BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #515557 przez Dzolka
Madlen napisał:

Dzolka gratuluję. Też u tego sprzedawcy dziś zamawiałam aspirator katarek, koszulę, szczoteczkę, gaziki, pieluszki, nakładki na brodawki....

]Madlen - no i fajnie opłaca się

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #515558 przez jadziatopol
DOMI no to super wiesci :) juz jestes wprawiona w diecie :) a jaki masz glukometr? ja znowu mam problem..skonczyly mi sie paskido tego co tu dostalam...i mierze na tym starym Contour TS i on pokazuje takie dziwne wyniki ,ze mnie od razu nerwica lapie.Zaniza strasznie i musze dodoawac 20 do kazdego wyniku.Co za sprzet ;) to dobra informacja,ze mamy nie panikowac do 140...ja tez pomimo tego ,ze tu norma jest do 140 to staram sie jednak trzymac norm polskich...ale nie zawsze mi sie udaje...czasem jest 123 no i raz mialam 135i raz 156! ale to jednorazowe wyskoki :lol: a twoje cukry sa do pozazdroszczenia :) o ktorej jesz ostatnia kolacje ? i zawsze mierzysz na czczo rowno 8 h po kolacji ?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #515559 przez xpatiiix3
Ty lko mamuśka moja zawiedziona tak jakby, tzn. cieszy się, ale u mnie wszyscy w domu chcieli, żebym miała córcie hehe a ja i najmłodszy mój brat chcieliśmy chłopaczka ;D i jest ;P I się bardzo cieszę ;D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #515561 przez Dzolka
xpatiiix3 Nie ważne jaka płeć oby zdrowe było. My tez oczekujemy chłopaka "Jasia". Niestety Bóg zabrał nam dwóch dziadków jeden był Jan ale podarował drugiego:-)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #515566 przez DOMI
Jadzia ja mam glukometr optium xido. W instytucie dają inne ( chyba one touch select mini )ale nie kazali mi zmieniać na ten od nich. Ostatnią kolację jem ok. 22 i nie mierzę zawsze równo po 8 godzinach.
Dziś jadłam obiad na mieście i zaryzykowałam kurczaka z kfc plus colesław. Wszystko skończyło się dobrze - glukoza po godzinie 106.

12 lata 3 miesiąc temu #515570 przez sylwia1986
Pati mimo że nie trafiłam, cieszę się z Twojego szczęścia i powiem Ci miałaś przeczucie. Ja też tak od drugiego trymestru czułam że to będzie chłopak. Choć dziś mnie i mojego M naszły takie wątpliwości, co to będzie jak jednak okaże się dziewczynka. Na co mój M z bananem na twarzy stwierdził że będzie córunia tatusia :woohoo:

Chomiczka po porodzie w naszym wypadku musi zostać podana surowica anty D.

Jadzia a tam nie możesz dokupić pasujących pasków? Zresztą kiedyś pisałaś jakie są ich ceny :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #515575 przez Madlen
Jadzia biorę Magne B6 ta dawka co Dzolka 4 szt. dziennie: 2 rano i 2 wieczorem +ten mg co się znajduje w witaminach dla ciężarnych, ale można nawet więcej. Lekarz mówił, że się nie przedawkuje tego.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #515579 przez xpatiiix3
Sylwia ja do swojego powiedziałam, że będziemy mieli syneczka mamusi :D To on na to, że nie ma mowy hehe że będzie synuś tatusia :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #515591 przez andzia_zg
Jadzia ja kilka nocy pod rząd miałam taki mega twardy brzuch, bez żadnych skurczy i jak brałam magnez to przechodziło. Teraz czasem tez mi sie to zdarza - i tylko w nocy.

A jak sytuacja w wózkiem?

Pati jednak mialas dobre przeczucie :lol: gratuluje synusia :lol:

a ja sie już lepiej czuję. Mam już zwykłą wydzieline, mnie kłuje mnie pi**a i nie czuję parcia na pi**ę

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #515595 przez DOMI
Jadzia ja magne b6 biorę 3x2 tabletki. Wydaje mi się, że na tym etapie ciąży w którym ty jesteś to magnez czy no-spa za wiele już na skurcze macicy nie pomogą.
Mój suwaczek się wczoraj zatrzymał a dziś ruszył ale oszukuje o 1 dzień.

12 lata 3 miesiąc temu #515597 przez Marlena1888
xpatiix gratulacjee! widzę, że Twoje przeczucie okazało się trafne:) upragniony synek i jaki już duży:) fajnie:)

Dzolka 2,4kg to już chłop jak dąb :D super rośnie:) jak na drożdzach ;P

Natalka, oki, wiem wiem, pozytywne myślenie działą cuda, tylko to nam pozostało ;) :lol:

Pliszka wiem, takie myślenie jest zbędne, przestraszyłąm się po prostu tym jak to wygląda naprawdę.. i człowiek się naogląda głupot i później przeżywa :dry: :) już nie będę narzekać, zmieniam tok myślenia. Mam nadzieję, że poród mój pójdzie mi jak po maśle :D żeby tylko Filipuś był zdrowy;P

Mrufka, może to grypa żołądkowa.. pij dużo wody i lekkie jakieś jedzonka jedz. :kiss:

A ja dziś upiekłam rożki z wiśniami- bardzo lubie te ciacha:) no i pojechałam z szwagierką do miasta kupić prezent dla szwagierki, bo jutro urządza parapetówę ;) kupiłam jej od nas serwis obiadowy, praktyczny prezencik ;) ale mały wybór w sklepach.. ale grunt że z głowy:) a wiecie co, zauważyłam, że coraz częściej mam smaki na słone ;) of course słodkie też wcinam, ale już nie tak bardzo ;) a Wy jakie macie smaki? ;)

12 lata 3 miesiąc temu #515604 przez bananamana
Jadzia Wszystkiego najlepszego, szczesliwego rozwiazania i duzo zdrowka :)

Pati ciesze sie ze wszystko sobie wyjasniliscie :) fajnie ze bedziesz miala synka gratulacje :)

U nas tez jest konflikt narazie mialam 2x oznaczane te przeciwciala i narazie wychodzi ze ich brak, moze byc tak ze corcia przejmie po mnie gr krwi tak bylo w przypadku mojej mamy i taty mama - tata + ja bylam pierwsza i przejelam - po mamie. Ale z tego co slyszalam teraz przy kazdym konflikcie bez znaczenia jaka gr krwi ma dziecko podaje sie te serum :)

12 lata 3 miesiąc temu #515608 przez dominia
Jestem już :)

kolejną wizytę mam 11 stycznia więc za 8 dni :ohmy:
Szyjka miękka, 29mm ale kanał zamknięty, luteina dalej do tej wizyty piątkowej ma być regularnie brana :dry:
zero łażenia nakazane polegiwanie :dry: jutro jadę do szkoły :huh: i w sobotę też .. mały bardzo naciska na wyjście bo główkę ma bardzo nisko i do tego jest większa niż reszta ciałka, brzusio też w normie i nóżki :) .. mówił, że jeszcze 2 tygodnie i już będziemy bezpieczni :) wtedy będzie mógł wychodzić nie obrażę się wcale na niego :lol:
Igor waży 2375 g .. gin nie komentował, że to dużo więc jest w normie :)
Strasznie się boi o to, że urodzę wcześniej, kurde mnie tak znowu mocno nic nie boli i przecież nie leże całymi dniami tylko chodzę gdzieś co chwile .. mój M stwierdził, że trochę przesadza.. ale nie wiem co o tym myśleć :)
Wyniki badań bardzo dobre, tylko podobno mało pije :dry: wychodzi, że pasowałoby pić 5 litrów dziennie jak 2,5 to za mało :)

Pati gratuluję syneczka :lol: super wieści :)

12 lata 3 miesiąc temu #515609 przez andzia_zg
Marlena za mna mega chodzi kwaśne. Często musze sobe robić zupe ogórkową bo tak mi się chce. Słodkiego jem dużo mniej. I objadam sie waflami ryżowymi :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #515614 przez Monia_T
My też mamy konflikt serologiczny z mężem. Ok 16 tygodnia wyszły u mnie przeciwciała, dostałam wtedy immunoglobulinę. Teraz miałam badanie na szczęście przeciwciał juz nie było. Czeka mnie tylko kolejny zastrzyk z immunoglobuliny po porodzie.

Wózek to Espiro GTX. Jestem meeega zadowolona :lol: W domu pooglądałam sobie wszystko dokładnie i naprawdę stan super :laugh: Zapłaciłam mało 590zł :lol: :lol: :lol: Nie było w zestawie fotelika, ale już zamówiłam oryginalny z adapterami za 100zł :lol: Także zestaw 3w1 kupiłam za mniej niż pół ceny.

Jeśli któraś z Was się zastanawia nad tym wózkiem, to powiem, że naprawdę fajny, polecam :laugh:

No i cieszę się, że mam już wybór z głowy :blink:

Pati super, że z Juniorem wszystko oki :lol: I w końcu się wstydniś ujawnił :blink: Ciekawe jak dalej będzie z tym Twoim chłopakiem...mam nadzieję, że zmądrzeje i będzie dobrze :)

Alina ja też dostałam wezwanie do US. Przestraszyłam się bo z nimi nic dobrego, ale zadzwoniłam do babki i powiedziałam, że jestem w ciązy o co chodzi itd...okazało się, że mam przyjść przepisać PIT z 2009r, ale powiedziała, że nie muszę się spieszyć no i tak idę do niej od listopada...

Madlen na Dworcowej w Bobasie. Wystawił go w niedzielę wieczorem, wczoraj mieli inwentaryzację a dzis rano pojechałam go zaraz zobaczyć, także byłam pierwsza :) No ale stan i cena były takie, że na pewno szybko by poszedł :)

Dzolka też robiłam zakupy u tego sprzedawcy. Sporo rzeczy dla małej u nich kupiłam, wyszło tanio i z jakości byłam zadowolona.

Dominia super wieści, gratuluję :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Duży synuś rośnie a Ty taka drobniutka :)

Ciekawe jaki jest u nas stosunek dziewczynek do chłopców...?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka