- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie wiem co Ci niestety doradzić bo mój podobnie - tylko w pionie by chciał być noszony, a często i to nie pomaga
Aniuw zazdroszczę trochę tego powrotu do pracy a juz kiedyś miałam zapytać o ten smoczek z maskotką - przyszedł Ci juz, jak się sprawdza? Fajny gadżet, tylko troche drogi jak dla mnie
różyczka mam to samo - trzy razy wyszłam odkad Mały sie urodził... I to tylko coś załatwić, wczoraj do lekarza, wszystko w biegu
Lucy mnie sie sukienka podoba, choć ja bym jej nie załozyła - bo własnie figura moja nie ta
przyszla_mamo to dobrze, ze tak Wam sie udało zorganizować odwiedziny, że Arek nawet ich za bardzo nie odczuł
Malgorzatta witam
Ja byłam wczoraj u ginka, wszystko się ładnie zagoiło, choć z seksem radził sie wstrzymać do pierwszego okresu, bo stwierdził że dopiero wtedy hormony będą ustabilizowane i w ogóle ja myślę że chyba aż taka wstrzemięźliwość nie jest konieczna, jak myślicie?
No i dostałam receptę na tabletki anty, nie mogę się doczekać kiedy zacznę je brać, bo gumek to ja się obawiam...
W ogóle widzę, że mój Bartek jest najczęściej marudny jak jest śpiacy... A mimo że zwracam uwagę kiedy jest śpiący, wyciszam go, próbuję wszystkiego, od kładzenia samego, do leżenia z nim, nucenia mu, przytulania, w końcu noszenia czy bujania w leżaczku - to nie może usnąć i płacze w rezultacie... Dzisiaj też po długich bojach w końcu zasnął na brzuszku, ale co się napłakał... I nie mam pojecia co tu jeszcze wymyślać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do książki to ja na nią czekam powinna przyjść niedługo
Niestety na komputerze nie udaje mi sie jednak czytać, bo w dzień Bartek zazwyczaj na brzuchu śpi, a komputer w innym pokoju, no a jak nie śpi to już w ogóle nie poczytam
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mówił, że do okresu daleko, może gdzieś za miesiąc powinnam dostać... Ale to oczywiście tak tylko orientacyjnie stwierdził
Miesiaca na pewno nie będę czekać zaopatrzę się tylko w jakiś żel nawilżający (bo już po badaniu czuję, że bez tego ani rusz , może m.in. o to mu chodziło jak mówił o dyskomforcie i niepełnym powrocie do formy )
A tabletki dostałam Sylvie 20, jestem ciekawa jak na nie zareaguję, bo przed ciążą brałam Regulon, tyle że on mi teraz mówił, że te sylvie zawierają mniejszą dawkę hormonów, no i też pytał czy zależy mi na wadze, powiedziałam że wręcz przeciwnie, wiec mam nadzieję, że może troche nawet przytyję dzięki nim
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
A w dzień... Mam nadzieje że książka pomoże bo co, będę musiała go przetrzymać zeby go nauczyć? Będzie ciężko...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Rika jak Cię Paula rozgryzła, od razu wie że dzielna babka z Ciebie. A z tym dywanem to popieram całkowicie pomysł Różyczki:)
Lucy Sukienka rewelacyjna:) Jak ja bym chciała sie w taką wcisnąć. Buty ja bym założyła takie:
moda.allegro.pl/cnb-modne-szpilki-damskie-38-i1794816280.html
Może nie do końca w błysku, ale myślę że by pasowały, albo tak jak Rikka sugerowała, bez palców:)
PRzyszła_mamo dziękuję za radę i wiesz, już tak z siostrą zrobiłam w niedzielę, zaraz po kłótni, na słowo przepraszam z mojej strony nie usłyszałam nic. Więc czekam na to co ona zrobi.
Zaraz odpisze na resztę postów, ale młody mi jakos uspać się nie daje:(
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
Różyczka, ja mysle ze i krytykowac mozna, ale z umiarem i zeby to po jakim czasie chociaz obrocic to w zart ja czuje Rozyczko ze zwiazek Twoj i meza jest tak na wysokim poziomie partnerstwa ze i krytykowane zadne wam nie zaszkodzi jakos tak przyszla mama czuje nosem
w ogole tak mnie wkurzaja niektorzy ludzie, jest ich naprawde maloooo bardzo malooo, wiekszosc to ludzie pozytywni bardzo, ktorzy daja mi mega wsparcie, ale ci niektorzy woleliby zebym siedziala w domu, zrozpaczona, w dresach, z przetluszczonymi wlosami i byla skazana na ich pomoc wrrr..... jak ja tego nie znosze.. a jak wkurza mnie tekst typu: i co??? nie szkoda bylo Pani dzidziusia w domu zostawic??? no kurde... jakas proba wywolywania poczucia we mnie winy, ze jestem usmiechnieta i nie rozpaczam na ich ramieniu??
wrrr.. no ale tych glupich jest naprawde malooo, bardzo malooo.. i cale szczescie, bo czasami jeden glupi potrafi zepusc dzien..
ps. a wiecie co mi w takich momentach pomaga?? sentencja ktora znalazlam, na pewno ja znacie ale co tam
Nigdy nie wdawaj sie w dyskusje z debilem. Najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
zawsze sobie ja w mysli przytaczam jak takiego osobnika spotykam i jest mi lzej :d
- Malgorzatta
- Gość
Malgorzatta napisał:
O fuck! Rika przeczytałam Twoja historię z dywanem:) ale się uśmiałam:)
tak w ogóle dziewczynki to witam, czasem Was poczytuję, bo w sumie tez jestem lipcówką, urodziłam 01.07.2011:)
pozdrowienia dla Was:)
No hej Małgorzatta a gdzie Ty byłas jak Cię nie było?? tzn. czemu dopiero teraz do Nas trafiłaś skoro jesteś lipcówka?
na czerwcówkach:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czyli partenrstwo ale po mojemu
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
i ostatnio wiesz Rozyczko jakiej super rzeczy sie nauczylam? moj maz ma co jakis czas glupie pomysly, ostatnio sie uparl zeby kupic cos tam, niewazne, zupelnie niepotrzebne, kiedys bym mu zabrobnila, koniec kropka! a teraz wyrazilam swoje zdanie, powiedzialam ze pomysl jest conajmniej dziwny - ladnie ujmujac ale niech robi co chce, Kupil i co? w ogole nie korzystal z tego ani razu a ja chodze po domu i mowie, kochanie, wazne ze podjales swoja decyzje i sie smiejemy
to chyba wlasnie Rozyczko i u Ciebie i u mnie takie partnerstwo, na swoj specydiczny sposob
a rozyczko, zamowilam bombonierki, juz zalicytowalam, rozmawialam z Pania, banderole moga byc takie jak klient zamawia, ja poprosilam o klasyczne, eleganckie, zobaczymy.. jak mi dosla na dniach moge zrobic fote jak to realnie wyglada i ci przeslac
i jeszcze rozyczko mam pytanie, czy to ty lubujesz sie w takich branzoletkach, gdzie na specjalna okazje dolacza sie po jakims symbolu, wiem ze jakos to sie nazywa ale zupelnie nie wiem jak:) to Ty pisalas o czyms takim? bo tak mi sie cos takiego zamarzylo jesli tak bede miala do Ciebie kilka pytan
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Różyczko ciekawe to twoje partnerstwo najwazniejsze ze się zgadzacie no i że ono wychodzi na dobre waszemu związkowi
Lucy mi też sukienka sie bardzo podoba no i stwierdzam że buciki które wypatrzyła Masuska fajnie by do niej pasowały.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze w nocy normalnie Mały sam zasypia w łóżeczku - obudzi się, przebiorę go, zje, odłożę go i śpi
A w dzień... Mam nadzieje że książka pomoże bo co, będę musiała go przetrzymać zeby go nauczyć? Będzie ciężko...
Jesli "przetrzymać" masz na mysli "poczekac az się wyryczy" (jak to niektórzy okreslają) to absolutnie nie. Chodzi o to żeby konsekwentnie odkładać do łóżeczka, pogłaskac, poklepać, móiwć spokojnym głosem np. "a teraz sobie odpocznij kochanie, czas na drzemkę" i oddalić się po chwili. Jesli płacze, podejśc, wziac na rece, uspokoic i znowu odłożyć, pogłaskac, pokelpać, przemawiać spokojnym glosem, jak dalej płacze podejsc i znowu to samo az do skutku. Grunt żeby wierzyć, ze się uda, odkładac zaraz jak się uspokoi z powrotem do łózeczka, zeby moment zasniecia nie był na rękach tylko żeby dziecko miało sznase skumac i nauczyć się, ze zasypia w łóżeczku. Czasem i ze 100 razy trzeb apodejsć na poczatku, ale z każda drzemką mniej. Moja po kilku drzemkach zakumała. Ale grunt to wierzyć i się nie poddawac bo jesli uspisz znowu starym sposobem (np. noszac, kołysząc itd.) to dziecko bedzie skołowane bo nie skuma o co kaman.
uwierz mi, ze to działa, no chyba, ze się podchodzi sceptycznie a po kilku podejsciach wymięka z myslą"na moje dziecko to nie zadziała na pewno" to z takim podejściem lepiej nie próbowac w ogole bo nie ma sensu się meczyć.
Zaciskam kciuki i wierzę, ze Wam się uda
Możesz poczekac na ksiązkę- tam jest to bardziej jasno wytłumaczone, albo próbowac już dziś.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hehe no wlasnie ja tez dominuje w zwiazku, tzn moze nie dominuje ale organizuje, wyznaczam kierunek i takie tam, ale ostatnio nauczylam sie pokory i pytam meza o zdanie, mowie ze jesli uwaza ze nie, naprawde zrozumiem, ze to ma byc nasza decyzja, takze jesli tak uwaza to ok... a podstepem i tak daze zeby bylo po mojemu on to dobrze widzi bo zna mnie jak wlasna kieszen i smieje sie z moich podchodow, , wiec to chyba jest partnerstwo nie?
i ostatnio wiesz Rozyczko jakiej super rzeczy sie nauczylam? moj maz ma co jakis czas glupie pomysly, ostatnio sie uparl zeby kupic cos tam, niewazne, zupelnie niepotrzebne, kiedys bym mu zabrobnila, koniec kropka! a teraz wyrazilam swoje zdanie, powiedzialam ze pomysl jest conajmniej dziwny - ladnie ujmujac ale niech robi co chce, Kupil i co? w ogole nie korzystal z tego ani razu a ja chodze po domu i mowie, kochanie, wazne ze podjales swoja decyzje i sie smiejemy
to chyba wlasnie Rozyczko i u Ciebie i u mnie takie partnerstwo, na swoj specydiczny sposob
a rozyczko, zamowilam bombonierki, juz zalicytowalam, rozmawialam z Pania, banderole moga byc takie jak klient zamawia, ja poprosilam o klasyczne, eleganckie, zobaczymy.. jak mi dosla na dniach moge zrobic fote jak to realnie wyglada i ci przeslac
i jeszcze rozyczko mam pytanie, czy to ty lubujesz sie w takich branzoletkach, gdzie na specjalna okazje dolacza sie po jakims symbolu, wiem ze jakos to sie nazywa ale zupelnie nie wiem jak:) to Ty pisalas o czyms takim? bo tak mi sie cos takiego zamarzylo jesli tak bede miala do Ciebie kilka pytan
NO DOKŁADNIE tak jest u nas tez ostatnio to praktykuje - kiedys sie upierałam żeby postawić na swoim a teraz wzięłam się na sposób i mówie"dobrze-zrób jak uważasz" heheh ale znamy sie na wylot wiec on juz rozgryza te moje sztuczki
Bransoletki to cos wspaniałego, oboje z mężem uwielbiamy, 19 wrzesnia jest rocznica naszego ślubu i już zamówiłam sobie u niego taką:
lilou.pl/web/pl/product/show/id/265/tag/...czynka-lilou-srebrna
tylko chce czarny sznureczek.
Miałąm w planie jemu tez sprawić kolejną zwłaszcza, ze te z Lilou bardzo mi sie podobają- męskie tez- ale jednak dostanie coś innego tym razem.
a Tu strona lilou.pl/ . Grawer jest w cenie.
A tu bransoletki, które straaasznie mis ie podobają ale nie sa tanie więc ciągle mi szkoda kasy:http://www.pandora.net/pl-PL
Moż ekidyś dostane w prezencie
i do nich się dokupuje te poszczególne elementy własnie.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Rozmowa była o relację z partnerem po urodzeniu, powiem tak mój ukochany ślubny i ojciec mojego dziecka, zrobił zwrot o 180' i jest jak na razie najcudowniejszym mężem, jakiego mogłam sobie wymażyć. NAwet na kawelerski nie chciał iść, aż musiałam sama go wyganiać. Nasze relacje może troszkę osłabły na kożyść synka. Ale jak wiadomo dzidziuś to oczko w głowie rodziców i od kiedy jest to dla niego chce się żyć i z nim jaknajwięcej być
PS. Czasem wkurzy, wiadomo, ale już nie tak jak kiedyś.
Natimp1, każde dziecko jest inne, więc może Twój Syncio nie potrzebuje na razie tyle mleka ile inne dzieciorki:) Mój tez lubi w pionie, ale go nie noszę, tylko sobie siedzę, a on przez okno patrzy:) Zasypia tylko na rękach, albo przy cycu i szczerze wolę mu dać tego cycka przed spaniem bo może dłużej pośpi. Denerwujące to jest z tymi rękami, ale moment się uspokaja i śpi, średnio 1,5 godziny od wybudzenia robi się marudny, bo chce spać, wtedy na spokojnie na ręce, cyc i parę minutek i śpi:) kładę go na takiej cienkiej długiej poduszce, bo wtedy mi go łatwiej odłożyć do łóżka. Wiem że to co napisałam nie jest idealną formą usypiania dziecka, ale mnie tak dobrze.
AniuW i ja się przyłączam do opini Różyczki, też chcę się wyrwać na trochę z domu sama bez nikogo, ale niestety:( Jeszcze troszkę poczekam.
Basba jakie cudo:) Śliczności:)
zostało mi osiem postów do nadrobienia, a nie da mi siur jeden. Idziemy na spacerek:)
Buziaki
a i Dobryj den:)