 przez mała82
Jeta no miło popatrzeć na takie sytuacje u dzieci. A dzisiaj rano godz 6 dzieciaki wstał, po chwili przychodzi do nas Filip ściąga z taty kolderke, ciągnie Prześcieradło i mówi sprzatamy ;-)
Ja to jestem panikara i od razu musiałabym lecieć do lekarza bo mąż by że mną nje wytrzymał ;-)
Mi też się ostatnio nie chciało iść na wesele a było super, więc i tovie życzę udanej imprezki ;-)

Nefri a pomyliło mi się z Chorwacja ;-) My jeszcze myślimy gdzie się wybrać.

Wczoraj byliśmy na dniu dziecka w zoo ale jednak więcej atrakcji dla troszkę starszych dzieci. Ale i tak było fajnie ;-) Dzisiaj jak będzie ładnie to bierzemy wiaderko i zabawki i lecimy na plażę po obiedzie. Jak wam mija weekend?
Za tydzień mieliśmy do Białowieży jechać ale może zrszygbukemy bo właśnie sprawdziłam pogodę i nie zapowiada się za ciekawie :-(

8 lata 6 miesiąc temu #1035920 przez Nefri
Mala u nas też dzisiaj pobudka o 6 rano, a mąż gral wczoraj koncert w Toruniu, wiec zmęczony ja Maksa. Dzisiaj idziemy na festyn z okazji dnia dziecka, ale pewnie Tymek ontej godzinie to już będzie detka.
W Chorwacji samochodem byliśmy dwa razy i z Warszawy jechaliśmy troche ponad dobę, ale bez noclegu, bo bez dzieci.

8 lata 6 miesiąc temu #1035924 przez mała82
Nefri codziennie tak wstają wasze chłopaki? A to trasę już macie wypróbowana. My do tej pory samolotem wszędzie i teraz trochę przeraża mnie jakbyśmy mieli tyle jechać z dzieciakami bo sami to luz. Ale i Filip i Artur nie zawsze chcą jeździć, czasem spoko, a czasem awaria co 15 minut :-o

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka